Lukijoilta: TEKSTATEN

Maalaisjärkiselle. Kyllä käytän aina maskia kun liikun kauppamatkoilla niin marketin sisällä kuin ulkona. Maalaisjärki palautui kun makasin Tyksin ja SKS suljetulla osastolla ja teholla kaksi kuukautta yhteen mittaan. Palautuisi varmaan sullekin.

Taisi Häyryllä livahtaa velli väärään kurkkuun kun kuuli Seinäjoen teknisesti korkeatasoisesta datakeskuksesta. On ehkä vähän toista tasoa kuin luontoa tuhoava kaivannaisteollisuus.

Opi toisten virheistä, sillä sinulla ei ole kylliksi aikaa niitä kaikkia itse.

Haloo, miksi pääministeri ei voi käyttää ostopalveluita ja maksaa ne? Ei tarvii seisoa hellan edessä...

Seinäjoella ei tiedetä mikä vilkku on? Ei anneta tilaa, vaikka nähdään että toinen haluaisi vaihtaa kaistaa!? Saisivat mennä uudestaan autokouluun. Tuolla suuressa maailmassa on aivan joustava liikenne, vaikka on paljon enemmän liikennettä. Pitäis katsoa peiliin!!

Vai ilmainen hammashuolto, eläkeläisetkö ne syntyvyyden nostaa ja kassavirran kääntää.

Onko teidän tupakoitsijoiden pakko heittää kadulle tupakka-askin muovit? Oletteko tyhmiä? Roskia ei kuulu heittää kadulle.

Toivottavasti Ilmajoki ei oo niin tyhmä, että liittyy Seinäjokeen! Liittymisen tuloksen näkee naapurikunnissa! Sen jo pitäis olla varoitus.

Liito-orava on Suomen politisoitunein eläin. Kun yritetään luoda uusia teollisia työpaikkoja, niin se usein estää työpaikat papanoillaan. Mutta vaikka tuulivoimaloiden ja niille johtavien teiden tieltä on Suomessa kaadettu tuhansia hehtaareita metsiä, niin se ei ole koskaan jättänyt papanoita niille alueille. Syy on selvä, sillä tuulivoimalat työllistävät lähinnä ulkomaalaisia sekä voitot menevät pääasiassa ulkomaille.

Ma: kaurapuuro. Ti: perunamuusi puokukkahillon kans. Ke: puolukkavispipuuro. To: hernekeitto, isoja läskinpaloja. Pe: ruismarjapuuro. La: makaroonivelli. Lisäksi kotoa leipää ja maitoa, jos oli lehmä. muuten puolukkamehua. Melkein vegaani oli 75 vuotta sitten hyvä asia, kun käveltävä tai hiihdettävä koulumatka, joillakin oli pitkän puoleinen.

Otan mieluummin vettä kesäksi mökkijärveen kuin kukkia liikenteenjakajiin.

Tuulivoimaenergia uudistuu, kotiseutu ei.

Suomen metsät palvelevat tulevaisuudessa Keski-Euroopan suurten vaikutusvaltaisten EU-maiden hiilipäästönä. Suomen metsänomistajat joutuvat hakemaan tulevaisuudessa lupaa mm. hakkuisiin ja Suomen valtio myy näistä päästöoikeuksia. Metsänomistaja on taas kerran häviäjä koko kuviossa.

Kuortaneella taas valitetaan. Halvin hinta voittaa tarjouskilpailussa. Rehellisyys kunniaan.

Ajaako traktorinuoriso huviajelunsa dieselillä vai polttoöljyllä?

IP:n päätoimittajalle, pääministerille ja monelle muullekin tiedoksi. Sannagatessa ei ole kysymys mistään muusta kuin verovarojen väärinkäytöstä. Aivan kuten Kulmunilla ja Yli-Viikarilla. Siivouksen ja kaupassa käyntien sotkeminen taloudelliseen väärinkäytökseen osoittaa vain tyhmyyttä...

Kenen vastuulla ovat istutukset Tokmannin ja Päivölän Citymarketin parkkialueiden reunamilla? Ollaan kuljettu siitä usein vuosien varrella eikä niitä ole kai koskaan perattu. Olisivat varmaan kauniita ilman rikkakasveja.

Eihän pääministerin tarvitse itse käydä kaupassa, vaan maksaa nykyinen palvelu itse.

Kannattaako maakuntiensa keskuskaupunkien, Vaasan ja Seinäjoen, toivoa maakuntaveroa? Sisäministeri Ohisalo pitää uutta maakuntaveroa itsehallinnon ”ehdottomana edellytyksenä”. Eikö meille perinteinen kunnallinen itsehallinto enää riitä? Vaasa ja Seinäjoki saavat nuolla näppejään, jos maakuntansa muut kunnat liittoutuvat sote-asioissa niitä vastaan maakuntaveron käytössä, koska ovat valtuutettujen määrässä vähemmistö maakuntavaltuustoissa.

Seinäjoen Ideaparkin Ideafesteissä 5.6. ikävä moka. Missään mainoksessa ei ollut kerrottu, että Teflon Brothersin keikka oli K18 keikka. Paikalla paljon lapsia ja teinejä ja ryhmiä, joissa oli osa ala-ikäisiä ja osa täysi-ikäisiä. Jäivät alueen ulkopuolelle :( Portilla järjestysmiehet kyllä pettyneille selittivät asiaa, mutta tapahtuman järjestäjiä ei näkynyt missään vastaamassa asiaan. Anteeksipyynnön paikka?

Nyt hoksasin. Laatuelokuva-nimitys tarkoittaa oikeasti että huono etuliite on jätetty pois.

Etelä-Pohjanmaan shp:n hallinnossa olevat ongelmat pulppuavat pintaan. Kunpa vihdoin olisi jollakin taholla tai edes yksittäisellä johtajalla selkärankaa myöntää tehtyjä mokia. Ennuste Seinäjoki-vetoisessa kokoonpanossa on aina huono tai surkea.

Kiitos hienosta, positiivisesta kirjoituksesta, joka koski Kayavan perhettä Korsnäsissa! Hieno, terveesti ajatteleva perhe!

Vanhustenhuollon perimmäinen tarkoitus on ryövätä vanhusten kaikki omaisuus.

Mehän ymmärrämme että iltapäivälehdet eivät enää ansaitse elantonsa paperilehtien myynnillä vaan klikkijournalismilla. Että sillä uskottavuudella kannattaa näihin nykyisiin väkisin nostatettuihin kohuihin suhtautua. Ensin laskeskellaan että mikä nostattaisi mahdollisimman suuren ja kestävän kohun. Näiden juttujen suhteen kannattaa miettiä kuka tästä hyötyy.

Pesäpalloseurat älkää ahneuksissanne pitäkö eläkeläisten lippujen hintoja niin korkealla, niin minä kuten moni muukin ei lähde peleihin. Pienemmillä lippujen hinnoilla tulisi katsojia enemmän ja tulotkin olisi suuremmat. Vimpelille plussaa kun kun on kohtuulliset hinnat.

Pääkirjoituksen aliossa kyseltiin, mitä tarkoittaa Suomi takaisin. Vastaan PS-puolueen tavallisena äänestäjänä. Haluan takaisin Suomen, jossa tytöt ovat tyttöjä ja pojat poikia. Sukupuolia on kaksi eikä 32. Jossa mielipiteen esittämisestä tai Raamatun siteeraamisesta ei joudu lakitupaan. Vähän myöhemmässä vaiheessa uskallan haaveilla omasta valuutasta ja kansallisesta itsemääräämisoikeudesta Norjan ja Sveitsin tapaan.

Antakaa lupiinien kukkia!

Miksi puolueet ottavat osoitteettomia, salaisen numeron omaavia tai muuten hämärää sakkia puolueen ehdokkaaksi? Yritin Fonectasta katsoa mistä päin kaupunkia ehdokas on, niin yli puolella ei ole osoitetta, ”huutolaisia”.

Jahas, I-P:ssa (su 6.6.) näköjään pääministerin ”valkopesu” käynnissä. Pääkirjoitus ohjaa huomiota sivuun olennaisesta, eli kysymys ei ole ollut PM:n wc:n harjauksesta, imuroinnista tai itse Prismassa käynnistä. Skandaalihan syntyi, kun hän demaripuh.johtajana vaatii julkisuudessa lisää uusia veroja maksettavaksi ja samaan aikaan itse perheineen nauttii veronalaista ateriaetua, josta ei ole maksanut ko. edusta määrättyä veroa!

Nuori ylioppilas kavereineen pakotti koko naapuruston valvomaan 6.6. vastaisena yönä taajama-alueella. Äänekäs musiikki ja humalaisten huuto oli sinusta kivaa, meille muille kauheaa. Juhlia voi fiksusti, osa ylioppilaista toimi näin, heille onnea.

Kyllä Suurseinäjoen torilla on jo erittäin paljon maksanu ”pellihorsma”. Ei tarvi enempää haaskata verorahoja turhuuksiin.

Vaasalaiset! Yhdistykää Mustasaareen!

Ketähän täs äänestääs kun kaikki puolueet on köyhien asialla.

Kun 20–25 vuoden päästä tuulimyllyt on romua, niin mitä kunta sitten saa tuloja, onko tämä kestävää kehitystä.

Millaista otantamenetelmää oli käytetty I-P:n 6.6. jutussa, joka selvitti valtuustoehdokkaiden rikostaustoja? Se ei ilmene millään tavalla, sillä tuomiot on poimittu oikeuden pöytäkirjoista tietyltä ajalta. Sellainen menetelmä tunnetaan tukkimiehen kirjanpitona.

On pitkä matka kansainvälisyyteen, kun Turussa syntynyt syntyperäinen suomalainen, suomalaisen äidin poika on aikuisena EP:lle muuttaessaan toisen polven maahanmuuttaja!

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa