Lukijoilta: TEKSTATEN

Suomesta löytyy Ruokavirasto joka on keskittynyt vain kuituihin . Kaupan leipähyllystä ei löydy kuin kolme viljatuotetta jotka sopivat munuaisdialyysipotilaan ruokavalioon. Kaikki muut tuotteet sisältävät kokojyvää, akanoja ja lattialle varisevia siemeniä. Jauhon parannusaineet on piilotettu E-koodien taakse mitkä eivät sovellu munuais-dialyysi ei osalle diabetespotilaita. E-koodit on kätketty lukemattoman pienellä ohitse tuoteselosteen. Pakkauksessa tulisi lukea Tämä tuote ei sisällä dialyysi/ diabetes potilaalle haitallisia E-koodilisäaineita.

Poistun kaupasta heti, kun näen siellä koiran. Tuo lihansyöjä, ns. ’perheenjäsen’ ei kuulu kaupan sisälle. ’Hän’ jääköön muualle. Allergikot valvokaa.

On ihme, ettei onnettomuuksia satu enempää. Nuoret ajavat ihan päättömästi niin lujaa kun autolla pääsee. Voisiko niitä ratsioita pitää muuallakin kuin pikatien varressa?

Avoimet portit Kristiinassa on muuttunut maksulliseksi pihakirppis-tapahtumaksi. 10 eurolla saa kartan avoinna olevista pihoista ja niihin pääsee mukana tulevalla rannekkeella. Kulttuuri- ja puutarhat puuttuu, vain kirppiksiä. Tämän jälkeen lounas- ja kahvittelurahat jää kotipaikkakunnalle.

Kyllä olisi hyviä ilmastotekoja ja vähemmän saasteita kun nämä elokapinalliset makailisivat mansikkamaalla ja poimisivat mansikoita. Mutta nämähän ovat suomalaisia, voiko näille sakkorangaistuksen tilalle vaatia yhdyskuntapalvelusta mansikkatilalle.

Johtajat arvostavat rehellisesti puhuvia.

Yleensä jos tässä valtakunnassa haluaa jonkin asian muuttaa eduskunnan kautta, täytyy kerätä 50 000 nimeä adressiin ja lähettää eduskuntaan toimenpiteitä varten. Nyt joku muutaman kymmenen porukka on parkkeerannut ahterinsa Helsingin kaduille vaatimaan jotain ilmastopäätöksiä hallitukselta. No pääsivätpä ainakin julkiseen mediaan, jotta voivat sitten jälkipolvelleen näyttää miten äitiä kannetaan poliisiautoon.

Seinäjoen kaupunki tuskailee miten koulujen ja varhaiskasvatuksen menoja saataisiin kuriin. Lapsemme esiopetuksessa tehtiin tänä vuonna paljon erilaisia retkiä ja reissuja, jopa ravintolaan. Lapsi itse sanoi aina, että eskarissa on kivointa kun saa leikkiä. Vähempikin kaupungin piikkiin menevä reissaaminen riittäisi päiväkoti-ikäisille.

Ennen veivipuhelimen aikaan puhelimen soidessa, sitä pelättiin vastata, varsinkin vanhempi väki. He vastasivat haloo. Alettiin opettaa; jos nimenne on Haloo, sanokaa vain haloo.

Jos matematiikan haltija laskisi paljonko syyttelyrumba maksaa veronmaksajille tässä Räsäsen ja Pohjolan tapauksessa ja mitä hyötyä siitä on.

Vakuutusyhtiöiden pitää määritellä pysäköintiruutujen minimitat. Jos ruudut ei täytä mittoja, maksaa parkkipaikan pitäjä vahingot. Näin saadaan ruudut nykyautojen mitoille.

Missä on ministeri Maria Ohisalo nyt, hänen pitäisi olla kuuntelemassa elokapinan höpinöitä ja ilmoittaa sen jälkeen, että nyt voitte mennä takaisin koteihinne.

Tolppanen taannoin kirjoitti täyttä asiaa työeläkkeistä. Kymmenen vuotta eläkkeellä, eläke lähes sama kuin alussa. Pienet korotukset söi kuntaveron ja tuloveron korotukset. Auto jo lähti, kirkkovero seuraavaksi. Onko Suomi muka oikeusvaltio? Mikä vaivaa näitä meidän kansanedustajia?

Siirtolaisinstituuttimme tuntuu yliarvioivan kansainvälistymisen positiivista merkitystä Etelä-Pohjanmaallekin. Mikäs siinä, aivan ok, jos E-P:lle asettuu osaavaa, yritteliäitä, kulttuurisesti sopeutuvia siirtolaisia.

Miten nuoret ihmiset ehtii makoilla teltoissaan päiväkausia keskellä tietä. Eikö työt kutsu, vai onko hyödyllinen työnteko tuntematon käsite?

Olenko minä orja? Sillä joudun vasten tahtoani verojen kautta vastikkeetta elättämään nuoria ja terveitä työtä tai opiskelua vältteleviä.

Olkiluotoon on valmistumassa maailman suurin ydinvoimala. Nyt Suomeen ollaan lähinnä ulkomaisten pääomasijoittajien toimesta rakentamassa kovalla kiireellä maailman korkeimpia tuulivoimaloita, joiden lavat viuhuvat jopa 300 metrin korkeudessa. Pohjanlahden rannikko pitkälle sisämaahan saakka on pian täynnä lähes Eiffel-tornin korkuisia rakennelmia, jotka vilkkuvine valoineen näkyvät kymmenien kilometrien päähän. Voimaloiden tuottamat infra-äänet – ovatko ne terveellisiä ihmisille, ainakin hiiriä ja rottia karkotetaan infraäänilaitteilla. Kiinteistöverojen toivossa kunnat uhraavat upeat lakeus- ja matkailumaisemat sekä asukkaiden turvalliset elinympäristöt.

Mistä Halla-Ahoa pitäisi kiitellä? Vihapuheen ja vastakkainasettelun lisäämisestä? Ihmisoikeuksien vähättelystä? Ja nyt ei kunnioita edes puolueensa taviksia, joille ei voi kymmeneen vuoteen ilmoittaa, miksi eroaa? Sahuri Hondurasista puheenjohtajaksi, etänä!

Ihmettelen suuresti, kun lehdessänne ei ole minkäänlaista mainintaa Vimpelin Vedon peleistä eikä pelituloksista. Kyseessä kuitenkin alueen menestynein ja seuratuin pesäpallojoukkue. Tähän toivon parannusta.

Vaasan divarifutiksesta sivu täynnä, mutta seinäjokisesta miesten pesiksestä ei sanaakaan! Ja joukkue sentään pelaa pääsarjassa! Ei edes netissä! Ja tätä on nyt jatkunut koko kevätkesän.

Kukas nyt on sitä mieltä että ilmastonmuutosta ei ole eikä se koske Suomea?

Täällä Lappajärvellä pidetään järvessä vesi ylärajoilla eikä maanviljelijätkään siitä itke kertoi serkkupoika mökillään Itäkylässä, mökkiläisiä pidetään tärkeinä kesäasukkaina kunnassa.

Rasmus Sculler munasi Suomi–Venäjä-pelissä ja Belgia-pelissä.

Pelottaa, kun yöllä ammuskellaan. Onko metsästys nykyään ympärivuotista? Eikö auta, vaikka kieltää metsästyksen maillaan? Miksi salametsästystä suositaan?

Rehelliset todistajat eivät valehtele, mutta väärät todistajat puhuvat valheita.

Nyt äkkiä Halkosaari – Kitinoja – Munakka -risteys valmiiksi, ei vuosien päästä!!! Pitääkö aina jonkun päästä hengestään ennen kuin asioihin saadaan vauhtia? Toimintaa eikä hidastelua!

Osalla opettajista meni herneet nenään! Ettekö tiedä, että on iso liuta paljon fiksumpia ammatteja – sekä akateemisia, että yrittäjiä ja duunareita? Turhaa pidätte itseänne jalustalla – mukamas joinakin parempina. Teillehän nauraa jo naurismaan aidatkin. Nyt kesällä on opeilla aikaa miettiä tekstareita rajattomasti. Ts. hankalan vastuksen olen joutunut ottamaan, kun olette aina niin hyvin levänneitä.

Lupiini on medetön. Kimalainen menettää turhaan energiaa etsiessään kelpoa ravintoa sekä mettä. Siitepölyn lupaniini on myrkyllistä kimalaisten jälkeläisille. Välillä faktaakin pölyttäjien puolesta välinpitämättömille ihmisille.

Mihin lupiinin ja kurtturuusun suojelijoilta ovat unohtuneet jättiputki, jättipalsami, minkki ja supikoira?

”Muuttuuko eteläpohjalaisuus”, aprikoi siirtolaisinstituuttimme edustaja (I-P, 20.6.). Jonkin sortin kansainvälistyminen kuulemma olisi parempaa kehitystä. Tähän on kuitenkin sanottava, että liika monikulttuurisuus olisi myrkkyä maakunnan yhtenäiskulttuurille, missä eläminen on toki kaikkien helpointa ja luontevinta. Eteläpohjalaista kulttuuria ei tarvitse suojella sentään liito-oravan lailla, mutta syytä sen puolustamiseenkin on. Arvo sinänsä!

Vaasan kaupungilla tuntuu olevan liikaa rahaa, kun Mussorintien uusi jalkakäytävä oikein laatoitetaan. Kyseessä on pieni sivukatu Huutoniemellä. Tavallinen asfaltti ei ilmeisesti ollut riittävä? Teeriniemellä taasen uusitaan katujen reunakivetyksiä. Mitä vikaa on vanhoissa? Käykääpä kuntaveron maksajat tutustumassa! Olisiko syytä vähentää turhaa ja rahaa maksavaa katujen koristelua? Miksi liikenneympyrät pitää koristella kivipaasein tms? Kuka niitä ehtii katsomaan? Kuka uusi valtuutettu ottaa kopin?

Terapeuteille riittää töitä helteilläkin, kun pullakansa alkaa nyt kärsimään lämpömasennuksesta.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa