Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

1 kg perunaa keitetään, rikotaan perunanuijalla tai pallovispilällä, 50 gr ruskistettua voita ja 200 gr ranskankermaa. Sähkövatkaimella saa äkkiä liisterimuusia kun vatkataan liian kauan.

Kiitos Markus Aaltoselle Aalto-keskuksen puolustamisesta.

Parempi se on, että jänöjussi käy julkisesti lintulaudalla pitämässä linnuille seuraa. Valitettavasti salaa rotatkin käyvät mielellään samalla ruoka-apajalla ja kuljettelevat virustauteja. Tämä onkin ikävämpi juttu. Lintuja on tietysti kiva seurailla.

Varokaa epäpäteviä isännöitsijöitä. Ne tulevat kalliiksi.

Amerikkalaiskenraali sanoo, että sodan luonne muuttuu ja on kehittyneimmissä maissa muuttunut. Ratkaisevia tulevat olemaan tekoälyyn perustuvalla tiedustelulla täsmäohjatut ohjukset, lennokit ja muut uuden teknologian tuotteet. Tällöin esimerkiksi miehitettyjen lentokoneiden ja raskaiden panssarijoukkojen merkitys vähenee tuntuvasti. Kanada jäädytti oman hävittäjäkauppansa sen kalleuden vuoksi. Onko Suomellakaan araa virheinvestointiin, varsinkaan näin korona-aikana ?

Alavudella koronarokotusaika onnistui hyvin netistä ja puolison ajasta soitettiin. Pistokseen pääsi puoli minuuttia ennen aikaa. Ystävällinen hoito ja pistosta tuskin huomasi. Askelta turvallisempi olo, kun lisäksi käyttää maskia ym. turvatoimenpiteitä.

Nyt kuultiin järkipuhetta Juhani Lönnrothin suusta 24.3. lehdessä! Aivan järjettömiä tiehankkeita tälle ajalle, missä nyt eletään. Ohituskaistat riittää ja liikenneympyrät olisivat riittäneet Laihian tiejärjestelyksikin. Kaikki ko. hankkeista säästyneet rahat alueen nykyisten tieverkkojen korjaamiseen, myös kelirikkoisille paikallisteille parannusta!

Olipa oivallinen kirjoitus, miten hyvin rokotukset sujuvat Tampereella. Voisivat E-P:n SPR-ohjaajat ottaa oppia, ettei pelkästään seistä portsareina.

Mäkysen sanahelinäpopulismi ja naisten aliarviointi teki uuden ennätyksen 23.3. Eiköhän maan hallitus toimi vähän erilaisessa todellisuudessa kuin Mäkysen rakennustyömaa, avuton vertausyritys. Virnuilu, että hallituksessa on vain työharjoittelijoita on typerä ja työelämän harjoittelijoita loukkaava. Mäkyselle tiedoksi, että hallitus on yksi suosituimmista ikinä. Persujen tavaramerkki nälviä alatyyliin kaikkea hyvää ilman todellisia vaihtoehtoja on raukkamaista.

Kyllä Marinin hallituksen polttonesteiden polttoaineveron korotukset ovat nostaneet polttoaineiden litrahinnan ennätyskorkeaksi. Odottelen ministeri Harakan lupaamaa avustusta tililleni. Ehkä hallitus keskustelee muutaman vuoden asiasta.

Ihmeellistä kun työmaaruokalat saa olla auki, siellä käy päivittäin satoja ruokailijoita valtion tukemalla lounaalla.

Todella nyt pitää myös joskus palkita yritys, joka pyrkii ehkäiseen liiallisen kuntoilun kävellen, juosten tai pyöräillen. Mitalli yritykselle joka vuokraa sähköpotkulautoja!

Kyllä voi paukuttaa kattilankansia yöllä (klo 02.48) ja auttaa karkottamaan rusakot. Tulivat takaisin vasta n. 10 min. kuluttua (koira ilmoitti), toinen kattilankansi meni littanaksi, valkotakkisia ei näkyny, eikä naapureita...

Palstalla 24.3. oli Juhani Lönnrothin erinomainen kirjoitus Rudon moottoritiestä. Kiitoksia siitä!

Te jotka teette kotisiivouksia, miksi tarjoatte palveluja vain netissä, me vanhat joilla ei ole nettiä, emme voi tietää mistä mistä apua saisi.

Paisunta. Ei lakeuksilla ole tulvia tulos, on vain isompi paisunta. Jo raamatus vedenpaisumus mainitaan.

Pöyrööt takaasin!

Voi tuota tietämättömyyden huippua. Eivät ministerit niitä kieltoja ja rajoituksia omin päin keksi. He kuuntelevat lääkintäviranomaisia tilanteesta ja demokratiassa ministerit eli hallitus on ainut elin, joka saa eduskunnan myötävaikutuksella asettaa rajoituksia ja sääntöjä miten tilanteessa edetään.

Kun laitatte juttua sähköautojen suosioon liittyen, miksi näissä jutuissa puuttuu vertailu polttomoottoriautojen myyntiin. Pelkästä myynnin kasvusta puhuminen ei kerro mitään myynnin voluumista kokonaismyynnistä. Herää kysymys, halutaanko antaa väärä kuva suosiosta.

Jos kaadat hangelle säkillisen kauroja, tietenkin rusakot saapuvat aterioimaan. Heitä sen verran kauroja, kuin linnut jaksavat päivässä syödä.

Taistellaanko tässä nyt koronapandemiaa vai hallitusta vastaan kun joka rajoituksesta länkytetään?

Epätovoiselle Pjoelta neuvoisin, että laitat muutaman säkillisen jyviä, joista riittää myös rusakoille ym., itse olen näin tehnyt, hyvin toimii.

Kuntavaalien siirtäminen on yhdentekevää. Samat valtuutetut kykenevät hoitamaan asioita vielä jonkin aikaa. Kesälomat ovat edessä ja äänestäjistäkin noin joka toinen jatkaa uniaan joka tapauksessa.

Miksiköhän miespoliitikot eivät juuri koskaan missään pyydä mitään anteeksi?

Ei talvella kannata kerätä koiransa kakkoja pussiin. Nehän peittyy lumeen. Lumi kerätään kuorma-autoihin ja kipataan mereen kakkoineen päivineen.

Biokaasu pelastaa Suomen talouden ja kilpailukyvyn, kun kaikki raskasliikenne ja linja-autot sekä mahdollisesti kaukolämpölaitokset (yhdistetty lämmön- ja sähkön tuotanto) käyttävät biokaasua. Atrian biokaasulaitos heti suurimpana rakenteille ja kaikkiin Suomen seutukuntakeskuksiin suuremmat laitokset. Pienempiä laitoksia suuremmille maatiloille joko yksin tai naapureiden kanssa. Kaikista näistä putket pääteiden varteen, joten kaikille liikkujille on biokaasua tarjolla. Ympäristö kiittää ja emme tarvitse sähköautoja, eikä niille saa antaa tukeman, mutta biokaasuautoille kaikki tuki. Sähköautojen akut tuhoavat maapallon luonnon / laajat avolouhosalueet. Akkuihin tarvittavat monet arvokkaat metallit loppuvat 10 vuodessa. Ja Kiinalla olisi monopoli näihin metalleihin? Onneksi Suomella on mahdollisuus omavaraisuuteen kaikilla sektoreilla. Älkää poliitikot tyrikö tätä!

Lähdettäessä Laihialta Vaasaan päin Kyröön liittymän kohdalla oikealla tienpätkä pellolla (valaistus valmiina). Kuulemma siihen on kaavoitettu yritystontteja. Nyt kun lumet sulaa, voisiko siihen laittaa aiheesta kyltin niin kuin muissa etunojakunnissa tehdään.

Muutin nykyisen vaimoni taloon, josta ostin osuuteni. Ongelmana se, että minulla ei ole mitään sananvaltaa talon remontteihin liittyen. Näitä pitäisi kuitenkin tehdä, koska talo rakennuttu 80-luvulla. Vaimo ei kestä mitään uudisehdotuksiani esim. vanhan keittiön suhteen. Ottaa sanomiseni arvosteluna. Eli elänkö hiljaa hissukseen vanhassa tuvassa vai lyönkö nyrkkiä pöytään? Tietty maksaisin kustannukset. Miten muilla?

Eikö Seinäjoen torin esiintymislava pitääsi olla mallia ufo, näin Avaruuden pääkaupungis. Vois saada enempi torille ihmettelijöitä.

Voiko olla totta, että Seinäjoen arvokkaimmalle paikalle Lakeudenpuistoon suunnitellaan skeittiparkkia? Lakeudenpuiston suunnittelussa pitää huomioida Aalto-keskuksen Unescon maailmanperintökohteen ehdokkuus. Lakeuden Ristin ympäristön on oltava avara, arvokas ja kaunis.

Televisiokanavat ovat kehittäneet formaatteja, joissa ihmiset ostelevat taloja Espanjasta, Portugalista, Karibian saaristosta jne. Älkää olko kuitenkaan kateellisia. Aina on niitä, joilla on rahaa jopa valita mieleisensä bungalowi tropiikista. Todellisuudessa yli 90 prosenttia eurooppalaisista ovat ”meitä”, jotka onnellisena kituuttavat eteen päin, ja voivat hyvin.

Tanskalla, joka on hallinnut osan aikaa Ruotsiakin, on itsetunto kohdallaan ja toimii niinkuin oikea valtio toimii, on varaa sanoa mielipide maahanmuutosta. Ruotsi on rikas valtio samoin Norja öljyllä. Suomella ei ole ikiaikaista pääomaa vaan joutuu nöyristelemään joka suuntaan eikä uskalla panna esim. rajojaan kiinni.

Liikkumisrajoitukset kieltävät kirkkoon menon, mutta ei Alkoon. Nyt on sitten järjestettävä rukous- ja ehtoolliskokoukset Alkossa.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa