Lukijoilta: TEKSTATEN

Digilehdellä huono sytyttää saunaan valkea ja tekee paperimiehistä ym. monesta muusta työttömiä.

Koiran ulkoiluttajalle. On sinulla hurja hauva, ku pelkäät sen sekaantuvan pyöräilijään! Vai oliko se toisinpäin:) Se tuo Suomen kieli saa ajatuksen lentoon...

Sinä joka kirjoitit opettajien lomasta, se on ammatinvalintakysymys, miksi et ole opiskellut opettajaksi. Yksi asia on kuitenkin varma, kaikista karehtijoista ei vain ole opettajiksi.

Kun pian koko Hietalahti tarvitaan sairaalan parkkipaikoiksi, niin mihinkähän uimahalli siirretään?

Jossain on hirveästi hirveää mätää kun hirvi ammutaan taajamasta ja susilauma karkotetaan taajaman rajalle kiertelemään.

Sinä, joka olit huolissasi opettajien lomista: helpottaisiko oloasi, jos opettajille maksettaisiin opetuskuukausilta suurempaa palkkaa ja oppilaiden loma-ajat olisivat palkattomia? Nythän palkka on jaettu tasan kaikille kuukausille. Opettajat tekevät monenlaista vapaaehtoistyötä kesällä ja muina vuodenaikoina, mutta ehdottamasi vapaaehtoistyö ei kuulosta kovin vapaaehtoiselta. Kirjoituksesi huokuu vieraantumista nykykoulusta. Annat ymmärtää opettajien pääsevän helpolla. Pyri ottamaan selvää, onko asia todella niin. Voit esimerkiksi vierailla jollain lähikoulullasi seuraamassa perusopetusta. Viikossa parissa pääsee jo melko hyvin perille työn luonteesta. Jostain syystä hakijamäärät opettajankoulutukseen eivät ole nousussa. Joku ei nyt täsmää.

I-P 3.6. Samaa mieltä FB:stä. Tunnen myötähäpiää. Itte en kuulu tähän Juorukerhoon, enkä lähäre. Ja kun vielä raavahat miehekki on nykypäivän Juorukerhos.

Vihreät väittävät nyt EU:ssa metsänhakkuiden tuhoavan 10 tuhansia linnunpesiä. Miksi eivät ole huolissaan monista kymmenistä tuhansista kissoista, jotka tappavat lisääntymisaikaan satoja tuhansia linnunpoikasia, lintuja ja jäniksenpoikasia. Kova petokissa tappaa kaiken, mitä tarkoilla aisteillaan löytää.

Valtionvarainministerille terveisiä. Alkutuottajan ALV palautukseen ja kirjanpitoon hyväksytään vain kassakoneelta viivakoodattu kuitti tai tieto menee kassakoneelta suoraan verottajalle kuten kodinkoneliikkeen takuutodistus. Ei dikiaikana enään mitään tekaistuja käsinkirjoitettuja kassakuitteja.

Suomessa jahkaillaan ministerin ”aamupalasta”. Brysselissä päätetään Suomen metsäsektorin tulevaisuudesta! Että semmoista pohdiskelua.

Vaasan kaupungin liikennesuunnittelu! Yrittäkää tehdä punainen linja. Epäonnistutte takuulla siinäkin, joten pienellä tuurilla voisimme saada toimivat liikennevalot.

Muutos tapahtuu todellisilla teoilla.

Onneksi Vaasan kaupunginjohtaja ei vastannut Sukarin soittoon ja tämä teki markettinsa Seinäjoelle. Säilyy meidän keskusta (ei se surkea puolue) hengissä.

Niin, laittoihan Sanna M. veronmaksajien rahoja yli 4 mrd (4000 miljoonaa) etelän maiden hyvinvointiin, niin hämärtyyhän siinä yhdet pienet aamiaisrahat paremmaltakin talousviisaalta.

Sinulle joka olit huolissasi opettajien kesälomasta ja lomista yleensä. Tule jo 2000-luvulle. Suurella osalla työtätekevistä on syysloma, joululoma, hiihtoloma ja kesäloma, joten miksi ei myös opettajat ei niitä saisi.

Huolehditaan vaan kaikin omista lomista. Lämmintä kesää kaikille opettajille,olette lomanne ansainneet.

Pääministeriä arvosteleville kerrottakoon, että te haukutte aivan väärää puuta. Päätöksen aamupalan maksamisesta ovat tehneet toiset henkilöt Marinista riippumatta ja ennen hänen pääministerikauttaan. Kuinkahan moni valittajista on työnantajalleen sanonut: ”Älä ny herran tähäre näin palio mulle maksa.”

Esitin huolestumiseni Vöyrin tiestön turvallisuudesta vastaavien toimesta. Toistakymmentä metriä korkea kuusi oli kaatunut konkeloon tien vieressä olevaa koivua vasten niin että latvat olivat tien päällä. Kuusen juuret olivat ilmassa ja kallistuskulma n. 20 ast. eli varsinainen loukku. Odotteli vain laukeamista. Helmikuussa otin yhteyttä puhelimitse Vöyrille ja lähetin myös kuvan. Silloin vastaaja ensin kyseli minulta, mitä heidän pitäisi tehdä ja sitten alkoi pohtia, pitäisikö etsiä maanomistaja, jolta voisi vaatia toimenpiteitä. Mitään ei tapahtunut. Toukokuussa lähetin tekstiviestiä ja ihmettelin asiaa. Vastaus: ei ole meidän tie ja antoivat puhelinnumeron. Ko. numerossa asia otettiin vakavasti ja seuraavana päivänä puut oli kaadettu maanomistajaa etsimättä.

Meidän asuinympäristössä on sellaisia, jotka eivät ymmärrä, että on sellaisiakin, jotka on voimakkaille hajuille allergisia.

Haluan ulkoilla koirani kanssa rauhassa. En pidä siitä, että henkilö hyökkää kadulle taputtelemaan koiraani ja vie aikaani minua kiinnostamattomilla jorinoillaan. Omakotialueella asutaan nimensä mukaisesti. Niin, ja meillä on tiettävästi vielä korona, tarkoittanee sitä, että maskiton tappituma on vähemmän järkevää.

Kun asuntoyhtiön yhtiökokous lähestyy, niin talon hallitus ihmeellisesti virkistyy.

Aika outoa. Nykyisessä asunnossamme on ollut vesivahinko. Kukaan ei sanonut ennen kuin vuosien päästä eräs naapuri.

Sanonta: Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa sopii opettajiin aivan nappiin! Ei todellakaan ole kadehtimista, jos rehtorit ja opettajat edellytetään hoitamaan työnsä ja estämään koulukiusaus. Kroonisia karmeita koulukiusaustapauksia tulee jatkuvalla syötöllä pintaan. Jopa tapauksia, joissa opettaja kannustaa kiusaajia ja saa siitä itselleen kiksejä. Potkut sellaisille, sekä heille jotka valehtelevat siivoavansa luokkahuonetta viikon. Kyllä ammattisiivoajat sen työn tekevät muutamassa tunnissa vaiheittain.

Soten voisi joku viisas suomentaa. Näyttää siltä, että toiselta asteelta valmistunut antaa ohjeet digivideopuhelimitse luomen poistoon, nivelten vaihtoon, röörien putsaukseen, yms., jotka tehtävä kotosalla potilaan ihan ite, jotta kaikkea säästyy.

Mikä sellainen kansalaispuolue on jolla on vain kaksi ehdokasta vaaleissa?

Muutkin kuin pääministeri voivat kai jatkossa ”täydentää” alkuperäistä veroilmoitustaan jälkikäteen mikäli jäävät kiinni verottajalta salatuista eduista.

Olen se vanha kääkkä, joka ei hyväksy pääministerin maksattamia aterioita. Kyse ei ole siitä, että hän on nuori ja kaunis ym. eikä edes tasa-arvo kysymys. Kyse on siitä, että hänenkin pitää maksaa verot samoin kuin muidenkin. Saa ostattaa vaikka 1500 eurolla kuussa, kunhan maksaa niistä kuuluvat verot valtion kassaan.

Kukkaistutukset liikenteenjakajissa eivät riitä, haluan myös vettä kesäksi Evijärveen!

Eikö tasapuolisuuden nimissä pitäisi tutkia myös v. 2010–2019 virassa olevien pääministereiden aamiais- ja lounasedut + mitä muuta verottomia etuisuuksia sitten ministereillä onkaan ja jälki verottaa. Poliittista peliä arvoisat herrat! Eikö joku poliittinen vastuu pitäisi olla myös henkilöillä jotka antavat ohjeistusta ministereille?

Kyllä kaikenlaisia pitkätukkia oli puolustusvoimien lippujuhlas esiintymäs, ei yhtään kunnon marssimusiikkia paitsi viimeinen. Porilaisten marssi. Olikohan juontaja tosissaan kun sano konserttia korkeatasoiseksi. Kaukana isänmaallisuuresta.

Minun ex-mieheni oli opettaja nauttien juuri kaikki lomaoikeudet. Minulla oli lomapäiviä 20. Exäni halusi pitää kaikki lomansa omissa jutuissaan ilman ajatusta, mikä olisi ollut lapsille hyväksi. Lapset ihmettelivät, miksi vanhempi ei halua enemmän tavata, vaikka lomaa oli. Vaikea oli keksiä vastausta...

Oulun valinta Euroopan kulttuuripääkaupungiksi v. 2026 on eteläisempienkin pohjalaisalueiden kannalta positiivista. Mm. Seinäjoen ja Vaasan näkökulmasta on hyvä, että pohjoisempanakin sijaitsee vetovoimainen kaupunki. Vaikka Ouluun jatkossakin paljon lennetään, on tärkeän Suomi-radan kehittäminen mm. EU-avustusten saannilla radalle kenties helpompaa, kun Oulun maine ja merkitys tulevaisuuden näkökulmalta on Brysselistäkin näin arvostettu.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa