Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Jos tuulivoimalat ovat kauniita, pitäähän ne siitäkin syystä rakentaa Kuortaneenjärvelle. Kaikkien ihailtavaksi.

On se kumma paikka, että kokoontumisrajoitus muutettiin kerralla 50:stä rajattomaan. Intian variantti on rantautunut lähelle. Eikö järjen käyttö tässä ole sallittua avin ”asiantuntijat”?

Löytyykö Vaasan kaupunginvaltuustossa tervettä maalaisjärkeä ja selkärankaa koskien koulujen aamupuurotarjontaa. Aamupala on kotien tehtävä. Kaikkea ei tule ottaa yhteiskunnan tehtäväksi. Nyt pientä rajaa tähän paapomiseen.

Ei näköjään mene millään kaikkien päähän, että sää on täysin eri asia kuin ilmasto. Yksi kylmä toukokuu ei muuta ilmastoa, joka todistetusti on lämmennyt 10 seurantavuoden aikana. Ja vauhti vain kiihtyy.

Annetaan pääministerin pitää 300 euron aamiaisetu, mutta annetaan 300 euroa jokaiselle suomalaiselle verovapaasti. Leipäjonot lyhenisivät huomattavasti ja 300 euroa on keskituloisellekin iso raha tässä verotuksen luvatussa maassa.

Sanotaan että on työvoimapulaa. Katinkontit - puolitetaan työttömyyden tuet ja korvaukset. Kyllä on työnhakijoita sen jälkeen.

Miksi koronarokotus annetaan niin ylös käsivarteen? Yleensä rokotetaan puoliväliin käsivartta. Ihmettelijä.

Olen nainen ja äänestin miestä. Mieheni äänesti naista.

Jos Suomessa on joskus semmoinen kriisi, että pitäisi pyytää apua EU:lta, niin muualla huonommin asioitaan hoitavilla isoilla mailla on vielä isompi kriisi. Apua saavat siis isommat maat äänienemmistönsä turvin. Olis jo aika herätä reaalitodellisuuteen. Ketä haittaa ns. ”mainehaitta”? Luulisi olevan vain hyvä asia sille, joka hoitaa omat asiansa jämptisti eikä ole kaikkien kumartelija.

Nuorelta viedään pesäpallon kiinnostus pois, kun harkoissa pitää olla jotta pääsee pelaamaan. Peliturnaus alkaa niin nuori laitetaan jokeriksi ja joutuu olemaan tyhjänpanttina koko ajan.

Henkselit ei pysy olkapäillä jos ei ole olkapäitä.

Pääministerin 300e/kk aamiaiskustannuksista vouhotetaan! Samanaikaisesti entiset kansanedustajat nauttivat satojen tuhansien eurojen sopeutumisrahaa, eikä kukaan puhu mitään! (hiljainen hyväksyntä). Siinä sitä vasta veronmaksajien rahaa palaa! Kruununa kakun päällä itse tasavallan presidentti ei maksa veroja euroakaan! Joku roti näissäkin pitää olla mistä vouhotetaan!

Tuosta Laihian jutustakin näkee, mitä palveluasumisen yksityistäminen saa aikaan: huonokuntoiset vanhukset joutuvat maksumiehiksi, kun kunnan palvelusetelit eivät riitä maksuihin!

Onpa ollut mukava lukea jo kahtena päivänä ammatteihin valmistuneiden nimiä I-P:sta. Toivottavasti he kaikki saavat töitä. Onnea teille kaikille!

Hei haloo te kaikki nillittäjät jotka itkee pääministerin aamiaisen maksattamisesta verovaroin ja presidentin itse maksamisesta... kyllähän me veronmaksajat maksetaan myös heidän lounaat ja illalliset...

Suosittelen tietämyksen päivittämistä sinulle, jotka täällä(kin) huutelet kouluasioista. Opetus on avointa: pyydä päästä tarkkailijaksi muutamaksi päiväksi/ kouluaste. Tutustu myös uuteen opetussuunnitelmaan. Saatat yllättyä.

Omat narsistiset esillä olon tarpeet ja itsensä tärkeäksi tekeminen ovat motiivina monella, joiden kuvia näkyy näinä päivinä lehdissä.

Matti Posion Näkökulma lauantain 29.5. lehdessä oli ytimekäs analyysi SDP:n pj. Sanna Marinin maailmankuvasta. ”Ihminen surffaa kehdosta hautaan kunnan palveluissa eikä yrittäjiä ole olemassa.” Lisätään tähän vielä veroeuroin tarjottavat aamiaiset pääministeriperheelle.

Ihminen, joka ei myönnä virheitään, ei voi tulla viisaaksi.

Sille ketä linnunlaulu risoo... muuta Siperiaan.

Laittasivat Marinin elämään 1000–1500 eurolla/kk, kysyn riittääkö aamupalaan? Tällä on monen tultava toimeen ja ostettava lääkkeet ja muut sairaanhoitojutut (yli 200 euroa eilen apteekkiin). Nimim. Eläkeläinen.

Kuka valitsee televisioon elokuvat?! Kunnon filmiä ei enää ole tullut pitkään aikaan. Ei avaruusfilmit ketään kiinnosta!

Voisiko pm Sanna Marinilla olevan sen verran öögaa, että pyytää aamiaisedun keskeyttämisen sijasta pyytää aamiaisedun lopettamista.

Kiitos Laihian kunnanhallitukselle hyvin perustellusta vastineesta I-P:n yksipuoliseen pääkirjoitukseen. Toivottavasti kuntaa johtaa jatkossakin demokraattisesti valitut valtuutetut tasapuolisesti.

Tarjoilijan/kokin palkan oheiskulut ylityölisineen vie kannattavuuden.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa