Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Mahtuisiko vaasalaisten pesäpallokenttä sinne Kaarlen kentälle? Kuhan kysyn.

Hölmöläisten touhua nuo kaupungin virkamiesten suunnitelmat pesäpallokentän siirtämisen suhteen. Sairaalan parkkipaikkaa olisi helpompi laajentaa siihen entisen venesataman kohtaan ja pallokenttä voisi säilyä nykyisellä paikallaan. Rahaakin säästyisi.

Miksei pesäpallokenttää siirretä monitoimiviheriolle? Merelle siirto huonoa suunnittelua, jonkun tahon päähänpinttymä, pilataan kaunista maisemaa.

Wasalinelle kiitos, että pakkotestaavat Ruotsista tulijat. Vastuutonta, että Ahvenanmaalle tulijoita ei testata eikä tehdyistä testeistä kysellä. Ottakaa ihmiset rokote!

No mutta vielä puolella juttu parani: Nyt poliisi etsii pesää Helsingissä, siis sitä joka hävisi Mannerheimin karvalakista ratsastajapatsaalla.

Onko kokoomus nyt sitten ”yhtä tyhjän kanssa”? Äänestimmekö turhaan?

Ei kannata ostaa kokoomukselta arpaa kunnallisvaaleissa. Se on kuitenkin tyhjä, eikä sillä tee mitään.

Kokoomuksen vellihousut. Olkaa nyt jompaa kumpaa mieltä.

Hieno systeemi on demokratia. Oppositiossa oleva kokoomus hyväksyy koko EU:n 750 miljardin elvytyspaketin äänestämällä tyhjää. Jospa kokoomuksen äänestäjät tekisi saman vaaleissa.

Hyvä kirjoitus Tomi Kaunismäeltä taannoin koskien Vaasan kaupungin työntekijöiden irtisanoutumisia. Sieltä lähteneet ja sinne vielä jääneet tietävät, miksi suuri joukko vuosittain irtisanoutuu. Epäpätevä johto, joka ei arvosta työntekijöitä ja siksi lähdön syytäkään ei uskalleta kysellä.

Negatiiviset kyynikot ovat jo pidempään vinoilleet ja naureskelleet tällä palstalla Vaasan akkutehdashaaveille. Nyt kun tehdas tulee, linja jatkuu: Vaasan tehdas onkin vain jotain katodeissa tarvittavaa raaka-ainetta tuottava laitos. Tehdas on sitä paitsi jo syntyessään vanhanaikainen eikä sitä ihan oikeasti ole edes tulossa vaan suomalaisia taasen narutetaan. Voi voi näitä! Ehkä kirjoittelijat saavat näistä kyynisistä viesteistä jotain outoa mielihyvää.

Ministeriöiden virkamiehet ovat kekseliäitä. Heti löytyy tukku syitä, miksi jotain asiaa ei voi ratkaista tai ratkaisu kestää ja kestää. Koronan ennakkotestitodistuksen vaatiminenkin on ”äärettömän vaikeaa”.

Kiitos, että toitte Samun tarinan esille lehdessä. Tämä puoli SSRI-lääkkeiden käytöstä tulisi tuoda kaikkien tietoisuuteen! Itselläni alkuperäiset paniikkioireet oli pientä verrattuna siihen mitä SSRI-lääkkeen vuosien syöminen ja siitä vierottuminen toi tullessaan. Hermosto-oireet kuten vapina, vaikea huimaus ja epätasapainoinen olo, näköhäiriöt, heikotus, aistiherkkyys, lihasnykinä ovat vieneet kyvyn elää normaalia perhe-elämää. Tästä näyttää tulevan vuosien taistelu. Onneksi pää on sitkeä, vaikka keho koittaa pettää.

Kyllä on erikoista, että jalkapallokatsomot pysyvät tyhjinä yleisöstä, mutta stadionin ravintolaan saa ottaa väkeä.

Se joka kadehtii nuorten traktoriajeluita, ostakoon itselleen traktorin. Polttoöljyä saa käyttää huviajeluissa.

Aivan samaa mieltä sukupuolikiintiöstä. Enemmän kouluihin miesopettajia ja kirkkoihin miehiä sanan julistajaksi.

Työttömyyskorvausten kopelointi ei tuo yhtään työpaikkaa lisää. Lyötyä ei pidä lyödä lisää. Rakennemuutos työttömiä kurjistamalla tuskin onnistuu.

I-P 23.4. Seinäjoen silmäkeskuksen ylilääkäri kertoo, että koronapelko vei potilaat. Itse kävin silmäsairauteni kontrollissa. Tutkimukset tehtiin sovitusti, mutta juuri ennen kuin lääkärille olisi pitänyt päästä, sain kuulla, että lääkärin vastaanotto olikin muutettu kirjevastaukseksi. Myös diagnoosin sain kirjeellä. Ehkä vielä joskus pääsen lääkärillekin? Ainakaan minulla ei ole koronapelkoa. Uskallan tulla.

Pitääkö päivälehdenkin jo kirjoittaa seksijuttuja? Eiköhän tua homma oo osattu jo Aataminaijoosta asti. Kyllä luanto tikanpoijan puuhun vetää.

Onko Suomessa vielä joku joka luulee että ansiosidonnainen työttömyysturva rahoitetaan jäsenmaksuilla.

Nyt on kirjoitettu, että vanhukset eivät ole päässeet ulkoilemaan hoitolaitoksissa korona-aikana. Palvelukotien ovet olleet säpissä reilun vuoden. Toisaalta, kuvitteletteko, että esim. kaksi hoitajaa ehtii ulkoiluttaa 12 asukkaan yksikössä jokaista päivittäin, muun työn ohessa? Nyt kun ovet pian avautuvat omaisille, niin omaiset ovat tervetulleita viemään sitä omaa mummoa tai pappaa ulos. Ennen koronaa liikehdintä ei järin suurta ole ollut. Kenties koronan myötä tämäkin asia kokee suuren muutoksen, toivoa sopii.

Kahden kauppa ja kolmannen korvapuusti.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa