Lukijoilta: TEKSTATEN

Työttömiä oli helmikuussa 35 000 enemmän kuin vuotta aiemmin kertoo Tilastokeskus. Työllisyysaste oli helmikuussa 70% eli kolme kymmenestä työikäisestä makaa kotona ja syljeskelee mökin kattoon kuten ennen tavattiin sanoa. Tällä tahdilla Suomesta tulee hiilineutraali alle kaikkien tutkijoiden laskelmien!

Kummallista miten kaikkien palvelujen lopettaminen voi edes olla laillista ennen kuin kaikki ihmiset ovat oppineet käyttämään tietokonetta!

Jos yhtälöön laitetaan talouskasvu ja maapallon ylikulutuspäivä, niin mitä tulee loppumerkinnäksi? Konkurssitunkio.

No joo, eiköhän Yli-Viikarin olisi jo aika tehdä kulmunit.

Jospa äiti, isä tai joku muu jaksaisi mennä ADHD-lapsen kanssa metsään. Lapsi saisi hyppiä ja meuhkata, mielin määrin melutakin, ehkä ADHD jäisi sinne. Ehkä. Terveellistä se ainakin olisi.

Kiitos IP:lle kun lopetti eteläpohjalaisia pilkkaavan sarjakuvan! Jos vastaavaa tehtäisiin esimerkiksi saamelaisista tai vaikka romaneista, niin hyväksyttäisiinkö? Voisi myös poistaa eläimeen sekaantuvaa naista esittävän ”sarjakuvan”!

Ylen toimitusjohtaja kuittaa 40500 euron tulospalkkion! Rahaa on näihin tarkoituksiin ”riittävästi”? Tavoitteet asetettu oikein?

Suomesta löytyy akkujen raaka-aineita litiumia ja kobolttia ennätyssuuret esiintymät, ja nykyään akkuja myös kierrätetään ja otetaan käyttökelpoiset mineraalit talteen.

Turpeen ja myös hiilen osuus nykyään Suomen sähköntuotannosta on alle 4%, useita hiilivoimaloita on lopetettu ja purettukin jo pois.

Saavatko sähköautoilijat marketeista ilmaisen latauksen. Muut asiakkaat ”tarjoavat”! Voi pyhät lehmät!

Turve on polttoprosessissa kuin tehoaine lääkkeessä. Miettikää vihreät sitä! Lopputulos ratkaisee!

Kun seuraava putkirikko aiheuttaa koko päivän vedettömyyden, olisi reilumpaa neuvoa asukkaita mennä varmuuden vuoksi hakemaan tutuilta tai kaupasta vettä tai hakeutua sukulaisiin. 94 talouden kerrostalossa voi 9–10 tunnin vedettömänä olo aiheuttaa vaikeuksia varsinkin ikääntyville ja pikkulapsiperheille. Viestintä on taitolaji. Sen puuttuminen voi aiheuttaa levottomuutta.

Miksi on vain yhden kunnan eli Vaasan sairaanhoitopiiri eikä koko Rannikko-Pohjanmaan, kuten vastaavasti on Etelä-Pohjanmaan shp? Miksi näiden keskussairaalat on nimetty vain Vaasan ja Seinäjoen mukaan eikä maakunnan, kuten muualla?

Kyllä taas nähtiin mitä kapitalistit (lue porvarit) ovat. Suomessa tienatut rahat viedään Sveitsiin, ettei vaan tarvi maksaa veroja Suomeen.

Jotkut näköjään hankkivat lisätuloja kikkailemalla matkalaskuillaan. Miten tämä on mahdollista? Minä olen aina luullut, että joka työpaikassa on joku, joka tarkastaa ja hyväksyy matkalaskut.

Huoltajille ja toimittajille tiedoksi, että päiväkodeissa ei työskentele tätejä ja setiä. Siellä työskentelee varhaiskasvatuksen opettajia, sosionomeja ja hoitajia. Eihän sinunkaan työpaikallasi työskentele tätejä tai setiä vaan ammattinimikkeellä toimivia ammattilaisia. Usein kuulee myös jonkun vievän lastaan tarhaan. Lastentarhoja ei ole ollut enää vuosikymmeniin. Ne ovat päiväkoteja.

Mitä sinä siinä virnuilet, ja niin muka niin reippaana? - Minä, tuota niin... - Etkö sinä tajua, että pitää edes yrittää olla uupuneen näköinen! - Mutta kun... - Niin, niin, niin. Sinä kuulut niihin, jotka eivät noudata suosituksia, vaikka tohtorismiehet niitä rukkaa.

Pöyrööt takaisin! Mihin on kadonnut ainoa pohjalainen ja aina ajankohtainen sarjakuva?

Oliko alunperinkään tarpeen säätää rokotusjärjestyksestä asetuksella? Olisi vaan luotettu terveydenhuollon ammattilaisiin.

Pääsiäisenä poltetaan pääsiäisval(a)kia ei kokko. Vähän kulttuuritietämystä mukaan.

Kiitos, Raimo Hautanen, hauskasta kolumnistasi lentävistä lauseista. Se on fifty-sixty, ettei ollut paras juttu aikoihin!

Tässä taannoin oltiin muka kärmeissään poliisin arvovallan halventamisesta. Mutta kyse olikin vain poliittisesta maalittamisesta. Kas kun kukaan ei ole närkästynyt vanhojen kotimaisten elokuvien ja TV2:n maalaiskomedioitten tai viihde- ja sketsiohjelmien tapaa, joissa poliisi esitetään usein vähän hölmönä. Viimeksi näin tapahtui Joonas Nordman showssa. Luulis, että näistäkin tasapuolisuuden vuoksi olisi syytä olla huolissaan.

Jos ravintola toimii rajoitetusti tai ruokia ja eväitä voi käydä ostamassa normaalisti, mutta niiden syöminen on kielletty ravintolan sisätiloissa. Aika monet ihmiset tekee niin että eivät edes jalallaan käy kääntymässä tuollaisessa ravintolassa.

Miksi Kurikan rokoteaikoja ei saa puhelimitse?

Perustuslakivaliokunta voidaan lopettaa. Kaiken kehityksen vastuuton jarru.

Viihdealan tila tuntuu korona-aikana kovasti koskettavan mediassa. Tuntui kovasti koskettavan pääkirjoituksen mukaan se, että artistit on unohdettu. Ei pidä paikkaansa. Kuluneen vuoden aikana ei ole paljon muusta puhuttukaan. Ymmärrän kyllä taloudellisen tilanteen, mutta pitää muittenkin ihmisten yrittää säästää hyvinä aikoina pahan päivän varalle. Tosiasia on kuitenkin se, että tavallisella työtä tekevällä, eläkeläisistä puhumattakaan, tärkeysjärjestyksessä ensimmäisiä eivät ole konsertit, festarit, teatteri, elokuvat tai ravintolassa käyminen. Ruohonjuuritasolla on niin sanotusti ”tosissakin” tekemistä. Ja nuortenkin on syytä tottua siihen, että aina ei tarvitse bilettää. Tulevaisuus saattaa olla erilainen kuin on totuttu.

Pankkini on siirtynyt palvelemaan paikan päällä vain ajanvarauksella. Kela ja verottaja eivät myöskään haluaisi palvella kuin netissä. Skanneri pitäisi omistaa tai ainakin osata älypuhelinta tiedonsiirtoon käyttää. Nyt sitten lähikaupan nuoret kassatkin kohtelevat epämiellyttävästi vaikka olen hyvin huolellinen maskin ja käsidesin käyttäjä. En odota mitään diibadaabaa-rupattelua mutta näköjään lyhyt tervehdys ja katsekontakti on silti liikaa vaadittu. Ehkä heidän mielestään tuon vaan turhaan hiekkaa lattialle ja olisi viisainta siirtyä tilaamaan ostokset netissä. Voi sentään näitä aikoja.

Televisiossa pyörii sarja, jossa 40 kuvausryhmä seuraa sairaaloissa tapahtumia 24 tuntia vuorokaudessa. Nämä terveydenhoidon ammattilaiset saavat meiltä pyyteetöntä tukea ja kunnioitusta. Joka tapauksessa tämän pelin rikkoo joukko, jotka vastustavat rokotuksia ja koronarajoituksia, ja mitä todennäköisyydellä, kaikkea sitä hyvää, jota yhteiskuntamme heillekin pyyteettömästi tarjoaa. Vetää sanattomaksi!

Nyt on hehkutettu mediassa, kuinka eläkkeet ovat nousseet 50 euroa. Sehän on pelkkää potaskaa: minulla eläke ainakin nousi vain 2,36 e.

Koska Pohojammaan pääsiäisvalakiat on muuttunu pääsiäiskokoiksi? Noita Nokinenä.

Jos Suomea lähestyisi tuhoisa ihmishenkiä vaativa myrsky, niin koko Suomi ehtisi tuhoutua, kukaan ei pelastuisi ja ketään ei saataisi suojaan ajoissa, vaikka haluttaisiinkin. Tämä surkea tilanne olisi Suomessa totta ja mahdollista, koska ketään ei voisi Suomessa pakottaa menemään suojaan, koska meillä on tämä ”ihana” perustuslaki, johon aina törmätään ja lakia, jota ei osaa tulkita kukaan! Nyt aina ensin kiireestä huolimatta pitäisi kokoontua Suomen hallitus antamaan esitys jotta voitaisiin määräämään kansalaiset suojaan! Tämän jälkeen perustuslakivaliokunnan pitäisi tutkia onko tämä määräys aivan välttämätön ja viimeinen vaihtoehto, joka ei myöskään loukkaisi yksilönvapautta, liikkumisvapautta eikä yhdenvertaisuutta, sitten vielä eduskuntakäsittely! Tällä mentaliteetilla mahdolliset tuhot olisi jo koettu! Tällaisen kuvan tavallinen kansalainen saa Suomen käytännöstä ja kaikista uusista määräyksistä ja tästä koko perustuslakipelleilystä!

Etelä-Pohjanmaalla rajoituksia höllättiin, ja kuinkas kävikään! Tartuntamäärä lähti heti kasvuun. Maltti on valttia tässäkin asiassa, hyvät päättäjät!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa