Lukijoilta: TEKSTATEN

Ei ole korjautunut vieläkään pienten pakettien ohjautuminen Seinäjoelle vaikka täällä Ylistarossa on ollut jo kuukausia pakettien noutopiste. Posti on tietoinen ongelmasta. Ovat yrittäneet korjata järjestelmiään, mutta vaikuttaa siltä, että ei onnistu!

Jos tuulivoimalat eivät Kuortaneen kunnan lausunnon mukaan merkittävästi heikennä rakennusalueen maisemallisia tai kulttuurihistoriallisia arvoja, voimalathan voisi rakentaa Kuortaneenjärvelle. Tuultakin piisaisi.

Voisiko jokainen luterilainen seurakunta lähettää jäsenilleen Lutherin katekismuksen, mikä kertoo kirkkomme opin pääasiat ja uskonnonvapauslain sekä perusoikeuslain, jotta seurakuntalaiset pääsisivät kartalle, missä ollaan. Mitä tarkoittaa valtionkirkko? Kirkolla on verotusoikeus. Muuta? Miten perusoikeudet ja valtionkirkko suhtautuvat toisiinsa?

Globaali ravintoketju. Maailmanpolitiikka on selkiytymässä: EU nielaisee Suomen, Yhdysvallat nielaisee Euroopan ja Kiina nielaisee Yhdysvallat. Politiikka tulee olemaan suoraviivaista ja mutkatonta. Nautitaan vielä vallitsevasta mielipideilmastosta.

Ymmärrän kyllä sen että tehosteannoksen vaihdosta tulee lisää töitä, mutta olisi sekin fiksua kysyä onko joku aika joka ei sovi. Jollain on vain rajallinen määrä lomaa ja sen haluaisi viettää rauhassa puoli vuotta sitten varatussa vuokramökissä! Nimimerkillä 800 km edestakaisin tehosterokotukseen ajava.

Yle antoi Sanna Marinin puhua yli minuutin muille puheenjohtajille annetun 7 minuutin ajan yli. Yle perustelee päätöstään teknisellä ongelmalla. Tätä ei usko kukaan. Ylellä on huipputekniikka. Miksi tekniset ongelmat sattuvat aina sopivasti vasemmìston kohdalla?

Kansakoulupohjalta olen oppinut, että toisen puheenvuoron kuuntelu, kuuleminen on kohteliasta ja arvokasta. Eduskunnan tilaisuuksia seuratessa on tullut mieleen miten korkeaa koulutusta edustajat ovat saaneetkaan, kun pystyvät keskittymään puhelintietokoneeseensa puheenvuorojen aikana. Ehkä tietävät edeltäpäin mitä tuleman pitää. Niin minäkin.

Provinssin ja Tangojen aikana Seinäjoella markkinoidaan vieraille ahkeraan myös kotimajoitusta. Miksi ei siis myös perussuomalaisten kokousväelle? Mikä olisikaan ihastuttavampaa, kuin saada oma viikonloppupersu kotiinsa. T. rokkivaari.

Kuntapoliitikko Sanna Marin on valmis nostelemaan kuntaveroja. Pitäisikö ensin huolehtia ay-liikkeen verovapaudet pois?

Koulun vahtimestari (I-P 22.5.2021) on oppilashuoltoryhmän tärkein kasvattaja!

Näin kunnallisvaalikampanjoinnin ollessa kiihkeimmillään olisi hyvä tietää kuka ehdokas ja mikä puolue ottaa hoitaakseen Tervajoen asutusalueille leviävien hajuhaittojen poistamisen. Vuosia jatkunut p-haju ei varmasti houkuta uusia tonttien ostajia kaava-alueilta. Alueelta ollut valtuutettu Vaasan valtuustossa ja kh:ssa. Mitään haitan poistamiseksi ei ole tehty.

Kaupungin pitäis poistaa romut rannoilta. Ne on ollut siellä vuodesta toiseen. Aktiivisten veneiden pukit ja trailerit syytä antaa olla pukkipaikoilla.

Veronmaksajat hoi! Kuka on maksajana kun tuhlaamme valtion varoja, emme käytä korona-rokotusvuorojamme, näin ollen heitetään ylijäämärokotteet käyttämättömänä pois. Aiheutamme teoillamme turhaa kulua valtion kirstuun. EI siis valiteta valtion varainkäyttöä, katsotaan joskus peiliin.

Kevään merkki tämäkin. ”Yöposti” tuli, kun aurinko vielä paistoi.

Ilmajoella taitaa työllisyystilanne olla hyvällä mallilla, koska seurakunnan sesonkitöihin hautojenhoitoon ei enää riittänyt osaavia tarjokkaita (IP 23.5.).

Miksei Seinäjoen sairaalassa esim. henkilöstöpäällikkö voisi vaikka puoli tuntia keskustella jokaisen hoitajan kanssa, aloittaen kätilöistä, kirjaten epäkohtia ja huom. nimettöminä. Näistä kaikista kohdista sitten palaveri pystyyn osastonhoitajan ja koko osaston kanssa!

Ajoin perjantaina, raskaalla kuorma-autolla, useita kertoja Vaasanpuistikon päästä päähän. Joka valoissa piti pysähtyä, kun ei kiihdy henkilöauton tapaan. Meitä oli monta kuorma-autoa jonossa. Ahdasta on ja esim. maasillan kurvit ovat täysin käsittämättömät, aina joku tulossa kylkeen. Aika saastuttavaa seisoskelua valoissa ympäri vuoden. Vaasa taitaa haluta tuppukyläksi.

Nyt kun Kytösavunkatu Seinäjoella saa uuden asfalttipinnan niin pyyntö poliisille, että lisätkää kadun valvontaa vaikka kamera-autolla näiden kovien nopeuksien pois saamiseksi. Jo Ideaparkin avaamisen jälkeen liikenne ja nopeudet ovat nousseet kyseisellä tiellä. Varsinkin suojatie päiväkodin kohdalla on kovassa käytössä ja sitä ei kunnioiteta juuri ollenkaan. Nimimerkillä itse asfalttitöiden aikaan suojatiellä auton alle melkein jäänyt.

Eläkkeelle jäätyäni olen joutunut käyttämään vakavissa sairauksissa VKS:n palveluja. Viimeksi kirurgisen osaston palveluja. Olen enemmän kuin kiitollinen sille ammattilaistiimille ja T3:n henkilökunnalle, jotka työskentelevät kovan paineen alaisena vaativassa ammatissa. Ei ole veroeurot menneet hukkaan.

Kumma juttu: Kunnalla ei ole varaa hoitaa omia kunnan rakentaneita. On varaa maksaa ulkomaisten sijoittajien voittoja.

Hyvä kannanotto Seinäjoen sairaalaan kätilötilanteeseen. Tulehtuneeseen tilanteeseen on syynä juuri tuo mielipidevaikuttajien äänekäs ryhmä. Kaikki kätilöt eivät ole samaa mieltä. Sama ongelma on sairaalan muissakin yksiköissä. Osastonhoitajat syyllistetään kun se on helpoin tapa, mutta surullisinta on se, että sairaalaan johto antaa tämän tapahtua. Vastuunkantoa ei löydy myöskään yksiköiden johdossa olevilta lääkäreiltä. Mystinen työpaikka meidän oma sairaalamme.

Miksi uimahalliremontti on aina kun on koululaisten kesäloma? Maksullisia uimakoulun pitäjiä varmaankin löytyisi abeista. Esim. Laihialla yhdeksän vuoteen ei lapsi ole päässyt uimakouluun, ensin ilmoitetaan netissä, sitten tulee ikä tai uimataito vastaan ja lopuksi uimahallin remontti. Tämäkin kesä vaatisi uimakoulun.

Aamun ensimmäinen tunti on päivän peräsin. - Henry Ward Beecher.

Pyyntö Laihian kunnan nykyiselle ja tulevalle valtuustolle ja sitä kautta kaikille luottamushenkilöille! Liittykää Vaasaan. Lastenne ja vanhustenne, siis heikompien ihmistenne etu edelle. Samalla pääsette tuomaan positiivisen nuukuuden vaasalaisille. Muotia kaikki.

Lehti ihmetteli pääkirjoituksessaan, miksi telttamajoitus ei kelpaa persujen puoluekokousväelle. Kelpaahan se rokkikansallekin. Onkohan samaa ehdoteltu täällä tai missään muuallakaan yhdenkään toisen puolueen eliittiväelle?

Varokaa nurkkapatriootteja. Kielipolitiikalla ratsastavat, oman edun tavoittelijat ovat uhka ja jarru järkevälle asioiden hoidolle. Vaasan ja Mustasaaren välinen raja pitää poistaa myös kartoista.

Asiaa Laura Ala-Kokko (IP 21.5.)! Lisää empatiaa ja avarakatseisuutta, se auttaa perheitä eikä pilkkaaminen. Tasa-arvo auttaa nimensä mukaan kaikkia.

Vaasan vanhan raviradan alueesta tulisi rakentaa urheilupuisto. Sinne mahtuisi pesäpallokenttä ja paljon muutakin. Ei mitään slummia Vaasan kauneimmalle ulkoilualueelle.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa