Lukijoilta: TEKSTATEN

Talentin yksi tuomari kun ei osaa peruskieltä kunnolla niin tulee näitä typeriä ’sairaan hyvä’ ’ törkeen hyvä’ -kommentteja. Suomenkieliset tuomarit kiitos. Ja nämä itseensä sarjakuvia piirrelleet aikuiset sivuun.

Lidl poistaa peliautomaatit. Asiassahan on kaksi puolta ja toinen on se, että peliautomaattien tuotoista suuri osa menee lasten ja nuorten hyvinvointien, sekä urheilun ja kulttuurin sponsorointiin.

Hävetkää! Nastarenkailla ajavat. Katsokaa mihin kuntoon olette taas Suomen tiet jyrsineet. Teille pitäisi myöntää työllistämisen Finlandia p-alkinto. Pikimiehille on taas runsaasti töitä ja tietysti tuontienergialla!

No nyt kun päästään kevään koiranp-keskustelusta, meitä uhkaa kesäinen kissakriisi!

Ruotsalaisministeri vaatii Suomea ostamaan ja kehittämään Jas Grippeniä. Koneen kehitys vie yleensä 10 vuotta vähintään. Tuntuu jo naapurin hätähuudolta kun kukaan ei osta kehitelmää.

Onpa nastaa seurata kitka-urpon ja nasta-niilon sanailua, tosin pientä kitkaa siinä on havaittavissa.

Jarmo Lintala on tämän kylän asiallisten mielipiteiden esittämisessä paras. Kiitos kun jaksat vielä yrittää oikaista ennakkoluuloja.

Ilkka-Pohjalaisen mielipidepalstalla kirjoitettiin, että pääsiäiskokoista puhujat ovat veden tuomina tänne tulleita. Henkilökohtaisesti olen juuriltani eteläpohjalainen ja seinäjokinen 1500-luvulta lähtien (Jaakko Ilkan jälkeläinen 13. polvessa) ja aina on poltettu pääsiäiskokkoja ja edelleen poltetaan.

Turhaa puolustaa yksityistä terveydenhoitoa kela-korvausten varjolla. Lääkäripalkkio 118e, korvaus tasan 10e.

Palkansaajien mielestä omaishoitovapaan ajalta pitäisi maksaa palkka. Kumpi on tärkeämpi omainen vai palkka? Palkka maksetaan tehdystä työstä, ei työnantajan kuulu kaikkia vapaita kustantaa. Palkaton vapaa tai loma lienee sopivin omaishoitovapaalle.

Vaasa ja Mustasaari eivät päässeet yksimielisyyteen satamatien paikasta. Nyt ely-keskus päättää paikan. Laihia ja Mustasaari ovat yksimielisiä moottoritien paikasta välillä Helsigby–Laihia. Tämä ei ely-keskukselle käy vaan haluavat tehdä oman ratkaisun.

Asiaa kauppojen mainoksista. On hyvin erikoista kun tarjouksia on joka viikon eri päiville joku tarjous. Miksi ei voi olla koko viikon alennuksessa? Koska on korona ja ne, jotka asuvat kaukana eivät pysty joka päivä kulkemaan tarjousten perässä, kun matkatkin maksaa ja pitäisi olla, että ei käytäisi niin usein kaupassa, mutta nyt ihmiset pomppivat kaupassa hakemassa joka päivän tarjoukset.

Pääkirjoitus sivusi isoa ongelmaa. Mielenterveyspalveluja on nyt vaikea saada. On vain väärin ajatella, että ”nyt”. Laitospaikat on vuosien mittaan ajettu minimiin ja tilalle tarjottu avohoito ei ole tarpeeseen vastannut. Uusi pramea rakennus on tämän ajattelun monumentti. Hoito on vähitellen ulkoistettu yksityisille psykoterapeuteille. Siihenkin on ollut vaikea päästä – ja se vasta maksaa. Kysymys kuuluu: ketä tämän kehityksen hyväksyjät ovat ajatelleet?

Ihmettelen suuresti, kun noista pyörän valoista vouhkataan. Toki hyvä asia mutta kumpiko on tärkeämpi, auton vaiko pyörän valot ja ottaen huomioon nopeudet. Autoja kulkee pilvin pimein ilman valoja, joillakin on parkkivalot mutta ne eivät riitä. Ennen vanhaan, kun vielä oli poliiseja, sai huomautuksen tai joskus sakon, jos toinen ajovalo oli pimeänä. Voi näitä aikoja, tarttis tehdä jotain.

Kovin paljon lähtijöitä on nyt lomalennoille. Mitenkä se nyt on sitten se ilmaston saastuttaminen. Itse en halua lähteä. Pysyn nyt Suomessa.

Kumpi (=kitkaurpo) ja Kampi (=nastaniilo) tappeli, Kumpi voitti?

Vaarallista ajotyyliä: vastaani tullut nuorehko mies rattiin nojaten kännykkää selaten. Oi kallis ihmishenki!

Jotkut mainitsee oman mielipiteensä sarjakuvista. Aika harmiton tapahtuma!

Millaisen kirjan mahtaisi ristikon laatija kirjoittaa? Nasevan salapoliisiromaanin ehkä...

Missä viipyy vihreiden kommentit Helsingin kaukolämmön tuottamisesta kivihiilellä? Sekä lentämisestä aiheutuvasta ilmansaasteesta?

Pinkit bussit Vaasassa suuri moka! Missä siniset bussit valkoisella aallot-maalauksella? Sopisivat rantakaupunkiimme.

Mielestäni tämä Vaasan jätskikioskihomma lähti lapasesta. Epäreilulta tuntuu, vankilanrannan kioskin viihtyisäksi tehneitä kohtaan. Oli esiintyjiä jne. Aika kovia vuokria, saa nähdä onko kesän jälkeen yhtään kioskia pystyssä.

Harva tietää, että henkilökortti käy kelakortista ja kirjastokortista.

Olen nyt maannut kolme viikkoa sairaalassa. Kyllä on opposition helppo arvostella hallituksen toimia näin vaalivuonna. Ensin piletetään, ajellaan etelän ja Lapin väliä useaan kertaan lingoten ja nyt ollaan tyytyväisiä kun saadaan muun Suomen rokotteet.

”Motorisoitua vappumarssia” voisi kutsua ”motorisoiduksi talonpoikaismarssiksi”, joka pohjalaispainotteisena edustaa vuoden 1930 talonpoikaismarssin toisintoa. Nyt rekkajono eduskuntatalon ohittaessaan vastustaa hallituksen viherpolitiikkaa, kun sen edeltäjä Kosolan johdolla puolestaan vastusti kommunismia. On päivänselvää, että Helsingissä vastamielenosoittajat tulevat olemaan hyvin aktiivisia, joten poliisillekin riittää töitä paikan päällä.

”Niin kuin kaikki tietävät” -sanoilla alkaa Tuntematon sotilas, sillähän ei ole mitään tekemistä tämän niinku- sanan hokemisen kanssa, itse romaanissa ei niinkuttelijoita esiinny, ovatkohan tota silleen itseasiassa niinku käpykaartissa vielä?

Jos asioista poistetaan valhe, onko ne sen jälkeen tosiasioita?

Tiitisen lista äkkiä julki ennen vaaleja!

Ideaparkin ympäristössä on alkanut jälleen yölliset kiihdytysajot, jotka häiritsevät pahoin lähiseutua.

Vaasan Sport: Jos liigajoukkueessa on neljä neloskenttää ja yksi mestiskenttä on menestystä turha odottaa.

Kiitos Juha Lahdenmaa hyvästä kannanotosta. Asia on juuri niin kuin kirjoitit,

Juha Lahdenmaalta hieno kannanotto kirkon päiväkodista. Tuon luterilaisen kirkon päiväkoti-idean soisi leviävän Kauhajoen lisäksi muihinkin seurakuntiin.

Vvm. Matti Vanhanen ottaisi 10000 miljoonaa euroa lisää velkaa ns. vihreään siirtymään. Näin saataisiin Matin mielestä Suomi selvästi nykyistä kovempaan kasvuun. Eikö ne ”siirtymät”, mitkä jo on sovittu, alkaisi tässä vaiheessa riittämään, nekin tulevat maksamaan kansalaisille ja Suomelle valtavasti ja moni ala tulee kokemaan kovia mullistuksia muutaman vuoden aikana?

Kokoomuksen Elina Lepomäelle sanoisin, että vaikka oletkin huolissasi korkeasta verotuksestasi ja Suomen verotuksesta yleensä, niin silti Suomi on valittu jälleen maailman onnellisimmaksi maaksi ja on myös turvallinen maa asua! Niinhän sitä sanotaan, että nehän ne yleensä eniten valittaa, jotka parhaiten ansaitsevat ja pärjäävät!

Kun ensin rakennetaan kokko ja kun se palaa niin se on valakia !

Niuhottavat lääkintäviranomaiset Vaasassa. Nyt ravintolat auki ja elämä normaaliksi! Verratkaa Etelä-Pohjanmaahan!

Seinäjoen kaupungin verorahoilla ylläpitämän Kalevan navetan loppuvuoden 2021 näyttelytarjonta ei taaskaan anna aihetta ottaa askeltakaan siihen suuntaan. Avauksesta lähtien pimeisiin näyttelysaleihin on kannettu ruostunutta romua ja risukasoja puhumattakaan elämyksellisistä kirjoituskoneista ym. jätekuormista haalitusta roinasta. Sama tahti näyttää jatkuvan, jopa sikojen äänehtimisillä ennen teurastusta, mikä kuvaa enemmän tietynlaista ”ideologista” syöttöä. Kaikki tällainen tarjonta kaventaa kaupunkilaisten mielenkiintoa Kalevan navettaa ja sen muuta monipuolista tarjontaa kohtaan, esimerkiksi taidelainaamonkin toiminta jää vähemmän tutuksi.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa