Lukijoilta: TEKSTATEN

Samaa mieltä siitä, että juhannus Johannes Kastajan päivälle. Wikipedia valisti, että juhannus on ollut jo vuodesta 1955 lauantaina. Koska se muutettiin lukijoitten mielestä? Minä muistan, että se siirrettiin vasta 1970-luvun alkupuolella.

Jotta yhteiskunta pysyisi pystyssä, se tarvitsee viisaita ja asioista perillä olevia johtajia, ja sellaisia on harvassa. Yksilön itsekkyys vaikuttaa nopeasti toisiin. Itsekäs työntekijä, joka varastaa yhtiöltään, heikentää sen tuottavuutta. Itsekäs autoilija, joka juo ennen rattiin tarttumista, tekee teistä vaarallisia. Itsekäs puoliso, jolla on avioliiton ulkopuolinen suhde, rikkoo perheitä. Kun tarpeeksi moni elää itseään varten välittämättä tekojensa vaikutuksista, moraalinen mädännäisyys saastuttaa koko kansakunnan.

Kyllä huonokuntoisen vanhuksen paikka on joko sairaalan osastolla tai palvelutalossa, eikä yksin kotona kotipalvelun varassa jos ei lähiomaisia enää ole. Esimerkiksi hygienianpuutetta havaittu vanhuksen tullessa lopulta osastolle ja lääkityskin ollut välillä miten sattuu, näin se vaan on.

Yle käyttää aivan älyttömästi rahaa jalkapallokisojen lähetyksiin. Jokaisessa ottelussa monta asiantuntijaa keskustelee otteluista tuntitolkulla. Nyt on aika laittaa nämäkin kisat maksukortin taakse ja ylevero pienemmäksi. Kuka puolue tohtii tehdä aloitteen?

Olin pitkään katkera ja vihainen läheiselleni, joka oli loukannut minua. Pyöritin samoja ajatuksia päässäni kerta toisensa jälkeen. Voin huonosti. Ajan ja keskustelujen myötä vapauduin tunteesta ja samalla vapauduin henkisesti. Turhaan ei sanota, että katkeruus on sielun syöpä.

Kiitos kun Hyllykalliollakin on ymmärretty jättää ainakin osasta ojanpyörtänöitä niitto myöhemmäksi! Perhosten ystävä kiittää.

”Työperäinen maahanmuutto alkaa kelvata jo suomalaisillekin”, otsikoi I-P pääkirjoituksensa 30.6. Peräti 85 prosenttia oli kuitenkin sitä mieltä, että turvapaikanhaku ja työperäinen maahanmuutto tulee pitää tarkoin erillään. Ei olekaan yllätys, koska työllisyysaste on useiden, suurienkin tulijaryhmien osalta, ollut ja on edelleen hämmästyttävän alhainen, joten tältä osin työvoiman saatavuus on pettymys. Osaaminen ja asenne työhön ovat tärkeitä.

Evijärvi on saanut laajaa huomiota , kun järven veden määrästä ja laadusta on pidetty mekkalaa. Toivotaan nyt uuden valtuuston kokoonpanossa löytyvän sellaista tahtotilaa, että asiat soljuvat mukavasti. Kyllä koronapandemian jälkeen on tärkeää löytää keinoja pienen kunnan kasvuun. Yksi keino on edelleen pätevä, runsasvetinen järvi houkuttelee toukokuusta lokakuuhun satoja kesäasukkaita. Ylläpitäkää tuota rikkautta.

Varmin tapa saada Laihia liittymään Vaasaan on pyytää Isonkyrön päättäjät neuvottelemaan! Siksi tyhmä ja hengetön on yksittäisen ajattelijan esitys mainittujen kuntien liitoksesta.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa