Lukijoilta: TEKSTATEN

Rampilta päätielle tulevat, te tulette kolmion takaa. Miksi katsotte vain eteenpäin, yritätte kiilata jonoon ja oletatte, että teitä väistetään vasemmalle kaistalle? Teidän pitäisi katsoa takavasemmalle, huomata hyvät sijainnit jonon päässä ja sopeuttaa vauhtinne jonon vauhtiin. Tämä olisi turvallisin vaihtoehto.

Unelmat on tarkoitettu karsittavaksi...

Seinäjoelle on kuulemma tulossa miljardiluokan eko- ja teknologiainvestointi. Nyt Vaasasta mallia ja oheisprojektit vireille! Aluksi ainakin moottoritie, mieluummin tunneli, Tampereelle. Lentokenttää pitää varoiksi laajentaa ja Jouppilavuoren yli on saatava silta. SeAMK aloittaa varmaan jo ensi syksynä ekoratainsinöörien koulutuksen. Nämä välttämättömät aluksi.

On kaunis kesä. Ainahan se on! Ja kevät, talvi, syksy myös!

Sinä työntekijä, joka olet työhösi (elämääsi??) tympääntynyt. Voisitko edes yrittää pitää suusi kiinni työpaikalla, ellei sieltä tule kuin negatiivista työkavereistasi, pomostasi ja jopa asiakkaista päivästä toiseen ja kuinka yrität muitakin työntekijöitä vetää kanssasi samaan veneeseen. Mietihän miten käytöksesi vaikuttaa meihin jotka nautitaan elostamme ja työstämme. Olisiko sinunkin aika katsoa siihen paljon puhuttuun peiliin?

Hyvin harvoin ne liha- ja maitotehtaat maalla hajua tuottaa. Lietteenajokin vain hetken aikaa. Maajussit kyllä osaa asiansa. Meille jätskit, juustot. sun muut rahkat ja grillimakkarat maistuu!

Sitä saa mitä tilaa. Seinäjoen keskustan elinvoima laski Ideaparkin myötä, kenelle tuli yllätyksenä? Ketkä päätöksen takana olivat? Seinäjoella on toriparkki ja mahtipontinen uusi tori. Mutta, mutta mihin parkkia tarvitaan, kun Seinäjoen keskusta tyhjennettiin palveluista Ideaparkin myötä?

Jälleen yksi kirjanoppinut asiantuntija on avannut sanaisen arkkunsa. Väittää että Vaasasta muutetaan pois ainoastaan ruotsin kielen takia. Tollaiselle väittämälle täytyy löytää todisteita, ja hänhän on varmaan haastatellut kaikki tällä vuosituhannella Vaasasta pois muuttaneet, siis faktat pöytään ja muutamia haastatteluja näytteeksi, väitteen todistamiseksi.

Sunnuntain pääkirjoituksessa painava huomio. Ehdokkaat eivät juuri talouden vaatimuksia mainosta. On yhteistyökykyä, vaikka se arjessa muuttuu vain myötäjuoksuksi, on uudistushenkeä, vaikka ilman kykyä siihen yhteistyöhön. On paljon tyhjää puhetta. Siksi Seinäjoki on tässä ja nyt. Vain hyvät käyrät otetaan huomioon.

Keskustelu on hieno taitolaji, joillekin hyvinkin luontevaa. Me muut opettelemme kuuntelemaan ja voittamaan vaikkapa ujoutemme.

Mielestäni pihamaita ja pientareita parturoidaan liiaksi, antaa lintujen laulaa, kukkien kukoistaa ja pörriäisten pöristä ja pölyttää, näin luonto pelastuu.

4000 euroa eläkettä saava maksaa lisäveroa ja varsinainen pidätysprosentti on yli 32.

Yhden kerran jouduin armeijassa näkemään everstin. Tämä korkea upseeri huomasi minun asennon olevan väärä: Lippahattu vinossa! Nyt tiedän mikä on tärkeintä Suomen puolustamisessa: Kunnian teko herroille.

Pitää ihmetellä tätä paljon kehuttua digihyppyä. Näyttää siltä, että konnat hyppäävät pitemmälle ja nopeammin ilman kiinnijäämisen murheita. Eikä tälle näytetä voivan mitään. Lopettakaa digihypyn kehuminen!

Miehet johtajina, naiset johtajina – järjetön vastakkainasettelu! Ehkäpä jonakin päivänä palaamme siihen aitoon ja alkuperäiseen: mies ja nainen tekemässä työtä yhdessä? Silloin suuret linjat on selvillä ja myös jokainen langanpää tulee solmituksi.

Mitenköhän armeija hyödyntää sen käyvien nuorten kehitysideat ja innovaatiot? Tuntuu näin tavallisena kansalaisena, että se organisaatio ei ole kehittynyt sitten 1940-luvun.

On järkyttävää huomata, miten nopeasti sen jälkeen, kun jää eläkkeelle, yhteiskunta ja ympäristö alkaa lukemattomin tavoin osoittaa, että on ei-toivottu ja vaivaksi kaikille.

Täysin arvattavissa mihin johtaa kun Laihian kunta lähti mukaan kasvottoman pääoman kelkkaan vanhushoidossa, ensin kallis palveluseteli sen päälle lisämaksut firman ylimääräisten maksujen palauttamisesta hoidettavalla jos niitä pyytää. IP 30.5. Lähteekö Laihia nousuun?

Kyllä hurskastelijat ovat nyt vauhdissa Marinin aamiaisesta syntyneestä kohusta. Jos jollekin näistä räksyttäjille sanottais, että tällainen kuuluis sitten luontaisetuihin, niin kaikki varmaan kieltäytyis! ”En minä sellaista etua halua, en tietenkään.”

Eikö mitään opittu Carunasta? IP 30.5. ”Tehokkain tapa toteuttaa kaivosvero on verottaa kaivostoiminnan voittoja.” Ulkomainen firma rahoittaa Suomen firmansa toiminnan ja perii siitä esim. 100 miljoonaa e. korkokuluja, kaivos tuottaa 100 milj. e. Voitto 0 miljoona, siitä maksetaan vero. Mitenkä noin niin kuin meni suunnittelijat omasta mielestä?

Olisi hieno kulttuuriteko, jos tuhopolton jäljiltä tuhoutuneen Alavuden asemanseudun urheilukentän uusi katsomo rakennettaisiin ”vanhoilla piirustuksilla”.

Onko Laihian kunta ainut, joka valvoo oikeasti liikaa laskuttavia hoivayrityksiä. Yhtiöt tulee velvoittaa maksukattoon sopimukseen sisältyvänä. Maksukatto ei saisi ylittää asiakkaan varallisuutta tai yleisesti hyväksyttää kilpailutettiin hintatasoa.

Kuka puolue Seinäjoella välittää pieneläkeläisistä, sairaista ja vanhuksista? Ei yksikään puolue.

Joku kirjoitti täällä, että on naisvihaa ottaa puheeksi se, että Marin maksattaa perheensä aamiaiset verovaroin. Toisaalta puhutaan, että Päivi Lipponen maksoi Kesärannassa perheensä ruokailut itse, kantoipa vielä itse ostoskassinsakin. Onko sekin naisvihaa?

Hyvä haastattelu Markku Haapasalmesta, niin asiaa. Mitä hän kertoo ihmisten johtamisesta yms... Iso Peukku !! Nim. Työmies.

Pääministerin sanat vs. teot ristiriidassa. Puhuu oikeudenmukaisuudesta, kuinka hyvätuloisten pitää maksaa veroja enemmän. Miten itse tekee hyvätuloisena? Syö aamupalat valtion piikkiin. Eikö olisi oikeudenmukaista antaa se raha vähävaraisille?

Neuvostoliiton rajanaapureita olivat mm. Suomi ja Yhdysvallat.

Aioin mennä ennakkoäänestämään drive-in (sisäänajo?) paikkaan, mutta missä on Kasermintori, joka on mainittua äänestysilmoituksen liitteessä?

Joku täällä pelotteli laihialaisia Vaasasta ja toisen luokan kansalaisuudesta. Nähtävästi hän tarkoitti, että suomenkieliset ovat toisen luokan kansalaisia. No näitähän riittää! Ylivoimainen enemmistö vaasalaisista on suomenkielisiä. Nämäkö kaikki ovat muka toisen luokan kansalaisia? Taitaa kirjoittajalla olla asennevamma.

On päivänselvää, että alueen yhdyskuntasuunnittelu, kaavoitus, maankäyttö, rakentaminen jne. olisi sujuvampaa ja tehokkaampaa jos Vaasa ja Mustasaari olisi samaa kuntaa. Nyt on aika poistaa tuo turha raja!

Olen kaikesta eri mieltä kanssasi mutta olen valmis taistelemaan loppuun asti siitä oikeudesta, että saat vapaasti esittää oman mielipiteesi. Näin sanoi filosofi kiistakumppanilleen Ranskan vallankumouksen aikana. Ei ole vääriä mielipiteitä vaan erilaisia mielipiteitä. Ollaan ylpeitä Suomen sananvapaudesta, sitä ei monissa maissa ole. Valitettavasti tälläkin palstalla sensuuri iskee mielestäni turhan herkästi.

Asiaa tämä keskustelu ravintoloiden aukioloajoista. Suomen kesäsesonki on todella lyhyt. On jotenkin kummallista, että sunnuntaisin kun ihmisillä on vapaata, lähes kaikki ravintolat ovat kiinni. Tänä keväänä vielä kaikki kauneimmat ja aurinkoisimmat päivät ovat osuneet sunnuntaiksi.

Miksihän pääministerin aamiaisetu on nyt nostettu keskusteluun? Ovathan samaa etua käyttäneen myös miespuoliset pääministerit. Perussuomalaisten puhemaratoni maksoi muutamassa päivässä veronmaksajille moninkertaisesti aamiaisetuun verrattuna.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa