Lukijoilta: TEKSTATEN

No olipa taas pääkirjoitus 25.4. Siinä ihannoidaan Vanhasen, lempinimeltään Jakovara-Vanhanen, taloustaitoja. Tosiasiahan on, että Jakovara velkaantui pääministerikaudellaan 7,6 miljardia, eli reippaan miljardin vuodessa kuumimman nousukauden aikana. Kun huomasi mokauksensa niin luikki karkuun.

Aiotaanko Kuortaneen kyliä kehittää rajoittamalla rantarakentamista? Vois kunnan yritykset rikastua, jos sais rakentaa loma-asunnon rantasaunan tilalle. Toivottavasti kunnan päättäjät toimivat kunnan edun mukaisesti ja estävät kylien näivettymisen päättäessään kaavasta. Jos kumartaa konsultille, niin pyllistää paluumuuttoa tai kesäkuurtanelaisuutta harkitseville.

Kyllä on perin surkeaa kun vanhoilla korvillaan yrittää kuunnella luonto-ohjelman puheselostusta niin joku himo-intoilija paasaa pianoa ihan vain kuuntelijan kiusaksi. Älytontä meininkiä ja onhan tästä samasta asiasta purnannut moni muukin ennen mua mutta asia ei näköjään miksikään ikinä muutu.

En ole hoitoalalla, käsitän silti että hoitajien palkkoja poljetaan ja työtä lisätään. Sitten ihmetellään kun kato käy.

Mantila, vai on talous kuralla menneiden vuosien jälkeen, AA+ luottoluokitus kertoo ihan muuta. Olis varmasti 3A mutta Kreikan viimeiset takaisinmaksuerät 70 miljoonaa on vasta 2041. Joten ei tarvis nyt enää uutta lainaa ottaa hömppään. Pian ollaan BB-luokituksessa.

Maahanmuuttajien kotoutumista ja työllistymistä varten perustettu, Etelä-Pohjanmaan alueella toimiva organisaatio Welcome2EP, jota artikkelissa esiteltiin (I-P, 30.4.), voinee edistää siirtolaisten aitoa ja positiivista kansainvälistymisen panosta E-P:n maakuntaan. Organisaation on syytä ensin perehtyä niihin virheisiin, joita on Helsingin seudulla jo tehty. Sosiaaliturvan käytön osuus on ko. alueilla liian suuri. E-P:n oltava nyt poikkeus!

Ehkä akkutehdas imee Wärtsilän ja muitten vaasalaisten vuosien kokemuksen omaavien sähköalan insinöörien ammattitaidon, jotka ovat tulleet irtisanotuiksi. On erittäin hyvä, kokemuksestakin kannattaisi pitää kiinni.

Oli tosi hyvä, että hallitus pystyi sopimaan asiat riihessään. Tsemppiä hallitukselle!

Suomella on onnea, kun on saanut hyvän ja toimivan hallituksen. Mahtavasti hoidettu asioita mm. korona-aikana.

Kertokaa autourheilua harrastavat Kimi Räikköselle, että on olemassa veteraaniautoiluluokat, suoralla kaverin perään, ennennäkemätöntä tunarointia.

On se kumma, kun Auneksentien alkuosan syviä kuoppia ei saada korjatuksi ja loppuosaan asfalttia, kura lentää joka sateen jälkeen.

Sanokaapa ”kanssaeläjät” miksi pitäisi äänestää, kun valtuustoehdokkaat on sitoutettu noudattamaan puolueohjelmia? Maailmaa parannetaan enemmän kuin koskaan maamme historiassa. Ilmastoa ”järjestellään” ja autonkäyttäjiä ”jahdataan”. Kohtuus on kadonnut! Taidan siirtyä ”nukkuviin”ihmettelemään vihreää siirtymää.

Hävettää! Laihialla veteraanipäivänä liput ei liehu kunnan kiinteistöissä, vappuna kyllä.

Kyllä polttoöljyllä saa ajaa huviajelua kunhan maksaa päiväveromaksun 5 euroa. 200 pv tekee 1000 euroa karkkirahaa. Toinen asia on jos etsitään emäntää/ isäntää maataloon niin ehkä sitten maatalousajoa.

Voi hyvät hyssykät! Onkohan maasta rikolliset loppuneet kun syytteeseen joutuu nuhteeton kansalainen. Jo on aikoihin eletty!

Nyt hoksasin: Lehdestähän puuttuu pilapiirros! Miksi?

Sananvapauden päivänä 3.5.2021 Päivi Räsänen odottaa oikeudenkäyntiä, kun meni siteeraamaan Raamattua. Suomessa kaikki hyvin?

Huvittavaa tuo höpinä sananvapaudesta, Suomessahan sellainen on vain vasemmistolaisten propagandalla, muut mielipiteet johtavat syytteisiin! Päivi Räsänen syytteet todistavat millä tasolla on Suomen” sananvapaus”, eipä juuri kannata sillä kehuskella.

EU on kuin mafia, jos ei maksa jäsenmaksuja, niin tuntee nahoissaan, toisin oli ennen Suomen itsenäisyyden aikaan.

Jos raskas autokanta tulee käyttämään vetyä polttoaineena niin onko lithium-akuilla mahdollisuuksia Vaasassa kuin potkulautoihin käyttää. Polttokennon ja vedyn valmistus olis varmaan siten parempi vaihtoehto.

En ymmärrä kenelle juttu: Eroon haitallisista stereotypioista la 1.5 oli suunnattu ja ketä se palveli. Miksi normaaleista ja luonnollisista asioista tehdään ongelma? Tympäisee tällaiset marginaaliryhmien mielipiteet, joita jatkuvasti tyrkytetään ikään kuin hienoina oivalluksina. Onko niillä tarkoitus hämmentää nuoria ja vähän vanhempiakin. Nuorten olisi tärkeämpää keskittyä opiskeluun ja toimentulon hankkimiseen.

Paras paikka pesäpallokentälle voisi olla Ravilaakson eteläpääty. Suunnitelma Ravilaakson rakentamisesta voisi varmasti vähän joustaa yleisen edun nimissä. Aluehan on valtavan laaja. Näin säästyisi vesialueen pohjatöistä 5 miljoonaa euroa ja aikaa 5 vuotta. Noilla miljoonilla voitaisiin rakentaa uusi uljas pesäpallopyhättö.

Taannoin tuli julki, että Mustasaari on edelleen kielirasistinen kunta. Vaalitoimitsijat saavat vain ruotsinkielisiä matskuja, ja tämä on kuulemma ”ollut tapana”. Jos joku luulee, että kunnanjohtaja tästä hätkähtää, niin turha toive.

Mihin ne muka vaikuttaa nämä kaikki joutavat ja täysinturhat ”somevaikuttajat” ja ”asiantuntijat”?

Hyvät ihmiset, ei sitä maskia tarvita, kun autoilette, pyöräilette tai lenkkeilette yksin. Ulkoilma ei ole saastunutta. Järki hoi. Eikä se maski edes paljoakaan suojaa käyttäjäänsä. Se estää ainoastaan käyttäjää levittämästä mahdollista virustartuntaa muihin. Nyt joku tolkku tähänkin asiaan.

Postin jakelu on aiheuttanut koko tämän vuoden meille itkua ja hammastenkiristystä. Laskuja ei ole tullut paitsi perintälaskuja. Kymmeniä puheluita, poliisille tutkintapyyntö, erään perintälaskun kulut oli 19e. Oli pakko maksaa jotta pääsi eroon. Ollaan toukokuussa, eilen posti jakoi kaksi laskua, eräpäivät oli 26.1. ja toinen 8.2. Ei uskoisi että eletään 2000-lukua ja kohti digilisaatioyhteiskuntaa.

Hienoa VSOY, hinta nousi jälleen. Upeaa veron kiristystä.

Vaasan Sähkö nostaa sähkön hintaa, törkeätä yritykseltä, joka tuotti miljoonia euroja voittoa.

Miten haetaan lähestymiskieltoa eksän ja nyksän tavalle tunkeutua meitsin sukumökille ja ylipäätään elämään? Nimimerkki: tämä on todellisuutta kaikkine hulluuksineen...

Aurinko, tuuli ja meren aallot eivät ole uusiutuvia energialähteitä. Vai onko jollakin tiedossa, että nykyisen – kovaa vauhtia hiipumassa olevan – auringon tilalle on jossakin uusi valmisteilla?

Näin sananvapaudenpäivänä tiedustelisin lehdeltä miksi esim. ilmastonmuutoksesta julkaistaan vaan yhdenlaiset tutkimukset kun vastakkaisiakin tutkimuksia on. Samoin on Natoon liittymisen hyvät ja huonot seuraukset, kaikilla ei ole sama mielipide kuin päätoimittajalla. Liittymisellä on käänteisiäkin puolia, näistäkin olisi hyvä kertoa. Eikä välttämättä ole kommunisti vaikka ei Nato miellytä.

Seinäjoen päättäjät voisivat tehdä nyt Kiinan sijasta viikon opintomatkan Imatralle. Siellä tuntuu olevan viisaat päättäjät ja virkamiehet, joilta voisi hakea oppia Seinäjoellekin. Lastensuojelun menoissa tehty huimat säästöt panostamalla ennaltaehkäisyyn ja varhaisen tuen palveluihin. Ja kouluissa kiusaamiseen puututaan järeästi suhtautumalla siihen kouluväkivaltana.

On erinomainen asia, että useat Etelä-Pohjanmaan kunnat, ja myöhemmin jopa koko maakunnan kunnat, pyrkivät yhteistyöllä rakentamaan tuloksellisuutta alueelleen saapuvaan maahanmuuttoon. Se tuottaisi pidemmällä aikavälillä merkittävää yhteisöllisyyttä ilman kulttuurierojen haittavaikutusta. Työperäisessä maakuntaamme tulossa olisi jopa syytä asettaa ennakkoon kohtuulliset osaamistason kriteerit. Tavoitteena pysyvän muuttoliikkeen tukeminen.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa