Lukijoilta: TEKSTATEN

Onko Lappajärvellä koirapuisto-hanke? Onko hanke miten edistynyt? Koirapuisto houkuttelee myös matkailijoita kuntaan.

Suomessa ei arvosteta työntekoa.

No on meillä paljon tehtävää nuorten rahankäytön ohjauksessa. Ajatella, että pääministerimme ei ole tiennyt kansalaisten maksavan heidän perheensä aamiaiskulut, ihan joka päivä. Kun puolison firmakin ajautui konkurssiin, tulee kyllä mieleen ajatus, että tuo perhe tarvitsisi kurssin oman talouden hoidosta ja rahan käytöstä. Ihan jälkikasvuakin ajatellen. Valtio varmaankin kustantaisi.

Prof. Routamaa kirjoitti: Työllistämisen kuntakokeilukaan ei voi onnistua, koska kunnat ovat enimmiltään liian pieniä kyetäkseen edistämään aitoa verotuloa tuottavaan työllistämiseen. Mitä tarkoitat? Että kuntakokeilun ainoa tavoite olisi mekanistisesti vain jotain ihmeen aitoa verotuloa tuottava työllistäminen? Onpa älyvapaa yksinkertaistus laajasta yhteiskunnallisesta kysymyksestä. Paljonkohan proffan yritys tuottaa Vaasalle aitoa verotuloa, voisiko se työllistää aidosti jonkun työttömän niin kertyisi lisää aitoa verotuloa kaupungille?

Kyllä kelpaisi, yli 60e tuntipalkka, työntekijällekin tai yrittäjällekin.

Parkkiautomaatit, Seipark ja Parkman, voiko pysäköidä ristiin samalla maksetulla parkkilipulla. Vai saako sakot jos toisen lipulla parkkeeraa?

Nyt tämän päivän, historiallisen Kauhavan vallesmannin, Antti Kurvisen on näytettävä, pystyykö hän aikaansaamaan vastavaikutusta eli tulosta valtion virallisen korkeakoulupolitiikan vuosikymmenten häjyilyyn eteläpohjalaisen korkeakoulutukseen jarrutuksessa. Yliopistoa ei ole saatu, ei yliopistollista filiaaliakaan. Yliopistokeskuksen voimakas vahvistaminen Seinäjoella tulee hänelle olla ainakin vähimmäisvaatimus. Muuten Antit tulevat hätiin!

Surullista kuinka paljon Suomessamme ilmeneekään katkeraa naisvihaa. Eihän sitä muullakaan juuri voi selittää pääministerin aamupalarahoista syntynyttä kalabaliikkia. Ei mitään suhteellisuutta keskustelussa järjenkäytöstä puhumattakaan. Iltapäivälehdistöllä ei ole enää Trumpista tai brexitistä kouhotettavaa niin jotain nyt piti keksiä.

Suomen 6 miljardin EU-elvytysmaksusta piti tulla 3 mrd takaisin. Sitten 2,1 mrd. Nyt Vanhanen sanoi Ylen uutisissa 26.5. että Suomi maksaa itse oman elvytyksensä. Sitten, jos EU arvioi että se on oikein kohdennettu, saadaan EU-rahaa, enemmän tai vähemmän. Aina vain hullummaksi menee. Kansa nukkuu Ruususen unta ja katsoo humpuukia teeveestä. Karmea tulee olemaan herätys.

Todella toivon, ettei ainakaan kaupunki hanki sähköpotkulautoja yleiseen käyttöön. Paljon vaarallisempia kuin pyöräilijät. Ajavat päätöntä vauhtia ja äänettömästi suhahtelevat milloin mistäkin ohi.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa