Lukijoilta: TEKSTATEN

Jokainen naisihminen tuntee varmasti kiitollisuutta siitä, että edes jossakin miehet sallivat luonnonkukkien kukkia juhannuksena. Oli naisillakin juhannus!

Vääryydellä hankituista voitoista ei ole hyötyä.

Häyryn silmänkääntötemppu epäonnistui. Kaupungin tehotonta toimintaa paketoitiin ja piilotettiin ns. konserniyhtiöihin. Siellä sama tehottomuus rehottaa ja toimitusjohtajat irtisanoutuvat! Joko nyt aloitetaan pöhöttyneen organisaation laihdutuskuuri?

Pohjanmaan ralli sitten oli, ja mikäs siinä. Tiekin lanattiin heti. Nyt odotellaan, milloin ajetaan korvaavaa mursketta? Metsään lensi valtava määrä kiviainesta sorana ja pölynä. Syvät urat nostivat monin paikoin isoja kivenkappaleita pintaan! Millaisilla ehdoilla näihin lupia annetaan?

Mistähän nämä ihmiset aina huomaa, että joku katsoo ja kurkkii ikkunoista, jos ne ei itse tee samaa ja katso muiden ikkunoihin.

Samaan kauppaan en mene, minne koirat on käynyt nuolemassa ruokatavaroita jne. Pitääkö taas olla suvaitsevia senkin asian suhteen? Onko tämä niitä viherpiipareiden juttuja. Kemikaali-osastolla varmasti koirat sitten pärskivät bakteerinsa kaupan ruokiin.

Lauhavuori Geopark, maailmanluokan luontomatkailukohde – taivaanrannalla viuhuvat, maailman korkeimmat (n. 300 m) tuulivoimalat, sopivatko todella samaan maisemaan?

Kaikki liikenevä raha pitää käyttää siihen, ettei uusia huumeidenkäyttäjiä tule eli ennaltaehkäisevään toimintaan. Jyrkkä ei käyttöhuoneille.

Suomalainen keihäsvalmennus ja keihäsmiehet rupusakkia, ei uskalleta tulla kisaamaan, yritetään käyttää apurahoja ilman tulosnäyttöjä.

Suomalaiset ovat laiskoja, ikävä kyllä. Ei tietenkään kaikki, on erittäin ahkeria ja hehän tätä ns. hyvinvointiyhteiskuntaa pyörittävät. Laiska kun saa liki saman palkan loisimalla kotona, joten miksipä töihin mennäkään, jos siitä ei tule isoa palkkaa. Selkäkin voi tulla kipeäksi ja uupumus iskeä.

Lakeuden ristin pitää näkyä Seinäjoki-kuvissa, tietenkin. Sehän on kaupungin tunnus kuten Näsinneula Tampereella, Eiffel-torni Pariisissa, oopperatalo Sydneyssä, Guggenheim Bilbaossa jne.

Vaasan yliopisto julisti oikein television pääuutisissa miten tulevaisuudessa opiskelijoiden ei tarvitse edes käydä yliopistolla. Voi voi, opiskelijathan ovat Vaasan rikkaus ja tuovat kaupunkiin elämää. Aikoinani opiskelussa oli tärkeää yhteisöllisyys, yhteiset kokemukset kampuksella, kuppilassa, kapakassa ja illanvietoissa. Miten voi elää opiskeluelämän etänä?

Kaksi vuotta on rajaliikenteessä tössitty eikä edes opita. Pietarista suoraan Himokselle! Nuoriso ei edes lue eikä välitä näistä THL-ohjeista. Korona-ohjeet maahantulijoille nuorison käyttämille radiokanaville.

Juhannuksen alla tuli radiosta Irwin Goodmanin esittämä ja Veksi Salmen sanoittama, harvoin enää kuultava, ”Tango Kauhajoen kasinolla”. Täytyy ihmetellä, miten nämä hämäläismiehet ovat niin loistavasti onnistuneet kuvaamaan eteläpohjalaista tanssikulttuuria sodanjälkeisen nuorisosukupolven, menneiden vuosikymmenten, lavatanssitunnelmasta. Laulun sanoin meno oli ”sanoinkuvaamatonta”, mutta Salmi kykeni sen hauskasti kuvaamaan Irwinin avulla.

Oikeamielisiä ohjaa heidän rehellisyytensä.

Korona ja tanssit. Hehkuttakaa ny oikeen niitä kemuja ja kemuuskäyntiä. Ei oo korona lähteny ja uus uhka ympärillä. Naurattaa oikeen, ku mainostetahan, jotta hygieniasta ja turvaväliistä huolehritahan. Itku pitkästä ilosta.

EM-turnauksessa Onni Valakarille ei annettu peliminuutteja ollenkaan! Mitä järkeä on valita joukkueeseen kun ei pääse pelaamaan?! Kylmän viileästi jätettiin sivuun! Toivon onnea ja menestystä seuraaviin matseihin!!

10 vuotta. Ei 10-vuotta. Miksi näitä noloja virheitä ei korjata synttärionnitteluissa? Miksi niin monet luulevat viivallisen version olevan oikein?

Miksi ja kenen luvalla itärajalla ei testattu kaikkia Suomeen palaavia turisteja? Missä oli Kiuru ja Marin ohjeineen? Ottakaa nyt äkkiä oppia tästä onnettomasta Suomeen tulosta ja laittakaa nyt vihdoinkin rajatestaukset kuntoon.

Taas kerran nähtiin miten täydellisen kyvyttömiä Suomen virkamiehet ja viranomaiset ovat hoitamaan pientäkään kriisitilannetta kun jalkapalloturistit ryntäsivät kotiin Venäjältä. Herrat senkun levittelevät käsiään ja syyttelevät toisiaan. Osaatteko edes hävetä?

Jos ei järjestetä musiikkitapahtumia, tangomarkkinat etunenässä, niin ei tarvitse järjestää urheilutapahtumiakaan tälläisenä pandemia-aikana. Jalkapalloturisteille ja muille rajojen yli ramppaajille selkäsaunaa! Itseni ei tarvi matkustaa mihinkään kun on mielikuvitusta ja televisio keksitty! Terv. Tangon rakastaja ja kaiken urheilun vihaaja.

Eläimet eivät tuo rahaa ravintoloihin. Jos samassa syömälässä on koira tai jokin muu elävä, lähden ja toivottavasti kaikki muutkin.

Miksi urheilua suositaan? Nyt on kaikkien kesä pilalla, kun vastuuttomat urheilu-uskovaiset pääsivät rällästämään Venäjälle! Turhaa kaikki meidän vastuullisten kieltäymykset! Inhoan urheilua!

Te, jotka otatte vastaan työn, jossa ollaan tekemisissä ihmisten kanssa, pitää myös hyväksyä kritiikki.

Totuus kestää iäti.

Maria Tolppanen lukee tilastoja niin, että kun kaksi prosenttia palkansaajista maksaa 40 prosenttia kaikista valtion ansiotuloveroista, se kertoo korutonta kieltä palkkahaitarista. Minä luen sitä niin, että Suomessa on aivan tolkuttoman kireä verotus.

Suomalaiset potkupallofanit hihhuloivat tyhjän menestyksen perään, saivat sentään korona-viruksen, ei mikään turha reissu, tasokasta on sakki!

Kyllä Eskoo Pekonrannan aikoinaan 80-luvulla osti ja hintakin oli sen aikuisella rahalla korkea. Itsekin olen saanut nauttia Pekonrannan kesistä kymmeniä kertoja. Uusi uljas päärakennus valmistui yli 10 vuotta sitten. Uskon et Pekonrannan käyttökustannukset ovat nykyään melkoiset. Kiitos kesistä/ leireistä Pekonrannassa.

Sinä mökistä kärsinyt, mene Vimpelin kotiotteluihin, niissä on laadukas puolueeton selostus eikä älytöntä musamökää soiteta ”pelin päälle” kaikenaikaa täysillä!

Potkupallon EM-kisaturistit tyhmyyttään käänsi koko hyvän koronatilanteen päälaelleen. Kyllä pitää tykätä tuosta pikkutällistä kuolemaa tekevien miljonäärien lajista, kun pitää ehroo, tahroon mennä oikein Venäjälle asti hakemaan Intian muunnosta. Eresvastuuseen nämä taurinlevittäjät.

Kohtuullista olisi, että tajuttaisiin Suomen ilman olevan maailman puhtainta. Turha kiire pois. Eteneminen muun Euroopan tahtiin riittää. Sipilä teki virheen, kun 10 vuotta etuajassa tavoitellaan kyseenalaista ”maailmanennätystä”. Onko se edes tarpeen? Miettikääpä huimia kustannuksia!

On se ihmeellistä kun tällaisessa korona-tilanteessa rynnätään maihin, jossa on tilanne huonompi kuin Suomessa. Nämä jotka sinne menevät, pitäisi itse kustantaa kulut, mitkä tartunnat aiheuttaa. Äly hoi, älä jätä,

En minä eikä moni muukaan eläkeläinen maksa seitsemäätoista euroa pesäpallolipusta ja meitä on paljon. Tulot olisivat suuremmat, jos alentaisitte ne kohtuullisiksi.

Suomi oli mielestäni väärissä kisoissa.

Olisi aika pistää viisumin hintaan kolme kertaa koronatestauksen lisähinta, ettei oluen juonti tule yhteiskunnalle niin kallihiksi.

Huomioithan koirasi pissattamispaikat, ei ole mitenkään asiallista pissattaa koiraasi talon kivijalkaan. Siisteyskäsityksesi välittyy tässä.

Stipendi menettää merkityksensä, jos kaikki saavat sen automaattisesti. Sitten stipendi ei olisi enää palkinto vaan itsestäänselvyys, jota ei enää arvostettaisi.

EM: 3 pistettä ja 300 tartuntaa.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa