Lukijoilta: TEKSTATEN

Missä on tepselit, josta saisi sähköä. Tuulimyllyt, turve ja hakkeetkin, ovat vääriä energian tuuttaajia. Biolaitokset voivat tuottaa sähköä, mutta siinäkin tulee vastaan sama kuin edellä mainituissa. Ei käytetä näitä menetelmiä, mutta mitä sitten? Katsotaan, tehdäänkö niin kuin vihreät toivovat.

Hallituksen työllistämistavoitteet ja työllistämiskeinot. Miksi he eivät palkkatasoista mainitse mitään? Palkankorotus paras kannustin.

Vaasan kaupungilta tuli jälleen yksi uusi lisäverolappu, hulevesimaksu, josta en saa mitään vastinetta, mutta saahan kaupunki palkattua jälleen yhden uuden paperinpyörittäjän.

Mitä kilpailulainsäädäntö sanoo Vaasan jäätelökioskien huutokaupasta? Parhaat torin paikat kilpailutuksen ulkopuolella.

Ei ole tasa-arvoa, ei. Ennen oli vain pojat ja miehet viikareita. Vaan kun tuli nainen mukaan, hänestä tuli heti Yliviikari.

Työttömät eivät voi työpaikoiksi muuttua. Työpaikat syntyvät yrityksissä. Työttömien työllistämiseen liittyvät tukitoimet pitäisi kohdistaa palkankorotuksiksi, eikä kiusata työttömiä pakkovaatimuksilla, leikkureilla ja kurjuuden lisäämisellä.

Suuret kiitokset Seinäjoen Leiko-osaastolle! Olin ensi kertaa hoidettavana Seinäjoen sairaalassa ja sain siellä hyvää hoitoa. Hoitajat olivat ystävällisiä ja osaavia, minulla oli hyvä ja turvallinen olo. Teette niin arvokasta työtä! Toivon teille parempaa palkkaa. Jaksamista ja halauksia teille kaikille. Toivoo vanhempi nainen Kauhajoelta.

Mitä on kansainvälisyys, jota Etelä-Pohjanmaalla valitetaan olevan maakunnista suhteellisesti vähiten ja vaaditaan lisäämään sitä. Huonoa kansainvälisyyttä lienee ainakin yhteen hiileen puhaltamaton, eristäytyvä monikulttuurisuus. Hyvään kansainvälisyyteen Etelä-Pohjanmaalla onkin mahdollisuudet, jos se vastaanottaa vain hyvin sopeutuvia.

Kuten asiantuntijat ja Alan Professorit sanoo, tulevat yritykset tulee sijoittumaan maihin jossa on tarjolla ekologisesti tuotettua energiaa. Turve päästöineen ei valitettavasti siihen kuulu.

Onko olemassa kaksi keskustaa, kun Jukka Vihriälä kirjoittaa täyttä asiaa turpeesta ja sen alasajosta ja kun ajatellaan, että keskustan ei tarvi kuin lähteä hallituksesta, niin saadaan kaatumaan tämä erittäin epäisänmaallinen ja kurjistava hallitus.

Miksei pesäpallokenttää siirretä monitoimiviheriölle, jolloin nykyinen kenttä olisi lähes valmista P-aluetta VKS:lle? Merelle siirto rahojen tuhlausta.

Antakaa Seinäjoen lukion nuorten tanssia Wanhat ilman maskeja. Nuoret, teissä on tulevaisuus! THL:n ohjeen mukaankaan maskeille ei ole perustetta.

I-P 22.4.21. Mielenositusmarssi, maskittomana ja ilmeisesti rokotusvastaisuutta täynnä olevana, käsittämätöntä ajattelemattomuutta. Mukamas vapauden puolesta. Kyllä on kova hinku päästä yökerhoihin ja baareihin notkumaan. Nyt malttia ja ohjeiden mukaista toimintaa. Mieltä osoittamalla ei tätä tautia nujerreta.

Miksi ansiosidonnaista työttömyysturvaa pitäisi porrastaa? Työssä ollessa maksetaan samaa prosenttia liiton jäsenmaksua paikkakunnasta tai työllisyystilanteesta riippumatta. Porrastus jälkeenpäin eli kun jää työttömäksi, on epäoikeudenmukaista.

Huvittaa hallituksen puoliväliriihi, mikä piti naputella läpihuutojuttuna paris päiväs. Isoja talouden ja työllisyyden asioita puidaan. Koronan hoitoa viisikko on puolitoista vuotta veivannu joka päivä ees taas. Jokainen sekoillut, esiintymistä tarvittu ja haettu poliittista näkyvyyttä.

Toivottavasti nälkäisen ja kävelylenkeistä unelmoivan koiran tilanne on parempi eläinsuojelun toimesta ja koiralla on uusi ja rakastava koti.

Kiitos sinulle kun kerroit unohdetusta Koirasta sydäntä särkevän tarinan. Kerrothan kun tarina saa onnellisen lopun.

Toivottavasti eläinsuojelu viranomaiset ovat saaneet tiedon omistajan kylmään ulkorakennuksen hylkäämästä koirasta ja pelastavat sen parempiin oloihin.

Nyt Mäenpää puhuu asiaa! Työllisyyttä ja tuotantoa yritetään nostaa ihme tempuilla ja maassa on aivan susi hankintalaki. Laittakaa nyt eduskunnassa heti se kuntoon ja tukemaan kotimaista työtä.

Kiitos Virpi Niemistölle jutusta (IP 26.4.), josta on helppo nähdä, kuinka kaukana akkutehdas on oikeasta akkutehtaasta.

Tiedoksi Lappajärven, Alajärven ja Vimpelin kunnanjohtajille, sillä aikaa kun te hiihtelitte Lappajärven jäällä, Vaasan kaupunginjohtaja neuvotteli satojen miljoonien investoinnista kaupunkiinsa. Voitte keskustella aiheesta vaikka jäälautalla matkustaessanne, onhan se teidän virka-aikaanne. Saanette monta ideaa kuntien elinvoimaisuuden parantamiseksi ja työpaikkojen lisäämiseksi?

Ei kai Laihian maajussit ole kehityksen jarruna? Kyllä vt 3:n pullonkaulaa pitää leventää, kun liikenne kasvaa Vaasan akkutehtaankin takia ja turva-autoja ja traktoreita on usein tientukkeena. Rakennetaan omat siirtymäväylät maatalouskoneille valtatien viereen. Sillä se ongelma ratkeaa. Ei positiivista kehitystä kannata jarruttaa.

Onnellisen kaupungin virkamiehet veivät lapsilta edulliset jätskit. Hävetkää ja erotkaa. Mikä keskustan kioskit jätettiin kilpailuttamatta? Tosin niiden hinnat pilvissä.

Kiitos villiyrttijutusta! Hyvät kuvat ja teksti. Oma suosikkini on maitohorsma. Todella hyvää ja oikea-aikaisesti kerättynä siinä on mahtava suutuntuma. Parempaa kuin parsa! Satokausi on useita viikkoja.

Jos ruotsalaiset olisivat todella valmiita puolustusyhteistyöhön Suomen kanssa, Jas Gripen kaupan jälkeen siihen pitäisi tarttua. Kyseessä on poliittinen päätös. Yhteistyössä Ruotsin kanssa maamme painoarvo ja turvallisuustilanne paranisi huomattavasti enemmän kuin nämä kyseessäolevat hävittäjät merkitsevät.

Onhan teillä isot hienot traktorit puimurit ym. peltotyökalut millä pääsee palstalta toiselle. Pääseehän lapset ja lapsenlapsenne kirkollekin niillä, eikä yhtään ota kipiää ajella löpöllä.

Miksi Sillaston levähdysalueella on ruvettu säilyttämään puutavaraa ja jätteenkuljetusvaunu ollut jo noin neljä viikkoa siinä?

Osmo Pikkalan olisi ollut aihetta tarkistaa tosiasiat (I-P 18.4.). Valco Oy oli vuonna 1976 perustettu Suomen valtion, Salora Oy:n ja japanilaisen Hitachin yhdessä omistama yritys, jossa Suomen valtiolla oli osake-enemmistö. Asiantuntijat olivat esittäneet kuvaputkitehtaan koneiden ostamista avaimet käteen -periaatteella Hitachilta. Hitachi ei kuitenkaan suostunut. Niinpä tehtaan koneita jouduttiin haalimaan eri puolilta maailmaa. Tappiollinen Valco siirtyi Valmet Oy:n tytäryhtiöksi. Litteitä led-näyttöjä ei ollut olemassakaan 1970-luvulla, vaan vasta kolmisen vuosikymmentä myöhemmin.

Juuri niin, päätoimittaja Mantila, Matti Vanhanen pitäisi kahlita hallitukseen. Hänellä on laajakatseista viisautta. Muilla ei taloudenpidosta mitään hajua.

Juho Korpelan ansiokas kirjoitus Lappajärven puolesta I-P:ssa, sopisi myös saman vesistön Evijärveen, sillä erotuksella että siellä kuntapäättäjät äänestivät järven kuivaamiseen puolesta.

Vaasan pesäpallostadion sopisi Sairaalankadun, Vaasan uimahallin, Valtatie 3 ja Hietalahdenkadun rajaamalle joutomaa-alueelle.

Kenelle nämä seksityöläisten ja muiden poikkeavien haastattelut suurine kuvineen on kohdennettu? Miksi me, joita asia ei kiinnosta, joudumme viikosta viikkoon näkemään näitä lehdessämme? Eivät nämä kyllä lehden tasoa nosta. Olisikohan syytä palata vanhaan, tavallista lukijaa kunnioittavaan linjaan?

Voi hyvänen aika, millaisia juttuja nykylehdistä saa lukea! Ovatko Suomesta tikat tyyten loppuneet? Tai ainakin tikanpojista ne, joita luonto puuhun ajaa? Ei, kuulkaa, ennen tarvinnut lehdistä lukea, mikä pannaan mihin ja miten. Kyllä se paikkansa löysi, kun oli sen aika.

Pankki vois laittaa jonoon kuunneltavaksi suomalaista tanssimusiikkia.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa