Lukijoilta: TEKSTATEN

Kyllä Marini on oikeassa, jos ei ole hoitopaikkaa ei ole sitten työpaikkaakaan eikä lapsia. Vaan pysytään sinkkuna ja otetaan koiria. Koiran voi jättää yksistään.

Meidän väki on sitä mieltä, että kuntavaaliehdokkaan pitää asua vakituisesti siinä kunnassa, jossa on ehdokkaana.

Suomalaiset ovat maailman läheisriippuvaisin kansa. Oma, itsenäinen elämä jää useimmilla aloittamatta ja elämättä. Lopuksi ollaan katkeria ja vihaisia loppuun kulutetuille auttajille.

Emme aina ymmärrä, mitä omistamme, ennen kuin menetämme sen, mutta emme myöskään tiedä mitä meiltä on puuttunut, ennen kuin saamme sen.

Miksi ei ohjeisteta tai ely valvo? Katsoin uutisia, kun Jyväskylässä oli koko tiestö kadonnut tulvan seurauksena, kun tien alitti 100 mm rumpuputki vaikka määräys on 300 mm. Maanviljelijät laittavat peltoliittymiin samaa 100 mm putkea, jotka ovat keväisin jäässä ja tiestö painuu. Jyväskylän miehetkin peitteli saman putken kuin kissa jätöksensä.

Jos rokotettu kerran tartuttaa, miksi ei tarvitse jäädä karanteeniin jos on altistunut? Mikä logiikka tässä on? Yritetäänkö tässä vain pakottaa ihmiset piikille? Pakkoa ei ole!

Pääministeri Marin esitti prokrektiivistä verotusta tuloveroa maksaville kuntalaisille. Veroa maksavien määrä pienenee kun porukka elää tukien ja avustuksien varassa, eikä työnteko kiinnosta. Kuntaveroa määrättäessä pitäisi jollain tavoin ottaa huomioon koirien määrä kuntalaisella, koska koirasta on tullut perheenjäsen. Oikeudenmukaisuutta.

Avustajat oli kirjoittaneet puheenjohtaja Marinille liian pitkän fiktiopuheen tv-tenttiin. Kokenut puhuja lukee vähintään kerran puheensa läpi että näkee puheen keston. Marin ei ollut tehnyt näin. Harmi että toimittajat ei keskeyttänyt yli minuutin ylitystä.

Suomessa on valtionkirkko, jonka oppi on ristiriidassa perusoikeuksien tulkinnan kanssa ainakin maallikon mielestä. Nyt lain mukaan usko on kielletty tiukemmin kuin entisissä kommunistimaissa. Siitä ei saa julkisesti puhua eikä kirjoittaa. Jos Suomessa joku ymmärtää ja osaa tulkita sekä kirkon oppia että lainsäädäntöä, nyt olisi aika astua esiin!

Jos vanhemmat olisivat oikeasti kiinnostuneita lasten/nuorten kasvamisesta ja hyvinvoinnista tekemällä myös yhteisiä asioita heidän kanssaan, niin ehkä näihin mielenterveyspalveluihin ei tarvitsisi palkata lisää väkeä.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa