Lukijoilta: TEKSTATEN

Kirjastojärjestelmä Vaasassa kaatunut, piti hakea kirjoja juhannukseksi. Miksi piti vaihtaa hyvä ja toimiva järjestelmä sekavaan. Varsinkin vanhemmilla ihmisillä ollut vaikeuksia tämän uuden kanssa.

Onko Kaarrehaaran pato taas unohtunut auki?

Olihan futiksen EM-kisat, verovaroin meuhkaava Yle löi pöytään aivan hirveen hypen ja orkesterin, sen sijaan Huuhkajat tuottivat lähinnä myötähäpeää, kun pelit menivät vain vastustajan pelin blokkaamiseen, omasta pelistä ei tietoakaan. Suomen pelit aivan jotain muuta, kuin jalkapalloa ja pääsy kisoihinkin vain, kun kisojen joukkuemäärää nostettiin peräti 36 joukkueeksi.

Hautausmaiden kunnosta puheen ollen, Vaasan Vähänkyrön hautausmaa on niin kaunis ja hyvin hoidettu. Kiitos siitä!

Jos kaikki maa ja metsä otetaan hyötykäyttöön, ihmiskunta tuhoutuu. Luonnonkasvit ja eläimet eivät ole vihollisiamme, kuten maanviljelijät ajattelevat.

Taas suomalaisviranomaiset yllätettiin housut kintuissa, kun kisavieraat Pietarista kotiutuivat. Kuinka voi olla noin vaikeeta, pitihän sen tietää, et kaikki tulee suht samanaikaisesti, kun Suomen viimeinen peli loppuu, naurettavaa selittelyä aamun I-P:ssä 24.6. Sisäministerin erottava välittömästi, kuka muukaan vastuuta voi kantaa, kun se poliittisen vastuun kantaja!

Vihdoinkin! Nyt meillä on viimeinkin sote. Se tiedetään, että työtä on tehtävä tämän jälkeenkin kynnet savessa kaiken aikaa, mutta latu on nyt auki ja siitä kiitos nykyhallitukselle.

Mediassa haastatellut useat pakolaiset ovat löytäneet paikkansa ja työnsä pakolaisten auttamisen ympäristöstä. Harvemmin ovat työssä yksityisellä sektorilla. Mistä ihmeestä nämä kaikki rahoitetaan? Verovaroistako vai avustusten puitteissa?

Jo on aikoihin eletty tämä Elokapina-pelleily. Kuka meni antamaan luvan poliisissa mielenosoitukselle Mannerheimintielle? Ei olisi 20 vuotta sitten onnistunut nämä Elokapina-pellet toimissaan. Ne oltaisiin poistettu kadulta toiseen paikkaan ja joku poliiseista olisi ottanut moitteet vastaan ja täts it!! Liikenne olisi saanut kulkea.

Henrik Gräsbeck, ota selvää, kuinka paljon meitä alle 2000e (tai 1000e) saavia eläkeläisiä on. Jos eläke nousee 10e, niin kyllä tuet pienenee 11e. Ei ole varaa siihen 1000e alkusäästöön, ei ees 100e. Olet täysin hakoteillä ja vain rikkaiden asialla. Kiitos Marja Tolppaselle, jatka samalla linjalla.

Eikö eläkeläisten verotusta ja ostovoimaa heikentävää indeksiä tulla ikinä korjaamaan. Poliitikoksi haluava, tartu tähän niin pääset eduskuntaan.

Kysymys: miksi Vaasan kirjastokin on ruotsalaisen järjestelmän varassa? Eikö korjausapu olisi kotimaisessa järjestelmässä nopeammin saatavilla? Kielihän ei voi olla peruste.

Elokapina on mennyt pelokkaiden pohjalaisten tunteisiin. Onhan se ikävää, kun muistutetaan, mitä on tulossa, jos ei tahti muutu. Pohjalaisten turverekkojen matelu Mannerheimintiellä ei aiheuttanut samanlaisia tuskanparahduksia, mistähän johtuu? Tekopyhyyttä?

Ihmettelen kuinka Gräsbeck kirjoittelee pienituloisten ja pieneläkeläisten säästämisestä. Alle 800 euron eläkkeestä kun maksaa vuokran 530e ja vesi ja sähkö. Lääkkeet, niin syöräkkin pitää. Niin ei siitä 100e joka kuukausi löyry. Jo tulee yllätyksiä sairauksia tai jotain muuta. Eikä sillä pysty autoa pitämään. Kehoittaisin olemaa kirjoittamatta jos ei tietä yhtään mitää.

Kotihoidon työntekijät Järviseudulla voisivat yhtenäistää asunsa helposti tunnistettavaksi tai edes kaulaan hlökortti, ettei tarvitse ihmetellä, mitä sakkia kulkee ikäihmisten kodeissa. Osalla on asianmukainen esim. sininen liivi, mutta suuri osa kulkee omissa siviilivaatteissaan. Arvokas ja tarpeellinen työnne ansaitsee edustavan asun. Terv. omainen Lappajärveltä.

Melkoista ylimielisyyttä vierittää vastuu matkalaskuista alaisille.

Jotain on pahasti pielessä kun marjatiloille tulee poimijat ulkomailta ja suomalaiset makoilevat Mannerheimintiellä.

Tiedoksi valittajalle. Jos menet palkka edellä mansikanpoimintaan, jäävät sekä kilot että palkka saamatta. Jos menet työ edellä, saat sekä kiloja että palkkaa. Sama kilokorvaus kansallisuudesta riippumatta.

Voisko taloyhtiön asukkaat ymmärtää, kun vuosikausia tulee tupakan hajua naapurin parvekkeelle ja asuntoon. Onko siitä häiriötä? On todella ja paha häiriö onkin.

On se hienoa, kun löytyy asevelihenkeä. Meinas korona tyystin loppua. Pojat lähti hakemaan Pietarista lisää.

Venäjältä palanneet kisaturistit saivat aikaan tuhoa, jonka laajuus selviää muutaman päivän kuluttua. Koronatilastot ovat kääntyneet selvään nousuun. Nyt sitten isot miehet jänistävät, eivätkä mene koronatestiin, vaikka siitä oli jo sovittu. Todella moukkamaista käytöstä! Tämähän saattaa aiheuttaa ketjureaktion, eli mm. sairaanhoitajien lomia joudutaan siirtämään. Ikävää mainosta urheiluväelle.

Miksi kaikki pellot on myrkytettävä joka vuosi, kun kymmenen vuotta sitten myrkytetyllä pellolla ei vieläkään kasva mitään?

Teese ja Mico kuolleita jo syntyessään. Veroeuroilla mennään ja päättäjät jotka miettii asioita saavat palkan verovaroista. Ei vaan kerta kaikkiaan toimi!

Kuka Kauhavan puukkorunokisan voitti?

Totta puhuvat todistajat säästävät ihmishenkiä; väärät todistajat ovat petollisia.

Tasapuolisuuden nimissä laittakaa ne sateenkaariliput kotiovelle, niin tekevät isäntäviirin omistajat, uskonnollisia tunnuksia käyttävät kansalaiset ja muutkin perinteitä viljelevät. Minä laitan Juhannuksena juhannuskoivut lasten iloksi.

Tim tikkujalalle tiedoksi: Suomi oli lohkon heikoin joukkue!

Marja Tyynismaan kolumni 25.6. ”Työkokemusta ei synny ilman työkokemusta” oli täyttä asiaa. Toivottavasti työnantajat lukee sen ja tuntee piston sydämessään. Jostainhan hekin ovat aikanaan aloittaneet.

Mantilan ojankaivuuesimerkki oli hyvä. Nykyään tehokkuus ja kapasiteetti sekoitetaan jatkuvasti jopa yritysjohtajien keskuudessa. Yt:n jälkeinen työntekijävähennys ei ole tehokkuuden parantamista (niin aina väitetään) vaan kapasiteetin vähentämistä.

Huumeiden käyttöhuoneet pelastaisivat elämiä. Myös huumeiden käyttämättömyydellä on sama vaikutus. Ja halvemmalla.

Samalla logiikalla kuin huumekäyttäjille laitetaan käyttöhuoneita, pitäisi ylinopeudet sallia ja rakentavaa kaikkialle leveämpiä teitä. Tuntuu melkoisen kestämättömältä ja todellisuudesta irtautuneen teoreetikon ajatukselta.

25.6. juttu huumeiden käyttöhuoneista pisti miettimään. Miksi yhteiskunnan pitäisi pitää ihmiset hengissä? Kai ihmisellä joku vastuu pitää olla? Yhteiskunnan ei pidä tukea laittomuutta vaan vastustaa ja rangaista siitä. Kaikkea vastuuta ei yhteiskunnan pidä ottaa, se kasvattaa vain itsekkäitä ja vastuuttomia ihmisiä joilla on vain oikeuksia, ei velvollisuutta.

Maapallo kiertää aurinkoa. Matkalaisena ja sillä on noin 8 000 miljoonaa ihmistä, joista suomalaisia reilu 5 miljoonaa. Olemme todella hyväuskoisia, jos luulemme olevan ”napavaikuttajia” ilmastovaikuttamisessa maapallolla.

Törnävän rähjäinen kirpputorirakennus ja ympäristö pitää kunnostaa tai siirtää romut sinne, minne ne kuuluvat (kaatopaikka).

Nyt tuli kiire! Neljäs vuosimiljardi ilmaston lämpenemistä on jo menossa.

Nykyään ’pukataan’ todella huonokuntoisia potilaita kotiin, potilas maannut sängyssä viikkoja, nostetaan rullatuoliin ja kotia vaan. Hoitajat, lääkärit, haluaisitteko omaisellenne tällaisen kohtelun?

Ei rahaa huumekuolemien ehkäisyyn vaan huumeidenkäytön ehkäisyyn.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa