Lukijoilta: TEKSTATEN

Tyytyväisyys on opittu tapa, hankittu taito. Se ei ilmaannu pudotessasi juuri oikeiden olosuhteiden keskelle. - Mary Hunt.

Hyvään saumaan näin vaalien alla tuli kansalle tämä tieto pääministerin ilmaisista veronmaksajien maksamista aamiaismuroista 850e/ kuukausi!

Käsittämätöntä, että joku kadehtii lasten koulun aamupuuroa, kun kansanedustajat, ministerit ym. herrat paasaavat itseensä, sukuunsa, kavereihinsa jne. miljoonia verorahoja täysin piittaamattomasti, vailla minkäänlaista omaatuntoa. Vai kuuluuko puurosta valittaja em. kastiin?

Sanna Marin voisi korjata veropohjaa saattamalla ay-liikkeen liiketoiminta normaalin verotuksen piiriin.

Kokoomus mielellään yksityistäisi kuntien palveluja. Energialaitokset, vesilaitokset, terveydenhoidon ja se tietäisi kyllä sitä, että hinnat tulisivat nousemaan kun yksityiset hamuaa hyviä voittoja.

On se kumma, kun kansainvälisen jääkiekkoliiton pitää säästää pelipaitojen ä- ja ö-kirjaimien pisteissä. On Maattaa ja Maenalasta. Olisipa noloa, jos jolla kulla pelaajalla olisi suhteellisen yleinen sukunimi Pälli... No, eipä ole slovakeillakaan Satan-nimeä nähty vuosiin.

Ravintolat pitää su kiinni ammattiliitot. Se maksajakunta mikä su liikkuu, ei pidä sisällä kaiken maailman lisiä eli halvempaa olla kiinni.

Se, mitä annamme lahjaksi, rikastuttaa meitä itseämme eniten.

Olet aivan oikeassa: totta kai näin tavallisena duunarina ottaisin mielihyvin aamiaisen luontaisetuna. Marin on ministeri, hiukan eri palkka kuin minulla!!

Kun vanhuksia kohdellaan hoidossa lainvastaisesti, syyllinen joutuu median mukaan vain pahoittelemaan. Saako kaikkia kansalaisia kohdella hoidossa lainvastaisesti, koska lainrikkominen johtaa vain pahoitteluihin?

EU sosialisoi Suomen teollisuuden puujalan hiilipäästölähteeksi 30 v:ksi ja täällä riidellään kuka maksaa politikkojen aamupalat. 14t euroa/ kansallisomaisuus.

On se kumma, kun Iltasanomien ja Iltalehden pitää toimia valtion virastojen ja virkamiesten toiminnantarkastajina ja väärinkäytösten ilmiantajina, muuten asiat eivät tule ilmi.

Mitenköhän armeija hyödyntää kehitysideat ja innovaatiot? Oletettavasti erinomaisesti koska vertasit sitä v. 1940. Juuri silloin Suomen armeija pysäytti rajalle idästä tulevan uhkan.

Kouluruokailu yläkoulussa vapaaehtoista. Valtuuston pitäisi päättää että ruokailuun osallistuminen kouluissa valvotaan ja monipuolinen, myös vegaani, ruoka tarjolla. Säästöt tulisi terveydessä ja syömishäiriöt voisi olla helpompaa selättää.

Kävelykatu muutoksiin: tulossa lapsille leikkipaikka vilkkaasti liikennöidylle kävelykadulle, ei hyvää päivää.

Pääkirjoitus ja koko aukeama äänestyslistoineen jostain vegaanisapuskasta. ”Ei jaksa jahaasta”, olisi äitini varmaan kommentoinut, jos eläisi vielä.

IP 2.6. Työperäisestä maahanmuutosta. ”Työ on suosituin syy hakea oleskelulupaa”. Tämän voisi myös kääntää näin ”Oleskelulupa on suosituin syy hakea työtä”. Palkat ei sitä ole.

On hyvä, että hallinnon menettelyt ovat avoimia kaikille ja että Kesärannassa asumisetuun liittyvä toista vuosikymmentä eri pääministerillä useista puolueista käytössä ollut ateriaetumenettelyn verokohtelu selvitetään. Jos ei lukuisten miespääministerien aikana niin edes nyt naispääministerin aikana. Porvarimedian ja opposition asian yhteydessä nostama parjauskampanja ja ajojahti Marinia kohtaan vaalien alla on ennen näkemätön ja vailla vertaa.

Joku tällä palstalla väitti, ettei Vaasan väestökato ruotsinkelisyydestä johdu. Kyllä se siitä vaan johtuu ja sen luomasta mielikuvasta sekä suomenkielisten valtuutettujen alistumisesta RKP:n jarrutuspoliiikkaan. Tämän ruotsinkielisten kansanpuolueen ainoa missio on ruotsinkielisten aseman, määrän ja kielen turvaaminen ja edelleen vahvistaminen Suomessa. Kun kepu ja RKP pääsivät aikoinaan suhmuroimaan ja pilkkomaan vanhan Vaasan läänin kolmeksi maakunnaksi, muodostui Vaasan osaksi joutua ruotsinkielisten reservaatiksi muodostetun Pohjanmaa-nimisen maakunnan panttivangiksi ja tässä nyt ollaan. RKP kiilusilmäisesti vahtii joukkojensa etua, ja ennen kaikkea kielisuhdetta alueella, millään muulla ei oo välii, siihen kyllästyneenä minä ja moni muu suomenkielinen on karistanut Vaasan pölyt ja ruotsin kielen harteiltaan ja kehitys, mitä esim. alkanut etätyöboomi osaltaan ruokkii, sen kun jatkuu, suomenkieliset vähenee, ruotsinkieliset pysyy. Kysyttävä on, quo vadis Vaasa?

Sinä, joka edelleen jaksat valittaa opettajan työstä ja lomista: koulujen päätöspäivä on tänä keväänä 5.6. Sen jälkeen opettaja siivoaa luokkansa, istuu viikon kokouksissa, järjestää kuluneen vuoden asiat ja ryhtyy suunnittelemaan seuraavaa lukuvuotta. On tavoitettavissa vielä juhannukseen asti. Lomaa on n. 5 viikkoa. Valmistautuminen ja uudet kokoukset alkavat heti elokuun alkupäivinä. Palautuminen lukuvuodesta ja kaikista niistä asioista, joita opettaja on hoitanut sekä oppilaiden että vanhempien puolesta, ei todellakaan ole helppoa. Tervetuloa kokeilemaan.

On ne hirveitä noitten nykyisten huonekalujen ”normaalihinnat” (2990,-), onneksi niistä saa 40–70% alennuksen (1695,-) ympäri vuoden ja vielä aitoa bonded- tai ekonahkaa!

Neuvostoliiton kolhooseissa vegaaniruokavaliota noudattivat poikkeuksetta kaikki, kaalikeitto oli suosituinta ja päästöt maksuttomia työläisille. Karjalan Neuvostotasavallassa oli 95% väestöstä vegaaneja 1930-luvulla, loput 5% kerääntyivät usein jonoiksi lihakauppojen edustoille.

Valtakunta nillittää pääministerin aamupuurosta. Eikö kukaan muista, kuinka hyvin hän johti maata yli koronan? Seinäjoki sai ideologisen äläkän aikaan kasvisruuasta. Eikä ketään kiinnosta, että kouluruokaa tehdään lähes olemattomilla määrärahoilla. Demokraattista tinttailua. Hyvin näyttää menevän.

Opettajien kadehtijalle. Mene ja opiskele monta vuotta, että voit nauttia opettajan työstä, kun olet noin kateellinen. Opettajan loma alkaa kesäkuun ensimmäisen viikon jälkeen ja työt alkavat elokuun alussa koulutyön suunnittelulla ja tuntijärjestelyillä. 10 kk:n palkka jaetaan 12 kuukaudelle. Sinunkin lapsiasi joku opettaja opettanut tai opettaa. Voithan toki pitää heille kotikouluakin, jos noin on rahkeita opettajia kadehtia ja haukkua. Voit toki itsekin tehdä lomasi ajan vapaaehtoistyötä.

Kiitos teille eläkeläisehdokkaat, jotka reilusti ilmoitatte sen äänestäjille! Tympii, kun titteleitä löytyy kyllä moneen lähtöön, muttei haluta olla rehellisiä äänestäjiä kohtaan ja ilmoittaa se. Hävettääkö tuo titteli?

Mutta eihän Päivi Lipponen ollutkaan pääministeri, Paavo oli. Olisiko Paavon pitänyt vastata aamiaisestaan, jos olisi ollut vielä sinkku? Vai onko naisilla eri säännöt?

Ollaanko me oikeasti niin sakeaa kansaa, että pääministerin pitäisi käyttää aikaansa kaupassa ja hellan ääressä.

On hyvä, että Seinäjoki ottaa aikalisän vegaaniruoan tarjoamissa. On syytä selvittää kuinka monella on eettisten syiden ohella ehkä syömishäiriöoireilua. Onko Seinäjoen kaupungilla ravitsemusterapeuttia, jonka tehtäviin tämä kuuluisi selvittää. Ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa!

Miksi nykyäidit rynkyttää vauvojansa koko ajan, jos on rintarepuissa tai rattaissa tai turvakaukalossa, koko ajan vauva on liikkeessä. Antakaa niiden lasten olla hetki rauhassa.

Vaasalla tuntuu löytyvän rahaa kaikkeen turhaan, kuten kenttiin ja henkilöstön palkitsemiseen. Palkitkaa nyt ensin ne jotka ehtivät kärsiä pakkolomautuksesta. Eläkeläiselle eurolla uimahalliin ja hammashuolto ilmaiseksi. Johan väkeä virtaa kaupunkiin. Sport ja VPS ei tuo ketään.

Jos suuri osa niistä vähäisistä tapauksista koronaa tulee rajan yli (Il-Po 3.6.) niin miksi meitä suomalaisia kiusataan maskeilla? Miksi sitä aina vaan pitäisi pitää? Ja ulkona? Missä on se maalaisjärki?

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa