Lukijoilta: TEKSTATEN

Näillä palstoilla jotkut ovat luvanneet mennä töihin vasta sitten, kun palkkoja on nostettu heitä tyydyttävälle tasolla. Siihen on yksinkertainen ohje, jota kuka tahansa voi noudattaa. Perusta itse yritys ja maksa niin kovaa palkkaa, kun kantti ja likvidit kestävät. Ei pidä vain rutista vaan tehdä itsekin jotakin.

En tiedä kun en ole ollut kärpäsenä katossa. I-P 29.4. Kyllä oli töykeä vastaus lääkärikeskuksen toimitusjohtajalta, kun oli puutteita hoidossa.

Toivo Leskinen, kiitos mietteistäsi! Leikkasin jutun keittiökaapin oveen. Nyt saan herkistellä ja tunnelmoida tekstistäsi. Kiitos sinulle, kun ilahdutat meitä lukijoita valtavan hienolla kirjoituksellasi. Toivon sinulle myös mukavaa aikaa mökille, rapsutukset Hillalle.

Suurin syy miksi ruotsinkielisten hoitajien huonosta kohtelusta suomenkielisiä kohtaan VKS:ssa ei puhuta, johtuu siitä, että ihmiset pelkäävät saavansa entistä huonompaa kohtelua jos kertovat. Kaikki ruotsinkieliset eivät tietenkään ole tylyjä suomenkielisiä kohtaan, mutta valitettavasti liian moni.

Demokratialla tarkoitetaan maata, jossa on mm. täysi sananvapaus. Sananvapaudella taas tarkoitetaan sitä, että jokaisella kansalaisella on oikeus möläyttää mielipiteensä asiasta kuin asiasta, vaikkei niistä mitään tietäisikään.

Vaikeaksi on asioiden hoito tehty nykyään. Virkatodistusten saaminen kestää tolkuttoman kauan ja pankkeihin ei pääse puhelimella.

Tosi kannattava tämä Vaasan Sähkö. Nyt lisää veron kantoa ja sähkön hintaa ylemmäs. Ei paljon johtoa tarvita, vain kaupungin ohjaus.

Jos korona on vaarallinen ja tappava tauti, eikö käytetyille maskeille pitäisi siinä tapauksessa olla kannellinen vaarallisen jätteen roskis saatavilla ihan kaikkialla? Ja ne jätesäkit pitäisi myös jatkokäsitellä vaarallisena jätteenä.

Kansankynttilä fiksuna ihmisenä järjestänyt illanistujaisia isoilla ryhmillä ystävien kanssa pitkin talvea. Siinä olis laajat seuraukset olleet mahdollisia. ”Hyvien tuttujen kesken ei tauti tartu”. Kyllä ihmisten todellinen luonne tullut esiin menneen vuoden aikana.

Kyllä harmitti: jäätelöauto oli noin klo 15 aikoihin Viilarinkadulla noin 1 min. Ei kerenny kenkiä saada jalkaan kun auto oli häipyny.

Eikö persut voisi esittää että ministeritkin maksaisivat itse bensiininsä, jos sen hinta pysyisi sitten vähän paremmin kohtuudessa! Ruotsin kansanedustajat osaavat pitää huolen että bensa on Tornionjokilaaksossa aina vähän halvempaa kuin Suomen puolella! Joten ottakaa persut tästä irtopisteet!

On kummallista, miten ihmisoikeusjärjestöt hyökkäävät jatkuvasti Israelia vastaan. Saman alueen diktatuurit saavat olla rauhassa, mutta ainoaa demokratiaa ahdistellaan. Taas on Human Rights Watch hyökännyt valheilla, jotka saavat vastakaikua maailmalla.

Nurmolaiset on laiskoja. Niillä pitää olla laavu 50 metrin päässä tiestä, pääsee autolla ja mopolla ettei rasitu Hirvikosken tienvarressa.

Ihmisten kissat kyllä viedään melkein kotipihasta löytötarhoille, mutta koira saa olla navettaan unohdettuna vuosikaudet tai kartanon takana pienessä häkissä tai kettinginpätkässä eikä kukaan välitä mitään.

Ajanvarausnumero terveyskeskukseen on surkea. Soitin kolmena päivänä peräkkäin, eikä soitettu takaisin. Odotin loppuun asti tiedotukset ennen kuin valitsin numeron.

Luultavasti se oli englantilainen ohjelma jossa lääkäri hoiti lapsettomia pariskuntia ruokavaliolla. Vuoden hoidon jälkeen lapsi ilmoitti tulostaan.

Koronapandemia ei Vaasassa riittänyt vanhusten kurittamiseksi. Kaupunki ajaa tonttivuokrien mielettömillä vuosikorotuksilla vanhukset huutolaiskoteihin. Mistä vanhukset voivat ottaa rahan korotusmaksuihin? Valtio on jo vienyt ryöstämällä eläkkeistä 40 prosenttia. Me rakensimme säästäen sotien jälkeen Suomen.

Onko taloyhtiön yhtiökokous pätevä arvioimaan parveketupakoinnin ilmanlaatua ja terveyshaittoja? Asuntoon tulee hajua, suuta oikein kirvelee ja ääni menee.

Suuret kiitokset Seinäjoen sairaalan Leiko-osastolle saamastani hyvästä, ystävällisestä ja osaavasta hoidosta niin lääkäreille kuin hoitajille. Koko ajan hoitajat jaksoivat huolehtia että kaikki oli hyvin, huumoriakaan ei unohdettu! Hyvää kevään jatkoa teille kaikille ja jaksamista raskaassa työssänne, toivoo tyytyväinen potilas Närpiöstä.

Isännöitsijäyhdistys ette kai kuuntele yksittäisen henkilön valitusta toisesta, joka ei saa omaa mielipidettään julki?

Surullista, että rehtorit ja opettajat ette vieläkään ole saaneet koulukiusaajia kuriin! Tapauksia tulee julkisuuteen ja moniko vaiennetaan? Toimitte hyväpalkkaisissa viroissa, muhkeat lomat ja kaikki hyvä veronmaksajien rahoilla 100 prosenttia.

Liikenne/vrk v. 2020 Vt 3 Helsingby–Laihia 8 483, Vt 19 Nurmo–Lapua 10 072, Kt 67 Alakylä–Ilmajoki 11 369. Lähde: Väylävirasto. Minne vähät tierahat?

Joku ehdottaa sotaveteraanistatuksen myöntämistä kaikille Suomeen tulleille vierastaistelijoille. Samaan joukkoon katsottaisiin kuuluvan tietysti Isiksenkin taistelijat, muutenhan siinä syrjittäisiin heitä. Ja onhan niitäkin kai päässyt livahtamaan maahamme. Pyhäinhäväistystä se olisi, jos toteutuisi. Suomen lippuko nousisi salkoon sotaveteraanien päivänä kunnioittaakseen myös Isis-terroristeja? Jotain rajaa.

Hei vaasalaiset urheilun ystävät! Kannustetaan ensi kesänä yhdessä sekä Vepsu että Mailattaret pääsarjaan.

Taas uusi ”urheilulaji” keksitty. Hissillä venkurat viedään ylös ja pyörällä alas ja kunta tietenkin maksaa hissit ja hissin käyttäjän palkan.

Laitoin valkosipulia ruuan sekaan. Wow, mikä maku nautinto! Korvaa kyllä mielikuvituksettomuuden.

Joku kommentoi 27.4. tekstarina, että ”valkosipulia täytyy käyttää joka ruokalajissa”. No ei oo pakko, vaikka olisi ohjeessa. Mutta miksi käytät riisiä, joka tuodaan ulkomailta? Käytetään ennemmin vaikka kotimaista ohraa riisin sijasta! Olen jättänyt riisin käytön kokonaan pois.

Tangomarkkinat peruttiin. Vauhtiajot järjestetään, niin tehtiin viime vuonnakin. Ja onnistuneesti. Barcelona järjesti 5 000 henkilön konsertin hiljattain, eikä tullut tartuntoja. Täällä ei saada aikaan edes pienimuotoisia Tangomarkkinoita. Kaupunki on antanut 80 000 euroa tapahtumalle ja uusi toimitusjohtajakin on. Aikamoista osaamattomuutta ja saamattomuutta.

Jipii. Sain koronarokotteen Kaksineuvoisessa. Rokottaja ilmoitti piikittäessään, että on Astra Zenecan valmiste. Kyseinen rokote on kielletty muualla Euroopassa. Tänne periferian se kyllä kelpaa. Sairaanhoitopiirikö sen päättää millä aineella rokotetaan?

Sähkön hinta nousee, verot nousee, ties minkä hinnat ja maksut nousee. Miten kuvitellaan että yritykset lähtee tämän jälkeen nousuun kun ihmisillä ei ostovoimaa? Tervetuloa tähän tavallisen palkansaajan maailmaan. Jotkut elävät aivan eri maailmassa tuloineen.

Tässä maassa ei ole yhtään puoluetta joka ajaisi pieni- ja keskituloisten palkan ja eläkkeen saajien etua. Kaikki nuolevat suuryritysten ja omistajien piikkiin saadakseen itselleen hyötyä.

Sinä joka et löytänyt koiran läjiä maskien alta, katopa peiliin. Ei ole kaupan syy jos ihmiset ovat sikoja. Jokainen voi pitää pientä pussukkaa mukanaan, johon voi kerätä käytetyt maskit. Ei ainakaan minun reppuni ole siitä raskaammaksi tullut.

Kun lapsemme 90-luvulla olivat pieniä, lapsen sairastuessa jouduimme hakemaan sairaslomalapun jokaisesta työstä poissaolosta. Nyt naisvaltaisten firmojen paikallis-sopimukset sallivat poissa olon ilman perusteluja. Jos omistat kolme koiraa sinun ei tarvitse perustella jos olet pois töistä. Ehkä vähempikin koiramäärä riittäisi, muutos asuntoyhtiö-lakiin sillä muittenkin kahlittujen eläinten määrää on rajoitettu tai sitten koiraveron palautus.

Jokainen muistaa kuinka Orpon kehysriihi rapautti tiestön!

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa