Lukijoilta: TEKSTATEN

Laskekaa nyt joku äkkiä kumpi on ympäristöystävällisempää, tuoda lämpölaitokseen Etelä-Pohjanmaalle turvetta lähipitäjistä vai kosteaa haketta Venäjältä. Ja käyttäkää Venäjän hakehinnoittelussa 90-luvun ajoneuvopäästötietoja, siellä kun ei ole vielä nähty Stage 5 yms. moottoreita. Taitaa nykyinen meno lopettaa työpaikat ja tuhota luontoa vaan enemmän.

Katrille isoo kiitos VTV:hen! Kyllä se pitää paikkansa jotta kaikki viisaus on pohojalaasis naisis!

Voisiko sen Kuortaneenjärven ylimääräisen veden siirtää kesäksi Evijärveen?

Kun Vaasan bilettäjäjoukot olleet vaihto-opiskelijoita, niin mieleen tulee kysyä eikö heille tosiaan saada rajoja. Miksi oppilaitokset eivät suoraan kiellä vaihtareitaan juhlimasta suurin joukoin. On tekosyy sanoa etteivät he tiedä, sillä käsittääkseni korkeakoulutasolla osataan lukea ja hallitaan englannin kieli. Tartunnoista ei päästä eroon, kun näköjään ei edes haluta.

Niinkuttelijoiden moittijoille: Millä sanoilla alkaakaan Linnan Tuntematon sotilas?

Seinäjoen uusi uljas asemanseutu etenee kuin juna. Kukaan ei ole huomannut tai välittänyt että tilaa ei ole paikallisliikenteelle! Ennenkin on kyllä ollut osa bussilaitureista Valtionkadun reunassa mutta uudessa suunnitelmassa laiturit ovat molemmin puolin katua. Siinä sitten rollaattorikansa ja muut huonojalkaiset loikkivat vilkasliikenteisen kadun yli bussia vaihtaessaan. Saattaa siellä joku tuleva veronmaksajakin mennä vaunuissa vanhempansa työntämänä.

Kun saan toisen rokotteen kuukauden kuluttua, niin haluan ”koronapassin”. Tämä ehkä oikeuttaisi minut matkustamaan ulkomaille. Eihän siinä ole mitään järkeä, että ”Anot” jarruttavat muiden osallistumisia ja liikkumisia, yrittämällä vesittää näin hyvää asiaa.

Martin Scheininille voisi viedä hamekankaan ja kertoa, että talouden parantaminen koronapassin avulla on niin kova asua, että muutaman promillen mahdollista ahdistumisesta ole mitään merkitystä.

Yleensä pojat ovat viikareita. Mutta kyllä tyttökin voi olla viikari.

Kyllä vain hallituksen leka ja ulkonaliikkumiskiellot panivat aivotoimintaa liikkeelle, kun tartuntaketjut alkoivat jopa Etelä-Suomessa laskea. Mutta jäihän sinne vielä ajattelemattomia rajoitusten vastustajia ja piletysryppäitä.

Kun enemmistö ajelee nastarenkailla ja pitää alustan karheana, pärjää kitkarenkailla jääkeleilläkin.

Hallituksen vihervasemmisto kenties panee Etelä-Pohjanmaan turveyrittäjät polvilleen ilman kompromisseja. Paula Risikko (I-P, 11.4.) perusteli selkeästi ongelmatilanteeseen ajautumisen. Mielenkiintoista seurattavaa, miten hallitus huhtikuun puoliväliriihessä tulisi kompromissihenkisesti turveyrittäjiä vastaan. Hallitusohjelmassahan on luvattu toimia sosiaalisesti ja alueellisesti tasapuolisesti.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa