Lukijoilta: TEKSTATEN

Hajuhaitta pitäis saada loppumaan taloyhtiöstä, tupakan haju parvekkeelta parvekkeelle!

Vihervassarit ja sossut valittavat, että Marinia kohtaan liikaa kritiikkiä. Jos pääministeri olisi esim. joku oppositiossa nyt olevasta puolueesta, niin eroa vaadittaisiin joka tuutista sossujen taholta.

On tuo politiikka kummallista. Reilu kymmenen vuotta sitten ulkoministeri erosi kun oli tekstitellyt naisihmisen kanssa yksityisesti omilla rahoillaan. Nyt huippuministeri yrittää esittää ettei muka tiedä mitä ja miten hänen kaappinsa täyttyy. Vastuuta asiasta nyt tuolta porukalta on turha edes odottaa.

Pääministerillä aivan liian pieni palkka, kun tarvitsee valtion ruokatukea. Kansalaista pöyristyttävä, mutta onneksi alivaltiosihteeri antoi luotettavan selvityksen. Kyseessä on ainakin jo kaksi vuotta ollut ”vakiintunut käytäntö”. Ei mitään hämärää. Valtakunnassa kaikki hyvin!

Lopettakaa jo, oletettavasti vanhat ukot ja juntit, pääministeri Marin haukkumiset. Jos sama käytäntö on ollut voimassa jo yli 10 v. miksi hän olisi maksanut? Ei kait kukaan maksa mitään, jos ei saa laskua?! Kateutta vaan, nämä meidän naispuoliset ministerit ovat hoitaneet hommansa hyvin näinä vaikeina aikoina. Epäilen että oltais huonommassa jamassa jos te, valittajat olisivat hääränneet. Sitä en sano, ettei se ole väärin että ruokakin maksetaan verottomana heille, mutta nykyisen pääministerin vika se ei ole!

Huvittavaa. Kuinka vanhat kansanedustajat kehtaavat verorahoja ottaa, kun ovat jo työssä. Eivätkö meinaa oikein sopeutua. Ei tavallinenkaan duunari oikein meinaa sopeutua eläkkeelle, kun saa niin vähän eläkettä.

No nyt iltapäivälehdet voisi alkaa tutkia kansanedustajien ilmaisten älypuhelimien käyttöä ja niistä syntyviä kuluja, joita me veronmaksajat joudumme maksamaan, puhelinlaskut ei varmaan ole niitä pienimpiä? Niistä löytyy varmaan ihan eriluokan kustannukset, kuin pääministerin aamiaiskuluista! Miksi veronmaksajien pitää maksaa edustajien kaikki puhelinkulut, myös yksityisetkin? Eikä unohtaa sovi myöskään ilmaisia edustajien (tutkittua tietoa) taksi-, juna- ja lentokuluja joita maksettiin 2020 1,4 milj. e, vuonna 2019 1,9 milj. e, joten jäämme mielenkiinnolla odottamaan näitä tuloksia!?

Työnteko ja toimistossa istuminen. Ne eivät kyllä liity toisiinsa mitenkään. Mitä siitäkin seuraisi jos kaikki ihmiset istuisivat ainoastaan toimistossa.

Ne, jotka ovat olleet urheilijoita/voimistelijoita nuorempina ja tietysti treenaavat edelleen, on kropat kunnossa. Sohvaperunapunkerot kadehtivat, vaikka voisivat itsekin parantaa omaa kuntoaan ja aivotoimintaa.

Kiertelin Seinäjoella keskustan kaupoissa, tuli mieleen surullinen tapaus keskitysleiriltä, missä äidin piti päättää kumpi lapsista saa elää, tässä tapauksessa päättäjät uhrasivat keskustan kauppiaat! Surullista.

Hevosten liejukarsinoiden rinnalla Marinin aamiaiset ovat hyttysenininää. Hevonen kärsii joka minuutti. Raha on vain paperia.

Jos tammikuussa on sää jonkin aikaa plussan puolella, johtuu se kuitenkin ilmastonmuutoksesta.

Missähän se Saarikon ihana maaseutuluonto on? Maalla joka ainoa millisentti on hyötykäytössä. Jopa purojen ja jokien rantojen puut parturoidaan sahoille ja teiden varsilta niitetään kukat. Saarikko, ei maalta löydy luontoa enää!

Ei Vaasassa koulujen aamupuuro ole mitenkään poikkeavaa. Kyllä jossakin yrityksessä työssä käyväkin syö aamupuuronsa vasta työajalla. Tietenkin täytyy olla vähintään (pikku)pomo tasolla, jotta ilkeää niin tehdä.

Sanotaan että on työvoimapulaa. Katinkontit – puolitetaan yritysten tuet ja korvaukset. Kyllä on työnhakijoita sen jälkeen.

Pääministeri Sanna Marin on toiminut valtioneuvoston kanslian ohjeen mukaan, että hänelle kuuluu virka-asunnossa asuessaan kyseinen ruokaetu. Hän ei ole tehnyt mitään väärää. Eri asia sitten on se, onko etuus kohtuullinen, ja tulisiko se olla verotettavaa tuloa. Hyvä vaan, että tämä tuli esiin. Olisiko syytä tutkia myös muun hallintokoneiston etuudet? Ovatko ne enää nykypäivää vai vanhoja romutettaviksi joutavia päätöksiä.

Kun töhrit spray-maalilla junia tai rakennuksia, se on rikos mutta Vaasassa entisessä ”Huvipuistossa” se onkin oikein suurta taidetta!

Ei millään mene kaaliin, että sää olisi eri asia kuin ilmasto, talvi oli kylmä ja luminen, joten ei ole lämmennyt yhtään mikään.

Nyt on oikea ajankohta Vaasan seudun kuntaliitokselle. Mustasaarelaisten tulee äänestä ehdokkaita, jotka saattavat yhteen kasvaneet Vaasan ja Mustasaaren vihdoinkin yhteen. Yhtenä kuntana ja leveämmillä harteilla Vaasan seudulla on paremmat mahdollisuudet kehittyä ja pärjätä kaupunkiseutujen yhä kovenevassa kilpailussa.

Huomio sponsorit! Nyt kannattaisi huomioida Vaasan Mailattarien mahdollisuudet nousta naispesäpalloilun korkeimmalle tasolle.

Ilkivalta Tanelinrannalla. Tässä sen näkee kun jotkut tahot haluavat tuottaa myös nuorille uusia liikuntamuotoja niin sitten on niitä katkeria pahoinvoivia nuoria jotka pilaavat muilta ilon, sitten jaksetaan valittaa kun ei nuorille tekemistä Seinäjoella löydy!!

Nyt pakotettiin Seinäjoen kaupunginvaltuutetut ottamaan kantaa koulujen vegaaniruokaan, vaikka aihe on ravitsemuksen asiantuntijoillekin kiistanalainen. Mitä enemmän rajauksia koulujen ruokavalikkoon tulee, sitä enemmän ruokaa jää tähteeksi ja lisäkustannuksia sitä kautta. Kustannuspuoleen valtuutetut voinevat ottaa kantaa, mikäli he haluavat, mutta ravitsemuksellinen kannanotto ei enää monellekaan ole oma leipälajinsa.

Jos Sanna Marin olisi saanut neuvoteltua Suomelle 0,1 miljardia euroa paremman EU-koronatukisopimuksen sillä rahalla hänelle olisi voinut maksaa 850 euron ”voileipärahaa” 9 800 vuotta.

Uudessa sote-uudistuksessa poistuvat yksityislääkärikäyntien Kela-korvaukset, mikä erittäin huono asia. Lääkäripulan ja kustannusten vuoksi pieneläkeläiset, pienituloiset, keskituloiset eivät siten pääse lääkäriin yksityiselle eikä julkisellekaan puolelle. Näyttää siltä, että uudessa sotessa vakuutus-, digiyhtiöt, byrokratia päättävät, ketkä saavat etädigilääkärin vastaanoton, saavatko sitäkään. Ei norm. vast.ottoa. Missä avoimuus-, läheisyysperiaate, suomal. asioiden hyvä hoito, oikeudet?

Haloo Suomi Futis ja miesten veikkausliiga!! Kesä kauneimmillaan kesäkuun alku, kentät kunnossa ja te pidätte puolentoista viikon tauon peleistä. Sitten loka-marraskuun loskassa ja pimeässä potkitaan. Vuodesta toiseen sama käytäntö jatkunut jo pitkään. Ei ole maajoukkueen mukanakaan monta pelaajaa veikkausliigasta mutta sarjatauko on paikallaan, johan noita pelejä on jo ollutkin kokonaista 6 kpl tuossa kovatasoisessa veikkausliigassa. Syksyn pimeässä voittaja selvillä.

Suomen presidentti Niinistö ei maksa palkastaan laisinkaan veroa ja hänelle kustannetaan lisäksi valtion varoin asuminen, sähkö ja vesi ja talon henkilökunta.

Voi aikoja, voi tapoja. Pahuuden palvonta, sen avuksihuuto, rikollisuus, väkivalta, huumeet, kiroilu suosiossa. Kristilliset arvot syntiä.

Evijärveläiset! Kaunis kiitos teille, jotka olette kukittaneet liikenteenjakajien kukkalaatikot. Kukat tuovat iloa ja hyvää mieltä meille päivittäin ohikulkeville.

Eipä ole tarvinnut vuosiin enää asioida Vaasan keskustassa, saavat parkkipirkot kytätä muita, asioin vain Kivihaassa.

Media pilaa Suomen maineen aamiaiskohulla, puoli Eurooppaa nauraa Suomelle. Ranskalaislehti kirjoitti, että Suomen maine vähiten korruptoituneena maana on vaarassa, mutta kun poliisi tutkii pääministerin syömisiä.

Vai että kaksikielisyys muka lisää vetovoimaa Vaasaan, kyllä asia on juuri päinvastoin, työntövoimana se toimii Suomessa.

Voisko joku suomentaa Suomen euroviisu-kappaleen, olis hyvä tietää mitä sanottiin.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa