Lukijoilta: TEKSTATEN

Tuulivoimalat ovat nykypäivää. Eivätkä ne ole yhtään rumia. Kauneus on katsojan silmissä (lue: korvien välissä).

Kyllä välillä tulee tunne, että englannin kieli on toinen kotimainen. Miksi ei anneta esim. kahviloiden ja ravintoloiden nimiksi ihan suomalaista ettei tarvi englanninkielisestä vääntää helpompaa nimeä.

Loistava mielipidekirjoitus sananvapaudesta Markus E. Myllymäeltä 20.5.!

Onkohan Latvian pääkaupunki nykyään Riikka? Ainakin jääkiekon mm-kisat pelataan kuulemma Riikassa.

Eivätkö perussuomalaiset osanneet varata ajoissa majoitustilaa Seinäjoen puoluekokoukselleen?

Minne hakeutuu lapseton koirallinen kapitalisti, kun sairastuu tai eläköityy, kun terveystalojen 15 minuutin lääkäriajalla ei saa edes ajokorttia uusittua lain edellyttämällä tavalla?

Julkisessa ja vaalikeskustelussa unohdetaan tietoisesti täysin vanhusten ongelmat ja tarpeet. Ja sitten kehdataan puhua yötä päivää tasa-arvosta!

Mistä uskovainen ihminen voi tietää, mikä hänen uskoonsa liittyvä asia on kymmenen vuoden päästä laissa kielletty ja hän joutuu siitä taannehtivasti oikeuteen? Josko oikeusoppineet vastaisivat!

Onpas outoa, että joku kirjoittaja näkee Seinäjoen ongelmasairaalan tapaukset kovin vähäpätöisiksi Vaasan keskussairaalan muutaman työharjoittelijan saaman kielipalautteen vuoksi. Mutta Seinäjoen ongelmasairaalan kätilöiden ja muiden hoitohenkilöiden joukkopako nähdään vain hyvänä asiana kun ovat tulleet julkisuuteen, toki nimettöminä. Kirjoittajan väittämät Vaasasta on jostain ilmasta siepatut, vailla totuutta.

Älkää vaasalaiset tehkö samaa virhettä kuin sjokiset. Satojen autojen parkkihalli keskustaan ja sitten Ideaparkki vie yritykset Jouppiin ja keskusta tyhjä liikkeistä. Kivihaka jo nyt imuroinut keskustasta liikkeitä ja uusi Prisma ym. tulee Liisanlehtoon, ei tarvi parkkilaajennusta Vaasanpuistikon alle. Haloo hei!!

Kaikki joilla tulot tai eläkkeet ylittää 3000 e on varaa leikata, kun niittenkin pitää elämässä pärjätä joilla on tulot alle 1000 e.

Merkittävä tekijä ruotsinkielisten nuorten muuttohalusta johtuu huonosta suomen kielen taidosta, joka on seurausta RKP:n politiikasta jonka seurauksena nuoret eivät opi Suomea eivätkä pidä sitä edes tärkeänä. Jos olisi yhteiset koulut syntyisi luonnollista kanssakäymistä samalla opittaisiin kieli jolloin olisi mahdollista ottaa Suomessa vastaan koulutusta vastaavaa työtä!

Jos bensiinin ja dieselin veroja korotettaisiin roimasti, niin mitä seurauksia siitä olisi? Se, että valtion verotulot kasvaisivat roimasti

Pesäpallostadion ja sairaalan parkkipaikka. Onko pohdittu vaihtoehtoa, että moottoritien ympyrästä rakennettaisiinkin maasilta sairaalaan ja alle stadionin huoltorakennukset tai päinvastoin, tien yläpuolelle huoltorakennukset, joista hisseillä ja rappusia kentälle. Samalla tulisi kuntoportaatkin. Voisko lähialueiden, jää-, tennis-, jalkapallo-, Kaarlen kenttä ym. päivisin tyhjillään olevia parkkipaikkoja käyttää. Kuljetukset nonstoppina sähköautolla (niitähän on jopa ilman kuskeja toimivia), ajallisesti sairaalaan yhtä nopeasti kuin huonokuntoisena vastamäkeen kävellen.

Autokorjaamot eivät päästä asiakasta seuraamaan huoltotoimia. Työsuojelulakia tulee tältä osin muuttaa. Ellei turvallista seurantamahdollisuutta ole, pitää huoltotapahtuma videoida.

Kyllä ilmasto on muuttunut, ennen oli toukokuutkin lämpöisiä, nyt saa kulkea toppatakki päällä, eiköhän lopeteta höpinä ilmaston lämpenemisestä.

Kieli- ja ammattitaidottomia pakolaisia Suomeen houkuttelevat tunnetusti anteliaat sosiaaliapumme. Pohjanmaalta taas seilaa sadoittain koulutettuja ja kielitaitoisia nuoria korkeiden verojemme pelossa Ruotsin turvallisille työmarkkinoille. Marinin hallituksen kannattaisi tosissaan miettiä, kannattaako maallemme näin epäedullinen väestön vaihtokauppa.

”Politiikka, uskonto ja isänmaa” oli pääministerimme vastaus 23.5. tv-toimittajan (Joonas Nordman Show) kysymykseen parhaista vitsinaiheista. Vitsi tai ei, vastaus kuvaa henkilön arvomaailmaa.

Jos haluat vessaan paina yksi. Jos haluat ruokaa paina kaksi. Jos haluat nukkumaan paina kolme. Kaikki hoitajamme ovat varattuja, seuraava kone Kaukoidästä laskeutuu puolen tunnin kuluttua.

Kukahan mahtaa olla Marinin–Kiurun hallituksen valtiovarainministeri Saarikon jälkeen?

Koronatilanne on tietyillä alueilla helpottumassa (mm. Vaasa), maaimalla on kuitenkin katastrofaalisia tilanteita (Intia) missä tilanne ei ollenkaan hallinnassa ja terveydenhuolto ei toimi kärsimys on sanoin kuvailematon, Suomessakin rajoitteissa on suuria alueellisia/toimialueellisia ristiriitaisuuksia mutta esim. Kokkolan tilanne osoittaa miten tilanne voi äkkiä muuttua ja vaikuttaa myös Pohjanmaan ja myös Etelä-Pohjanmaan tilanteeseen. Koronan saaneista tietty prosenttiosuus joutuu sairaalahoitoon/tehohoitoon ja sairaanhoidon kapasiteetti on rajallinen joten koronaan vaarallisuutta ei pidä vähätellä.

Väärä ajattelutapa tällä alueella koronarokotuksen järjestäjillä. Jos työikäiset aiotaan saada innostettua kattavasti rokotuksille, sinne pitää päästä itselle sopivaan aikaan ja tarvittaessa työpaikkakunnalla.

Aivan käsittämätöntä että pesäpallokenttä väkisin pitäisi siirtää, tehkää se parkkipaikkanne siihen rantarapakkoon ja niin kenttä pysyy paikallaan ja miljoonia säästyy parempiin tarpeisiin.

Nyt kun taas kesä on koittanut ja meidän nuoret aloittavat kesätyönsä, niin huolehtikaa työnantajat hyvästä perehdytyksestä heille. Nuorille on tärkeää opastaa työtehtävät, että he tietävät mitä heiltä odotetaan ja että pystyvät työnsä turvallisesti suorittamaan. Sinä joka olet esimiesasemassa, pidä tästä huolta ja muista että työturvallisuus laki tätä myöskin edellyttää. Hyvää ja antoisaa kesätyötä kaikille.

Oliko ekoteko kaataa puut parhaimpaan pesintäaikaan rauhoitetuilta linnuilta Härmän Kuntokeskuksen ympäristöstä. Eikö mitenkään olisi voinut hakkuita tehdä muulloin?

Kasvinsuojeluaine, myrkky joka suojaa kasvia, ei ihmistä. Itse ostan aina luomua. Jos ei ole suomalaista, sitten ulkomaista. Luulisi noilla valtavilla tukiaisilla pystyvän viljelemään puhtaammin. Nyt silti ruoka Suomessa kait Euroopan kalleinta. Tuet valuu nyt ylisuurten koneiden kauppiaille syystä että verojen maksu on ”Jussille” myrkkyä.

Seksihelle (I-P 26.5.2021). Hyvä nimi firmalle, bändille, kirjalle, näytelmälle, elokuvalle tai [tango]tapahtumalle. Ei ehkä toimisi puolueen, yhdistyksen tai hengellisen kesäjuhlan nimenä. No, kesäjuhlan kyllä.

Hurstin säätiölle ei riitä STEA:n tukea, mutta pääministerille, joka tienaa varmasti kuukaudessa kolme kertaa enemmän kuin normiduunari ,hommataan valtion piikkiin ruoka-apua. Melko reilua vai mitä?

EU toimii siihen suuntaan, että Suomen metsistä tehdään ”viherreservaatti” .Suostummeko siihenkin. Näinköhän huippuneuvottelijamme pärjäävät tiukassa tilanteessa. Tuleekohan taas ”mainio” neuvotteluvoitto”?

Pääministerin aamiaiset menevät 300 euron edestä valtion piikkiin, näin se sosialidemokratia toimii köyhien eduksi Suomessa.

Heti lähti Pohjanmaan hyvinvointikuntayhtymässä hyvinvointi nousuun kun lähes tuplasivat kaikki omat kokouspalkkionsa!

Saarikko ihannoi maaseutua, koska siellä on hyvä hengittää. Kaikki eivät pidä lietelannan tai rikkaruohomyrkyn hajusta, eivätkä koe helpoksi vetää näitä hajuja sisäänsä.

Onko Suomessa kristityillä enää uskonnonvapautta, sillä pienryhmät määräävät saako enemmistö laulaa Suvivirren tai lapset viettää joulujuhlaa kirkoissa. Eikö nämä kuulu monikulttuurisuuteen?

Niin se kieli vain muuttuu. Lantrinkikin on nykyjään pidentäjää.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa