Lukijoilta: TEKSTATEN

Näyttäkää minulle yksikin päiväkoti-ikäinen lapsi, joka oma-aloitteisesti vaatii itselleen oikeutta uskonnolliseen kasvatukseen. Onko se lapsen edun mukaista, että vanhemmat saavat päättää minkälaisen rajoittuneen maailmankuvan he lapselleen haluavat aivopestä.

Kyllä se on yhteiskunnan vika, sillä me olemme se yhteiskunta. Vastuuta on myös yksilöillä.

Mitä jos Laihian ja Vaasan välille tehtäisiin vain yksi kaista lisää? Aamulla sais ajaa Vaasaan päin ja illalla Laihialle.

Koronavuoden aikana silloin tällöin nähtyä: En juhli mutta rahaa saa laittaa tililleni.

Terveysasema pyörii meidän potilaiden verorahoilla kuten myös henkilökunta. Ei saisi jonossa odotuttaa eikä vanhuksilla ole välttämättä taitoa siitä paina yksi ja niin edelleen.

Kyllä tuulivoimassa on tehoa. Kun auton nokalla on tuulivoimasiivet on sillä kovin vaikea ajaa niin hiljaa kuin tienopeutta.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen tilalle kunnat saavat todellisen vastuun työllisyydestä eli talouden kolmiyhteydestä, jossa julkinen, yritys- ja kotitalous kohtaavat tasapainoisessa vuorovaikutuksessa.

Kun lukee 265-sivuisen ympäristövaikutusten arviointiselostuksen Kolmostien parantamisesta, ihmetellä täytyy, miten ely on päätynyt paikallaan parantamiseen. Ely voi vielä menettämättä kasvojaan muuttaa päätöstään. Arviointiselostus on kaikkien luettavissa netissä.

”Eläkeläisenä olet käytännöllisesti kuollut!” Reppanalta ikääntyminen vie viimeisetkin itsekunnioituksen rippeet.

Kokoomus moittii EU-tukipakettia huonoksi mutta hyväksyy sen äänestämällä tyhjää.

Turha enää huomauttaa vieraita valtioita sananvapauden rajoittamisesta. Kavennetaan sitä täälläkin. Konservatiivit sos.median palstat ja suut kiinni.

Jokaisella meidän edustajalla on näköjään niin kiirettä, että edes avustajat eivät ehdi olla paikalla. Kyllä meistä pidetään huolta, ollos huoleton.

Kissanomistaja, tiedätkö mitä kissasi tekee ulkona? Syö pesiviä pikkulintuja ja poikasia. Tiesit, mutta et välitä.

Italian pääministeri Mario Draghi on esitellyt parlamentilleen 222 miljardin euron suunnitelman jolla on määrä pelastaa vaikeuksissa oleva Italian talous. Rahat tulevat erinä vuoteen 2026 asti EU:n elpymispaketista. Näin varma hän on tämän ”koronatukipaketin” toteutumisesta.

Suomessa on valtionkirkko ja uskonnonvapaus. Kirkolla on pyhä kirja, Raamattu. Nyt on ilmennyt, että valtio näyttää sensuroivan Raamattua ja uskonnonvapautta. Voisiko joku viranomainen selvittää, miten lainkuuliaisen kansalaisen tulisi toteuttaa uskonnonvapauttaan? Mistä laista näistä rajoituksista voisi lukea? Koskevatko nämä määräykset muita valtauskontoja?

Mikä on nykyisin kiellettyä uskonnonharjoitusta? Missä kulkee valtion ja uskonnollisen yhteisön raja?

Kanarian saarilla, Portugalissa, ym. EU-maissa on hyvät maantiet. Hyvin hoidettu! On liikenneympyrät ja tunnelit. Jostain ne rahat sinne on saatu. Suomeen ei ole vaan riittänyt sellaisia rahoja. Vai minne ne rahat käytetään? Verot kyllä otetaan Suomessa autoilijoilta tavalla tai toisella. Pakko olla auto maaseudulla, koska ei muuten pääse asioille.

Aika typeriä nuo kirjoitukset joiden mukaan Vaasaan ei tule akkutehdasta vaan ainoastaan jokin kemikaalitehdas. Akkutuotannon arvoketjuun kuuluu erilaisia tuotantolaitoksia. Ei mikään tehdas tee yksinään akkua kokonaan alusta loppuun.

Joakim Strand on kyllä armoton Vaasan puolestapuhuja ja aikaansaava poliitikko, mutta tuskin hänkään sentään yksin akkutehdasta Vaasaan hankki. Olen ymmärtänyt, että tehdas on yhteistyön tulos, joten kyllä siitä voi jakaa kiitosta vähän laajemmalle porukalle.

Aika heikko argumentti todeta, että Mustasaaressa vaalitoimitsijan pitää osata molemmat kielet. Kyllä Suomessa kaksikielisessäkin kunnassa kunnan viralliset tiedotteet pitää tulla myös suomeksi.

Joko Wasa Stationia päästään vihdoin rakentamaan? Vaasaan on odotettu jo vuosikymmenet musiikki- ja kongressitaloa sekä kunnollista sisäpalloiluhallia. Nyt toimeksi!

Ranskalaisten hävittäjä kannattaa jättää ilmavoimien ostamatta, tuskin pysyy ilmassa, mietippä niiden ydinvoimalapuuhastelua Olkiluodossa tai autontekeleitä.

Pitäisi sitten ruveta saamaan terveyskeskuksesta kulttuurilähete. I-P 29.4. Mitähän sairauksia näin hoidetaan, kun tulee ihan miljoonan säästöt.

Pääministeri voisi perustaa yrityksen ja palkata näytön vuoksi vaikka 10 työntekijää. Ihan vaan johonkin työhön kuten ajattelevat.

Kuulun siihen etuoikeutettuun ihmisryhmään, joka on jo saanut korona-rokotteen, niin kuin nyt jo kaikki riskiryhmäläiset ja ikäihmiset. Rokotuksesta kiitollisena heitin hiostavan maskin roskiin ja halasin pitkästä aikaa myös tuttaviani. Sain tyrmistyneitä ja kauhistuneita kommentteja ja olin kovin hämmentynyt. Voisiko koronanyrkki Rekiaro nyt kertoa, eikö rokote autakaan palaamaan vanhaan normaaliin? Vai ovatko ihmiset niin rakastuneet niihin maskeihin, etteivät osaa enää omissa autoissaankaan olla ilman?

Lotto on täyttä huijausta. Mitä suurempi voitto sen suurempaa pluffia. Säästäkäämme nekin rahat.

Saarikko aamu-tv:ssä sanoi, että valtion kassaan rahaa lisää ja arvata voi, että tavallinen duunari on maksaja, syksyllä nähdään.

Kaksikielisessä kunnassa pitää lautakuntien jäseniksi valita sellaisia, jotka ymmärtävät kumpaakin kieltä ainakin välttävästi.

Eiköhän Alajärven ym. kunnanjohtajien ole aika lopettaa leikkiminen ja keskittyä työntekoon. Olisi ihan korjattaviakin asioita. Alajärven johtaja voisi alkaa kiinnittää huomiota myös Ähtärinjärven tilaan, mutta Lehtimäen suunta tuntuu närästävän häntä, vai pelkääkö naapuri-Ähtäriä?

Lakeuden Osuuspankki nimitti seitsemän päällikköä. Miehet hävisivät 1–6.

Kun avioliitto arkipäiväistyy ja puolisoa pidetään itsestäänselvyytenä, ruvetaan kohtelemaan kuin pahinta vihamiestä haluttais kohdella. Miehelle avuksi nainen luotiin. Siitäkös nykynainen suuttuu. Eikä miehelle ole annettu lupaa alistaa. Kunnioitetaan ja annetaan anteeksi.

Omassa pihassa, autoa remontoidessa, voi viskellä avaimia ja sadatella. Kuvitellaan sama leikkaussaliin tai tehtaan linjastolle.

Jokin aika sitten uutisoitiin, että Etelä-Pohjanmaa saa omat radiouutiset. Tv:n puolella ”Kokkolan” uutiset ilmeisesti jatkaa entiseen malliin.

Olisivat turvemarssijat saaneet viedä mukanaan myös yhden susilauman terveisinä tosi elämästä kehä kolmosen ulkopuolelta.

Tietääkseni Suomi on ainut maa, jossa vähemmistöllä (ruotsinkielisillä) on määräysvalta koko maan asioista.

Eräät sanovat ettei työttömyyspäivärahan porrastus lisää työllisyyttä, kun niitä työpaikkoja ei ole. Mutta kun työvoimapalvelut siirretään kunnille, niin hokkuspokkus työllistyy laskelmien mukaan 7–10 000 henkilöä. Mistä ne työpaikat nyt löytyivät? Ovatkohan ne niitä kunnan palkkalistoilla olevia työpaikanetsijöitä?

Jos sodat ja urheilukilpailut voitaisiin käydä tilastollisesti, niin kumpiakaan ei tarvittaisi. Säästyisi hirveästi aikaa, rahaa ja kärsimystä, kun julistettaisiin lopputulos pelkästään sen perusteella, kummalla maalla on vahvempi armeija ja millä joukkueella on suurin budjetti.

Ai nytkö Seinäjoen keskussairaala herää siihen, että sijaisia pitäisi hankkia tehokkaammin! Vuosikaudet, lomien lähestyessä sama virsi, talon muulle henkilökunnalle ei voida myöntää lomia kun teholta ja päivystyksestä puuttuu sijaisia. Ihan kuin se olisi muiden työntekijöiden vika ja heidän harteillaan mennä paikkaamaan. Hankkikaa ajoissa sijaiset, jos pystytte. Taitaa maine jo olla sellainen, ettei tulijoita ole.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa