Lukijoilta: TEKSTATEN

Palattaisiinko nyt takaisin maanpinnalle jalkapallohuumassa. Kaksi vuotta urheilugaalassa palkittiin pelaajia, valmentajia ja erinäisiä muita tapauksia potkijoihin liittyen. Nyt varmaan palkitaan kannattajat onnistuneesta taudin levityksestä. Toisaalta ei puhuta esim. painijoiden tuomista tautitartunnoista. Vastuullisuutta nyt kaikille matkaajille.

Miten Kaakkois-Suomen avin virkamiehiä ei voida määrätä ylitöihin hillitsemään futisääliöitä. Hätätilanteessa virkamies voidaan määrätä pakkotöihin. Tarvitaan kurinpalautusta.

Me emme toisten ikkunoohin katsele, koska ikkunamme on junaradalle, ja pysäköivät linja autot, ym:t, niiden kuskit aina viittoilee ikkunaamme. Lapsellista käytöstä. Siks pyrin aina pysymään poissa ikkunasta, kun jopa junamiehetkin, voi huhhuh. Ehkä jostain lähitalon asukkaasta vain tuntuu, kuin katsoisimma hänen/heidän ikkunaan. Kun kastelen aamulla kukkani, väistyn heti, jos ”kyylätään”.

Ihmisillä on silmät ja taloissa ikkunat, että saa katsella ympäristöään ihan oikeutetusti. Se on ihan normaalia. Mutta jos henkilö parkkeeraa itsensä nojaamaan parvekkeen reunaan ja tuijottaa suoraan naapurin asuntoon, niin se on sairasta tirkistelyä. Hyvät käytöstavat pitäisi olla jokaisella älykkäällä ihmisellä.

Niin kauan kun rajat vuotaa, on aivan turha kotona viihtyvän kulkea maski naamassa kaupassa. Hulluinta kulkea se maski naamassa ulkona näillä helteillä! Järki käteen!

Tuttu asentaja oli viikonlopun töissä. Tilipäivänä hämmästys oli suuri, viikonlopun palkasta veroihin 2/3. Tietämättömille tiedoksi, että verokortin marginaaliveron päälle tulee 10% muita veroluonteisia maksuja. Ettäkö veronkorotuksilla tämä maa lähtee nousuun, kyllä on populismi voimissaan.

Pieni Suomi on Kiinassa suuren kaupungin ”lähiö”. Ei auta panna maaten Ilolan suoralla.

Mielestäni kaikki on huonosti eikä mitään tehdä oikein. Ennen oli kaikki paremmin. Lisäksi kaikki muut ovat selvästi tyhmempiä kuin minä.

Kun ministeri rikkoo lakia, ei erottamiseen riitä 200 kansanedustajaakaan. Kun pääjohtaja rikkoo lakia, erottamiseen riittää 200 kansanedustajaa. Kun kunnanjohtaja töpeksii oikein kunnolla, siihen täytyy nimetä työryhmä, joka voi erottaa. Kun tavallisen työntekijän erottaa, ei siihen tarvita kuin saappaankuva takapuoleen. Asia on sillä selvä elikkä tämä siitä tasa-arvosta, että kaikkia työntekijöitä on kohdeltava samalla tavalla.

En myöskään halua yhtäkään koiraa kauppaan sisälle. Hygieniasta ei tietoakaan. Jos vielä tämäkin idiotismi menee läpi, missä on mm. allergisten ihmisten oikeudet? En käy tällaisessa liikkeessä. Pitäkää tunkkinne!

Joidenkin mielestä kirkko parantaa maailmaa parhaiten tulemalla maailman kaltaiseksi. Mutta aina, kun kirkko niin tekee, se päätyy kompromisseihin, joiden myötä se menettää hengellisen arvovaltansa ja vaikutusvaltansa. Silloin kirkko ei muutakaan maailmaa, vaan maailma muuttaa sitä.

Jokainen saa vapaasti katsella ulos omasta ikkunastaan 24 tuntia vuorokaudessa. Jos ohikulkija häpeää itseään, se ei ole katsojan vika. Hämmästyttävää keskustelua asiasta.

Sinä, joka kehotit poliitikoksi haluavaa puhumaan eläkeläisten verotuksen ja taitetun indeksiasian korjaamisesta, se on jo nähty: Kiljunen puhui innokkaasti asiasta, pääsi eduskuntaan ja siihen ne puheet sitten loppuivatkin.

Senhän takia ikkunat on, että niistä katsotaan ulos... Ongelma on sillä, joka ulkoa tirkistelee sisälle, eikö niin?

Voisiko vihreät esittää viiden kohdan ohjelman, miten tavallinen kansa parhaiten edistäisi luonnon monimuotoisuutta ja estäisi ilmaston lämpenemistä käytännön tasolla? Tätä ohjelmaa tulisi sitten jatkuvasti toistaa kaikissa medioissa.

Kuinka Kortesjärven Ylikylässä vessa on tällätty hiekkarannalle keskelle kauneinta rantamaisemaa? Ei muut kylät toivota tervetulleeksi vessan säiliöllä. Ihmiset pääsee kyllä syrjemmällekin asioimaan ja on yksityisyyttä enemmän.

Hyvä Metsäkeskus! Jo on aikakin käräyttää laittomat hakkuut. Hakkaajat kyllä tietävät, missä niitä voi tehdä.

”Eteläpohjalaisuus on kadonnutta maalaisliittolaisuutta”, perusteli kirjoittaja ajatuksiaan historiallisilla taustoilla (I-P, 1.7.). Hän pohjasi näkemystään erityisesti Santeri Alkion tulkintoihin eteläpohjalaisuudesta. Mutta toivottavasti kirjoittaja havaitsee eteläpohjalaisuudessa säilyneen voimavarana tärkeän yhtenäiskulttuurin, minkä johdosta täällä yhä puhalletaan yhteen hiileen. Helsingissä ja Turussa asenne alkaa selvästi jo rakoilla.

Sairaalan eläköitynyt johtaja toteaa, kuin kiitellen: ”Kun tulin alalle, meillä oli Etelä-Pohjanmaalla 1600 psykiatrista sairaansijaa. Nyt mennään jo alle sadan.” Kehitys on laitospaikkojen alasajon ohella tarkoittanut uutta komeaa taloa, uusia digijärjestelmiä, paljon puhuttua ”avohoitoa”. Kysymys kuuluu edelleen, tuleeko ihminen hoidetuksi. Yleinen elämänkokemus kertoo, että joka vähiten itsestään melua pitää, hän saa osaansa tyytyä.

Kiitos Sini Hirvonen kirjoituksesta, itse olen eläkkeellä neljänkymmenen työvuoden jälkeen. Eläke on alle tuhat euroa. Terveys reistailee, selkä on leikattu kaksi kertaa. Joka sentin saa laskea mitä sillä ostaa.

Kaikki Suomen kaupungit, joissa on palloseura, olutpanimo ja kaupunkilaiset täynnä olutta, kaikki karanteeniin. Vastuu kuuluu myöskin janoisille!

Minua hirvittää, kun sairaaloissa ja vanhusten ja lasten kanssa työskentelevät kulkevat tansseissa ja festareilla. Mitäs, jos he tartuttavat tämän ärhäkkäästi leviävän viruksen hoidokkeihinsa?

Asun huumeiden myyjän naapurustossa. Aamulla alkaa ralli, joka kestää koko päivän. Yökaudet autot jonottaa ostoksiaan. Poliisille valituksia asukkailta koko ajan. Mitään ”ei voida tehdä”. Miksi ei? Alaikäisiäkin ramppaa, toiset ajelee kilvettömillä ajoneuvoilla. Tosin jonottajissa on hienojakin autoja. Pitääkö sattua jotain tosi vakavaa, ennen kuin asiaan tartutaan. Nimim. Haluan nukkua öisin.

Kun Suomessa ulkolämpö nousee hiukan yli hellerajan ja pysyy alle kolmenkymmenen, ei voida puhua kuumasta ilmasta. Sitten kun lämpötila nousee yli neljänkymmenen, niin kuin usein Etelä-Euroopan maissa ja nyt Pohjois-Amerikassa, voidaan puhua ihan syystä kuumasta ilmasta. Jotkut puhisee ’kuumasta’, kun oleilevat auringonpaisteessa. No, useimmille iäkkäillehän se helleraja on liikaa, mutta pysymällä varjossa ja viileetä juomaa nauttimalla hekin pärjäävät.

Seamkin arviontitulokset ovat hyviä. Hyvä. Jotta kaikki valmistuisivat, kysykää koulutuksen keskeyttäneiltä, opintolinjaa vaihtaneilta ja opinnoissaan viivästyviltä, miksi opinnot eivät edisty? Riittävätkö didaktiset taidot? Entä onko opetuksessa huomioitu opettajan taidot hybridiopetukseen ja etänä opiskelevan tuki? Miten huomioidaan nuorten aikuisten elämän arki koulunkäynnissä? Se on jotain muuta kuin esim. 20–30 v. sitten, kun ope opiskeli. Opinnäytetyön aihe :)

Liian monta tarinaa reilu parikymppisiltä, jotka ovat jääneet ilman kesätöitä. Isot firmat kertoivat, kuinka monta sataa kesätyöpaikkaa on – taisi perheenjäsenet kaverin kanssa päästä, vaikka ei olisi edes omaa alaa. Rekrytointiosastolta ei tule kuulemma edes viestiä, että kiitos hakemuksesta. Hämmästyttävää! Hakevatkohan alalle valmistuneet teille sitten oikeisiin töihin? Tarvitaanko heitä oikeasti? Vai luotetaanko siihen, että hoitoalansa muihin töihin vaihtavat täyttää esim. teollisuuden työpaikat ja sitten nämä ko. alan työttömät koulutetaan puolestaan lähi- ja sairaanhoitajiksi?

I-P:n etusivun 3.7. mukaan Vaasan festivaalin kävijät eivät olleet koronasta huolissaan. Mielestäni pitäisi olla. Keskiaukeaman kuvassa ei juuri maskeja näkynyt.

Kurikka on julkaissut kaksi verkkosivustoa markkinointiinsa maaseutukaupunkina. Voisiko kaupunki avata myös kolmannen sivuston jossa markkinoidaan tuulivoimabongareita, tulee ihasteleen tulevaisuudessa runsaita tuulivoimaloita.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa