Lukijoilta: TEKSTATEN

Kyllä Järvi-Pohjanmaalla, Vimpeli, Evijärven, Lappajärvi, Alajärvi on aina poltettu pääsiäiskokkoja. Maakunnan murre on erilaista ja heillä on valakiat. Terveisin Aito eteläpohjalainen.

Tämän päivän politikoilla ennätysmäärä avustajia, tulos näkyy haparoivassa päätöksenteossa. Mitä useampi kokki jne.

Mitä hemmetin väliä sillä on kirjoitetaanko Vetokankaassa tai Palosaaressa. Jokainen ymmärtää asian tarkoituksen, mutta pitäähän jollakin henkilöllä olla tuossakin asiassa pätemisen tarve.

Olen Vistpakan kanssa täysin samaa mieltä; keskustan alamäki vain jyrkkenee; jätevesilaki, taksilaki ja nyt turvelaki. Tätä se on keskustan maakuntien tukeminen, ei kun kurjistumista.

Väestöennusteen mukaan yli 85-v. asukkaiden määrä yli kaksinkertaistuu Kurikassa vuoteen 2040 mennessä. Tätä ryhmää ei tuulivoimalat tule häiritsemään, joten toteuttakaa rauhassa kaikki tuulivoimahankkeet Kurikka–Jalasjärvi–Jurva-hankealueilla.

Kansalaisten tasa-arvoa käytetään perusteluna nykyään mitä ihmeellisimmissä asioissa. Jos jäätelönmyyntipaikkaa ei voi antaa tällä perusteella aikaisemmalle vuokraajalle, miten homma hoidetaan keskustan vuokratiloissa oleville liikkeille? Ei kun kiertoon ja heti. Samoin liikekiinteistöjen omistusajalle vuoden maksimi, jotta muutkin voivat päästä omistamaan.

Kaupungilta todella raakaa rahastamista pienten jäätelökioskiyrittäjien kustannuksella, on kohtuutonta.

Koska eläkeläiset saavat paljon luvatun vappusatasen. Ei kannata kiirehtiä omaishoitajien asioiden hoidossa. Hoidetaan nyt ensin tämä vappusatanen. Huomaa, että vaalit ovat tulossa.

Nyt mietitään rajoitusten purkamista esim. nuorten liikunnasta. Todella hyvä asia, mutta miksi ei mietitä myös vanhusten liikuntaa. Moni ei ole liikkunut kodistaan ulos vuoteen ja fyysinen kunto mennyt todella huonoksi niin kuin vanhemmalla ihmisellä nopeasti menee ja sosiaalisen yhteyden puutteessa myös henkinen vireys sekä muisti. Heidät on rokotettu, ovat eläneet varoen ja liikuntaryhmät yleensä pieniä. Eikö niitä voisi aloittaa ja myös muut aktiviteetit esim. kerhot yms. halukkaille. Saisivat vireyden ja elämänhalun takaisin.

Seinäjoella halutaan kaikki terassit yhtenäisiksi, onpa tylsää jos jokainen terassi on toisensa kopio, eikö erilaisuus enää olekaan hyvä asia?

Saatiinpahan negatiivinen sana suomalaisten arkikieleen: viikarointi. Mitä kaikkea se voikaan tarkoittaa?

Eikö tekstaaja oikeasti muka ymmärrä, että suunnitelma rajoituksien lisäämiseksi tehdään huononevien tartuntalukujen varalta? Rajoituksien poistamissuunnitelma taas siksi, miten siirrytään normaaliin päin, jos tartunnat vähenevät. Molempia suunnitelmia tarvitaan.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa