Lukijoilta: TEKSTATEN

On kesäinen iltapäivä, istun Vaasan Kirkkopuiston penkillä, seuraamassa ohikulkevia ihmisiä kävelykadulla. Viereeni istahtaa toinen iäkäs nainen lukemaan kirjaa. Riittääköhän puiston hiilinielu, kun edessämme on parkkeerattuna useita taxeja, jotka tyhjäkäynnillä odottavat asiakkaita!? Eihän tämä ole mikään New York, jossa taxin saa lennossa kadulta!

Uuteen, niin kuin vanhaankaan kierrätyspisteeseen Laulateentielle ei liene turvallista pyörätietä. Mihin heittäisin ongelmajätteeni! Kiertävä keräysautokin kävisi. Ei kaikki prääsää autoilla.

Osuvasti jossain verrattiin Suomen nykytilaa isonvihan aikaan. EU kurittaa täysillä maatamme. Suomen täytyy rahoittaa Etelä-Euroopan maita, joilla on sentään suotuisampi ilmasto viljelyäkin ajatellen. Ja nyt kohta ei Suomi saisi päättää edes omista metsistään. EU on iskemässä kyntensä niihinkin.

Miksi Lapuan maauimala on suljettu vaikka netti-infoformaatio ilmoittaa sen olevan avoinna?

Edustuksellinen demokratia. Mitä tehdään, kun eteen tulee vaikea asia. Ilmajoen malli: Perustetaan valiokunta. Ministerimalli: Perustetaan työryhmä. Seinäjoen malli: Riidellään mieluummin vaikka kasvisruuasta.

Keksineet kunnissa hyvän ansaintamahdollisuuden. Sakotetaan, jos pihassasi yhtään kurtturuusua tms. Poistakoon kaupunki ensin omat viholliskasvinsa.

Suomessa koirat pian pääsevät kauppoihin. Kiinassa se on ikimuistoinen tapa.

Voi tätä Y-talon takaisin soiton lupauksia? Edell. kerralla 3 päivää nyt taas 2 päivää. Toivossa hyvä elää jos huomenna? Mistähän johtuu...?

Voitteko te tupakoitsiat hieman ajatella näin helteellä kuin muulloinkin, että ette polttaisi parvekkeilla, kun meidän muiden on saatava raitista ilmaa eikä tupakan käryjä, tinkikää joskus omasta mukavuuden halustanne.

Viljasen Ossille ja Jymy-Jusseille ihan pikku vinkki. Laskekaa lipun hintaa niin varmasti tulee enemmän porukkaa katsomoon.

Tim Sparvia suitsutetaan maasta taivaaseen. Pelissä mies liikkuu ja kääntyilee hitaasti, alkaa olla vanha pelihommiin. Toistuuko sama mitä oli Litmasen aikana, kun Litti seisoskeli kentällä ja odotti että joku tuo pallon jalkaan.

Miltähän se tuntuisi, kun avaisin takapihan terassin oven kauniina kesäpäivänä ja sieltä ei tulisikaan tupakan lemut ensimmäisenä nenääni ja kotiini. T. ’Lemuterrorismiin’ suivaantunut.

Meidän isännälle, joka ei Valmetista tykkää, tiedoksi, ettei munkaan mielestä suomalaisen viljelijän tuotokset aina parasta oo, usein kallistakin.

Lauluntekijän sanoin ”en lukenut mä pikkutekstiä”. Voi olla väärää tietoa mutta tämä maanomistajille maksettava korvaus on tuulivoimalan käytöstä olevasta ja tulevasta haitasta. Haitta voi olla että voimala jää pystyyn, kukahan purkaa, korvaus maksettu.

Lopulta useimmat arvostavat enemmän totuutta kuin imartelua.

Kotoperäisten lajien vaalijalle tiedoksi; suurempi uhka on koirankakalla vuorattu tienpenkka, joka rehevöittää kasvustoa ja näin tukehtuu kellokukat ym. ketokasvit. Lupiini ei leviä aggressiivisesti vaikka toisin väitetään.

Siirtäkää Juhannus takaisin vanhalle, perinteiselle paikalle, ei joka asias tarvi ajatella työnantajia. Kiitos!

Viron Kaja Kallas soimasi Suomen tiukkaa koronarajoituspolitiikkaa ja ihan perustellusti. Monet virolaiset eivät ole päässeet kuukausiin Suomeen töihin ja näin perheissä on taloudellisia ongelmia. Tulisi avata Kela-luukku Tallinnaan, niin tämä ongelma poistuisi, kuten Suomessa on.

”Asenteen maahanmuuttoa kohtaan on muututtava”, otsikoitiin Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa ylistävä, Suomelle malliksi tarkoitettu kirjoitus (I-P, 22.6.). Kirjoitus vakuutti myös päinvastaisesti siten, että Ruotsin tien ei tule olla Suomen tie! Ruotsin tilanteen ongelmia ei tuotu riittävästi esiin: kantaruotsalaisuus on katoamassa ja kaupungeissa vallitsee ja hallitsee poliisitoimintaakin hankaloittava vieraskulttuurisuus.

No onpas kovat paineet asetettu Kauhavan Antille! Että oikein yliopisto Seinäjoelle tilanteessa, jossa nuorten ikäluokat pienenevät nopeasti Suomessa ja Vaasan yliopisto on vain tunnin junamatkan päässä. Kepun sopivasti kuntavaalien alla tehdystä tempusta oli kyse. Ankkuroidusta suunnitelmasta ei voinut olla kyse.

Kyllä tähän maahan pitää tuoda marjanpoimijat ulkomailta, kun nämä nykyiset pehmovanhemmat ei saa kullannuppujansa mansikkamaalle töihin. Siinähän jää liian vähän aikaa kännykän räplöölle.

Kuinka iso otsikko, jos susi olisi hyökännyt kahden koiran kimppuun?

Elokapinalliset menettävät uskottavuutensa, kun valittavat huonosta ’palvelusta’ pidätyksen yhteydessä. Kuulostaa hemmoteltujen teinien touhulta! Kun muistaa Koijärveä, vihreän liikkeen lähtökohtaa, ymmärtää vihreiden nykyisen alamäen.

Jo kolmas sairaala rakennettu samalle mäelle ahtauteen. Ketä varten, päättäjiäkö vai henkilökuntaa? Sairaille sinne pääsy on tehty kovìn vaikeaksi, jos lopulta löytää parkkitilan ja unohtaa kiekon, sakotusklaani vaanii ja sakko tulee.

Maahamme ollaan perustamassa hyvinvointialueita. Nimi ei vakiinnu käyttöön. Maakuntia ne tulevat aina olemaan. Maakuntaveroakin alkavat periä.

Olen samaa mieltä kuin 23.6 Kotihoidon kohtalo -kirjoittaja. Milloin päättäjät heräävät tilanteeseen? Laitospaikkoja tarvitaan silloin kun asiakkaan toimintakyky vaatii myös yöhoitoa. Nämä yksin asuvat muistisairaat tai toimintakyvyttömät tuntevat turvattomuutta kotonaan. Kaikki uudistus ei ole hyvästä, on viisautta myöntää erehtyneensä ja tehdä korjaus asiaan. Ehkä tilanteeseen tulisi muutos jos jonkun päättäjän omainen kokisi sitä samaa mitä tuhannet ikäihmiset tänään suljettuna koteihinsa. Pieni kysely hälytyskeskukselta paljonko hälytyksiä tuli esim. 22.6 ukkoskuurojen aikaan, avaisi varmaan monen silmät.

Kuntosuunnistajana ja itsekin metsänomistajana maksan osuuteni yhteiskunnan ylläpitämistä metsäajoteistä, mutta en katso oikeudekseni sulkea lukollisin puomein sinne pääsyä muilta kuntoilijoita ja marjastajilta metsäteitä pitkin. Näin on kuitenkin käynyt Katajalaakson takana olevalle metsäajotielle. Suljettu puomein.

Peräseinäjoen alueen vanhojen valtuuston jäsenten äänimäärät romahti? Koska äänestäjät tietää että täällä on enää 1 koulu jonka voi lopettaa!

Kotihoidon kohtalo, se vain on niin, että hoitajia on liian vähän, tehdään ne hoitotoimenpiteet, että vanhus pärjää mahdollisimman pitkään kotona. Te omaiset voisitte ottaa sen ulkoiluttamisen vastuullenne. Samalla tulee sitä virikettä myös, kun voitte vaihtaa kuulumiset.

Nyt se taas tapahtui, tienvarsien niittyjen niitto. Liikenneturvallisuuden kannalta sillä ei ole mitään merkitystä. Jättämällä niittäminen se toisi jopa säästöä kaupungille. Eikö Vaasan kaupungin puutarhaosastolla vielä olla tietoisia, että kedon kukat ovat elintärkeässä roolissa pölyttämisen kiertokulussa. Lisäksi kukalliset tienvarret ovat kauniita.

Kiitos Maria Tolppaselle vastauksesta Henrik Gräsbeckille, asia on juuri noin. Pienistä tuloista ei säästetä, suurituloisen mahdoton käsittää.

Helppo kompata Hannu Purolan tekstiä. Elämä on tässä ja nyt. Ei vaan kiinnosta enkelinä tai zombiena olo. Kuoleman jälkeen sahanpuru lumeen odottamaan lähintä pääsiäiskokkoa. Jos kävis huomenaamulla kalassa, sit uimaan ja illalla vois katella jalkapalloa. Elämä on laiffii.

Mikään ei ole kuin ennen Nurmoos, kun kaikki oli hyvin ja ympäristöä hoidettiin.Nyt kasvaa Hyllykalliontiellä pyörätien reunat metrin korkuista heinää, pajuja ja kaikkea muuta roskaa.

Mitä enemmän luonnon elämään puututaan, sitä vaikeammaksi ihmisten elämä muuttuu.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa