Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Hallitus vei syksyllä eduskuntaan lainsäädäntöesityksen, jossa olisi ollut mahdollista vaatia negatiivista testitulosta Suomeen saapuessa. Tämä ei eduskunnalle käynyt vaan kaatoi esityksen.

Lasten reumasairaala Heinolassa tarvitsi 1 milj. jatkuakseen. Ed. hallitukselta ei löytynyt mutta nyt lähetettiin Afrikkaan 10 milj. avustusta veronmaksajan rahoja.

Havaintojeni mukaan maskin käyttäjät pitävät kaupoissa keskimäärin huonommin turvaväliä kuin maskittomat vaikka tilaakin olisi. Eivät ilmeisesti ole ymmärtäneet, että maskillisten lähikontaktiin liittyvä virustartuntariski on selvästi suurempi kuin vähintään 2 metrin turvaväliä pitävän maskittoman aiheuttama riski. Maskipakko voisi täten viedä ojasta allikkoon.

Miksi koronaa ei lähetetty Suomeen postilla, ei olisi vieläkään perillä. Venäjällä leikitään kuljetusliikettä ja täällä kuskataan kaljaa veronmaksajien rahoilla kilpaillen halvalla yksityisiä yrityksiä kaataen. Nyt olis jo aika panna johto pellolle eikä osaavia työntekijöitä.

Kaupunginvaltuusto teki aivan oikean enemmistöpäätöksen hyväksymällä Nurmon kaupunginosan osayleiskaavan. Alue tarvitsee huoltoasemaa, kaupunkia ei enää rakenneta navettain ehdoilla.

Jospa hallitus lopettaisi vatulointinsa ja ryhtyisi lopultakin luottamaan ”hallintoalamaisiinsa ”! Vauhtia rokotuksiin!

Mitä vaivaisemmaksi tulet, luovuuteesi vain kasvaa.

Miksi Rinki-Ekopiste ei huolehdi tehtävistään? Tervajoella Malamontien kartongin keräyslaatikot olleet täynnä jo monta viikkoa, ihmettelen!

Lehden toimitus voisi laskea, montako kertaa viimeisen vuoden aikana on otsikoitu: Korona alkaa hellittää. Jokaisen hellittämisen jälkeen tullut uusi nousu, koska rajoitustoimet lopetettu liian nopeasti.

Pohjanmaan ravintolasulusta: miksi ei katsota jyrkästi alenevaa trendiä päätöksenteossa? Viime päivinä 0–4 tapausta.

Meille on kaikki nälkäiset tervetulleita, niin rusakot kuin pikkulinnut. Ei kaurat kaupasta lopu. Viidestä rusakosta onnellinen Pjoelta.

Lämpimät kiitokset ja terveiset Markku Harjulle kun hoidat villieläimiä tarhassasi! Jaksamista sinulle!

Kyllä kai Vaasa tukee kaikkia seuroja ja yhdistyksiä samoin kuin Sporttia ja Vepsua?! Kaikki ovat samalla lailla rahapulassa.

Miten on mahdollista että Proagria saa tukea 1 300 820 euroa vaikka ei tee mitään tuottavaa työtä.

Pitääkö olla huolissaan? Kotitalouksissa on enemmän koiria kuin lapsia! Haloo! Ei Suomi koirien pidolla lamasta ja veloista pääse eroon.

Epätoivoiselle. Rakenna reilusti maasta irti oleva teline ja laita kaurat siihen. Rusakot ei osaa lentää!

Pöyrööt takaisin! Jos joku pitää poistaa, niin B. Virtanen.

Tupakointi on vapaaehtoista mutta se ei saa tuottaa kenellekään hajuhaittaa.

Suomalaisilla on nyt tilaisuus näyttää fiksuutensa laittamalla maskit kiltisti kasvoille, oli pakko tai ei.

Todellinen Avaruuden pääkaupunki, kestää valovuosi ennen kuin kohtaa toisen ihmisen keskustassa.

Pitäisikö uusista autoista jättää takavalot pois, koska niitä ei käytetä, pari kissansilmää kai riittäis. Lisävalojen laitto lisääntynyt ja kytketty niin, ettei takavalot pala, myös mopoautoissa tehty näin. Minä vanha ja autoni myös. Menen katsastukseen, jos ei rekisterivalo pala, niin hyvä ettei linnaan viedä. Hyvä seurata liikennettä koiran kanssa lenkkeillessä.

Miksi Pohjanmaan koronanyrkki suorastaan kehottaa matkustamaan Helsinkiin ja Turkuun (ei kehota jättämään matkaa väliin). Eikö kannattais antaa vahva suositus että sinne ei nyt matkusteta.

Amerikkalainen Elop tuhosi kännykkä-Nokian, onkohan hollantilainen Vanaker tuhoamassa Nestettä, eikä Rajeev Suri loppu Nokiaa ylös saanut. Suomalaisen yritysmaailman olisi hyvä muistaa August Ehrensvärdin testamentti Suomen kansalle.

Ihana hyvänmielen kolumni Vähän erilainen päiväkoti, IP 24.3., loppuvaiheessa tuli hymy huulille, kun yllätyin, että kyse olikin koiran päiväkodista.

Suomessa liikkuu ovelia viruksia, jotka kiinnittyvät piikeillään kieleen. Jo laantumassa oleva laji aiheuttaa puheeseen haastava sanan. Voimakkaasti nyt leviävä aiheuttaa sanan niinku. Lievempänä liikkuu muuntovirus, joka aiheuttaa sanan toistoa, toistoa, jopa asiantuntijoiden puheessa.

Turha hehkuttaa Israelin hyvää rokotustilannetta. Maa on käyttänyt kyynärpäätaktiikkaa hankiessaan rokotteita. Se on ollut muilta pois. Lisäksi alueen arabeja on jätetty rokottamatta.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa