Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

No niin, tulihan se sieltä. Puuta polttavia ”kylmän maan” kansalaisia ryhdytään painostamaan. Tämä oli odotettavissa. ”hissivihreät” jyrää meitin.

Ilpon (15.2.) mukaan Mikan paketti ei siis Postin toteamana ole tullut Vaasaan ja silti luovutettu. Tulkintani mukaan tuo on tunnustus. Minä tekisin rikosilmoituksen, syy: petos paketin luovutuksessa. Ihmeellistä oli myös se, että jutussa Posti kehui tekoälyä paketin ohjaamisessa, jolla ei ole mitään tekemistä paketin luovutuksen kanssa. Vastasi siis asian vierestä.

Kyllä Peräseinäjoella (Seinäjoki) tiet aurataan ja hyvin, varmaan yhtä hyvin kun Kurikaskin tai Jalasjärven kyläs!!

Auraamattomille sivukylien teille pitää sallia moottorikelkkailu!

Onkohan Postin jakelussa työssä lukutaidottomia vaiko huonosti näkeviä kun meille Kurikkaan tulevan Vakka-Suomen Sanoman väliin oli laitettu Lapväärttiin osoitettu lehti. Nyt jo toisen kerran pienen ajan kuluessa. Kurikan postin:o 61300 ja Lapväärttin 64300. Sitooko posti narulla niitä yhteen kun ovat niin revenneitä olleet jo kuukausia.

Ossi Kukkonen on oikeassa. Eivät työntekijät maksa palkastaan sitä veroprosenttia, mitä verottajan on esittänyt. Todellinen prosenttiluku on noin 9 prosenttia pienempi. Väite siitä, että maksamme työstä liikaa veroja on virheellinen. Eläkeläinen tässä subventoi sinuakin. Saat poistoina vähentää.

Meidän pihalla Seinäjoella mustarastas on käynyt jyvälautasella koko talven.

Ruusut kirjoituksestanne 10.2. Anne Rintamäki ja Päivi Karppi. Risut taas 14.2. hpj Maria Tolppanen. Tänne alueelle rakentaville on puhuttu aivan muuta kaupungin toimesta kuin mitä nyt tapahtuu. Ja todellakin, suhmurointia on Vaasassa ja paljon, tässäkin! Ja miksi valtavaa ja voittoisaa pisnestä tuetaan lähes ilmaisella tontilla kun kaikkien muiden yritysten ja yksityisten tonttivuokria nostetaan? Ja vielä kysymys: paljonko meidän Familarin tulevien naapurien tonttivuokrat putoavat?

Mistähän minä pienyrittäjänä kahden palkallisen kanssa hyödytään EU:n elvytys paketista?

Toivotaan Seinäjoen uudelle lentokenttähankkeelle, droonirahdille menestystä. Edellinen hanke menikin pahoin kiville, ainakin veronmaksajien kannalta.

Fennia Arenassa ei covid-rajoitukset pure. Vanhempia tulee ja menee ilman maskeja, ryhmäkoot suurimmillaan yli 30 hlö, osalla valmentajista ei maskeja.

Voisiko joku seliittää, mistä johtuukaan sanonta, että Suomi saa EU:n pysyväistilapäisestä elvytysrahastosta 2,5 miljardia euroa? Kysymyshän on siitä, että Suomi saa Brysselistä luvan käyttää maksamastaan 6,6 miljardista omia rahojaan 2,5 miljardia omiin tarpeisiinsa.

Caruna-Pekkahan pärjäsi Lavrov-neuvotteluissa ihan hyvin. Ehkä hänen pitäisi harkita siirtymistä johonkin vakavammin otettavaan puolueeseen.

EU:n elpymispakettiin Suomi olisi antamassa 6,6 miljardia euroa ja saamassa itse vain 2,7 miljardia. Täten 3900 miljoonaa euroa olisivat ns. nettomenomme. Näiden nettomenojen ilmaistiin aiemmin olevan ns. koronakorvauksia sellaisille EU-maille, kuten mm. Italialle ja Espanjalle, mutta nyt onkin käymässä selväksi, että koronavaurioihin tästä menisi vain 1/3. Suomi täten rahoittaisi muiden EU-maiden huonoa taloudenhoitoa 2/3:lla. Eli lahjoittaa.

Suomenruotsalaiset ja ruotsin kieli on rikkaus ja kannatan ns. pakkoruotsia, koska asumme kaksikielisessä maassa ja Ruotsi on hyvä naapurimme. Mutta omahyväisyys ja itsekkyys ei ole rikkaus. Oikeusministeri Henrikssonille oli elämän ja kuolemankysymys Vaasan sairaalan laajan päivystyksen säilyminen. Hän oli niin tohkeissaan ja huolissaan siitä, kuinka ruotsinkielisten käy, jos he joutuvat turvautumaan Seinäjoen sairaalaan. Mutta onko hän ja muut ruotsinkieliset yhtään tutkineet sitä, kuinka suomenkielisten oikeudet toteutuu Vaasassa. Esim. vanhempani olivat sitä ikäluokkaa, jolle ei koulussa opetettu ruotsia. Joutuessaan Vaasan sairaalaan, he olivat ”hätää kärsimässä”, kun eivät tienneet puhuiko hoitohenkilöstö sängyn vieressä heidän hoidostaan vai eilisen tv-ohjelmista! Olisko ministerin mielestä kohtuullista, että myös suomenkieliset saavat palvelua omalla kielellään? Susanna Koski putosi eduskunnasta vain siksi, kun äänesti niin, minkä koki oikeudenmukaiseksi. Sitähän eivät ruotsinkieliset oman edun tavoittelijat hyväksyneet.

Mellä on taitava kansanedustaja Sari Essayah. Hänellä on paljon tieto-taitoa ja kunnioitusta kansaamme kohtaan. Hieno persoona. Seuraava presidentti!

Mantila sai pitkän nenän, kun huippu-ulkoministerimme hoiti Venäjällä homman onnistuneesti kotiin. Voi vain ihmetellä Mantilan ja lehden tarkoitusperiä, jotka vain jatkavat Haavistoon kohdistuvaa kummallista ajojahtia. Presidenttipeliä!

Koittakaa nyt saada parempi ajanvaraussysteemi terveysasemalle, ettei ihmiset joudu tunti- ja päiväkausia yrittämään ajanvarausta rokotukseen.

Mikä ihme tässä Suomen rokoteasiassa mättää, kun ei siitä näytä tulevan yhtään mitään. Israelissa on 9 miljoonaa asukasta ja he ilmoittivat, että maaliskuun loppuun mennessä kaikki yli 16-vuotiaat on rokotettuna. Voi tätä meidän velkaviisikkoa, huh huh.

On se hyvä, että Jalasjärvellä on yritteliäitä ihmisiä ja yhdistyksiä kun kaupunkia ei halua investoida niin esimerkiksi Jalas on rakentamassa kuntoportaita ja Pike Parkkia Kiuaskalliolle.

Koska vaalipaikalla on avattava maskia, aika harva uskaltaa lähteä äänestämään.

Suomi on erikoinen maa kun sitä vertaa oikeisiin sivistysmaihin. Täällä kaikilla on muka rajattomasti kaikenlaisia oikeuksia, mutta näköjään ei minkäänlaisia velvollisuuksia. Tauteja saa levittää mistään välittämättä ja tehdä kaikenlaista tuhotyötä eikä ole pelkoa, että siitä seuraisi mitään rangaistusta.

Kyllä kehuttiin Haavistoa nopeasta terävyydestä sekä päättäväisyydestä. Ettei kaikki olis näin kivaa, niin syytettiin Haavistoa tässä pari kk sitten virkamiehen painostuksesta ja mitä oikeasti tapahtui, kun Haavisto nousi koneeseen.

Lavrov Venäjältä ei pidä Suomea EU-maana. Haavisto yritti tätä jankata mutta turhaan. Molemmat puhuivat toistensa ohi, kuten Lavrov sanoi, hän on tarinan jo kuullut monta kertaa. Herää kysymys minä Suomea Venäjällä pidetään, onko buudeli??

Jas Gripen on huippuhävittäjä, sitä on kehuttu kuulemma Kremlissäkin erittäin paljon.

Niin, kun lapset kuulemma, uutisen mukaan, hommaa lastensuojeluhoitopaikkoihin huumeita. Laitetaan huumekoira ovelle, niin silloin jos jää kiinni, niin se on siinä. Ja eikö se ole enemmän kuin epäily. Käyttäähän tullikin mm. koiria apuna. Kai tuohon nyt konstit löytyy?

Helsingin Kalasataman uusia asuinlaatikoita. Kyllä ovat rumia. Halpa työkalu arkkitehdillä, pelkkä viivotin.

Vaasan Sisäsataman villissä toteutuksessa on vahvasti omahyväisyyden tuntua, ei riippuvaissuhde Vaasa Festivaaliin voi olla peruste terassin ympärivuotiselle olemassaololle. Ja on virkamiestenkin toiminta ollut tosi lepsua. Ei terassi-ideassa mitään vikaa ole, muuten kuin että se on toteutettu väärään/sopimattomaan paikkaan.

Matti ja Teppo laulavat, että kaiken takana on nainen. Marinin hallituksen takana on enimmäkseen miehiä. Hallituksella on tukenaan 15 valtiosihteeriä ja 65 poliittista avustajaa (HS 14.2.). Vanha sanonta on, että mitä useampi kokki, sitä huonompi…… ja kansa tietenkin maksaa lystin, siis palkan noille 80 avustajalle. Mieleen nousee väistämättä kysymys puhuvatko arvon ministerit vain heille laaditun käsikirjoituksen mukaan vai olisiko heillä omaakin osaamista. Mielipiteitä ainakin on.

Tällä palstalla esitettiin, että Etelä-Pohjanmaalla, soten astuessa voimaan, riittäisi 6 kuntaa: Alajärvi, Alavus, Kauhajoki, Kurikka, Lapua ja Seinäjoki (I-P, 3.2.21). Ehdotuksessa tuotiin esiin myös toteutettavat kuntaliitokset. Tämä mahdollistaisi, ettei soten puristuksessakaan tärkeä kunnallinen itsehallinto maakunnassamme kuolisi. Ellei tätä ratkaisua tehtäisi, yksittäinen pikkukunta ei saisi edes ääntään riittävän tehokkaasti kuuluviin.

Hölmöläisten peitto. Hallitus ajaa alas turvetuotantoa pikana ja sitten myöntää alalle tukea. Suoraan hölmöläisten tarinoista. Miksei alasajoa tehty hallitusti pidemmällä ajalla?

EU on heikko. Putin on vahva.

Näyttelijät, muusikot ja yleensäkin esittävät taiteenalat kärsivät koronan aiheuttamista rajoituksista. Samoin arkisilla aloilla joudutaan tekemään etätöitä ilman sosiaalista elämää. Ihmettelen, miksi rokotukset aloitettiin vanhoista, kotonaan pysyvistä eläkeläisistä, eikä yhteiskuntaa ylläpitävistä 18–60-vuotiaista, jolloin teatterit ja konsertit eri muodoissaan alkaisivat toimimaan ja normaali työelämä pyörisi täydellä kapasiteetilla?!

Pitääkö olla huollissaan. Katsoin taas sunnuntaina kyseisen ohjelman, mukava ohjelma ei siinä mitään. Oli kyllä taas mukana niin kun kirjailija eka vasemmalta. Meikein joka lause niin kun mukana. Mikä näitä vaivaa. Kohta rupee varmaan tulemaan politiikkaankin, muuten niin ei ole kivaa. Tämmöset pois telkusta niin kun olis jo.

Sinä tummalla vanhalla farmarilla kaahaaja välillä Seinäjoki–Ylistaro 6.2. Ajoit huomattavaa ylinopeutta ohittaen läheltä ja lennättäen kiven tai nastan renkaistasi tuulilasiin aiheuttaen särön. En saanut rekkariasi ylös suuren nopeutesi takia.

Kauhavalla on koko talven useampi mustarastas ollut syömässä lintujen ruokintapaikalla . Joka aamu käyvät. Ehkä leskeä kevättää koko vuoden?

Olen kaivannut ravintoasiantuntijoiden kannanottoja nykypäivän kasvisruokailubuumiin. Voiko ihminen saada riittävästi ravintoa ja vitamiineja pelkästään kasvisruoasta? Ennen opetettiin jo neuvoloissa ja koulussa, miten tärkeätä on juoda maitoa, syödä juustoa, ja lihatuotteita eri muodoissaan, jotta elimistö saisi tarvittavat rakennusaineet. Nyt kehotetaan jättämään liha pois, maitotuotteet pois ja siirtymään kasvisravintoon. Miten tämä onnistuu, etenkin kasvavilla lapsilla, jos elävät siemenillä, pavuilla, herneillä ja usein ulkomailta tuoduilla kasviksilla ja juureksilla, juomana vesi tai mehu? Miten turvataan terveellinen ravinto ja riittävä energian saanti tällä ruokavaliolla?

Rymyeetut mellastavat kerrostalojen rapuissa aamuöisin parin tunnin välein jakaen sanomalehtiä (IP ja VBL) – ainakin Isolahdessa. Voisiko työnantaja hankkia jakajille pehmeäpohjaiset kengät ja opastaa hiljaiseen kulkemiseen? Onko pakko molemmilla lehdillä olla oma jakajansa?

Nuorten väkivaltaisuudesta puhutaan. Tähän tämä lasten vapaa kasvatus on johtanut, kun lapsella kotona ei ole kieltoja eikä rajoja eikä opeteta mikä on oikein ja mikä väärin! Lapselle pitää jo kotona opettaa nämä elämän ”pöytätavat”. Lapselle ei myöskään usein anneta huonoa palautetta, ettei vain lapsen itsetunto kärsisi, vaikka se olisi joskus hyvinkin aiheellista. Lapsen pitää antaa kokea epäonnistumisia ja kohdata myös näin vastoinkäymisiä ja tulla näkemään ettei aina käyttäydy oikein. Tämä tulee muuten yllätyksenä lapselle sitten, kun lapsi siirtyy kodin ulkopuoliseen elämään! Nuorella ei ole käsitystä mikä on oikein ja mikä väärin, kun kotona ei ole opetettu näitä elämän ”pöytätapoja” No onneksi valtaosa nuorista osaa nämä oikeat tavat ja ovat ihan fiksua porukkaa! Lopuksi sanoisin, että turha on näistä ongelmista syyttää yhteiskuntaa jos kotikasvatus on aikanaan laiminlyöty!

Tosiaan, me miehet emme aina ole parisuhteessa niitä vapaamatkustajia kotitöiden suhteen! Meillä minä tein siivoamiset, kaupassa käynnit, ruoat, lumityöt... Rouva joskus latasi pesukoneen, kun harrastukseltaan ja tv:n katselultaan malttoi. Vihdoin ymmärsin lopettaa liiton...

Perhevapaauudistus maksatetaan veronmaksajilla, tätäkö Saarikko ajaa takaa. Olisiko aika tehdä jotain järkevää ja hajottaa täysin kyvytön hallitus?

Entäs sitten, jos Suomi ei onnistukaan ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen maapallolla? Tuleeko isotkin sanktiot?

Olen toimimattomasta parisuhteesta eronnut mies. Meilläkään ex-vaimo ei kotitöihin osallistunut raskaan työn, harrastuksen, laiskuuden ym. vuoksi. Mutta hänpä valjasti iäkkään äitinsä meille leipomaan, siivoamaan ym. Minä en siitä tykännyt. Ei mitään rajaa. Ero tuli. Nykyisen vaimon kanssa pystytään sopimaan kotityöt ja sopimuksen perusteella tekemäänkin ne.

Korpuusentien nimi voisi olla vaikka Korpisuksentie tai Suksikorventie.

Miksi laajentaa toriparkkia, kun nykyinenkään ei koskaan täynnä?

Sanomatta paras. ”Sanomattakin selvää, että on sanottu sanomattoman paljon sanoja, jotka ovat loukanneet sanomattoman pahasti sanomattoman monia.”

Kiitokset Ylelle sunnuntaipäivien television jumalanpalveluksista. Lähetykset tuovat arkipäivien jälkeen pyhän tuntua sunnuntaille.

Eikö Alvar suunnitellu Lakeuren ristin tornin kellon viisareihin valoja ollenkaa, jotta näkis pimiälläki palijoko kello on?

N. 7 miljardia – n. 4 miljardia = n. 3 miljardia. Avustetaan huonosti asioitaan hoitavia valtioita tuolla 4:llä miljardilla eikä haikailla palautuksen perään. Siihen palaa paljon pyrögratiaa, valvontaa ja osa palautettavista rahoista, funtsaili yksinkertainen maalaismies.

Kuinka paljon mahtuu kaikenlaista romua pienelle omakotitontille ja tien varteen?

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa