Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Pyöräilen paljon. Tuntuu siltä, että toiset pyöräilijät ovat vaarallisempia kuin autot. Ajetaan rinnakkain, ajetaan kauhealla vauhdilla, ei käytetä soittokelloa, ei suuntamerkkiä kääntyessä. Päivittäin näen vaaratilanteita. Liikennesääntöjä ja toisen huomioimista pitäisi kerrata jatkuvasti mediassa.

Kun taloyhtiö määrää tupakkapaikan ja jos ei sinne pääse, niin silloin pitää lopettaa tupakointi.

Kaupunki voisi keskittyä kaupungin kaunistamiseen esim. laittamalla viherkasveja, kukkaistutuksia, siistejä, riittävän isoja roskakoreja, katuja korjaamalla.. Terassit eivät kaipaa sääntöjä, ovat siistejä nyt kun kamalia muovituoleja ei enää näy.

Rupeaa kyllästyttämään tämä jatkuva valitus, kuinka lapset ja nuoret voivat pahoin. Kaikessa huudetaan yhteiskunnan apua. Missä ovat vanhemmat?

Ihmettelen miksi salaattirasiassa on nimenä Coleslaw. Kun Suomessa ollaan, niin eikö nimi voisi olla kotimaisesti. Englannin sanakirjan mukaan coleslaw on kaalisalaatti.

Olipa tilanne 21.4. aamulla. Ilmajoen yläasteen pysäkiltä lähti bussi aivan asiallisesti etuoikeutettuna, mutta kas takaa tuli piilofarmari sillä asenteella; ei huomioinut lähtevää bussia vaan ohittamaan ja räikäten sekä nyrkkiä puiden ohi ja heti koulun pihaan.

Eikös ne ollut Laturin veljekset jotka ensimmäisinä puhuivat akkutehtaan mahdollisuudesta Vaasaan. Ettei kaikki kunnia menisi kaupunginjohtajalle. Oli sitten kaavoituskin valmiina.

Kyllästyttää nuo uutiset. Jos ei Trumppia niin Floydia, onko tosiaan niin huonoa uutistarjonta, että ei muuta maailmalta löydy. Päivästä toiseen hoetaan samaa ja luullaan, että kiinnostaa.

Seinäjoen asemanseudun havainnekuva. Tulooko siihen jokin ”paalivarasto”? Oli pahoon amerikkalaasen heinälaron näköönen rakennus!

Kaupunginpuutarhurille kysymys? Kunnostetaanko Suomi 100 -patsaan ympäristö tänä kesänä?

Veikkaus sais palauttaa Kenoarvontaan pallot. Tällä tietokone arvonnalla ei saa voittoja. Taitaa kerätä hävikkiä takaisin.

Nyt hatut päästä Häyry & co:lle, aivan uskomattoman hienoa toimintaa kaikilta akkutarviketehdas -asiassa! Pää pitää kuitenkin kylmänä, eikä laittaa munia yhteen koriin. Kyseessä kuitenkin yksi, toki suuri, markkinaosa-alue, jonka olemassaolo ja tarjontakysyntä voi hiipua uusista innovaatioista tai maailmanmarkkinoiden muutoksista johtuen. Kuinka on käynyt paperiteollisuudessa ja esim. Kemissä, pieni kaupunki on nyt tyhjän päällä, kun tehdas ajetaan alas. Vaasassa emme halua moista tapahtuvan. Näin ei toki käyne täällä ainakaan vähään aikaan, mutta tulevaisuutta ei kukaan pysty tietämään. Nyt kuitenkin riemuitaan, Vaasa rules!

Seinäjoen asukkaat ja päättäjät: katsokaa ympärillenne, millainen kaatopaikka koko kaupunki on! Roskaa on katujen ja teiden varret täynnä ja lisää tulee koko ajan. Ja katuverkosto rapistuu joka puolella, mutta ”komian tähden” rahaa tuhlataan muuhun, kuten asemanseudun rakentamiseen. Mitä mahtavat ajatella tänne muualta tulevat?

Tähdentäisin eräälle kyselijälle, että Linnan Tuntematon sotilas ei todellakaan ala sanalla ’niinku’, vaan sanoilla ’niin kuin’. Itse asiassa kirja alkaa varsin jykevästi: ”Niin kuin hyvin tiedetään, ---.” Eikä suinkaan nykyvetelästi: ”Siis niinku hyvi tiädetään, et tota niinku ---.”

Ahonkylä on ilmajokisten Hyllykallio. Tuleva liitosalue.

Työmarkkinoita koetetaan muutella taas. Työehtoja ollaan heikentämässä, kun ay-liike on menettämässä otettaan, mm. johtajien liian kovien omien palkkojen vuoksi. Mutta tulevan kehityskulun voi nähdä jo nyt: työnantajat ovat maksavinaan palkkaa ja työläiset ovat tekevinään töitä. Sillähän sitä Suomi nousuun saadaankin.

Kanarialintu laulaa (21.4.) on niin loistava kirjoitus, että Anne Lauttamukselle pitäisi myöntää joku pikku-Finlandia. Itse asiaan en pysty ottamaan tietämykseni vähäisyyden takia kantaa, mutta en ole enää vuosikausiin naureskellut sähköyliherkille.

Lehdissä, alaikäinen poika tai tyttö tappanut tappanut toisen ihmisen Eikö vanhemmat seuraa missä heidän nuori kulkee. Koronako nuorten päät on sekoittanut? Mihin tämä maailma on menossa?

Neljä kaistaa Laihialle tarvitaan ja pian. Helpointa ja halvinta on laskelmien mukaan tehdä levennys nykyisen tielinjan paikalle.

Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan opetus ja muu läsnäolo Vaasassa on vahvistanut oikeustieteen tutkimusta Pohjanmaalla ja kannustanut lakimiehiä syventämään ammatillista osaamista. Kehitys näyttää jatkuvan samaan suuntaan. Hyöty koituu erityisesti Vaasan hovioikeuspiirin oikeudenhoidolle. Siitä kiitokset Helsingin yliopistolle ja erityisesti professori Mikael Hidénille.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa