Lukijoilta: TEKSTATEN

Tuntuu ikävältä ja uskomattomalta, että Seinäjoen keskussairaalassa jatkuu vieläkin sama henkilökunnan kyykyttäminen kuin 12 vuotta taaksepäin. Eikö mikään muutu? Lähdin sieltä silloin ja hakeuduin uudelleen koulutukseen. Nykysin olen puutarhatyöntekijä, enkä ole katunut alanvaihtoa.

Lapsissa on tulevaisuutemme. Entä sitten, jos ei uusia veronmaksajia synny? Kuka huolehti eläkeläistä, sairaista ja vammaisista. Ja kuka maksaa eläkkeemme?

Jos turve ei uusiudu niin se ”vanhanee”! Meidän pihassa on suuria alueita jossa on jo monta senttiä paksu sammal.

Kepusta löytyi kerrankin kaksi selkärankaista, jotka äänestivät vastaan suomalaisten veronmaksajien rahojen lapioimiseksi ilmaiseksi Etelä-Eurooppaan.

Kaikkein törkeimmin liikenteessä käyttäytyvät huomioasuiset, yleensä parrakkaat miehet, jotka ajavat saksalaisella farmariautolla.

Sinä, joka kerroit ripuloivasta potilaasta, voisin antaa neuvon, joka varmasti toimii, niin että ripuli rauhoittuu. Nimittäin 3-4 kpl hiilitablettia kerralla otettuna, on onnistunut usean kerran sairaaloissa, mutta vasta kerjäämisen jälkeen. Se on varmasti liian halpaa, ja helppoa, joten ei tule mieleen ammattilaisille.

Työnantajat kertovat pitävänsä kynsin hampain kiinni osaajistaan. Samaan aikaan sairaalat ja rakennusteollisuus tekevät kaikkensa, jotta voisivat vaihtaa kotimaiset osaajansa puoli-ilmaisiin ulkomaisiin, jotka eivät osaa edes kieltä, joten eivät tiedä, mitä pitäisi tehdä.

Koko talvi Elisaa aurattiin jotta voitais pakkasella pelata jalkapalloa, järkee vai ei?

Jos emme ala oikeasti vaatia laatua terveydenhuoltoon ja rakentamiseen, saamme kohta kantaa omaisemme suoraan hautuumaalle ja asua teltassa. Herroille merkitsee vain raha. Kaikki muu on täysin yhdentekevää.

Kyllä keskustapuolue tempun teitte, kun hyväksyitte tuon elpymispaketin. EU ei ole demokratia, vaan harvainvalta, jota ohjaavat suuryritysten ja suurten jäsenmaiden edut.

Kyllä on tylsän hampaattomia vaalihaastattelijat Ylen vaaliohjelmassa, enempi tiukkoja kysymyksiä esiin.

Suomesta tulee sosialistinen. Ainakin, jos Marinin hallitus saa jatkaa. 20 miljardin lisävelka, liiketoiminnan vaikeuttaminen ja sen saattaminen valtion tukitoimista riippuvaiseksi, ovat avaintekijät. Kaikki taloudellinen päätäntävalta siirtyy valtiolle.

Ilkka-Pohjalaista suuremman levikin omaava, mutta tässä yhteydessä nimeltä mainitsematon lehti, on alkanut uutisoida sukupuolettomasti perinteisiä virkanimikkeitä. Kun mm. kirkkoherran virka on täytetty, ilmaistaan se srk:n johtavan pappisviran täyttämisenä. Nimikkeen vanhaa kulttuuriperinnettä siis loukataan. Naispapitkaan eivät pane pahakseen tultuaan valituksi kirkkoherran virkaan. Tämä lehti, I-P, sentään vielä hyväksyy kirkkoherruuden.

Miksi koulutamme lapsiamme kortistoon, kun suomalainen työvoima on liian kallista meidän teollisuudelle ja kunnille?

Sinä, joka ostat ruokaa kaupasta! Oletko perehtynyt kauppojen omavalvontaan? Osaatko vaatia sen toteutumista kaupassasi? Ruuan laatu ei liene sinulle yhdentekevää?

Kaupunki ei saa myydä Seinäjoen Energiaa paikatakseen alijäämäistä tulostaan, tulevaisuudessakaan. Yhtiö on tulouttanut rahaa ihan hyvin kaupungin kassaan vuosien aikana, investoinneista huolimatta. Turpeesta vaan olisi pitänyt pyrkiä eroon aikaisemmin Tampereen esimerkkiä seuraten. Ei ollut päättäjistä valituilla yhtiön hallituksella rohkeutta silloin vähemmän turpeiseen energialoikkaan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Kuinkahan moni suomalainen enää tietää, mitä työn ja tuotteen laatu tarkoittaa? Niin harvinaista on törmätä laadukkaaseen työhön tai tuotteeseen. Eikä kukaan sitä edes vaadi.

Suomi voisi kehitysapumiljardirahan lähettämisen sijaan kouluttaa Suomessa kehitysmaista valittuja nuoria maailman parhaalla koulutuksella. Palatessaan koulutuksen jälkeen kotimaihinsa sijoittuisivat he korkeisiin virkoihin ja edistäisivät länsimaista demokratiaa sekä tuntisivat suomalaisen kulttuurin ja ajattelutavan sekä tuntisivat olevansa kiitollisuudessa suomelle, helpottaisi myös suomalaisten yritysten pääsyä kehitysmaihin markkinoille.

Kiitos Markus E. Myllymäki hyvästä Erilaisuus on luonnollista -kirjoituksesta I-P:ssa 20.5.

Opetan lapselleni iltarukouksen. Onko se ideologian tuputtamista, turmelenko lapseni? Suomessa on vielä (muka) uskonnonvapaus. Muu-uskontoinen opettakoon, mitä haluaa, minä myös. Lapsi kasvaa ja aikuistuessaan päättää itse, mihin uskoo. Sama pätee poliittisiin näkökulmiin (kuka ”opettaa” lapselleen politiikkaa, täh?). Saako historiaa sitten opettaa? Maantiedettä? Kyllä Suomi on tullut sairaaksi maaksi.

Vesku, aina kun valittaa veroista, kannattaa muistaa, mitä verovaroista kustannettuja etuja itse on saanut. Esim. koulu, kouluruoat, kirjastot, terveydenhoito kuuluvat niihin etuihin.

Sitä kutsutaan tavoitteellisuudeksi. Sulaksi hulluudeksi se muuttuu vimpeliläisten yrittäessä lyödä palloa mereen.

Suomi hyväksyi EU:n tukipaketin! Näillä rahoilla varmaankin rakennetaan Espanjaan lisää satamia, joissa ei koskaan tule käymään yhtäkään laivaa. Aikoinaan saamillaan avustusrahoilla Espanjaan jo on rakennettu tällaisia satamia. Niihin eivät laivat edes pääse!!

Tosi hupaisaa – oikein jollia lukea kun Seinäjoki kuppaa Etelä-Pohjanmaan muut kunnat herkuista tyhjäksi! Reilu meininki pysyy ja paranoo.

On melko harhaanjohtavaa, kun eläkkeellä olevan kunnallisvaaliehdokkaan tittelinä on entinen ammatti eikä rehellisesti, että eläkeläinen. Miksi?

Nyt sairaanhoitopiirin luottamusmiehet lähestyvät henkilöstöä ja pyytävät hiljaisuutta julkisuuden suhteen. Ei saa tulla julkisuuteen epäkohtien kanssa. Hävetkää! Te olette työntekijöiden asialla. Olisitte hoitaneet asioita kuntoon jo aiemmin, nämä talon ongelmat ovat varmasti olleet tiedossanne pitkään. Kaikki asiat julkisuuteen niin ehkä sitten alkaa tapahtua, tähän saakka asiat on lakaistu piiloon.

Onko nyt käymässä niin, että Suomen tuulivoimaa siirtyy ulkomaiseen omistukseen.Heille tulee hyvä vakaa bisnes.Sitten meitä rahastetaan reippaasti!

Tässä lehdessä otsikoitiin Paula Risikon lausahdus: ”joku rääpy pitäisi olla” (I-P, 19.5.). Me pohjalaiset ymmärrämme toki, että ”rääpy” tarkoittaa tässä lauseyhteydessä ”rajaa” tai ”järkeä”. Vastaavasti kuulee edelleen synonyymistä lausahdusta: ”joku roti pitäisi olla”. Hauskoja ilmauksia molemmat. Mutta arvoitukseksi jää, mistä nämä sanat, ”rääpy” ja ”roti”, ovat oikein peräisin. Mikä on niiden merkitys itsessään lauseyhteydestä riippumatta?

Muut kaupungit muistavat avokätisesti henkilöstöään venymisestään korona-aikana. Seinäjoella tehtiin isosti hehkutettu hyvä tulos osittain henkilöstön tarpeettoman lomauttamisen turvin. Olisiko nyt myös Seinäjoen kaupungin aika muistaa henkilöstöä esimerkiksi kunnon lahjakorteilla paikallisiin yrityksiin!

Kenen vastuulla on virkatodistuksen saannin vaikeus Lapualta ? Kestää yhdeksän viikkoa. Kuka korvaa, jos tulee ylimääräisiä kuluja viiveestä. Ei voi vedota työvoimapulaan.

Jo on keskusta syvissä vesissä, kun sen ainoat suomalaiset kansanedustajat Hoskonen ja Kettunen pantiin laittomasti jäähylle. Sinne olisi pitänyt laittaa kyvytön ryhmänjohtaja Kurvinen. Kansanedustaja on perustuslain mukaan vastuussa vain äänestäjilleen ei puolueelleen. Näitä kumileimasimia, jees ”miehiä ja naisia” meillä on jo tarpeeksi. Kiitos ryhdikkäästä toiminnasta Risikko ja Sankelo. Teidät on valittu tekemään eduskuntaan päätöksiä ei mielistelemään vallanpitäjiä. Ryhdikästä!

ABC-huoltoasemaa ei vastusteta, vaan sen kummallista paikkaa ja tapaa, millä asiaa runtataan eteenpäin. Ovatko kaikki ”päättäjät” todella tietoisia paikasta? Tervetuloa tutustumaan!

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa