Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Tuulivoimayhtiöiden sopimuksissa luvataan metsänomistajille oikeus metsästykseen, kalastukseen sekä metsänhoitoon. Kuitenkin, kun voimala alue on rakennettu, on siellä kulkemista rajoittavat puomit ja jäävaarasta varoittavat varoitusmerkit. Turvaetäisyys tuulivoimalaan 300 metriä. Jos jotain sattuu, kukaan ei korvaa.

Nyt kun kaikki koirat pitää siruttaa, sirutetaanko eläinpuistoissa olevat ja siellä syntyvät petoeläimet? Näin voidaan valvoa, jos niitä päästetään luontoon, siellä kuolee ja tunnistetaan.

Ei koronapelko vienyt potilaita silmäkeskuksesta, vaan se etteivät tk:n lääkärit kirjoita lähetteitä. Eiväthän he lähetteitä kirjoita muutenkaan heti kun pitäisi kuvauksiin tai ultraäänitutkimuksiin, vaikka asiakas pyytäisi, sitten vasta kun vaiva/sairaus on jo liian pitkällä.

Monelle voi tulla yllätyksenä, että eläkkeelle joutuminen vie ihmisoikeudet. Eläkeläisenä olet käytännössä kuollut.

Koska länsimaat tukevat vallankaappausta monissa maissa, kuten Valko-Venäjä, aikoinaan Irak, Libya, Syyria, voimmeko harkita sitä täälläkin?

Eipä ole ihmisen touhut paremmaksi mennyt, kun on Jumalan sanan opetus pikkuhiljaa viety pois lapsilta ja nuorilta. Lapset jo tappaa toisiaan.

Mihinkä ne koiranpaskoot on kadonnu, ei näy. Oliskohan jääny käytettyjen maskien alle? Kauppojen läheisyydessä useiden satojen metrien etäisyydellä on aikamoisia maskipeltoja. Ei ole aiemmin tämmöistä sikaisuutta ilmennyt. Kaupat voisivat siivota ympäristönsä, kun eivät ole järjestäneet kunnon roskiksia kaupasta poistuville.

Tehdään hyvää, tehdään taloyhtiöstä savuton.

Leväperäistä järvenhoitoa Evijärvellä jo useana kesänä, valittavat järven mökkiläiset adressissaan.

Tuliko yllätyksenä ruotsin vahva asema Vaasan keskussairaalassa? Onneksi nämä nuoret opiskelijat nostivat sen asian esiin jonka olemassaolosta on tiedetty iät ajat. Eikä tämä koske pelkästään sairaalaa. Asia tulee esille työelämässä, urheilussa, politiikassa, jne. Yritä siinä sitten suhtautua ruotsinkielisiin avoimin mielin.

Pääsin aikoinaan vastavalmistuneeseen hotelliin töihin. Minulla oli englanninkielinen työkaveri, ei mitään kieliongelmia, käsinpuhumalla selvittiin.

Iso kiitos Sportille kun tarjositte näin korona-aikana iltojen ratoksi jänniä matseja! Voittojakin alkoi lopulta tulla ja playoffsien jännitys vielä päälle, voiko jääkiekkohullu enempää toivoa! Tsemppiä tulevaan kauteen ja ihanaa kesälomaa kaikille Sportin pelaajille ja muille henkilöille taustalla! Kukaan ei ole kiitosta antanut, mutta kun on ollut huonoja aikoja, niin johan tekstatenpalstalla on Sportin koko tiimi haukuttu lyttyyn. Ensi kaudella kaikki kannustamaan Sporttia, jos vihdoinkin pääsisi vielä näkemään uusitun hallinkin. T. Naisfani

Kukkahattutäti on kukkahattutäti, ja setämies on setämies, vaikka rautalangasta vääntäisi. Miten ne saisi vaikka samaan sänkyyn.

Lopettakaa opiskelijoiden syyttely, eivät kaikki toimi vastuuttomasti. Opiskelijat, toivottavasti pääsette pian nauttimaan normaalista opiskelu-elämästä, pois yksinäisyydestä ja tutustumaan toisiinne. On ilo nähdä teitä haalareissa. Olette tärkeitä Vaasalle. Nauttikaa elämästä, toivotaan, että siitä tulee pian parempi. T. Eläkeläinen

Akkutehdasedistys on Strandin toiminnan tulosta. Turha on muita apureita ylistää.

Ihme ja kumma, Vaasasta löytyi noin suuri metsäala, jossa ei ole löytynyt siipioravan jätöksiä.

Vaasaan litium tulisi Chilestä, jos näin, niin ilmeisesti Kokkola- Kaustinen akselille tulee myös tehdas.

Ihmettelen suuresti miten Mustasaaressa voidaan pitää vaalitoimitsijana joku, joka ei ymmärrä sanaakaan hänelle lähetetystä kirjeestä. Jos kunta on kaksikielinen, niin varmasti löytyy toimitsijoita jotka edes kiitettävästi ymmärtävät molemmat kielet.

Mustasaaressa asuu enemmän suomenkielisiä kuin Vaasassa ruotsinkielisiä. Jos Vaasassa jotakin teet vain suomen kielellä, niin hyvä ettei oikeuteen viedä. Mustasaaressa vain todetaan, ”förlåt, tämä on meidän tapa”.

Sinä kaltoin kohdeltu koiraparka (I-P 23.4.) Voit nimettömänä haukahtaa ajattelemattomasta isännästäsi hoputtaen viranomaisia. Toivon että saat apua.

Ympäristöosasto, onko parvekkeelta tuleva tupakansavu ympäristösaastetta?

Veikkaus on itse tuhonnut voittovaransa, suuria voittoja plussauksilla ja esim. Lotossa viisi-kuusi oikein et saa riviä maksoon. Johtajat saa tuloksen perusteella optiot. Kannattaa pistää 20 e rahastoihin eikä maksella piiloveroja, veikkaukseen vähemmän voittoluokkia, pienemmät voitot ja parempi voittokerroin, niin peliraha kiertää.

Vaasan sairaanhoitopiirissä suomenkielinen Laihia on kolmen vähiten rokottaneen kunnan joukossa. Kielipolitiikkaa vai sattumaa?

Halla-aho sanoo totuuden Suomen talouden hoidosta, muut vain kiertelevät asian ympärillä, ei ole uskallusta sanoa totuutta.

Miksi tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa? Tähän on monta syytä, ja yksi on tämä: Meillä ovat perheet itse tuhonneet monta sukupolvea, koska ne eivät ole huolehtineet siitä, että lapset olisivat käyneet kunnolla koulua. Huono peruskoulutodistus, ja jäämällä kotiin vetelehtimään, on yhteiskunnan kannalta hyödytöntä. Nyt meidän pitäisi näitä myös elättää. Tämä ei ole yhteiskunnan vika! Onko teidän lapsenne tällainen?

Yrityksen elinkaari: yksi sukupolvi aloittaa, seuraava saa sen kukoistamaan, kolmas sen tuhoaa. Hyvinvointi-Suomen elinkaari: sodankäynyt realistinen sukupolvi nosti Suomen työllään, seuraava sai sen kukoistukseen, nykypolvi ajaa sen nyt konkurssiin.

Ammattikorkeakoulut voisivat panostaa myös rakenteellisen sosiaalityön eli yhteiskuntapedagogiikan tarpeiden, valmiuksien ja mahdollisuuksien tunnistamiseen, tunnustamiseen, tiedostamiseen ja toiminnallistamiseen. Tulevaisuus tehdään tänään.

Aikuisten sisäliikuntaharjoitukset alkavat aikaisintaan elokuussa. Miten ihmeessä on mahdollista, että tietyt henkilöt pitävät jatkuvasti tanssikursseja piittaamatta koronaohjeista? Eikös tässäkin päde vähän se tanssikielto?

Meditaatio, jooga, kirkkojooga, enkelikurssit ym. rentoutumis- ja kropanparantamiskeinot pohjautuvat itämaisiin uskontoihin joiden taustalla toimii demonit. Kannattaa kaksi kertaa harkita, ottaako näihin osaa.

Kolme yhteistyökykyisintä korkeakoulututkintoa (I-P 25.4.2021) ovat sosionomi kabinetissa, yhteisöpedagogi kadulla ja kulttuurituottaja ”kentällä”.

Me vihreät olemme iloisia kun taas Suomessa lopetetaan saastuttava paperitehdas.

Kuvittelevatko vihreät olevansa napakelkan napa? Kaiken pitäisi pyöriä heidän tahtomallaan tavalla. On muutakin vakavaa ja vastuullista liikettä. Niinkuin tämä autoilu, joka pitää Suomen tuottavassa toiminnassa!

Kyllä tällä palstalla on tilaa nastarenkaille ja koiranp:lle, mutta jos yrittää esittää mielipiteensä hallituksesta, varsinkin puolueista, joiden logossa on vähän vihreää, niin johan sensuuri iskee.

Hallituksessa on ministereitä bussilastillinen. Mediassa pyörii 4 pörriäistä ja yksi kuhnuri, mitä ne muut tekevät?

Mitä sosiaali- tai veroetuuksissa tarkoittaa ns. omavastuu? Se tarkoittaa pelkästään kyseisen etuuden vähennystä. Jos tonnin etuudessa on satasen omavastuu, niin moni uskoo, että etuus on tonni. Ei se ole. Kyseinen etu on saajalleen 900 euroa. Kansalaisia on helppo höynäyttää numeroilla. Se näyttää olevan poliitikkojen ja virkamiesten suosikkiharrastus. Nyt kuitenkin näyttää hallituskin hiukan sivistyneen. Kun ehdotetaan uutta kotitalousvähennystä, ei enää kikkailla millään omavastuulla. Jos se on ehdotettu 3 500 euroa, niin se on 3 500 euroa. Pinnat siitä.

Mistä saadaan VTV:n korvaaja? Tiedotusvälineet ovat kuin sylikoiria kotimaisen korruption paljastajana.

Tehdään kompromissi: niin kauan kun ulkomainen kivihiili palaa Suomessa, palakoon kotimainen turvekin.

Jotaki hyvää näissä turpasuajissa on! Puheääni voimistuu ja jää pysyväksi vaikka joskus saamme niistä toivottavasti luopua!

Vieraskielisyys ja siihen liittyvä monikulttuurisuus nähdään myönteisenä, tavoiteltavana kansainvälistymisenä, josta Etelä-Pohjanmaa on asiaa arvioivien mielestä jäänyt surkeassa määrin osattomaksi. Mutta E-P saa nauttia yhtenäiskulttuuristaan, mikä on arvo sinänsä. Ajankohtaisimpana vieraskielisyyden suurena ongelmana on Uudenmaan alueen koronatilanne.

Mitä te laumasieluiset opiskelijat vollotatte jatkuvasti lehtien palstoilla? Opiskeltu on menneinä vuosikymmeninäkin paljon vaikeimmissa olosuhteissa ilman nykyisenkaltaisia opintososiaalisia tukia. Ei jäänyt rahaa juhlimiseen eikä osattukaan rellestää nykyisenlaisesti.

Koulukiusaamiseen saadaan muutos. Miehiä pitää saada opettajiksi enemmän. Kun naiset vaativat kiintiöitä joka paikkaan, niin nyt kiintiö miehille opettajiksi. Välitunnilla valvojana ja luokassa kunnon mies saa oppilaiden luottamuksen.

Miten voi olla nykypäivänä niin vaikea järjestää terveyskeskuksen ajanvarausta? Nyt on niin ärsyyntynyt olo, kun on juuri istunut 45 min kuunnellen hissimusiikkia ja sitä, miten kiire hoitohenkilökunnalla on. Siltikään en koskaan päässyt läpi joten se siitä.

IP 24.4. Vilho Mustajärvi kirjoitti lähes huoneentauluksi kelpaavan muistutuksen lähimenneisyydestä. Hölmöily eli rahamarkkinoiden liian nopea vapauttaminen aiheutti 90-luvun laman. Eihän tämä NL:n ikeessä kasvanut kansa tiennyt mitä on ulkomaan velka, jota sai jokainen joka sitä pyysi.

Ei Vaasassa mitään akkuja ruveta tekemään. Jos kemikaaleja akun tekemiseen tehdään niin se on kaukana vielä akusta.

Ei kai nyt lähtenyt mopo keulimaan Johnson Matthey -miljoonia odotellessa, kun järjetön päätös pesäpallokentän siirrosta aiotaan toteuttaa! En hyväksy! Vaasa ei sitä tarvitse, mutta Vähäkyrö kyllä. Nyt valtuutetut ja päättäjät järki käteen.

Ex-pm Antti Rinteen ehdotus synnytystalkoista on hyvä. Nyt nuoret naiset käyvät kaksi kertaa päivässä koiran kanssa ”lenkillä”. Lastenvaunuja ei ole nähty.

Vaikka Suomi onkin velkainen, Suomessa asuu kuitenkin maailman onnellisin kansa! Moni muu maa on vielä velkaisempi ja kansa näissä maissa ei kuitenkaan ole onnellista! Velkoja Suomessa hoidetaan hallitusti niin, että kansa on onnellista. Ei kai elämän ensisijainen tarkoitus ole yksinomaan se, että taistelisimme koko ajan siitä, että emme velkaantuisi. Kyllä velkainenkin ihminen voi olla onnellinen. Oikeistolainen politiikka tuppaa olemaan sellaista, että jokainen pärjätköön omillaan, ilman velkaa.

Koulussa opetetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä. Hyvä niin. Sotatilanteessa (armeijassa) ympäristö onkin vaativampi. Silloin ei toimi sooloilu. Ei aina siviilissäkään. Terve nuori osaa erottaa erilaiset tilanteet toisistaan ja toimia sen mukaisesti.

Oikeassa olet Elmo Nikula mielipiteessäsi IP 25.4. T. Isä 67 v, myöskin opiskellut.

Voi olla, että koirankakka maatuu maskia nopeammin. Se ei kuitenkaan ole se oleellinen asia. Vaan se, että tuo kakka bakteereineen kulkeentuu kengänpohjissa kaikkialle, myös ruokakauppojen ostoskärryihin, koska joku typerys on keksinyt laittaa muksun kärryihin seisoskelemaan ruokien sekaan. Näin kakan ja bakteerien loppusijoituspaikaksi tulee jääkaappi. Hygieniakysymys.

Iso sairaala lähetti joka kotiin tiedotuslehden. Lehdessä ei vikaa, mutta huomasin, että ilman teräviä hoksottimia, hyviä it-laitteita ja -taitoja ei sairas mökin mummo selviydy edes sairaalan ovelle. Ei ole ehkä tarkoituskaan?

Vaikka Suomi olisi täysin päästötön, sillä ei olisi mitään merkitystä maailmanlaajuisesti. Ei edes paikallisesti. Tuulet toisivat maailmalta kaikki saasteet kuten Saharan hiekan. Yhdysvaltain ilmastokokouksen ei Suomea edes kutsuttu, mitäs merkityksetöntä.

Vähässäkyrössä Ilkka-Pohjalaista ei jaeta joka päivä, tilattu on. Takaisin entiset aamulehtijakajat!

Mielestäni Vaasaan pitäisi saada oma sanomalehti. Ei tarvitsisi lukea Seinäjoen juttuja. Pienemmilläkin kaupungeilla on oma lehtensä: Esim. Raumalla on Länsi-Suomi ja Raahella on Raahen Seutu.

Olisiko lintujen laulua helpompi kuunnella maaseudun rauhassa kuin Pajuluoman tiheästi rakennetulla asuinalueella? Vihreälle ajattelullekin syvältä maaseudulta löytyisi enemmän annettavaa. Aikansa kutakin, lapset kasvavat ja nuorista tulee aikuisia. Seinäjoen keskustassa on hiljaista, eivät lapset ja nuoret häiritse. Asuinpaikkaa voi vaihtaa elämäntilanteen mukaan.

IP 23.4. ”Wasa Stationin seuraava vaihe yritetään viedä nykyisen valtuuston päätettäväksi”. Onpa törkeä suunnitelma virkamiehiltä tuoda suuri velkahanke valtuustokauden lopussa päätettäväksi. Päättäjiä viedään kuin sitä kuuluisaa pässiä narussa.

Lähettäkää nämä koronamielenosoittajat Intiaan muutamaksi kuukaudeksi.

Minun nuoruudessa päristeltiin mopolla ympäri vuoden, eikä siihen silloin leskenlehtiä tarvittu.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa