Lukijoilta: TEKSTATEN

Onko hallituksemme hartaan uskovainen? Hallitus uskoo tekemiensä päätöksien olevan oikeita ja toivoo niiden vahvistavan mm. valtiontaloutta. Kaikki siis perustuu uskoon ja toivoon. Uskooko hallitus joulupukkiin ja hammaskeijuun?

Saarikko harjoitteli valtionvaraministerinä olemista, kun ei laskenut Vanhasta kehysneuvotteluihin.

Valtionneuvoston henkilöstön määrä vuonna 2017 oli 4 121 henkilöä, joista noin 32 prosenttia miehiä. Onko tämä naisten sortamista? Nyt hallituksesta tulee 5 naista esittämään TV:ssä, mitenkä hyvin he hoitavat maan asioita. Missä miehet lymyilee?

Rakennusfirmat jotka rakennatte halleja Vaskiluotoon, palkatkaa nyt pari nuorta keräämään kaikki styroxlevyn ja eristevillan palat ja pakkausmuovit pois ojista ja metsästä. Niitä on ojat täynnä.

Vähän aikaa kulunut akkutuotannon tiedosta. Eli nyt on tehty esisopimus lithiumjauheen tuotantolaitoksesta. Missä akut tehdään? Pelkään pahoin että Keski-Euroopassa missä autotkin tehdään. Millä rekkarallilla raaka-aine tuodaan Vaasaan? Uutta Vassor–Vikby tietä pitkin?

Olisi todellinen ilmastoteko, jos kivihiilen käyttö Suomessa lopetetaan samaan tahtiin kuin turpeen kiihtyvän polttokäytön alasajo. Se olisi myös oikeudenmukaista ja tasa-arvoista.

”Puhdas” Neuvosto-maakaasu ja turve tuottavat samansuuruiset päästöt Suomessa. Suomen kaasunkulutus vuodessa 4 miljardia kuutiometriä. Venäjän kaasuntuotanto 690 mrd kuutiota. Globaali kaasuntuotanto 3 000 mrd kuutiota. ”Puhdas kaasu” kuuluu samaan satukirjaan 70-luvun aivopesun kanssa, että Neuvostoliitto on ympäristönsuojelun mallimaa ja työläisten paratiisi.

Eiköhän Seinäjoella toimiva, Suomen tähän asti eniten turvetta käyttävä voimala ole käyttänyt jo vuosia kotimaista puuta polttoon enenemissä määrin. Harmi vaan kun puun hinta nousee.

Koska keskustapuolue uudistuu? Kun pitäisi ratkaista valtakunnan asioita, samaa puoluepolitiikkaa tyrkytetään joka väliin. Pitäisi neuvotella Suomen tulevaisuuden puolesta ja jättää Keskusta-sanat vähemmälle.

Mietityttää tämä maaseudun alasajon innokkuus. Turve on uusiutuva, se ei voi Suomessa olla kasvamatta, kun Ruotsissa ja Norjassakin kasvaa ja sitoo hiiltä. Siitä on iso hyöty kasvihuoneviljelyssä antibakteerisena kasvualustana, samoin karjataloudessa kuivikkeena joka on pitänyt meidän maatalouden terveenä ja antibioottien käyttö jäänyt vähäiseksi. Myös kotimaisena lämmöntuottajana ja työllistäjänä, mutta tuntuu olevan vaikea Hesasta ja kirjanoppineena käytännön työstä vieraantuneen vaikea ymmärtää arkista elämää.

En pääse töihin, kun ei ole esittää porvaripuolueen jäsenkirjaa työnantaja-ehdokkaalle.

VKS:n opiskelijoiden kohtelu oli jo 90-luvulla samanlaista suomenkielisten syrjintää. Se ei muuksi tule muuttumaan. Pitäkää laihialaiset varanne, jos ja kun Vaasaan liitytte. Sillä näinhän te tulette vastusteluista huolimatta tekemään.

MTV jukaisee ja levittää nimettömien puskasta ampujien mielipiteitä Vaasan keskussairaalasta. Onkohan tiedot tarkistettu myös vastapuolelta? Törkeää, trumppimaisia valeuutisia. Jos ei pysty nimellään esiintymään, olkoon hiljaa ja ottakoon opiksi.

RKP:n puheenjohtaja Henrikssonin täytyy puuttua Vaasan keskussairaalan suomenkielisten sairaanhoito-opiskelijoiden kielikiusaamiseen ja Mustasaaren kunnan vaalitoimitsijoihin kohdistuvaan kielellisten oikeuksien polkemiseen. Valtio maksaa kaksikielisyydestä kunnille.

Suomenkielinen vaalitoimitsija sai Mustasaaressa ohjeet vain ruotsiksi. Mustasaaren johto saanee nyt ministeri Henrikssonin vihat niskaansa. Hänellähän on sydämenasiana se, että jokaisen pitää saada palvelua omalla äidinkielellään.

Kaasuautot eikä mitään Moskovan metalleja Pohjanmaalle.

Tiitisen lista avonaiseksi kaikille ennen vaaleja. Napakkaa, totista tietoa.

Helsingin seudulla pitkän työuransa tehnyt päätti palata synnyinseudulleen, lapsuuden ja nuoruuden Etelä-Pohjanmaalle, viettämään eläkepäiviään. Kielten ja tapakulttuurin sekamelskasta irrottautuminen tuntui hänestä kuin lottovoitolta. Vanhassa maakunnassa elämänmeno, perinnekulttuuri, ei ollutkaan merkittävästi muuttunut. Kaikki oli tuttua ja toimivaa. Muutaman kymmenen kilometrin päässä, Seinäjoella, oli saatavissa kaikki modernit palvelut.

Onko hullumpaa kuultu: Mannerheim-patsaan karvalakin päällä Helsingissä on kalalokin pesä jossa istuu lokki. Pesän poistamiseen tarvitaan ely-keskuksen lupa.

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Kiitos, kiitos Ilkka-Pohjalainen, 27.4. urheilu, Jarno Rannalle kirjoituksesta Karhu Basketin fanit. Loistava juttu sai mielen kehräämään sitä lukiessa! Hyvä Kauhajoki, oikeaa ja kannustavaa fanitusta! Mustakin tuli fani. T. seinäjokinen tyttö 65-v.

Näyttää siltä, että Suomi on ainut maa, jossa puhutaan koronavelkojen takaisinmaksusta. Muille nämä velat ovat leikkirahaa jota oikeasti ei ole olemassa.

Leviääkö virus parveketupakoinnin kautta? Savu tulee suun kautta kiertoon parvekkeelta toiselle.

Tupakoijien vainoaminen mennyt liian pitkälle. Itse ollut 10 vuotta polttamatta. Taidanpa aloittaa uudestaan, ärsyttää niin tuallaanen nirppanoukkaasuus.

Lakeuden ristiin ei todellakaan kuulu värivalot. Alvar Aallon suunnittelemaa kellotapulia ja kirkkorakennusta ei ole tarkoitettu missään tilanteessa tehostaa eri väreillä. Kaupungin puolella onneksi kaupunginarkkitehti Aittoniemi on huolehtinut kaupungintalon värityksen pysymisen Alvar Aallon suunnittelemissa väreissä.

Kiitos Seinäjoen keskussairaalan syömishäiriöyksikkö! Teette valtavan hyvää työtä, otatte huomioon niin sairastuneen kuin koko perheen. Hoito on asiantuntevaa, monipuolista ja kokonaisvaltaista. Onneksi meillä on tällainen yksikkö ja siellä on tarjolla hyvää hoitoa, tällaisen hoidon saatavuus ei ole mikään itsestäänselvyys. Kiitos teille kun olette olemassa ja jaksamista raskaassa työssänne!

I–P:n toimittaja kirjoitti, kuinka Seinäjoelle on tehty useita lumihenkilöitä. Sairaaksi menny tämä maailma. Tytöt on tyttöjä ja pojat on poikia. Myös ukot ovat ukkoja.

Olipa näky Seinäjoen kaupungintalon istutuksista aamu-tv:ssä 27.4. Kulunutta nurmea, pitkiä korsia, jne. Hoitamaton!

Saksan kansa on torpannut suurten maatuulivoimaloiden rakentamisen. Nyt niitä dumpataan Suomeen, aivan tähän lähellekin. Kannattaisi ehkä vähän rajoittaa hypetystä.

Suomalaista mediaa seuraamalla saa sellaisen käsityksen, että Amerikassa valkoiset poliisit ammuskelevat huvikseen mustia pyhäkoulupoikia. Onneksi on internet, jota voi hyödyntää tiedonhankinnassa.

Veikkauksen peleillä ei voita. Jonkun pitäisi tutkia peliohjelmat, onko kyseessä ”onni” vai tietokoneen laskema lopputulos. Voi olla aikamoinen huijaus. Moni on kertonut voittojen loppuneen Veikkaus korttiin siirtymisen jälkeen.

Kouluttakaa kassat siihen ettei hedelmiä ja vihanneksia päästetä rullaamaan kassahihnalle! Risut Vaasan Lidliin.

Olisiko E-P sairaanhoitopiirin jo syytä moittia Suupohjan alueelta toisen sairaanhoitopiirin alueelle ja nimenomaan Turun suuntaan masinoituja kevätretkiä?

Haluaako esim. ABB profiloitua paikkana, jossa työnantajan valitsemia/kouluttamia esimiehiä voivat firman työntekijät halutessaan vaihtaa mielensä mukaan? Vaikkapa istumalakon voimalla. Piirre ei houkuttele yritysjohtajia muualta Suomesta panostamaan tätä taipumusta osoittavaa seutukuntaan. Paikallisen sopisen suosiota (eräillä aloilla) ei tarvitse enää ihmetellä.

Kiitos Topi, olipa ihana kirjoitus. Tuli hyvä mieli koko päiväksi.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa