Lukijoilta: TEKSTATEN

Merkillistä, että koronaohjeistuksista ja -suosituksista piittaamattomia ”mikkoja” ja ”maijoja” ei saisi syyllistää tarttuvan taudin tartuttamisesta kanssaihmisiin. Yhteisö on kautta aikojen asettanut rajat piittaamattomille, joilta puuttuu terve syyllisyydentunto. Tuntuuhan se mutta jos jotakin vaikka oppisi.

Jos alkaa pääkopassa tuntua tällaisena aikana, että pitäisi lähteä festareille tai Pietariin koronan hakuun, kannattaa ennen lähtöä tehdä testi kotona peilin edessä kallistaen päätä. Toisen silmän pitäisi näkyä keltaisena, josta voi päätellä ajatuksen järkevyyttä.

Annetaan ymmärtää, että suomalaiset olisivat olleet vastuullisia koronan suhteen. Ei pidä paikkaansa. Vanhempi väestö on käyttäytynyt asiallisesti, mutta nuoriso ei. Katsokaa kuvia Himokselta tai matsista HIFK–HJK. Ketkä siellä remuavatkaan ilman maskia? Etupäässä nuoret miehet, ja huutaessa kuola lentää. Se siitä vastuullisuudesta. Täyskielto kaikkiin tällaisiin tapahtumiin elokuun loppuun saakka.

Tangoilua mielessä: Joskus 80-luvun puolivälissä, alettiin järjestää tangomarkkinoita, silloin Heikki Hietamiehen aikaan. Asuin tuolloin Seinäjoella ja sain nauttia pienten lasteni kanssa tangomusiikista kauniissa kesäsäässä. Tango soi marketeissa, pankeissa, kaduilla ”livenä”. Oli kaunista, perinteistä musiikkia ja kulkueita asiaankuuluvasti pukeutuneina. Tämä aika toi mielestäni tangohuumaa, kaikkien kuultavissa ja nähtävissä ilman pääsylippuja. Voisikohan näistä ajoista vielä ottaa mallia muiden, maksullisten tapahtumien oheen? Mieluisat muistot jäivät noista ajoista. Kiitos niistä tuonaikaiselle järjestävälle taholle!

Taloyhtiöitten parveketupakoinnista valitetaan paljon, mikä on ymmärrettävää. Grillaaminen parvekkeella on todella kauhistuttavaa naapureille. Käry ja savuhaitat huoneistossa ovat pitkäkestoisia, ei auta valittaminen naapurille. Illalla haluaisi tuulettaa asuntoa viileämmäksi, mutta ei voi edes oleskella parvekkeella, kun harmaa savupatsas nousee taas grillistä ilta toisensa perään. Lihat palaa ja käryää taas. Grillaa joskus pelkkää makkaraa!

Allekirjoittanut heitettiin Työeläkeläisten oikeudet: puoliväli-indeksit työeläkkeisiin facen ryhmästä ja estettiin kun olen puolustanut pienillä työeläkkeillä olevien tasokorotusta ja eläkekattoa. Pienet %-korotukset ovat yhtä tyhjän kanssa pienessä eläkkeessä.

Hautausmaista puheen ollen, kyllä on Teuvan hautausmaalla ilo kulkea ja katsella. Tosi hyvin hoidettu mm. sankarihauta.

Huonot liikuntapalvelut Kauhavalla. Urheilukentän pihakuntolaitteille johtavan kuntopolun päihin on laitettu Autolla ajo kielletty -kyltti. Ei kai kukaan oleta minun kävelevän 50 metriä parkkipaikalta. Laitteilla pitäisi voida kuntoilla autossa istuen.

Kirje lähettäjältä vastaanottajalle 2 kilometrin päähän on kestänyt jo 11 päivää ja on edelleen matkalla! Törkeää touhua postilta!

Suomessa on käytössä eurooppalainen erikoisuus: turvapaikkaa voi hakea yhä uudelleen, jopa yli kymmenen kertaa (Iltalehti, 30.6.). Mitä tästä suomalaisesta käytännöstä, joka mahdollistaa jäämisen maahan omalla päätöksellä, mahtavat vihervasurit ja persut ajatella? Ehkä heillä on ”hivenen” asenne-eroa tästä. Entä mitä demaripääministerit, oma Sannamme ja Tanskan Mette Frederiksen, tästä ajattelevat ? Mette ei halua enää vastaanottaa yhtäkään.

Hyvää lomaa minun lomarahoilla!

Puulaakijoukkueen vilttiketjun messit ja ronaldot ovat pahoittaneet mielensä, kun Huuhkajat eivät voittaneet Euroopan mestaruutta.

Vähänkyrön hautausmaalla on taso noussut. Upea hiekkakasa, työvälineitä monessa pisteessä, vanhat rauskat koivut on poistettu ym. Kuitenkin vain yksi neljästä kottikärrystä oli ehjä. Eikö niitä kukaan huolla, että olisi edes maailmaa renkaissa?

Suurkiitos arvoisat työntekijät Nurmon Viitalantien peruskorjauksesta. Loistavasti onnistuitte.

Rokotteista kieltäytyjät ovat raukkamaisia narsisteja. Kyseessä on vain tapa tehdä itsestään tärkeä, kun ei muuta keinoa ilmeisesti ole.

Yli-Viikari oli rekrytöitäessä varmuudella haastattelijoiden mielestä ”hyvä tyyppi”, joita vieläkin työpaikkoihin lyhytnäköisesti haetaan. Kannattaisiko ehkä kiinnittää huomiota muuhunkin kuin esiintymistaitoon ja sanavalmiuteen?

Mikä mättää Seinäjoen koronarokoteajanvarauksessa? Seinäjoen terveyskeskus on mainostanut vapaita rokoteaikoja (yli 1790 aikaa) jopa facebookissa. Alle kolmekymppinen tyttäreni on yrittänyt varata rokoteaikaa päiväkausia. Sähköinen ajanvaraus näyttää pelkkää harmaata. Puhelinvarauksesta ei kuulu takaisinsoittoa. Aikaisemmin ilmoitettiin, että rokoteaikoja on heinäkuussa vähemmän tarjolla. Nyt niitä ilmeisesti onkin saatavilla, kun vain saisi varattua ajan. Mikä tässä yhtälössä ei toimi?!

Suomen kielessä eläimistä kuuluu käyttää sanaa se. Nykykielessä yhä useammin kuitenkin kuulee/näkee käytettävän sanaa hän. Mutta minkäikäinen esim. koiran tulee olla, jolloin pitää alkaa teitittelemään?

Paljon puhutaan hautausmaiden siisteydestä, kun kulkee Isojoen kirkonmäellä tai Hurttakankaan hautausmaalla ei voi kun ihailla sitä siisteyttä ja itselleni on myös ulkopaikkakunnalta oleva perhe saman sanonut. Seurakunnan työntekijöille isot kiitokset myös WC- ja pesutilojen siisteydestä.

Se joka on keksinyt tk-päivystyksen ja polien puhelimen takaisinsoittojärjestelmän, pitäisi katsoa peiliin! Ennen oli suora numero mihin soittaa, melkein heti joku vastas, nyt tärkeässäkin poli- ym. asiassa kuuluu: soitamme sinulle 1–3 pv kuluessa, usein ei ollenkaan. Jopa kaksi puhelimen päässä ollutta hoitajaa sanoi että tämä järjestelmä on ihan p.........! Syytä olisi palata vanhaan ja äkkiä.

Paikkakunnasta riippumatta näyttää kuorma-autojen kuljettajat olevat yhtä v-mäisiä. Mitä pölyävämpi tie, sitä lujempaa ajetaan, jotta varmasti pölyää.

Marinin hallituksen polttoaineverojen korotukset ovat nostaneet polttoaineiden hinnat sairaan korkeaksi. Ministeriviisikko ei ymmärrä polttoaineiden hinnoittelua. Taitetun indeksin korjaus 50/50 suhteeseen antaisi eläkeläisillekin mahdollisuuden autoiluun.

Miksi Seinäjoella ei voi varata itse netin kautta koronatestiä? Takaisinsoiton ajankohta todellinen arvoitus! Hoitajat voisivat ottaa testejä soittelun sijaan, kun testiaikojakin on niukasti saatavilla.

Sain lopputilin, katsoin pakastimeen, ei löytynyt pakastevirkaa, vain puoliksi syöty jäätelöpaketti!

Vaasan kävelykadun terasseille tarvitaan henkilökuntaa putsaamaan pöydät ruokailijoitten ja kahvittelijoitten jälkeen. Linnut tulevat syömään jämiä ja sotkevat paikat. Ei ole viihtyisää eikä hygieenistä. Pöydät pitäisi muutenkin pyyhkiä asiakkaiden välillä. Itsepalvelukulttuuri ei palvele ketään. Plokkareita tarvitaan!

Ensimmäiset matalanveden sinilevät havaittu Sillankorvassa, hyvin menee!

Vai pitäisi parsinavetatkin kieltää. Tänäänkin lehmät tulivat juosten navettaan laitumelta ja märehtivät tyytyväistä.

Kuinka monta kertaa pitää soittaa 112 ja ilmoittaa yöllisestä metelistä Merenkurkun koulun sisäpihalla, joka toistuu joka yö klo 23 jälkeen? Pelkkä poliisin partioauton käynti öisin tuossa sisäpihalla varmaan rauhoittaisi tilannetta, että ympäristön asukkaat saisivat nukkua rauhassa ja pitää ikkunat auki tällä helteellä!

Kyllä hallitus, THL ja STM suosittelivat olla lähtemättä EM-kisoihin. Heitä ei ainakaan voi syyttää turistien tuomista tartunnoista.

Aivan yhtä turhaan kuin lähteä Pietariin hakemaan koronatartuntaa, oli lähteä sitä Himokselta hakemaan.

Mistä pormestari Vapaavuori ja HUS ylilääkäri Mäkijärvi ovat saaneet päähänsä, että olisi olemassa jokin turvallinen maahantulomalli korona-aikana. Ainoa toimiva malli on sulkea rajat ihan aikuisen oikeasti, kunnes tilanne on muuallakin hallinnassa, siis aikuisen oikeasti. Tähän saakka rajalla puheet ja käytäntö ovat olleet todella kaukana toisistaan.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa