Lukijoilta: TEKSTATEN

Olisiko nyt viisainta alkaa rokottamaan työikäiset ja opiskelijat, jotka ovat tärkeä ryhmä ja toimivat yhteiskunnan hyväksi, tartunnatkin loppuis.

suomen hiihdon taso on niin huono. Totuus paljastuu MM-kisois. Nimimerkki ampujahiihtäjä.

Ne sadat miljoonat kerosiinilitrat, jotka on poltettu joka päivä lentokoneissa ”taivaan tuuliin”, ovat jääneet nyt koronan takia tankkeihin. Mitä tämä on vaikuttanut yläilmakehään? Ei tiedä kukaan, koska sitä ei ole kukaan tutkinut. Petteri Taalas on toki todennut, ettei sillä ole suurempaa merkitystä. Hän sen varmasti tietää ilman tutkimuksiakin mutta kauhistus sitä paapan Corollaa kirkonkylän kauppareisulla, se tuhoaa maapallon ilmaston armotta.

Minä olen kävellyt sukkakengillä jo v. 1939, kun lähdin evakkoon. Mummuni veti villasukat kenkien päälle, kun oli kova pakkanen, melkein -40 astetta.

Onko eläkeiän pidentäminen ja maahanmuutto ratkaisu työllisyyden nousuun? Eikö pitäisi ensin velvoittaa nuoret töihin? Jos ei työ maistu niin kaikki tuet pois! Työtä ovat nyt eläkeikää lähestyvät tehneet heti kun oppivelvollisuus tuli suoritettua.

Kuusilahdentiellä 2 pientä poikaa suksilla auton perässä ja sivulla roikkuen. Tiesikö kuski? Missä vanhemmat? Hengenlähtö lähellä vaikka hauskaa oli.

Lasten pahoinvointiin on puututtava teoilla. Paula Risikon kirjoitus oli hyvä. Terveydenhoitajan työ kouluissa on ensiarvoisen tärkeää. Työtä lasten ja nuorten hyväksi, apuna arjessa opettajien työparina, kun oppilaan kriisikäyttäytyminen on päällä. Terveydenhoitaja on yhteydessä muihin ammattilaisiin tarpeen vaatiessa esim. lääkäriin. Asiat etenevät lapsen tai nuoren parhaaksi. Terveydenhoitajat ovat jo ”teiniterveydenhoitajia” jatkoa lastenneuvolalle.

Kuten Risikko kirjoitti: On muistettava, ettei kukaan synny kiusaajaksi, häiriköksi tai tappajaksi. Kunpa tämän mm. lastensuojelu ymmärtäisi. Oireilevaa lasta ei voi teljetä nuorisokodissa ”koppiin” ja odottaa, että hän täyttää 18 vuotta. On nähtävä oireilun taakse ja tarjottava psykologin, psykiatrin tai terapeutin apua.

Vaasan Ladun talkooporukka tekee upeaa työtä. Toivottavasti moni Pilvilammen grillipaikkojen käyttäjä hoksaisi maksaa pientä avustusta Vaasan Ladulle.

Mitähän tapahtuisi, jos eduskunta unohtaisi riitansa ja alkaisi ajaa maan parasta? Mitä jos joka kolmas kerta ei pidettäisi vaaleja, vaan virkamieshallitus laittaisi tieteen perusteella maan asiat kuntoon? Sitten voitaisiin taas höpöttää.

Korona leviää nyt kouluissa, päiväkodeissa ja vanhusten hoitolaitoksissa. Jos opettajat ja johtajat suhtautuvat THL:n ohjeisiin vähän sinnepäin, niin mitä voidaan vaatia oppilailta, vanhemmilta ja meiltä muilta taviksilta? Taas on kouluihin lomaa tulossa ja ennustan, että tartunnat tulevat lisääntymään.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa