Lukijoilta: TEKSTATEN

Miksi monet ennen niin mukavat ihmiset eläkkeelle jäätyään muuttuvat katkeriksi, suvaitsemattomiksi kerrostalokyttääjiksi ja lillukanvarsiin takertujiksi? Luoja varjelkoon ettei minusta tule sellaista.

Suomen jääkiekkojoukkue sai hopeamitalit lajin arvokisoissa! Te jotka sanotte sen olevan häpeä, hävetkää itse!! Moni maa olisi ne mitalit halunnut.

Kaikkein suurimmassa puutosriskissä jodin suhteen ovat vegaanit, jotka käyttävät vain trendisuolavalmisteita. Ja vegaanithan ovat tunnetusti ”trendikkäitä”. Tästä voi seurata kilpirauhasen vajaatoiminta, joka on hyvin yleistä Suomessa. Kertoo Reijo Laatikainen, joka on ravitsemusterapeutti.

Pääkirjotuksessa 6.6. päätoimittaja toistaa itseään Suomi takaisin -sloganin kohdalla. Se näyttää hiertävän. Mielestäni perussuomalaisten ehdokkaiden vastaukset ovat yhtä kelvollisia, kuin muittenkin puolueitten vastaavat hokemat. Ei nekään mitään yksiselitteisiä ole. Mitkään puolueet eivät ole täysin homogeeninen ryhmä. Muuten olen sitä mieltä, että Herran pelko (isolla) on tärkeämpi, kuin perussuomalaisten pelko.

Vapaudentien jatke. Tuli tämä taas mieleen, kun näköjään kovasti mylläävät maata Vapaudentien eteläpäässä. Onko hanke jo päätetty? Yksi Seinäjoen typeriä suunnitelmia. Raiskata tuo henkeäsalpaavan kaunis Törnävän kirkkoon vievä alue taas yhdellä tiellä suuntaan, johon jo kaksi aivan rauhallisen liikenteen tietä menee. Tällaiset saavat miettimään, että onko järkeä asua kaupungissa, jossa rahaa laitetaan palamaan ilman järjen häivää.

Olen ollut kolme vuosikymmentä opettaja. Jokaisen lapsen ja nuoren olen pyrkinyt kohtaamaan kunnioittavasti ja rakastavasti, heitä auttaen, opettaen ja tukien. Jokaiseen kiusaamis- tai muuhun häirintätapaukseen olen puuttunut. Työ on vienyt elämästäni erittäin suuren osan, ja ne lomapäivät, jotka olen saanut, ovat todella tulleet tarpeeseen. Ihmisen suhtautuminen tällaisella negatiivisuudella opettajiin tekee hyvin surulliseksi ja entistäkin väsyneemmäksi. Miksi teen tätä työtä. Jos edes yksi lapsi avullani saa tukea kasvuunsa välittäväksi, rohkeaksi aikuiseksi, silloin olen kiitokseni saanut. Toivotan sinullekin opettajaa vihaava hyvää kesää. Ps. Siivoan edelleen sitä ”yhtä luokkahuonettani”.

Nyt on tulossa laki, jonka mukaan uuden omistusasunnon ostoon voi saada pankista lainaa vain 4,5 kertaa brutto-vuosiansion verran (ilmeisesti sisältää myös taloyhtiön lainan osuuden). Onko kukaan laskenut, onko muilla kuin kunnilla ja sijoittajilla mahdollisuutta uuteen asuntoon. Tämähän tarkoittaa samaa kuin itäisessä naapurissamme on tavanomaista ts. kunta omistaa asunnot ja vuokraa asuntoja kuntalaisille. Näinhän käy, jos uudet asunnot menevät aina vain kunnille ja sijoittajille.

Liikenneympyrä Ahonkylään niin hekin pääsisi oikealla ajalla töihin kun 67:lla on niin kova liikenne.

Saako tänä kesänä ollenkaan juhannussimaa?

On hyvä tuo tien reikien valupaikkaus ja vielä parempi meille motoristeille jos ette räpötä pikiklönttiä paikan jälkeen, laatua odotellen. On muuten yksi hyväkin firma jolta sitä laatua löytyy.

Vihdoinkin ulos syömään, jo kaksi kertaa ollut tänä kesänä. Puhun suomea ja viereisen pöydän ruotsia puhuvat myöhemmin tilauksensa antaneet saivat ensin annoksensa. Toisessa paikassa leipämme unohdettiin tuoda pöytään, oli huonosti suomea puhuva tarjoilija. Hei haloo vaasalaiset ja rannikkoseudun ravintolat, olemme Suomessa ja varmasti haluatte myös meidän suomalaisten ja turistien tuovan teille tuloja. Nyt asiakaspalvelu kuntoon ja suomen kieli haltuun.

Varisselällä aivan hirveä skeidan haju ja kokkareita kelluu meressä. Onkohan taas ekokatastrofi meneillään? Rannalla sinapin näköistä lietettä. En ole 11 vuoden aikana nähnyt vastaavaa.

Meinaa mennä överiksi nämä kannanotot ateria- ym. etuisuuksiin Eikö ihmisillä ole omassa elämässä sisältöä ja ajateltavaa? Meillä on niin hyvä presidentti, ettei taida toista hänen veroistaan löytyä Tuetaan hänen arvokasta työtään kaikella mahdollisella tavalla.

Missä viipyy vankilanrannan jätskikioski?

Kyllä on kansalaisten oikeustaju koetuksella : äskettäin oli lehdessä uutinen, että rikollinen oli lyhyen ajan sisällä 3 kertaa tuomiolla. Oikeus katsoi, että tuomiota oli lievennettävä juuri siitä syystä, että hän oli kolmatta kertaa tuomiolla. Äly hoi, rikollinen ei ottanut opikseen kahdesta aikaisemmasta tuomiosta, vaan hänet ”palkittiin” lievemmällä tuomiolla, kun hän jatkoi rötöstelyään. Kyllä maalaisjärki sanoo, että joka kerta rötöstelyn jälkeen pitää kiristää tuomioita. Tämä on taas sitä nykyajan rikollisten paapomista.

Kun rajat aukeavat, lähden heti ulkomaille. Lomailin viikon kesäisissä keleissä Suomessa. Joka paikassa sama juttu, terasseilla, jäätelökioskeissa kauheat jonot, itsepalvelu ja huippuhinnat. Iso osa parhaalla säällä suljettu. Kuka hullu täällä viitsii lomaansa viettää, ei ainakaan köyhän kannata. Samalla rahalla saa helposti paljon enemmän.

Onpa surullista lukea nuorison riehumisesta koulun loppua juhliessa. Muistutan vain, että joku aikuinen on aina tehnyt rikoksen, jos alaikäisellä on alkoholia.

Vaasan liikennevalot ovat ympäristörikos. Punainen palaa aina, vaikka toisesta suunnasta ei tule yhtään autoa. Pelkkää turhaa tyhjäkäyntiä joka risteyksessä.

Postin syytä kun oli pakko siirtyä digi-lehteen. Ennen tuli lehti klo 6–7 aamulla, jakelu-uudistuksen jälkeen klo 18–20 illalla. Paperimiehet syyttäkööt Postia. Sytytän saunan ilmaisjakelulehdillä.

Seinäjoen päättäjät opettavat nuorisolle, ettei nuorten ajatuksilla ole mitään merkitystä. Sitten itketään, kun nuoret karkaavat pois heti kun ikä riittää eikä kukaan sivistynyt ihminen (esim. lääkärit) halua muuttaa tänne.

Vaikka on filosofian emeritusprofessori, ei aina voi onnistua kolumnin kirjoittamisessa. Piilohuumori on vaikea laji.

Radiossa ja telkkarissa kuulee huonoa suomea. ”USA:ssa pankit antaa lainaa...”. Pankithan antavat lainaa. ”Koulussa kyllä oppilaat lukee...”. Oppilaat kyllä lukevat, eivät ”lukee”. Pankaapa merkille.

No enpä ollut uskoa silmiäni kun luin Timo Airaksisen kolumnin. Hei haloo! Minne ollaan menossa pikkusieluiset asian pilkkojat? Tämä kolumni oli kyllä pohjanoteeraus suvivirsi-keissiin. Voi, voi että suvivirsi voidaan liittää seksiin... kova on mielikuvitus.

Voisihan sitä laskeskella, montako tupakan savua sitä parveketupakoinnista nousee kulkeutuu parvekkeelta parvekkeelle vuodessa (hajuhaitta). 2 pv:ssä huikea määräkerroin!

Antakaa nyt niille nuorille sitä vegaaniruokaa. Jos ne sitten eivät niin kärkkäästi kävisi poliisin kimppuun viikonloppuisin. Eikä lehden tarvitsisi jatkuvasti kirjoitella monen sivun juttuja. Siis niistä kasviksista.

Voi sinua ressukkaa, joka ymmärsit asian täysin väärin, kun eräs kirjoittaja sanoi opettajien siivoavan luokan loman alettua. Ei tietenkään opettajat ala lattioita luutuamaan, niin kuin olit ymmärtänyt! Opettajat ”siivoavat” kaikki sellaiset opettajien opetuksessa tarvittavat materiaalit mitä lukuvuoden aikana luokkaan on muodostunut, mihin varsinaiset siivoojat eivät saa koskea! Tämä kertoo kuinka paljon tiedät opettajien työstä, arvostella on niin helppoa!

Huhtikuussa Kelan virkamies lähetti minulle kirjeen. Olin ehkä oikeutettu erityiskorvaukseen ostamastani lääkkeestä. Täytin hakemuksen jonka vein Kelaan. Kesäkuun alussa tuli myönteinen päätös. Päätös oli hyvin tarkasti perusteltu. En aio valittaa päätöksestä, olen tyytyväinen korvaukseen. Kela maksoi minulle 2 euroa 34 senttiä.

Liitetään yhteen Vaasa, Mustasaari, Laihia ja vielä Maalahtikin. Tulisi monenlaisia asuinpaikkavaihtoehtoja akkutehtaaseen tuleville.

Vaalimainonnassa äänestäjää aliarvioidaan, kun vanha valtuutettu esittää kaikenlaista, mihin vuosien mittaan on ollut monta tilaisuutta tarttua. Varsinaista reiteen lyömistä. Ovat sentään ymmärtäneet enää olla vaatimasta Björkenheimin siltaa.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa