Lukijoilta: TEKSTATEN

Seinäjoen keskusta tyhjenee edelleen. Kantaako päättäjä vaaleissa vastuunsa? Vai mennäänkö sillä, että kun kaikki on päätetty. yhdessä, vastuussa ei ole kukaan? Il-Po 15.2. toisti yrittäjien toiveen esim. pysäköinnin maksuttomuudesta, josta valtuustossa myös tehty aloitteita. Sen esteenä on kaupungin paisunut parkkibisnes. Kaupungintalon strategia syö tyhjentävästi omaa häntäänsä.

Olen tyytynyt lapsettomuuteen monien vuosien jälkeen. Kaikella on oma tarkoitus, ehkä hyväkin kun katsoo mihin tällä menolla maa makaa.

Yhä kuulee sanottavan, että monikulttuurisuus on ”rikkaus”. Kulttuuri määritellään tavoiksi. Kun tavat, elämäntavat, kovasti poikkeavat, syntyy paljon ristiriitoja, aivan ylipääsemättömiäkin, ihmisryhmien välille. Eli kysyä voi, mitä positiivista tuossa ”rikkaudessa” sitten oikein onkaan. Mitä Suomeen tulee, perinteinen saamelaiskulttuuri on toki tuen ansaitsevaa. Mutta maahamme tulevien siirtolaisten on toivottavaa oppia ja omaksua tapojamme.

Mikähän sana esiintyy lehdistössä nykyään otsikoissa useimmin? Onko se ’näin’?

On kerta kaikkiaan typerää ja vastuutonta meidän sekaantua Venäjän sisäisiin asioihin. Kyllä Niinistö osaa kaveruuden muutenkin hoitaa. Tosi on.

Juhani Viitalalta loistava kirjoitus lauantain I-P:ssa! Ytimekäs analyysi tasa-arvosta ja eriarvoistumisesta. Sai vielä nauraakin, mikä tervetullutta näinä aikoina.

Tuli televisiosta uusintana ohjelma ”Vastarintaliikkeen naiset”. Elettiin natsismin aikaa. Hirvittävä kansanliike sai alkunsa poliittisesta tyhjiöstä, jonka Hitler täytti. Onko tällainen mahdollista tänään? Vastaus on, Kyllä. Sen osoitti Trump!

Asuntoalueilla kuljetaan ovelta ovelle markkinoimassa ”ilmaisia arvioita” tällaisenakin aikana. Ei edes maskeista tietoakaan. Joku roti tähänkin.

Ministeri Harakka on sitä mieltä; että suomalaisten autoilijoiden on ”pelastettava” maailman ilmasto. Se on autoilijoiden velvollisuus. Maksoi mitä maksoi.

Yhteiskunta on juuri sellainen kuin äidit ja isät kasvattavat lapsiaan.

Nuorissa on tulevaisuus -isälle. Rikemaksu liikenneturvallisuuden vaarantamisesta mopoautossa on täysin kohdallaan. Rikemaksu kohdistuu sinuun, joka isänä olet laiminlyönyt velvollisuutesi. Väärää asennetta kuvaa myös vähättelysi etulasien tummentamisen turvallisuusriskistä. Liikenneturvallisuuteen eivät mitkään ikähuojennukset sovi.

Kun valtiovarainministeriö esitti ’madonluvut’ Suomen kasvusta vuoteen 2030 mennessä, niin eikö loppukaneettina olisi pitänyt olla, että Suomi pysyy hyvin muiden Pohjoismaiden kelkassa jos vihreät eivät ole hallituksessa.

Nythän on mukava siivota pakastin, kun sattuu sopiva pakkaspäivä!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa