Lukijoilta: TEKSTATEN

Sanna Marinilla outo käsitys veronmaksajien rahan käytöstä. Pääministeri maksattaa perheensä aamupalan valtiolla. Perusteet ovat salaisia.

Pääministerin on syytä mennä leipäjonoon ellei omat rahat riitä perheen ruokaan, ettei tarvitse käyttää julkisia verovaroja.

Kyllä lyhentyisivät leipäjonot, jos kaikilla olisi mahdollisuus käyttää 300 euroa kuukaudessa valtion verorahoja ruokaan kuten pääministeri.

Ennen maalla tuoksuivat ihanasti luonnonkukat. Nyt maanviljelijät myrkyttävät joka ainoan kukan jopa naapurinsa puutarhasta. Kukkaviha kulminoituu kesällä, kun tienvarsilta niitetään joka ainoa luonnonkasvi. En halua järkevää vihreää.

Talvi lyö luukut kiinni.

Ei yksin Seinäjoella hoitajilla huono olla. Vanhusten hoitoyksikössä hiljennetään. Omaisille pitää valehdella. Kun jotain ikävää tapahtuu yhteisellä sopimuksilla/ painostuksilla asioitten kulku muuttuu. Vanhustyön johto ei ymmärrä että on hoitajia jotka haluaisivat toimia avoimesti ja rehellisesti. Paljon pitäisi tuoda asioita julkisuuteen.

Laihialla on nyt tuhannen taalan paikka. Liittykää pikimmiten Vaasaan. Vähänkyrön esimerkki kannustaa ja ratkaisussa on vain voittajia. Mustasaarelle ja Maalahdelle näytätte samalla närhen munat. Pysyköön liemissään = Vilken soppa.

Nuoret eivät osaa keskustella. Ei riitä, että vastaa juu ja ei. Voisiko koulu opettaa nuoret keskustelemaan? Kouluissa on vuosikymmenet opittu vaikenemaan. Eiköhän olisi aika kehittää oppimismenetelmiä?

Hatunnosto niille lukutaitoisille vaaliehdokkaille, jotka ymmärtävät mitä teksti ’Ei mainoksia’ tarkoittaa.

Yksi kätilö on tyytymätön ja toinen tyytyväinen. Oikeassa molemmat. Eniten asiaan vaikuttaa oma asenne mutta ulkopuolelta on helppo hakea syytä. Jos tyytymätön kätilö esim. siirretään toisiin tehtäviin niin tuleeko hänestä tyytyväinen? Ei. Ja mikä pahinta, tyytymätön tartuttaa myös tyytyväiset ennen pitkää. Oli sitten maski tai ei.

15 000 kuussa. Pääministeri ei itse maksa aamupalaa. Eikös hän halua, että ”kukin maksaa kantokykynsä mukaan”.

Mikään ei tuo enemmän tuskaa kuin liika mielihyvä. Mikään ei enemmän orjuutta kuin liika vapaus. - Benjamin Franklin.

Vaasasta muutetaan valitettavasti ruotsin kielen vuoksi pois. Näin se on muttei tunnusteta.

Onneksi meillä on presidentti joka pystyy puolisoineen maksamaan itse aamiaisensa, pääministerin perhe ei siihen pysty.

Puheenj. Ohisalo ei osannu sanoa syksyn koronavaikutuksista mitään, mutta tiesi, että 30-luvulla ajetaan ropottiautoilla ja k.hiiltä ei ole murenoakaan.

Voi herran pieksut noita keskustan ministerivalintoja. Filosofian maisteri valtiovarainmisteriksi ja oikeustieteen maisteri kulttuuri- ja tiedeministeriksi! Mitä tästä oikein seuraa?

Kaupungintalolla ei ennakkoäänestyslipuketta pudotettu äänestäjän nähden laatikkoon, pleksin takaa vain sanottiin ”tämä oli tässä”, kun suljettu kuori oli ojennettu vaalivirkailijalle! Kuinka näin?

Ei ole vieläkään E-P:n keskussairaalan käytävillä huonojalkaiselle hyvää tuolia. Kahviossakin on vain yksi korkeampi tuoli jossa on käsinojat, että yksi kerrallaan.

Kuinka joku viittii istua sekunttikello käres ottamas aikaa kun joku puhuu telekkaris.

Pyyntö tai rukous Laihian päättäjille. Älkää missään nimessä liittykö Vaasaan jos haluatte pysyä ykkösluokan kansalaisina. Yhdenvertaisuus ei liittymisen jälkeen toteudu. Nimim. kokemusta on jo vuosia.

Hyvä kannanotto, osastonhoitajat ovat helppo kohde arvostelulle, vaikka tulehtuneet tilanteet työpaikoilla johtuvat useinkin muutamasta agitaattorista, jotka ovat aina oikeassa.

Olisi hyvä, että äänioikeusilmoitukseen liitettäisiin lista ehdokkaista. Vanhuksilla ei ole kännyköitä eikä rahaa myöskään lehtitilauksiin. Paperimainoksia ei enää tule. Eikö haluta, että vanhukset äänestävät? Eikö äänestäminen ole perusoikeus?

Jos jonkun muun puolueen ministeri olisi toiminut kuin Marin perheensä aamupalakorvauksen kanssa, niin vihervassarit olisivat vaatineet eroa, nyt painetaan villaisella.

Suurituloiset, joilla mahdollisuus, siirtävät tulojansa pääomaverotuksen piiriin joista ei makseta kuntaveroja.

Kyllä niin risoo nuo kirjosiepot, rätkät ja muut tiitiäiset, aamuneljältä jo kailottaa, nuku siinä sitten, hermot menee, pitää kai hommata pari kissaa, eiköhän laulut sitte lopu!

Uskalsin viimein ja vihdoin repäistä itseni pois sairaasta avioliitosta. Minua surettaa tässä vaan se, että sisarukseni ovat ex-mieheni puolella täysin sokeasti ja yhteys heihin on katkennut. Älkää ihmiset olko niin sokeita toisten eroasioissa!

Pitäiskö? Tilata Venäjältä tien kunnostajajat Ylistaron Könnintielle??? Ei siellä ainakaan huonompia kunnostajia voi olla. Tienkäyttäjä!

Pötypuhetta, että Vaasan keskussairaalan alueella muka riittävästi parkkipaikkoja. Tulitpa töihin tai vaikka polille, niin vähintään tunti aikaisemmin saa olla liikenteessä metsästämässä paikkaa autollesi ja yleensä sitä ei löydy, ellet ole kello 07.00 pihassa. Tehkää nyt jo asialle jotain ja lappuliisat pois autoilijoita vainoamasta!!!

SDP:n ja jokaisen ehdokkaan ja kannattajan pitää nyt kuunnella Jori Malmstenin laulu Nikkelimarkka.

Hallitus ja lähinnä vasemmisto. On käsittämätöntä, että maassamme useat ammattiryhmät voivat verotuksellista syistä piiloutua Oy:n taakse. Lääkärit, asianajotoimistot ja monet muut toimijat.

Mitä rakennusalueen tai kulttuurihistoriallista arvoja nämä tuulimyllyt pilaa jos tulevat keskelle ei mitään Kuortaneella. Toisaalla pienet kunnat näillä rahoittaneet kuntaa eteenpäin hyvän aikaa. Kuortane polokee vain sammakon kutua.

Elämässä on hetkiä, jolloin kaipaat mielessäsi olevaa ihmistä niin paljon, että haluaisit vetäistä hänet mielikuvistasi voidaksesi halata häntä todella!

Puolisoni työskentelee vuosia VKS:ssa. Jo vuosia on työilmapiiri ollut siellä tulehtunut, mutta nyt se on pahentunut siten että tuonut sen jo kotiimmekin. Puolisoni on ärtynyt ja erilainen, asia ei jätä häntä rauhaan kotonakaan. Mikä on se ulkopuolinen taho jonne voin tehdä asiasta ilmiannon? Taistelen perheeni, en VKS:n puolesta loppuun saakka!

Pitäkää vanhuksista huolta. Tupakanhaju tulee parvekkeelta, kun avaa oven, valituksista huolimatta raittiin ilman asemesta.

Jos tarjoilijan/ kokin keskipalkka on n. 2000e/kk, ei palkkakulut pyhäpäiviltäkään voi olla liian suuret. Jos puitteet, palvelu ja ruoka on kohdillaan, niin tupa on täynnä ja se tuottaa riittävästi. Vaatii vain viitseliäisyyttä ja taitoa.

Vaasa ja Mustasaari ovat tehneet yhteistyötä vuosien ajan lukuisissa eri asioissa, niin kuin naapurikunnille on tyypillistä. Aina ei kuitenkaan onnistuta, mutta juuri ne asiat nostetaan tietämättömien taholta tikun nokkaan. GigaVaasa-alue on yksi erinomainen esimerkki yhteistyöstä. Meidän jokaisen arjessa niitä on paljon lisää.

Vesa Routamaa, Suomessa ei ole keskustapuoluetta.

Pesiskentälle on luvattu jatkoaikaa siihen asti, kunnes uusi kenttä on valmis. Jos uutta kenttää aletaan rakentaa suunnitellulle paikalle, menettää keskussairaala heti puolet nykyisistä ranta-alueen parkkipaikoista. Hans Franz toi keskussairaalan tukalan paikoitusongelman selkeästi esiin tässä lehdessä 24.5. Toivottavasti uusi kaupunginvaltuusto laukaisee nykyisen pattitilanteen sijoittamalla uuden pesäpallokentän muualle kuin Hietalahteen. Silloin paheneva paikoitusongelma ja kenttäasia on hoidettu parissa–kolmessa vuodessa. Tässä lehdessä on esitetty kaksi hyvää sijoituspaikkaa uudelle pesäpallostadionille.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa