Lukijoilta: TEKSTATEN

On hyödyllistä kierrättää, mutta paljon parempi on olla tuottamatta jätettä.

Pääsiäinen meni jo. Moon asunu Pohojanmaalla lähes 70 vuatta, äitee ja isä 100 v, muarit ja faarit pitkälti toistasataa vuatta ja aina on kokkoja poltettu, valakiaa on tehty ja piretty hellan pesäs.

Kevät keikkuen tulevi. Nyt otetaan järki käyttöön ja pussi käteen. Koirien omistajat keräävät omien sekä muiden koirien ulkoiluttajien koiranpas..t. Muut lenkkeilijät keräävät sitten loput roskat. Kaikki nyt vain kyykkimään, pieni selän taivutus on vain extraa lenkillä ja papuakin voi kertyä, jos ahkerasti työstää.

Yliopiston mukaan vaihto-opiskelijat eivät ole sitoutuneita opiskeluun, koska eivät suorita tutkintoa Suomessa. Miksi koko järjestelmää ylläpidetään, jos se on vain veronmaksajien rahan tuhlausta?

Suomen sosiaaliturva on liian hyvä, siksi ei kannata työtä ottaa vastaan. Tämä etuus on niin kantasuomalaisille kuin muillekin liian helppoa. Turha yrittäjiä syyllistää etteivät työllistä maahanmuuttajia. Pakko suomen kielen oppiminen jokaiselle joka Suomen rajan ylittää, ihan samalla lailla kuin pakkoruotsi on ollut suomalaisille koulussa. Ei se kaikki työ niin kivaa aina ole mutta sitäkin vaan on tehtävä.

Vankilakulut huimat. Onko liian hyvä ja virikkeinen ylläpito vangeilla. Ennen vangit joutuivat jopa tekemään töitä, esim. vaatetehtaalla, Seutulan lentokentän työmaalle määrättiin rattijuopot lapion varteen. Nyt rikollisia silitellään päähän ja vähätellään rikoksia.

On se surullista, kun oikein lailla kielletään kristinuskon opetus. Mitä pahaa siinä on jos lapsi oppii turvaamaan Taivaan Isään? Kaikkea muuta kyllä saa opettaa. Sääli käy nykyajan lapsia, kun heiltä viedään ihan kaikki. Voi tätä pakanamaata.

Kasvomaskit luonnossa, kenen vastuu. Poistun marketista, maskiroskikset täynnä. Jos laitan siihen päälle, tuuli vie. En ryhdy omin toimin paljain käsin tiivistämään, joudun viemään käytetyn maskin mennessäni. Liikkeenharjoittajan tulisi hoitaa asia kuntoon ja huomioida asia. Ongelma päivittäinen kaikkien kauppojen läheisyydessä.

’Kokko’ on suomea, ’valakia’ junttia. Notta nuan!

SJK:n pelissä ei ainakaan yksi asia ole muuttunut viime vuodesta. Se on kurittomuus. Nytkin Cupin pelissä Interiä vastaan kolme turhaa varoitusta. Kaksi pelin viivyttämisestä ja yksi suunsoitosta vaihtopenkille. Tällä lailla pelaajien kierrätys ja peluuttaminen tietenkin nopeutuu.

Mitä pitäis ajatella firmasta missä työntekijän sanaan voi luottaa mutta työnantajan sanaan ei?

Venäjän Putin olisi syytä panna kuriin Itä-Ukrainan konfliktin aiheuttamisesta ja perua Pietarissa järjestettävät EM-jalkapallo-ottelut. Samoin muutkin ko. alueelle suunnitellut tapahtumat.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa