Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Ihmisoikeuksiin vedotaan ja ne katsotaan kuuluvan kaikille tasapuolisesti. Mutta puhutaanko koskaan ihmisvelvollisuuksista ja mitä ne pitäisivät sisällään?

Yliopisto ja oppilaitokset ottakoot vastuuta: vaihto-opiskelijoita ei tule ottaa pandemian aikana, sen jälkeen vaikka tuplamäärä.

On käsittämätöntä, että vanhemmat eivät pysty järjestämään lapsilleen tuntia liikuntaa päivässä. Esimerkiksi yhteistä kävely- tai pyöräretkeä. Miksi tämäkin olisi koulun tehtävä?

Tällekin palstalle kirjoittelevat juuri ne, joilla ei ole minkäänlaista käsitystä opettajien työtä ja mm. perusopetusta koskevasta ohjeistuksesta ja lainsäädännöstä. Esim. opettajat eivät laadi oppilaiden lukujärjestyksiä.

Ei ole ihme, etteivät mummot hae Kelan tukia. He eivät tiedä tuista eivätkä sitä, mistä hakulomakkeita saa. Ei mummoilla ole nettiä tai kännykkää eikä rahaa tilata lehtiä. Herää kysymys, mitä kunnan sosiaalitoimi tekee. Juo kahvia ja lukee naistenlehtiä, vai?

Vanhaa ehdokastani ei enää ole listoilla. Kysyin, ketä suosittelee nyt. Vaalikoneista ei perustanut. Kehoitti kysymään naapureilta, pärjääkö sen kanssa vai onko jokaisesta toisen tontille pudonneesta lehdestä riita.

Vaasa se vain alennusmyynnillä tontteja myy maakunnas. Mutta halu ryöstää vaasalaisia, meillä kerrostalotontin 50-v. sopimus umpeutuu pian, vuokra 10-kertaistuu. Kyselimme, että jos lunastaisimme tontin 2 600 neliötä Viikingalla. Kyllä, hinta 900 000 e, että silleen.

On kumma, kun Seinäjoen seurakunnalle kelpaa verotusoikeus, mutta kun kerrot eriävän mielipiteen asioista tai kritisoit, loppuu heidän vastausintonsa. Olin elänyt siinä luulossa että verotusoikeuteen kuuluu palveluvelvollisuus.

Opiskelijoiden ansiosta Vaasan seutu on kunnostautunut nyt liian useasti koronatartuntojen määrissä. Ehdotan pakollista koronakurssia kaikille tänne tuleville opiskelijoille suoritettavaksi jo ennen paikkakunnalle saapumista ja tentti ennen opiskelijakortin saamista. Opiskelijajärjestöt keksikööt tavan miten homma hoidetaan, sen verran olette nyt velkaa kaupunkilaisille.

Ketä täällä Seinäjoella nykyään kannattaa äänestää? Parin valtuuston kokouksen seuraaminen ei anna selvyyttä. Lehdissä on vähän poliitikkojen ulostuloja. Samaa vesivelliä joka puolueella. Seinäjoella näyttäisi olevan mahdollisuuksia paljoon, yrityselämä on virkeää ja hyvä silloin, etteivät poliitikot ole ainakaan tiellä. Taitaa mennä seuraavan kuntavaalin prosentti alle 60. Arvioi paluumuuttaja.

Millaista hyvää on se mainittu ja tv:ssä mainostettu podcast? Maistuuko hunajalta? Paremmalta kuin popcorn? Meillä ei ainakaan vielä ole podcast-pensaikoita. Mikä on muuten podcast?

On se nyt kumma juttu, kun päättäjät eivät hyväksy ilmaista pysäköintiä Vaasassa kodinhoitohenkilökunnalle. Suurempiakin säästökohteita on. Tämähän aiheuttaa ongelmia puoleen ja toiseen vanhushoidossa. Ei hoitajilla ole aikaa etsiä parkkipaikkoja ja vielä niistä maksaakin. Vanhukset odottavat hoitajiaan. Aika jää lyhyeksi kun hoitaja juoksee tukka putkella työkohteeseen. On se kuulkaa niin että ilmaiset parkkipaikat ja heti kodinhoito- ja vanhustenhoitajille, niin kaikki sujuu paremmin.

Kiitos Vesku, olipa upea mainostuokio Vaasasta TV 1:ssä.

Mistä käyttäjät ja maksajat Seinäjoen uuteen asemakompleksiin? 500 metrin säteellä on tyhjiä tiloja enemmän kuin tarpeeksi. Parkkihalli mukaan lukien. Pohjan alikulku on ainut, joka on tarpeellinen.

Sudet pois eläintarhoihin, että uskallamme hakea marjat talteen. Monelle eläkeläiselle on hyvä saada vähän lisätuloja myymällä marjoja.

Vangeille on taattava 1 t ulkoilu päivittäin vaan ei vanhuksille palvelutalossa. Talot pitäisi suunnitella niin, että niissä olisi edes ulkoiluterassi.

Voi Ilmajoki ja JIK, avoimuutta rokotusilmoituksiin. Täällä joukko veronmaksajia odottaa korona-rokotusta, mutta mitä kunta tekee, riitelee rokottajien palkoista. Koita Ilmajoki nyt saada jotain aikaiseksi, että asiat etenee, näyttäkää että osaatte muutakin kuin riidellä.

Jaaha, kaverin palkka pitäisi saada tietoon ja hyvätuloiset saavat pimittää verotiedot. Mitä sanoo perustuslakivaliokunta? On tämä surkuhupaisaa sirkusta.

Tarviiko turpeesta kiistellä, onko uusiutuvaa vai ei. Sotkemista se on. Kolme kesää turpeennostossa.

Nato = Otan, tätä Putin pelkää niin kovin.

Kuusenlatvaan korkealle, tekee harakkapari pesää. Katusiistijäporukka moikkaa toisiansa ”vesipisteellä.” Nyt on kevät! (pian pientareilla leskenlehdet).

Kokko, kokoo koko kokko kokoon! Koko kokkoko kokoon? Koko kokko kokoon.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa