Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Olipa kerran kylmä ja kallis maa jossakin kaukana jumalanseläntakana. Siellä pallopäiset henkilöt tarpoivat hangessa suojatien yli. Henkilöiden muodot olivat niin pelkistetyt, että älyauton kaikennäkevän silmän näkymän saattoi tekoäly ymmärtää myös sankassa lumituiskussa. Pallopään pää oli irti kehosta samalla tavalla kuin kyseisen kylmän maan hallitsijoiden ymmärrys oli jo aikapäiviä sitten irronnut alamaistensa arkitodellisuudesta. Sen pituinen se.

Gerbyn niemellä asuu 10 tuhatta vaasalaista. Paljon lapsiperheitä. ”Huonon kelin” takia ihmiselle uhitteleva susilauma annettiin olla. Olisi kiva tietää mikä oli se tärkeämpi tehtävä. Kaffeet Shellillä?

Tuntuu järjettömältä, että meillä nauttii tukea mieletön määrä työttömiä, maahanmuuttajia ja koulunsa kesken jättäneitä, joista kouluttamalla saataisiin helposti työntekijöitä teollisuuteen. Samaan aikaan palkataan yhtä paljon kielitaidotonta halpatyövoimaa ulkomailta. Tähän on saatava loppu.

Kotitalousvähennys on jäänne suurituloisten hyväveli-ajalta. Vähennys suosii suurituloisia, sehän on päivänselvä asia, siitä on turha väitellä. Eihän vähennys auta pienituloista. Olisiko paree, kun suurituloiset tiputtaisivat palkkojaan. Suomen kilpailukykykin paranisi. Ei tarvitsisi keksiä kaikenmaailman pyrokraattisia hölmöjä verovähennyksiä suurituloisten verojen pienentämiseksi. Remontit ja siivoukset on kaikkien tehtävä, kenet nämä veljet haluavat maksajiksi, siitä on kysymys!

Tassu-järjestelmä on sekava ja ylimalkainen. Ei Gerbyn susiakaan siellä näkynyt. Eikö jokainen havaintopiste/susikplmäärä olisi syytä kartalla näyttää?

Jukka Tietäväiselle tuhannet kiitokset kirjoituksesta (21.2.) susikannan suuruudesta. Olet täysin oikeassa sen suuruudesta. Kunpa Luken ihmisetkin ymmärtäis tämän vaaran, joka on ilmeinen jo nyt.

Prinssi Philip toimitettiin sairaalaan lääkärin toimesta. Toimesta, siis ja ehkä taholta. Mutta kuka, tarkalleen ottaen, hänet sinne toimitti? Antoiko varsinaisen lähetteen esimerkiksi sairaanhoitajatar?

Kiitos Jouni Pihlajasaari kun otit I-P:n kolumnissasi 21.2.-21 esille kotitalousvähennyksen. Se tutkimus jonka mainitsit vaikuttikin hieman ”tilaustyöltä”.

Valkoinen talo tiedottaa, että Texasin pakkaset ja lumisateet johtuvat ”ilmastonmuutoksesta”. Pakkanen on siis todiste ilmaston lämpenemisestä.

Kalastajilla on kalajutut ja metsästäjillä metsästysjutut? Haaskat ja saaliin teurastusjätteet maastossa houkuttelevat petoja ja totuttavat ne ihmisen hajuun.

Sähköautoilu kummallista matematiikkaa? Kuinka latauskustannukset tuplaantuu pakkasella, ilmaisilla latausasemilla? Se on totta, että kulutus tuplaantuu lämmityksen myötä.

Mitenkä niitä rokotuksia annetaan täällä Vaasassa? Iän perusteella ilmoittauduttu, riskiryhmäläisiä, Ristinummi, eikä ensimmäistäkään rokotetta ole vielä saatu.

Joku ehdotteli, että Putinia pitäisi painostaa kaasuputken käyttöönottamattomuudella. Suomen valtion omistama Fortum on enemmistöomistaja saksalaisesta Uniperista, jolla taas on suuret sijoitukset kaasuputkessa. Jos Nord Stream 2 jäisi käyttöön ottamatta, me suomalaiset veronmaksajat häviäisimme vähintään satoja miljoonia euroja ja pidemmän päälle jopa miljardeja euroja Fortumin tappioiden myötä. Toivottavasti Angela Merkel onnistuu putken käyttöönoton varmistamisessa.

Päästötavoitteista vihreätä hömppää. Työmatka 27 km x 2 pv:ssä, lapsi siinä välissä hoitoon ja vihreät meinaavat, että lihasvoimaa käyttäen pärjää. Julkinen liikenne ei pelaa. Suomi on pitkien etäisyyksien maa ja elämää on muuallakin kuin Etelä-Suomessa. Tässä pähkinä, vihreät.

Yle uutisissa nuoret ”pyöräilevät” ilmastodelekaatit ilmoittivat, että autoilijoiden elämä pitää tehdä mahdollisimman hankalaksi! Kuvittelevat että Suomi pyöräilemällä toimii?

Uutisista olemme toistuvasti kuulleet miten koronatartuntoja on ilmaantuvuuslukujen perusteella suhteellisesti eniten pääkaupunkiseudulla, erityisesti Vantaan kaupungissa. On arveltu, että monikulttuurisuuden suurella osuudella on tässä vaikutuksensa. Vantaalla asuu noin 20 prosenttia vieraskielisiä. Ilmeisesti tieto rajoituksista ei mm. kielisyistä tavoita riittävän tehokkaasti ja tapakulttuureissa lienee myös eroja. Tämä selittänee ilmiön.

Jos Vaasan kuntatekniikka ajattelisi laajemmin lähitulevaisuutta, niin voisi ratkaista kolme jos-murhetta. Jos akkutehtaiden alueen suuret kiviset maamassat kuljetettaisiin edullisesti vanhan kaatopaikan ja Suvilahden teollisuusalueen väliin satamatien pohjaksi, ne riittäisivät vain puoleen väliin Sundomin puolelle. Jos vaikka satamatietä tai akkutehtaita ei tulisikaan, niin saataisiin ainakin lisää pienteollisuusaluetta ja siivottua vähän ympäristöä, kun Suvilahden autoromuttamon sadat ruostuneet autoromut tulisivat näkyviin. Luonnonsuojelijat hoitaisivat ne varmasti pois lentokuvista. Monta pientä suurta murhetta poistuisi kerralla ja kaikki edullisesti.

Uskomatonta, että esim. Vaasassa Wärtsilä ja ABB vasta nyt koronan myötä heräävät tuohon tyhjänpäiväiseen ”työmatkailuun” ja kuinka paljon säästöjä ko. yritykset olisivat kustannuksia jo säästäneet viimeisten 25 vuoden aikana, kun vain olisi katsottu noita reissuja ja niiden tarpeellisuutta vähän kriittisemmin jo paljon aiemmin!

Alkon monopoli saa mennä. Ei kuulu länsimaan käytäntöön. Aivan tolkutonta yrittää kieltää alkoholin etämyynti kun asia hävitään EU-oikeudessa.

Hiihto-Niilot ja muut valkohankien ihailijat, olkoon tämä opetukseksi. Älkää sitte myöhemmin itkekö, kun katumaksut ja sähkölaskut nousoo. Talavi ei ole vuorenaika, se on rangaistus. Kasvihuoneilmiötä orottelen. Kanarian Kassu.

Marja-Liisalle ja Marjalle tiedoksi mikä siinä muuttui, kun ps jakautui kahtia? Puolueohjelma oli ja pysyi samana, johtajat vain vaihtuivat ja loppu onkin sitten historiaa, ”kyllä kansa tietää” vai miten se meni.

Nyt kun kirkon henkilöillä on aikaa ja palkka juoksee, niin ajan voisi käyttää vaikkapa Raamatun lukemiseen ja ottaa selville, että minkälaisen seurakunnan se Jeesus ihan aikuisten oikeasti perusti.

Jos pian ei tule päätöstä akkutehtaasta, saa kyllä jotkut lähteä kävelemään ja poliitikot vaaleissa, rajansa se on vuosia kestävällä vaasalaisten vedättämisessä.

Terapia hyvä, kotikasvatus parempi. Nuorisopsykiatri hyvä, vanhemman syli parempi. Myöhäänkin hyvä, ajoissa parempi.

Kotitalousvähennys on verovähennys. Jos ei maksa veroja, ei saa muitakaan vähennyksiä. Suuri keskiluokka, myös eläkeläiset, hyödyntävät kotitalousvähennystä. Poliitikot puhuvat vain rikkaista ja köyhistä unohtaen keskituloiset.

Saako tontilta aurata lumet pussikadun kääntymäpaikalle vesisulkuventtiilien ja viemärikaivon kansien päälle?

Voisivatko nämä koronarokotteiden vastustajat kertoa paremman ja/tai halvemman idean koronasta eroon pääsemiseksi/epidemian taltuttamiseksi THL:lle tai vaikka WHO:lle asti?

Hienoa, että jotkut nirsoilevat koronarokotteen kanssa. Nythän minäkin, mihinkään riskiryhmään kuulumaton 69 v., voin saada rokotteen jo kevään aikana. Aivan sama minkä, kunhan saan!

Se nyt on aivan turha syyllistää opettajia koronan leviämisestäkin. Kyllä se vanhempien syy on, että lähettävät lapset flunssaisena kouluun. Ja mitä lomaan tulee, opettajat eivät voi estää, jos lapsi Lapin lomaltaan tuo koronan kouluun. Kasvatusasiasta joku kirjoitti myös viisaasti. Vanhemmillahan se perimmäinen kasvatusvastuu on. Ope tekee voitavansa sen kuuden tunnin aikana, minkä lapsi koulussa on.

Kunta- ja kaupunkipäättäjät kun valitsette katujen auraajia, valitkaa sellaisia auraajia joilla on sellainen kalusto, jotka auraa niin että ei tontin omistajan liittymää tukita. Ei ole mitään järkeä kolata päiväkaudet auraajien jätöksiä. Eikö me makseta kalliita kiinteistöveroja.

Nyt Tesla-yhtiö komentaa Suomen hallitusta omien tarpeidensa hoitamiseen! Sellaista ”myynninedistämistä ”edellytetään vasemmistohallitukselta. Seurataan mitä tästä seuraa!

Nottakuulkaa on tympiää olla aina oikeassa! Kirjoittelin jo seitsemisen vuotta sitten, että EU suuressa viisaudessaan asettaa Venäjälle pakotteita, jotta sen on tosiaankin pakko kehittää omaa tuotantoaan ja teollisuuttaan. Samaan tapaan, kuin Suomenkin piti sotakorvausten takia. Ei kannattanut rakentaa vanhentunutta teollisuutta, vaan uusinta uutta. Pakotteet antoivat myös Venäjälle ’laillisen’ aiheen protektionismiin vastapakottein, siis tuontikieltoihin oman maan tuotannon suojelemiseksi. Ja nyt sitten oli juttua Atrian ja Snellmanin Venäjän-kaupoista, jossa todettiin, että nyt Venäjä on mm. elintarviketuotannossa hyvin omavarainen. Sillä lailla! Hyvä, että huolehditaan edes Venäjän työllisyydestä. Meidän työttömillä ei niin väliä, koska ”Suomi on rikas maa”. No, eipä syytetä hallitusta, EU:nhan syytä tämäkin on.

Suomen turvallinen tulevaisuus? Erotaan EU:sta ja liitytään Natoon!

Moni päättäjä tai siksi aikova on ollut huolissaan somekanavien uhkaavasta ilmapiiristä. Se vaikuttaa paitsi toimintaan valtuutettuna, myös ehdolle lähtemiseen. Viimeksi esillä oli Seinäjoen kh:n puheenjohtaja. Politiikassa voi aina yrittää uhriutua, mutta se on kevyt tapa.Aina on puskasta huutelijoita ja selkään puukottajia, mutta sitä ei pidä liioitella. Media nostaa äkkiä tönäisyt poliittiseksi väkivallaksi ja tölväisyt maalittamiseksi. Tulta päin. Muuten me hävitään tää peli.

Susi. Kiinnostava eläin koska elää ihmisen kans samaa elämää. Muitakin eläimiä, mm. karhu, on pelottavia.

Jopa Italia sai viruslinkouden laantumaan mutta Helsinki–Espoo viruslinkous on kasvanut jo toista vuotta ja laantumasta ei tietoakaan. Koko Suomi kärsii tästä alueesta! Vika löytyy asenteista, kunnallispolitiikasta ja tulevat vaalit ovat muuttaneet käytöstä kaupallisuuden ja oppositiopolitikoinnin eduksi. Mummon ja papan henki ei tunnu varottavan missään kun saa vain pilettää. Onko tarkoitus pistää huoltovastuu pahimpien koronamaiden tasolle kymmeniätuhansia kuolleita?

Hallitus myöhästyi taas. Hesalaiset karkasivat Lappiin.

Sekä että. Ei sekä ja. Niin [sitä] kuin [tätäkin] – ei niin ja. Suomen toimittajat kielikurssille!

Uudet auraajat Peräseinäjoella huom! pihaliittymät auki. Kotisaíraanhoito, hälytysajot, posti tarvii esteettömän kulun! Ei tukittuja liittymiä!

Eräässä lehdessä esiteltiin Kimin uutta kautta. Tällainen on ja tällainen on. Esiteltiin Kimin uusi auto ja uusi kypärä. Esittelemättä jäivät ainakin pipo, sukat ja kaulaliina. Onkohan niissä lapualaiset, Villen färit? Ei näkyny kuvis.

Santaa Saharasta parahiksi, ettei tarvitte klavastella!

Edustajat, jotka lentää veronmaksajien rahoilla, saa lentopisteet itselle lomaretkiä varten. Kyllä jotenkin tuntuu niin väärältä, että ihan valvottaa. Eikö niitä pitäisi käyttää juuri niihin työmatkoihin, siis omiin työretkiin. Jos ei nyt ihan mennyt päättäjien tajuntaan, siis kun on aikansa lennellyt, niin väliin tulee ilmainen retki.

Kun Vaasassa on pohjalaisalueen suhteellisesti korkeimmat koronalukemat viime vuoden keväästä, näihin päiviin saakka, vallinneet, niin onko tähän merkittävänä syynä olleet opiskelijoiden biletysillanvietot vai Vaasan pohjalaisittain verraten korkeat, monikulttuurisen vieraskielisyyden vaikutukset, Helsingin seudun tapaan?

Vaasan hyvinvointikuntayhtymän perustamiseen liittyen menot kasvavat 10% = Vaasan kohdalla 26 milj. Maria Tolppasen mukaan kyse on sote-henkilöstön palkkauksen yhdenmukaistamisesta. Sama raha tarvitaan jatkossa joka vuosi, koska palkkamenothan tulevat jatkossa olemaan tuon verran isommat. Mikä on kyseinen rahasumma E-P:n sairaanhoitopiirissä? Palkkojahan ei voi milloinkaan harmonisoida alaspäin.

Ennemmin Jas Gripen kuin F35 jonka tietokoneen Venäjä saa muutamalla entterin painalluksella halvaantumaan. Ei lähe muuten käyntiin. Montako Jassia saa yhden F35:n hinnalla, 3–5 suuruusluokka. Ja huolto lähellä.

Nykyinen hallitus on toiminut erinomaisesti, huonosta ajasta huolimatta. Sipilän hallitus toimii erityisen huonosti, hyvästä ajasta huolimatta.

Nyt kun Vaskiluoto kehittyy Vaasassa, niin Vaskiluodon sillan voisi kaventaa Kirkkopuistikon mallin mukaan. Pääsisi ehdottoman kätevästi laivaan menijät pyörällä perille.

Kiitos Korventien auraajalle Ylistaros. Ammattimiehen taito ja huolellisuus, auki koko leveydeltä. Ja pohjaan asti.

Tulee kaikenlaisia jäsenmaksuja, joilla ei merkitystä. Naapuri antoi hyvän ohjeen. Jätä maksamatta. Ei tarvitse sanoa irti.

Nopeutta postinjakeluun! Paikkakunnan Mehiläinen lähetti 10.2. ykkösluokassa kirjeen, joka tuli perille 22.2. illalla. Kirjeen ohjeet koskivat 22.2. tapahtuvaa lääkärikäyntiä. Ohjeiden lukemisesta oli paljon hyötyä käynnin jälkeen!!!

Nyt kun ei voi enää mennä livekonsertteihin, niin on hienoa mennä metsään hiihtelemään linnunlaulun soidessa. Paitsi että enää ei ole pikkulintuja jotka laulaisi. On vain tikka ja korppi eikä niistä oikein toistensa kavereita tule. On vain hiljaisuus. Kohta ei voi enää kuulla edes suden ulvontaa. Väki hiihtääkin nykyään kuulokkeet päässä kuunnellen mustarastasta.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa