Lukijoilta: TEKSTATEN

Kiitos sille joka toivoi Pieni talo Preerialla -sarjan uusintaa. Yle saa myös kiitoksen, kun toteutti toiveen.

Iso kiitos ja kumarrus syvään Viitalantien kuoppien korjaamisesta.

Minulla on nälkä. Unelmoin kopista ulkona, kävelylenkeistä haistelemassa jälkiä. Olen isäntäni laiminlyömä koira, teljettynä kylmään ulkorakennuksen odottaen eläinsuojelun toimenpiteitä. Toivottavasti en pety ja saan rakastavan kodin.

Vaasan hiekanpoistosta: ensin menee etuharja joka harjaa liimakiveen, sitte tulee imuri joka imee hiekat kiven reunasta. Sitte tulee etuharja joka heittää loput ihmisten pihoille. Siis miks tää toinen etuharja?

Suomalaisilla on kyllä kova luottamus tulevaisuuteen. Uusia asuntoja, omakotilaloja, kesämökkejä eläkeläisetkin ostavat ennätysmäärin. Asuntoautoja ja -vaunuja, moottoriveneitä. Ei olla kuin 90-luvun alun lamassa, se tuo työtä.

Niin tulee kevät keikkuen. Omat roskat on tapana laittaa roskikseen ja niin myös oman koiran jätökset kerätään pussiin ja pussi roskiin. Mutta niin saa tehdä kaikki muutkin. Toisten koirien p...ja, enkä toisten roskia kyllä ala siivota. Kaikilla pitäisi olla tavat hallussa.

Jalkapallon Veikkausliiga alkaa kohta ja Seinäjoellakin odotetaan alkavaa kautta suurin odotuksin jälleen kerran. Yksi mielenkiinnon kohde on myös se, että onko SJK:n mainio kannustusporukka Klopit (12) löytänyt uusia kannustushuutoja patarumpujen sekaan? ”SJK, muitei oo!”

Velkaministeri Tuppurainen puolustaa EU:n rajatonta velanottoa, mutta ei puolusta sitä, että Suomikin saisi siitä oikeudenmukaisen osansa.

Vaasan henkilöstöjohtajan mielestä hienoa kun sairaslomat vähentyneet. Kuin kiviseinään juoksisi. Suurin osa ollut vuoden kotolomalla, harva siirtänyt sairauslomalla etälomaansa. Ja pian alkaan ansaittu kesäloma jolloin viimeistellään remontit.

Siinä ei ole mitään pahaa, että ihminen turvaa Taivaan Isään. Mutta kyseenalaista on opettaa koulussa fiktiivisiä asioita faktoina. Raamatulla on paikkansa israelilaisten kansalliseepoksena, samoin kuin kreikkalaisilla on Odysseus ja meillä Kalevala.

Kaikki ennusteet ovat laskennallisia ja tulokset saadaan kulloiseenkin tarkoitukseen sopiviksi.

Hienoa Osmo Pikkala, kun kerroit totuuden akkutehtaista, lithiumista, sekä akun, valmistuksessa syntyvästä hiilidioksidimäärästä verrattuna esim. dieselauton ajossa syntyvään. Poliittista peliä kuten mainitsemasi Valco-juttu! IL-P 18.4.

Monesti ymmärrämme asioiden arvon vasta menetettyämme ne.

THL:n Salmisen selittely kiireestä arvioitaessa koronatartuntojen määrää kuntavaalien alkuperäisenä ajankohtana on kansalaisten älyn aliarviointia. Amatöörimäistä. Muttei enää yllätä. ”Kasvomaskeista ei ole hyötyä. Ei kun kasvomaskit suojaavatkin koronalta. Pitäisi saada tehokkaampia kasvomaskeja.”

Kannattaa vastata tuntemattomiin numeroihin jos odottaa soittoa lääkäriltä. Ennen vastattiin aina lankapuhelimessa kaikkiin puheluihin ja soittajan numeroa ei näkynyt silloinkaan.

Aikalisä olisi paikallaan ”ilmastotavoittelussa”! Riittää, kun etenemme muun Euroopan tahdissa. Siis 15 vuotta nykyistä hitaammin! Perusteeksi riittää, että Suomen ilma on jo nyt maailman puhtainta! Pitäisi riittää!

AstraZeneca-rokotteen aiheuttamana kuolemaan johtava veritulppariski on noin 200 kertaa suurempi kuin saada loton päävoitto.

Keskustapuolue oli mukana ajamassa turvetuotantoa alas. Nyt kuntavaalien alla on mieli muuttunut.

Sosiaaliturvasta sunnuntaina 18.4 kirjoittaneen mielestä turva on liian hyvä, noin 600 e/kk. EU-alueella köyhyysraja on 1200 e/kk.

Suomessa on kautta vuosien siivonneet tohtoritasoiset maahanmuuttajat. Onko siivoojista pulaa, kun työperäistä maahanmuuttoa halutaan lisää?

Ennen oli telkussa viihdyttävää ja nokkelaa poliittista huumoria. Oli kauppaneuvos Paukkua sekä Itsevaltiaita. Nykyään näytetään pelkkää verovaroin tuotettua ”ilmastoahdistusta”. Koko ajan päivästä toiseen!

17.4. Kiitos Juha Lahdelmaalle hyvästä vastineesta Lauri Ojalalle! Meille koti, uskonto ja isänmaa ovat vielä monille tässä maassa tärkeitä, jonka olemassaolon tullaan huomaamaan. Toivottavasti ei liian myöhään!

Nyt kaikki joukolla noudattamaan kaikkia korona-rajoituksia ja suosituksia, näin toimien, nujerramme yhteisvoimin, Suomen varallisuudelle raskaat tappiot.

Ulkomailta Suomeen alkutuotannon työntekijäksi saapuva työntekijä saa moninkertaisen palkan oman kotimaansa palkkatasoon verrattuna. Vastaavasti suomalaisen työntekijän pitäisi saada samassa työssä moninkertainen palkka oman kotimaansa palkkatasoon verrattuna.

Eiks se mee näin: Kokoo kokoon koko kokko. Koko kokkoko? Koko kokko.

Kaunisto puhuu asiaa. En ihmettele, jos kaupungin työntekijöiden vaihtuvuutta on paljon. Lomautuksia, tykyrahat viety jne.

Kun susi nähdään kaupungissa, asiantuntijat sanovat, että se on nuori yksilö, joka etsii itselleen uutta reviiriä. Tästä voi vetää johtopäätöksen, että metsät ovat jo täynnä reviirejä, ettei sinne enää mahdu.

Eikö seurakuntien työntekijät pitäisi lomauttaa, työtehtävät parin videon varassa!

Vaasan suurimmat ongelmat , koronan lisäksi, ovat syksystä saakka olleet paikat jäätelönmyyjille ja vessoille. Seinäjoella ei ole ongelmia, koronakin näyttää oikenevan. Että mitä turhaa niitä vaaleja ollenkaan pidetään.

Vaasa sai akkutehtaan. Myönteisessä huumassa ketään ei kiinnosta teollisuudenalan ympäristövaikutukset. Niitä voivotellaan sitten myöhemmin. Koko sähköautobuumi sivuuttaa aktiivisesti sen, kuinka paljon luontoa on sotkettu ennen kuin ylihintainen auto hyrähtää käyntiin. Turve on vihreille idealisteille helppo vihollisen, koska sähkö tulee töpselinreiästä.

Lopettakaa yliopisto-opiskelijat se joutava ja lapsellinen haalareihin pukeutuminen niin olette tavallisia nuoria ja saatte takuulla kulkea Vaasan kaduilla rauhassa. Haalareissanne olette naurettavia ja nokkavia, itseänne täynnä olevia...

Miksi olisit toisten ihmisten ajatuksien ja mielipiteiden orja?

Saattaa olla poliittisesti vaarallista puolustaa edustamiensa ryhmien vaatimuksia heittelemällä suuria sanoja vaatimustensa tueksi. Syrjäytetyt heräävät, että oikeudenmukaisuus, vapaus, tasa-arvo jne. eivät ole oikeastaan koskaan yhteiskunnassa koskeneet heitä. Oikeasti syrjäytettyjä eivät ole ne, joita poliittinen keskustelu pitää syrjäytettyinä poliittisten tarkoitusperien vuoksi. Oikeasti syrjäytetyistä ei edes puhuta.

Ilmajokiko tuulivoimalavapaa. Mitenkäs ne Santavuoden voimalat? Kurikalle on ikävä tapa toisten rajoille myöntää voimalalupia, jottei vain tule ilmajokistenkin harmiksi. Ilmajoen isoin ongelma tulee olemaan tuulivoimaloiden lisäksi Laskunmäen kaatopaikan haju, lintu-, rottaongelmat. Onneksi ne tulipalot on vähentyneet Laskunmäellä. Rengonharjun kentältä varoitettiin lentoliikennettä haittaavasta lintuongelmasta, jos kaatopaikka tulee. Kuinkas kävi lentoliikenteen. Siellä saa ne nuoret ja rohkeat totutella hajuhaittoihin.

No jo nyt on, saadaan Vaasaan uusi työllistävä faktori. On hyvä talouden kannalta, tuloja tulee meille. Mutta tarvii paljon työtä tekeviä. Tulee paljon suomalaisia alueelle. Jopa vaaleissa saavat äänestettyä enemmistön suomalaisille. Onko järkevää tuoda teollisuustyötä meille kun se ei kuulu oikein meille... tai laitokset Laihialle ja meille pääkonttuuri. Siis meille voitot ja maakuntiin p....t.

Hyvä että suomenkieliset opiskelijat kertoivat rohkeasti VKS:n kielirasismista.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa