Lukijoilta: TEKSTATEN

Lähetin lapsenlapsille ilmapalloja kirjekuoressa. Yksi merkki riittää. No riitti Etelä-Pohjanmaalle, mutta ei Keski-Suomeen. Toiset sai muorin kirjeen postilaatikkoon. Toiset lunasti postista 4,75€. Olen vihainen. Postissa ei vasen käsi tiedä, mitä oikea tekee.

Ylimääräisiä rokotteita ei saanut sotepuolella muut kuin vaasalaiset, vaikka moni ulkopaikkakuntalainen siellä myös työskentelee. Menikö oikein?

Ilkan vanha kolumnisti lanseerasi aikoinaan perussuomalaisista termin ”Miehet, jotka syövät lakki päässä” ja vihreistä ”Naiset, jotka heitä vihaavat”. Ruokailutavat kertovat paljon ihmisestä. Jos mies syö kuin sika, naama kaukalossa lappaa sotkemaansa mössöä, se ei tiedä hyvää avioliittomarkkinoilla. Sivistys on muutakin, kuin että osaa syödä veitsellä ja haarukalla, mutta siitä olisi hyvä aloittaa.

Kun saatiin tieto Vaasaan tulevasta jättiläismäisestä akkutehdasinvestoinnista, lehden mukaan keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri iloitsee keskustalaisen edunvalvonnan voitosta! Toimittaja oli ottanut haastateltavaksi piirin varapuheenjohtajan Merja Rintamäen Vaasasta, puheenjohtaja Mikko Savolan Ähtäristä, Vaasan keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtajan Elisa Pirttilahden ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen. Onneksi viereiseen haastatteluun oli saatu elinkeinoministeri Mika Lintilä, joka on ollut oikeasti vaasalaisten rinnalla viemässä hanketta ilman tarvetta kerätä poliittisia pisteitä.

Lukekaas, kuinka Saarikon lupaama tuki kulttuurille otettiin somessa vastaan. Mikä tätä kansaa vaivaa? Kulttuuriväki, kaiken lajin jonglöörit ja junassalaulajat nillittää joka asiasta. Kaikki pitävät etuoikeuksiaan itsestään selvänä ja auta varjele, jos tulee kritiikkiä.

Poliittisen ”sirkuksen” nimityskaruselli pyörii vinhemmin kuin koskaan. Valtiosihteerit ja ”avustajakatraat” odottavat kovapalkkaisia päällikkövirkoja. Niitähän on nyt tarjolla. Voi hyvät veljet!

Laihialaiset valittaa 3-tien parannuslinjauksesta. Unohtakaa koko Laihia ja linjatkaa tie jo Tervajoelta uudelle akkutehdasalueelle!

Kiitos hallitukselle, saamani tiedon mukaan ei konkurssiaaltoa tullutkaan ja hyvä niin.

On se todella vammaista, että opettajat eivät välitä tunnistaa ja kurittaa koulukiusaajia.

Vaasassa puhutaan kuin akkutehdas olisi jo varmaa. Kuitenkin koko ajan ilmenee jos-argumentteja. On vähän sellainen etiäistunne, että taas kerran suomalaisia narutetaan. Taitaa myös olla vähän vanhentunutta teknologiaa?

Olen 70-vuotias, en ole koskaan käynyt kirjastossa tai museossa. Kansakouluaikaan olisi voinut lainata kirjastosta. Isä sanoi, että meillä ei lainata, jos tarvitaan, se ostetaan, tätä isän ohjetta olen noudattanut.

Eläimille voisi tehdä suojia turpeesta, ainakin niihin katot. Mainioita kuivikkeita, eristeitä, brikettejä on turpeesta käytössä moneen menoon, kuten varmaan kautta aikain.

Kyllä on mielikuvituksen puutetta, kun joka ruokalajissa täytyy käyttää valkosipulia.

Vaasaan tulevassa tehtaassa ei valmisteta akkuja!! Tehdas tuottaa vain katodeissa tarvittavaa raaka-ainetta.

Valtava hypetys Vaasan akkutehtaasta. Miksi satsataan vanhaan tekniikkaan? Uudempaa, halvempaa ja tehokkaampaa on tulossa. (I-P 18.4. Osmo Pikkala). Seuraava askel on suola-akku.

Kun lypsyrobotteja aikoinaan tuli markkinoille niin esitteen mukaan navetassa piti olla yksi diplomi-insinööri säätämässä. Meinaan vain tuo akkuinsinööri-nimitys.

Ei mun auton nastarenkaat risteyksiin kuoppia tee, kyllä suola ne tekee.

Tietenkin Suomen virkamiehet poistavat kesäksi koronarajoitukset, jotta heidän kesärientonsa pääsevät toteutumaan. Syksyllä laitetaan taas kaikki kiinni.

On hieno juttu että Lappajärvestä lähtee jäät, mutta minne ne lähtee, ehkä joku kirjanoppinut voisi vastata.

Eikö Seinäjoelta löydy urheelijoota tai jotki laulajia erustamaan kaupunkia. Ulkokuntalaiset siihenki hommaan piti kaapata, Olli ja Maunuksela.

Löysin Tiitisen listan kadulta. Siinä lukee: maitoa, leipää, jauhelihaa, nakkeja, perunoita, sipulia, kermaa ja jotakin hyvää nisua.

Kitkat ja nastat, lopettakaa urissa ajaminen. Säästyisi paljon rahaa. Ei toki taida taidot riittää. Silti, elämää löytyy omaa nenää edempääkin.

Hyvä kun yksikätiset rosvot yms. poistetaan liikehuoneistoista. Peliriippuvaisuus on monen, usein eläkeläisen ongelma ja raha ei riitä edes terveelliseen ruokaan. Ryhmään hyökkii myös kaksikätisiä roistoja korostetusti.

Stadi vs Lande: Saariluoma: savitapit, mikä vuosiluku on Mannerheimin patsaan jalustan alla piilossa? Lamberg: arvon kaupunkilaiset, mistä kaupungista kertoo biisi Rovaniemen markkinoilla? Tasapuolista, maalaisia pannaan taas halvalla.

Matti Vanhanen on hallituksen parhaita demareita! Kauhulla ajattelen päivää, jolloin hän lähtee, sanoo Paavo Lipponen Avussa 22.4.

Mahdollisuuksia on. Veitsluodon lomautetuilla. Kemin diotutetehtaanprojekti ja Pyhäjoen atomivoimalan, rakennustyö vaiheet aloitetaan lähiaikoihin. Näihin tarvitaan huomattava määrä työntekijöitä, rakennusvaiheeseen, kun toiminta aloitetaan. Nämä paperitehtaan huipputyöntekjät, varmaan nopeasti pienellä koulutuksella, sisäistävät näiden laitosten työt. Oletan, että ovat älykästä porukkaa, kun nykyisin heidän palkka taso on, kaksi kertaa korkeampi, kun muilla teollisessa työssä olevilla, tilastojen mukaan arvioiden.

Putiinin puheen jälkeen tuli mieleen, että onko hävittäjäkaupat tuossa laajuudessa järkeviä? Olisiko parempi vaihtoehto satsata torjuntaohjuksiin nuo miljardit?

Suomessa on uskonnonvapaus, johon sisältyy oikeus uskonnolliseen kasvatukseen. Helsingissä on 1 juutalainen päiväkoti ja 4 islamilaista päiväkotia, koko Suomessa on 28 kristillistä päiväkotia. Kenenkään lasta ei pakoteta näihin päiväkoteihin, vaan voit ilmoittaa lapsesi vaikka liikunta- tai montessoripäiväkotiin tms. omien kasvatusarvojesi mukaisesti.

Melkoista viikarointia on Veikkauksessakin, kun se maksaa hallintoneuvostonsa jäsenille, jotka ovat suurelta osin kansanedustajia, kokouspalkkiota 500–800 euroa per kokous. Voitonjaot peleistä sen sijaan ovat supistuneet olemattomiksi päävoittoa lukuun ottamatta, jonka voi saada yksi miljoonasta.

Eikö ole kohtuullista, että Suomi ottaa reippaan aikalisän maailman kunnianhimoisimmasta ilmastotavoitteestaan! Kun kerran tiedetään, että maassa on tiukka tilanne! Peruste on meidän puhdas ilma. Vihreät ”nöyrtykööt”!

Ei etätyön ongelma ole epäilty tehottomuus vaan arkaluontoisten henkilötietojen joutuminen sivullisten käsiin. Salaiset paperit eivät sovi yksityisten perheiden pöydille. Missä yksilönsuoja? Arveluttavaa touhua.

Mitä ammattikorkeakoulut voisivat tehdä varhaiskasvatuksen, lastensuojelun, vanhuspalveluiden, sosiaalityön ja tulevaisuusjohtajuuden tuhoisan työvoimavajeen korjaamiseksi?

Lakeuden ristin kello. Nyt on laitettu alavalot päälle, kaunis torni loistaa,näkyy komeudessaan ja kellokin näkyy pimeällä. Kiitos tästä. Värivalot ei kuulu kirkon torniin.

Vaarantuvatko Kelan asiakkaiden arkaluontoiset tiedot, kun papereita käsitellään etätyössä perheiden keittiönpöydillä? Missä yksilönsuoja?

Seinäjoen kaupungin kutsupalveluliikenne Seili on täysi vitsi. Paperilla kaupunki täyttää lain vaatimukset mutta käytäntö on aivan eri. Seilin suppea toiminta estää tehokkaasti esimerkiksi sitä liikkumiseen tarvitsevan työllistymisen. Vika ei ole palveluntuottajien päässä vaan porvarienemmistöisen kaupungin päässä.

Koiralla, joka osaa kirjoittaa tälle palstalle, ei voi asiat olla huonosti.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa