Lukijoilta: TEKSTATEN

Onnittelut kaupunginjohtaja Tomas Häyrylle esikuntineen hienosta työstä akkutehdasväännössä!!!

Kemin seudulla myös paljon koneyrittäjiä ja kuorma-autoilijoita puunhankinnassa joutuu työttömäksi, kun suuri sellu- ja paperitehdas lopettaa.

MOT-ohjelmasta heräsi kysymys, miten koulu ja armeija nuoren mielessä niveltyvät. Nykyajan koulussa nuoret kasvatetaan ajattelemaan itsenäisesti, tekemään itsenäisiä päätöksiä, keskustelemaan ja kritisoimaan. Pahinta on pelkkä lammasmainen totteleminen.

Kävelin 66:n vartta 300 metriä. Tietyt roskat osuivat silmiin ja aloin laskea: tuolla matkalla 47 tupakka-askia ja 14 muovista nuuskapurkkia. Kertooko käyttäjien elämänasenteesta?

Onnittelut Vaasaan, Suomen energisimpään kaupunkiin!

Suuret kiitokset Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Höyrylle esikuntineen erinomaisesta työstä akkutehdasasiassa.

Eikö olisi järkevää, tehokasta ja taloudellista valmistaa yhden ainesosan sijaan koko akku valmiiksi Laajametsän suurteollisuusalueella? Siihen Vaasassa tulisi pyrkiä.

Vaskiluodosta on mahdollista tehdä todella hieno, moderni ja vetovoimainen kaupunginosa: bulevardi, rantojen korkeat tornitalot ja keskustan luonnonmetsä kunto- ja luontopolkuineen. Toivottavasti kaupunki ei anna Vaasan valittajien vesittää tätäkin mahdollisuutta.

Toivottavasti siilojen tilalle, paraatipaikalle, saadaan todella näyttävä ja korkea tornitalo eikä mitään vaatimatonta lättänää.

Millähän hinnalla veronmaksajat osallistuvat akkutehtaan tuleviin investointeihin?

58-vuotias työtön, ei löydy työtä ja siitä rangaistaan, kyllä menee jo taskun ulkopuolelle nyrkki näkyviin.

Kiitos Pasi Lapinkangas kolumnistasi koulukiusaamisesta! On järkyttävää, että opettaja osallistui siihen. Näistä pitäisi enemmän puhua julkisuudessa, koska vaikkei ehkä konkreettista osallistumista enää tapahtuisi, niin silmien ummistamista ja kiusaamisen vähättelyä tapahtuu edelleen.

Kolumnissaan 16.4. Jorma Havula kirjoittaa tärkeästä asiasta, kuinka etätyö helpottaa työpaikkakiusattua, kun kiusaaja joutuu luopumaan omasta reviiristään.

Il-Po:ssa 21.4. Uutinen liikenneturvallisuuskyselystä, jonka oli tehnyt TMS Kantar. Nyt, kun on tullut VTV:n yhteydessä ilmi, kuinka Suomessa tehdään raportit, niin olisi ollut asiallista ilmoittaa jutun yhteydessä myös tutkimuksen tilaaja. Se olisi hyvä tapa muutenkin.

Miettikää, koiran kakka katoaa luonnosta jo vuodessa mutta ihmisen heittämä maski kestää maatua n. 400 vuotta!

Vaasa etenee jalat maassa vahvistaessaan teknologiateollisuuttaan, viimeisimpänä esisopimus akkutehtaasta. Sitä vastoin naapurikaupunki, avaruuden pääkaupungiksi julistautunut Seinäjoki, seisoo tukevasti jalat ilmassa ja aikoo mm. käynnistää tavarakuljetukset suunnitteluvaiheessa vielä olevilla lennokkikoneilla maailmalle. Iso kysymys on, mitä se arvotavara voisi olla, jota pitäisi Rengonharjulta ilmateitse kuljettaa? Nyt joka tapauksessa kaupungin ykkösvientituote muodostuu teurasteollisuuden sivutuotteista eli sian päistä ja sorkista, joita rahdataan valtion tuella konteissa Kiinaan.

Nimeä kolme yhteistyökykyisintä korkeakoulututkintoa.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa