Lukijoilta: TEKSTATEN

Marinin ja Ohisalon mielestä polttoaineen hintoja pitää Suomessa nostaa päästöjen vähentämiseksi. No Yhdysvalloissa esim. bensa maksaa 0,71 e/l ja maailmassa keskiarvo 1,20 e/l, Suomessa 1,65 e. Miksi näin hallitus?

Senaatti-kiinteistöt aliarvioi valtion työtehtäviä. Vaativissa asiantuntijatehtävissä pitää olla rauhallinen, hyvä työhuone ja kunnolliset työvälineet. Säästöpaineet pakottavat siis työskentelemään ravintoloissa, junissa ja hotelleissa. Miten käy salassa pidettäville asioille?

Eivätkö poliitikot ”kiusaa” äänestäjiään keskittymällä maailman ”parannukseen” kotimaan vaikeiden asioiden hoitamisen sijaan! Jopa maailman ilmastoa ”järjestellään”. Hinnalla millä hyvänsä!

Osa hallitusta arvostelevista jaksaa vieläkin muistuttaa Sauli Niinistön koronanyrkistä, joka on jäänyt kultareunuksin oppositiolle ja osalle mediaa sellaiseksi toimivaksi unelmaksi, joka olisi pelastanut tämän maan ja joka olisi pitänyt ottaa käyttöön. Nyrkki, jolla ei kuitenkaan ole todellisuudessa mitään näyttöä, että se olisi käytännössä toiminut. Tämä nyrkki olisi muka tiennyt kaikki koronatoimet täydellisesti ja toiminut aina oikeaikaisesti ja niin, että toimet olisi myös olleet kaikkien mielestä oikeita ja ilman arvostelua!! Sanonpa vaan, ettei mistään sellaista asiantuntijajoukkoa olisi löytynyt josta ei Suomessa löydy arvosteltavaa. Onhan se nyt nähty kuinka paljon näitä ”viisaita” Suomesta on löytynyt ja varsinkin näitä jälkiviisaita. Näitä asiantuntijoita ja viisaita sekä jälkiviisaita on ilmoittautunut pilvin pimein laidasta laitaan koko korona-ajan, joten se siitä nyrkistä!

Maskottivero. On ihmisiä, joilla on useita koiria ja kissoja, joita vois verottaa esim. sadalla eurolla per maskotti!

Onnellisia ne paikkakunnat, joissa ei ole Aallon suunnittelemia rakennuksia. Aallon rakennukset ovat kehityksen jarruja, rakennusvirheineen suojeltuja.

Poliitikon elämä on nykyään yhtä menoa ja meininkiä. Siksi on aivan ymmärrettävää, että Risikkokaan ei ole huomannut kokoomuksen aikoinaan äänestäneen turpeen uusiutumattomaksi luonnonvaraksi.

Paula Risikko, myös kokoomus pyrkii irti turpeenpoltosta 2032 mennessä. Muutoksesta tulee nopea. On selvää, että turpeentuottajat ja energialaitokset tarvitsevat voimavaroja sopeutukseen. Niitä valmistellaan. Miksi haluatte pysäyttää väistämättömän muutoksen (IP 11.4.)?

Lehtitietojen mukaan Vaasan paikallisliikenteen bussit vaihtavat väriä, uusi väri on pinkki! Miksi? Mitä väri kertoo kaupungista? Nykyinen väri sininen liittyy olennaisesti merelliseen ympäristöön. Perukaa värin vaihto ja rahaa säästyy.

Alkaakohan Kurikan ylimmät virkamiehet valmistautumaan Kurikan Seinäjokeen liittymiseen, kun niin ahkeraan hakeudutaan yritysten osakkaiksi ja palvelukseen?

Valtion tehtävä on ymmärtääkseni valvoa kansalaistensa etua ja hyvinvointia. Hallitus taas ikivihreillä päätöksillään tuntuu ajavan karjaansa teurastamolle, rahaa tähän operaation on EU:sta tulossa miljardikaupalla.

Eiköhän olis jo nykypäivänä aika saada laskut viivakoodilla maksettavaksi (nykyaikaa)!

Törkeen hyvä, mieletön, sairaan hyvä, sikahyvä. Tällaisia laatusanoja kuului tv:n Talent-tuomareilta. Parempia: erinomainen, hieno, upea, mahtava yms.

Käsittämätöntä, miten korona-asioissa saivarrellaan perusoikeuksista. Vanhuksia eivät perustusoikeudet ole koskeneet vuosikymmeniin kokemustasolla, eikä muitakaan syrjäytettyjä sen puoleen.

Vankien rangaistusaikaa ei pidä lyhentää säästösyistä, mutta loppuosan voi vaihtaa yhdyskuntapalveluksi.

Sain koronarokotteen Vaasan pääterveysasemalla. Homma oli hyvin organisoitu ja sujui kaikin puolin mallikkaasti. Suuret kiitokset teille terveydenhuollon ammattilaiset!

Kyllä on kitkoja kokeiltu. Tuli auton mukana. Nyt taas nastat. Monet eivät ymmärrä, että hyvä talvirengas on kuin henkivakuutus. Normi-oloissa sitä ei tarvita mutta, kun se tiukka paikka joskus tulee... Kukaan ei tietenkään toivo, että tämä tarve realisoituu, mutta aina ei ole itsestä kiinni.

Olen ajanut kitkoilla vuosikausia mutta ei minun tarvitse lehtien palstoilla nimitellä nastoilla ajavia ”Nastaniiloiksi” tms. Kukin ajaa millä tuntuu parhaalta ja siinä se. Naurettavaa aikuisten ihmisten käytöstä tuommoinen nimittely.

Ihmeellistä, ettei ihminen halua toiselle ihmiselle hyvää, mikä olisi myös itsensä hyvä.

Kyllä nastoillakin pääsee sataa. Onneksi ei tullu vaihdettua ennemmin, kun tuota lunta ja räntää piisaa, vaikka onkin kesänopeudet.

Sinulle, joka kirjoitit, että tuntuu vaikealta olla oppositiossa ja huudella sekä nälviä hallitukselle ja pääministerille. Tuliko dementia, kun et muista että mikään muu taho kuin vihervasemmisto (nykyinen hallitus) ei ole oppositiossa ollessaan nälvinyt sekä valittanut hallitukselle yhtä paljon.

Kiitos, Jarmo Lintala, taas osuit ytimeen. Voimia ja kärsivällisyyttä pääministerille ja meille jokaiselle.

Jos toimitus noudattaisi sarjakuvissa lukijoiden mielipiteitä, I-P olisi sarjakuvalehti. Uskokaa nyt hyvät lukijat, että ei teidän jokaisen tarvitse lukea jokaista sarjakuvaa.

Markus E. Myllymäki kehuskelee estoitta tuulivoimaa, mutta jättää kertomatta sen hinnan meille veronmaksajille. Nyt muut tuotantotavat pystyvät vielä tasaamaan tuulivoiman ailahtelevuuden. Jos ne kielletään, säätövoima on tehtävä esimerkiksi vetyteknologian avulla. Se maksaa EU-tasolla vähintään tuhansia miljardeja. Maksaja ei ole tuulivoimateollisuus, vaan me veronmaksajat, valitettavasti.

Pari valittua sanaa I-P 11.4.-21. Tiedoksi, että syöpä ja itsemurha eivät ole tarttuva tauti, eikä maailmanlaajuinen pandemia. Jos tutkija twiittailee tuollaista, ei sitä kannattaisi levittää mediassa valittuna sanana.

Oliski ollu, jossei joku olisi miältänsä pahoottanu ristillisen päiväkorin jutusta...

Jos tulee aika, ettei palstalle riitä tekstareita, niin vaihtakaapa joku sarjakuva. Siitä sitten riittää mielipiteitä.

Kurikan kaupunginjohtajat ne jaksaa ja ehtii raskaan työnsä ohella tehdä vielä sivuhommia.

Lopettakaa nyt rutina sarjakuvista ja hakekaa vaikka Aku Ankka tai Nakke Nakuttaja Ärrältä.

Lauri Ojalalle uskonnosta ja lainnoudattamisesta. Raamattu oli ennen se ainoa lakikirja. Sitäkin piti minimivaatimuksena noudattaa. Muuten joutui kirkon eteen häpeäpaaluun. Vasta sen jälkeen on tullut muut lakikirjat joita noudatamme.

Kiva lukea I-P-lehteä tabletilla. Tekstin saa suurennettua. Tekstissä tarpeeksi mustetta. Silmät kiittää ja hermot.

Kyllä Jarmo Lintalan kirjoitus Ilkka-Pohjalaisessa on asiallinen kommentti. Suomessa on tällä hetkellä hyvä hallitus, nimenomaan sen vuoksi, että siinä on paljon uutteria naisia. Kuvitelkaa että hallituksessa olisi 70–80-v. ukkoja, taitaisi koronan hoitaminen olla vähän tuskallista. Kyllähän oppositiosta on hyvä huudella kun ei ole mitään vastuuta.

Kitkaurpo vastaa: Rekkanopeus on turvallista ja ilmastoystävällistä kesälläkin.

Espoolainen värisokea ei kestä, että Kauhajoella maalataan...

Taas kerran eduskunta yrittää paikkailla tekemiään tyhmyyksiä. Ajokorttilakia aiotaan jälleen uudistaa, taustalla nuorten lisääntyneet kolarit. 2018 pakollista ajo-opetusta vähennettiin, nyt sitä halutaan taas lisätä. Lisäksi ajo-oikeuden saisi ”vaiheittain”. Tuore kuljettaja ei alkuun saisi ajaa öisin, lisäksi alkuun nuori saisi ajaa vain aikuinen kyydissään. Nämä ovat Liikenneturvan ehdotuksia. Tuntuuko järkeviltä ehdotuksilta?

Nyt näyttää Vaasassa siltä, että ulkomaalaiset opiskelijat vähät koronarajoituksista piittaavat. Ainoa keino palauttaa viranomaisten uskottavuus on laittaa rikkojat paluupostissa takaisin kotimaihinsa.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa