Lukijoilta: TEKSTATEN

Voi miten iloinen olen lupiinien puolesta, kun eräässä puutarhalehdessä oli tietoutta lupiineista. Hävitettäviä ja haitallisia ovat vain sininen komea lupiini ja sinivalkoinen alaskanlupiini. Muita kirjolupiinia ja muita saadaan rauhassa ihailla, eikä tarvitse tuntea syyllisyyttä, että kasvatetaan jotain laitonta.

Jos haluat lapsestasi rohkean keskustelijan, juttele lapsesi kanssa kaikenlaisista asioista ja anna hänen kertoa asioistaan ja ilmaista mielipiteitään. Yhteiset ateriat ovat siihen loistava tilaisuus. Niin lapsesta/nuoresta kehittyy rohkea keskustelija. Koulu sitten tarjoaa tekniikoita ja harjoituksia.

Annetaan pääministerin pitää 300 euron aamiaisetu, mutta annetaan 300 euroa jokaiselle suomalaiselle verovapaasti. Leipäjonot lyhenisivät huomattavasti ja 300 euroa on keskituloisellekin iso raha tässä verotuksen luvatussa maassa.

Päivi Lipponen on kuulemma omien sanojensa mukaan puuhakas kotitalousihminen (IP 30.5. s. A2). Onkohan mulla rementia vai mikä, kun en muista Päivi Lipposen koskaan olleen pääministeri?

Kannattaisi varmaan tutustua jalankulkijan liikennesääntöihin ennen kuin alkaa muita neuvomaan. Jalankulkija saa valita mieleisensä puolen yhdistetyllä jalankulkija/pyörätiellä. Itse valitsen vasemman, varsinkin koiran kanssa liikkuessani. Takaa tulevat pyöräilijät ei pääse yllättämään, eikä ole vaaraa että pyöräilijä ja koira sekaantuvat toisiinsa.

Suomalaisille ominaiset tunteet ovat kateus ja pahansuopaisuus. Saatte nauttia näistä tunteista, kunhan otatte selvää kaikkien työssäkäyvien palkkaan kuuluvista lounas- ym. luontaiseduista. Löytynee aika monelta.

Sisäministeriö valmistelee kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille kiertomahdollisuutta saada työnteon perusteella oleskelulupa Suomeen, vaikka henkilöstä ei olisi mitään taustatietoa, mm. passin puuttuessa (I-P, 30.5.). Jos uudistus toteutuisi, millainen työnteko tässä tarkoituksessa olisi riittävää ? Kelpaisiko esimerkiksi pizzerian apuhenkilönä työskentely näennäispalkkauksella tai jollain muulla alalla lähes työkyvyttömänäkin työskentely?

Vastoinkäymiset valmistavat usein tavallista ihmistä epätavallista kohtaloa varten. - C. S. Lewis.

Minut on I-P:n kautta toivotettu tervetulleeksi yli sataan ylioppilasjuhlaan 5.6. Ehdin vain kolmeen juhlaan, joten esitän muille pahoitteluni ja anteeksipyyntöni.

Kun on rahaa. Ensin tuli korona ja rahaa tuli, niin että ei meinannut löytyä jakoperusteita. Nyt tuli kuntavaalit ja sama ongelma. Ehdokkaat etsivät itse ja käyttävät konsultteja löytääkseen rahan jakamiselle perusteita. Tässä teille vähän apua: Minulla on vanha diesel-auto ja haluaisin vaihtaa sen uuteen täyssähkö-autoon. Miten olisi tuollainen viiskytätonnia. Parantaisi se samalla ilmastoa oikein maailmanlaajuisesti.

On lehden politiikkaa, että kerrotaan pääministerin ateriakorvauksesta, mutta ei koko totuutta. Vuodelta 2018 ohjeen 4.1 mukaan pääministerin asuessa korvataan mm. aamiaistarvikkeita ja kohtuulliset kulut ja laskutetaan valtioneuvoston kanslialta pääministerin määrärahoista!

Voi tätä kateuden määrää. Mikä meteli pääministerin aamiaisista. Pääministerin työ on niin vaativaa, että moninkertainenkin palkka voisi olisi perusteltu. Te kateelliset, ruvetkaa itse ministeriksi, sehän on demokratiassa mahdollista.

Yksi ainoa kysymys pääministerille. Ettekö te häpeä?

”Komianko tähären”. Olen täysin samaa mieltä kanssasi! Surko tuloo kun käy kattomassa omaistaan.

Olen täysin vastakkaista mieltä elokuva-arvostelija Erosen kanssa Bond-kuvista. Conneryn ja Mooren kuvat oli suurta viihdettä, nykyiset yrmeää tappamista.

Kysymys kaikille Seinäjoen kaupungin vaaleissa valituille kaupunginvaltuutetuille: Ketkä Teistä olitte sitä mieltä että Ideapark ei kuihduta Seinäjoen kaupungin keskustaa? Oletteko vielä sitä mieltä? Itsekriittisiä, rehellisiä vastauksia odottaen: Äänioikeutensa käyttävä kaupunkilainen.

Jäi huono mieli Vamian kevätjuhlasta, jossa myös kaksoistutkinnon tekijät saivat lakin, mutta ei yo-todistusta. Selittäkää. Miksi? Oli tosi noloa seistä kotona juhlissa lakki päässä ja todistus ties missä. Herää kysymys ollaanko me huonompia ylioppilaita, kun lukiolaiset, kun meille ei voitu edes kunnon juhlaakaan järjestää.

Kuluneen vitsin mukaan naisten euro on 80 senttiä. Paljonkos on Mariinin 300 euroa?

Eikös siinä Lipposen ja Marinin välissä ollut jokunen muukin pääministeri? Mitenkäs heidän ateria- yms. korvaukset... vai onko tarkoitus vain mustamaalata Sanna Marinia?

Opettajat jäävät 2.5 kuukauden kesälomalle. Lisäksi viikon syys- ja talviloma, Joululoma ja ties mitä muuta lomaa. Ehdotankin, että opettajat laitetaan vaikka pitkän kesälomansa aikana tekemään jotain vapaaehtoistyötä.

Sinä, joka uskalsit repäistä itsesi irti sairaasta liitosta sen kustannuksella, että sisaruksesi kääntyivät sinua vastaan. Olit rohkea, onnittelen! Toivon, että sisaruksesi silmät joskus avautuvat tilanteelle. Harvinaista tälläinen ei valitettavasti ole oman työkokemukseni perusteella ihmissuhdetyössä.

Sanoma ei pärjää Ylelle. Kun on kyvyttömyyttä, niin lähdetään valituksen tielle. Sanoman kannattaisi vaihtaa johtoa.

On hyvin erikoista kun valtion hallinnossa paljastuu jatkuvasti epätietoisuutta tai epäselvyyttä kuinka tarkasti yhteistä omaisuutta pitää hoitaa. Ei kunta kaikkia asioita hoida, jos lainaan pääministerin sanomista. Lehdistö on hyvä vahti ja herättelivät.

Vaimoni hallitsee ruokapuolen, mahtaisiko isompia asioita?

Suomessa on tulorajan mukaan n. 600 000 henkilöä, jotka eivät maksa tuloveroa lainkaan! Tasavallan presidenttikin kuuluu tähän joukkoon! Palkasta ei tarvi maksaa veroa silloin, kun palkalle annetaan toinen nimi eli palkkio!

Laihian seurakunta se jaksaa aikatauluttaa lasten päiväkerhot aina vain varhaiskasvatuksen lepo- ja ruoka-aikojen päälle. Miksei sanota suoraan, että kerhot on vain kotiäitien lapsille? Etätyöt mahdollistaisi lapsen kuljetuksen varhaiskasvatuksesta kerhoon, mutta ei välillä 11–14.30.

Kyllä on yksipuolista tuo Marinin ruokajuttu. Pitäisi perustella kuinka suuren toimittaja- ja vierasjoukon hän joutuu kuukausittain kahvittelemaan tai ruokkimaan. Kuuluukos yritysjohtajan palkkaukseen optiot tai kultainen kädenpuristus? Täysin kirjoittamatonta suomalaista korruptiota jota me ulkomaalaisilta moitimme.

De glider in, de glider in, jes.

Nythän se sitten selvisi A-studion lähetyksessä 31.5. v. 2007 säädetty ministeripalkkiolaki missä Kesärannan asuntoa voi pääministeri käyttää virka-asuntonaan (asuntoetu) sekä sinne ostettuja ateriapalveluja, joita on käyttänyt myös aikaisemmat pääministerit sen jälkeen kun laki on astunut voimaan, epäselvyyksien vuoksi nykyinen pääministeri maksaa itse kulunsa. Olisikin mukava tietää kuinka paljon aikaisemmat pääministerit on palveluja käyttänyt. Asia otettiin nyt esiin näin vaalien alla, pakkohan on jotain yrittää keksiä, lapsellinen mustamaalaus yritys. Yrittihän Kulmunikin käyttää valtion varoja 56 000 euron edestä henk. koht. koulutukseen huonon esiintymistaidon parantamiseksi. Sellaiseen ei ole lakia säädetty.

Suuresti ihmettelen aikuisia ihmisiä, jopa eläkeläisiä, jotka päivittäin avaavat tekemisiään fb:ssa. Kuvia ja kommentteja sekä itsestä että esim. lapsenlapsista ja jopa omia lääkärikäyntejä selvitellään kaikkien nähtäviksi. Myötähäpeää tunnen.

Pohjanmaallakin oikealle sydän syrjällään olevat ovat vetäneet aamukaffet henkeen ja vallan sydämistyneet työnantajan pääministerille suomasta aamuisesta ateriaedusta. Jos ei nyt tällä ihan kuitenkaan saada hallitusta ja sotea kaadettua. Mutta vääryys sinänsä korjaantunee ja seuraava pääministeri saa ostaa omat aamupuurot, leivät ja leikkeleet leikkeleet kuin muutkin rahvaat ikäänsä.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa