Lukijoilta: TEKSTATEN

”Turveala marssii vappuna Helsinkiin”, otsikoi iltapäivälehti. Kilometrien pituisesta rekkajonosta onkin kysymys, koska mukana olisi yli 100 perävaunullista rekkaa. Voisikohan ilmaista tämän siten, että kyseessä on pohjalaispainotteisen, vuoden 1930 talonpoikaismarssin, motorisoitu toisinto. Tuolloin kyseessä oli kommunismin vastustaminen, ja nyt ilmeisesti viherpolitiikan arvostelu turpeen nopean alasajon johdosta, erityisesti Pohjanmaalla.

Eivätkö luonnonvaraiset eläimet voisi olla turvassa luonnonpuistoissa? Ei meitäkään (toivottavasti) kotona kukaan ammu. Mistä tulee tämä hirveä tappamishimo? Kaikki eläimet halutaan tappaa.

Kiitokset asentajille Tokerotien katuvaloista!

Aivan mahtavaa, tarhaikäisten taidetta. I-P 8.4.-21, s. 29.

Tuskin tulee turvetta Venäjältä lainkaan ja metsätähdehakettakin pieni määrä, jotta metsänomistajat eivät ala liikaa hintaa pyytämään. Sähköntuotannossa turpeella ei ole ollut merkitystä enää moneen vuoteen.

Kuka teki järjettömän päätöksen palkata oikein tarpeeton ilmastoasiantuntija? Tv:n Kerttuhan on vaasalaislähtöinen. Se riittäköön.

Ohjeita, kieltoja, käskyjä. Niitä suomalaiset haluavat. Mikään ei onnistu muutoin. Lammaskansa. Bäää-äää.

Terassien lautakarsinat pois, mutta kyllä jokaisella yrityksellä pitää olla oikeus omiin väreihinsä ja tyyliinsä. Yhteistämällä ei olla Hongkongissa, Pariisissa, eikä muissakaan nykymaailman metropoleissa vaan Neuvostoliitossa. Määrätäänkö seuraavaksi valokyltit pois ja jokaiselle samanlainen hillitty nimikyltti?

Eivätkö niinkuttelun... Kyllä, sama asia, kaikki niinku, tota, öööö jne.

Kiitos! Vihdoinkin yksityisyyttä ja rauhaa jatkuvan 24/7 tarkkailun alta. On rankkaa, kun jokaista liikettä vahditaan. Onneksi tulee kesä! Nauttikaa myös te siitä omalla tavallanne, kuten myös minä.

Pääsisäiskokot on Pohjanmaalla kokkoja ja eteläpohjanmaalaiset polttaa valakioita. Näin se on!

Kyllä minua ihmetyttää aina kun tulen kaupungista maalle, maaseudulla ihmiset kulkevat jonka paikkaan autolla. Hyötyliikuntaa ei harrasteta, naapurinkin mennään autolla, vaikka naapuri olisi 100 m päässä. Verenpaineita sairastellaan eikä asian eteen tehdä mitään, hyötyliikunta olisi erittäin hyvä siihenkin vaivaan. Ihmettelen.

Voihan Jouko, minkä teit. Joukon yhden miehen yhtye esitti Talentin finaalissa varsin vetoavasti ja tarttuvasti biisin ”Toisiemme luo”. Nyt tuo biisi pyörii päässäni kuin karuselli. Biisin sanoma oli vaikuttava, mutta on suositeltavaa ottaa käyttöön vasta koronan jälkeisessä elämässä. Tsemppiä Jouko!

Kyl on kaupunkilaasella pienet murehet ku koiranläjät ja koiravero. Pitääskähän tuallaaselle laittaa kateusvero?

Olisi oikein, että koirista valittajia alettaisiin viimein rekisteröidä, siruttaa ja kyseenalaistaa. Toivottavasti tulevat niin kovat verot päälle, jotta panee tosissaan miettimään, ovatko nämä valittajat kaupunkioloissa ollenkaan tarpeen. Roskillaan vain sotkevat ja litruuttavat jalankulkuväylät iljettäviksi.

Kenen päätöksillä keskustan tyhjentäminen aloitettiin? Ei nouse koronan jälkeen puheen voimalla. Miksi vanha sairaanhoito-oppilaitos piti hylätä? Ammattikorkea sai toivomansa joen rantaan. Näin vaalien alla on pakko kiinnostua kaupungissa tehdyistä virheistä. Pitäisikö kaikki yli 4 kautta istuneet valtuutetut vaihtaa.

Nyt on tosi otollinen aika tuoda Itse valtiaat takaisin. Nykyhahmoista saisi hyviä sketsejä. On monta valmista koomikkoa. Olisi perin kummallista, ellei ryhdistäisi kyselytunteja.

Katujen siivous! Jälleen unohtui Pulterikuja Metsäkalliossa. Se ei kuulu Lakealle vaan Vaasan kaupungille.

Lakeuden Risti on kaunein puhtaan valkoisena, ilman värivaloilla töhrimistä.

Seinäjoella muutama ravintolan ulkoterassi niin leveänä peittää lähes jalkakäytäväosuuden, ettei ohi mahdu. Baarin persoonallisuus tuotakoon esiin sisätiloissa, ei jalkakäytävällä. Kadut muuten sillisalaattia. Tyylikkyyttä oltava.

Temaattinen lähettiläs. On siinä tittelinikkariilla ollu hauskaa!

Vanhempien pitää lopettaa lastensa riehuminen, paikkojen sotkeminen ja pyöräily Suvilahden ostarin aulassa. Vanhuksia on häiritty Otto-automaatilla. Nyt voi olla vaarana, että vuosien työllä saatu automaatti poistetaan.

Huomasin juuri ammottavan aukon yksityisyyden suojaamisessa! Itsekin olen lähettänyt kirjeitä ja varsinkin joulukortteja vastaanottajan nimellä ja jopa osoitteella varustettuna. Nyt minua kaduttaa tuo käsittämätön typeryyteni, kun olen huomaamatta noin karkeasti loukannut ystävieni yksityisyyttä. Itsekin olen saanut runsaasti postia, mm laskuja, nimelläni ja osoitteellani varustettuna. Miten verisesti yksityisyyttäni onkaan loukattu!? Toivottavasti nykyinen hallitus asettaa vahvan työryhmän selvittelemään keinoja epäkohdan korjaamiseksi, koskapa ei perustuslakivaliokunta eikä oikeuskansleri ole tehneet mitään ilmeisen epäkohdan poistamiseksi!

EU:lla ilmaista rahaa haettavissa rautateille. Mitä tekee ministeri Harakka? SDP ei edes näe vaivaa avustajiensa kanssa hakea ilmaista rahaa.

Kyllä politiikka on rumaa. Pitkälle pääsevät he, jotka puhuvat pisimpään vastaamatta esitettyyn kysymykseen. Seuratkaamme vaalien alla, kuka vain puhuu ja kuka vastaa kysymyksiin.

Useat henkilöt vaativat suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta. Mutta nämä muilta suvaitsevaisuutta vaativat eivät suvaitse esimerkiksi Suvivirren laulua eikä koululaisten joulujuhlaa kirkoissa. Onko monikulttuurisuus sitä, että kotimaisista perinteistä täytyy luopua?

Nyt Helsinkiin heti ulkonaliikkumiskielto. Yksi susi nähty. Panssariautolla saa liikkua. Täällä maalla susilaumat pyörii pihoilla. Ei ole uutisaihe.

Toteutuiko Vaasan jäätelökioskien paikkojen jaossa tasapuolinen kohtelu? Torin paikoille eri systeemi.

Seinäjoki ei ole kaunis kaupunki. Keskusta on täynnä rikkinäsiä katuja, rakennustyömaita, vähemmän kauniita taloja. Terassit eivät todellakaan ole ensimmäisiä, jotka vaatisivat korjausta. Miksi kalusteitten pitää olla mustia tai harmaita? Paljon kivempia on värikkäät. Itse valitsen ulkomailla käydessäni iloisimman väriset.

Koska TV 1 ja TV 2 alkavat laittaa haastateltavien nimet ruudun yläreunaan kun nyt ne peittyvät tekstityksen alle. Aina ei kuule alkuesittelyjä.

Putinin johtajuus lipsuu. Navalnyin tapattaminen epäonnistui. Vuosia sitten kohteliaat vihreät miehet menneet ulkomaille, esim. Ukrainaan. Suomella on pitkä itäraja. Pitääkö olla huolissaan?

Välttämällä tämän päivän velvollisuuksia lisään huomisen kuormaa.

Kiitos Jouko Ala-Prinkkilälle (I-P 16.4.) tyhjentävästä vastineesta koskien lasten päivähoitopalveluja.

Mitä tekemistä Suomella on Afganistanissa?

Sitä 10 000 koronalukua odotellaan, josta syystä vaalit siirrettiin. Sivistysvaltioissa pidetään vaalit ajallaan.

Raamatusta tulikin mieleen. Jeesus sanoi: antakaa heidän olla sillä he eivät tiedä mitä tekevät. Ei voi antaa olla nykyhallituksen suhteen.

Nautitaan keväästä ja muistetaan turvavälit, niin kesäkin on hyvä.

Perusoikeudet taitavat toimia vain poliittisessa keskustelussa. Eivät ainakaan vanhusten elämässä.

Eikö olisi kunnillekin edullista, että sosiaalitoimi huolehtisi vanhusten kela- ja muiden tukien hakemisesta?

Miksi luonnonpuistoihin pitää perustaa kaivoksia ja myöntää metsästyslupia sekä suorittaa hakkuita? Suomalaisilta saa näköjään viedä vaikka koiran sylistä ja puutarhan pihasta, eikä kukaan sano ei.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa