Lukijoilta: TEKSTATEN

Nyt on totinen paikka Suomen metsäsektorilla. Nöyryyttävätkö meppimme kotimaan vastuullisia toimijoita. Suomen metsät ovat menestystarina. Emme tarvitse metsänsä haaskanneiden neuvoja. Emmekä vihreitä ”utopioita”!

Miksi SSU syrjii ”sivukylän” urheilukoululaisia? Täysi maksu kyllä otetahan mutta koulutusta vain puolet omalla kentällä.

Olispa mukava kattoa välillä vaikka John Wayne -länkkäriä. Uunoa pursuu jo korvista pihalle!

Jokisipilältä aivan loistava kirjoitus, taas (1.7.). Tarkoituksenmukaisuus on eriasia kuin totuus, varsinkin politiikassa, mutta myös historiankirjoituksessa ja monessa arkielämän asiassakin. Joskus ne voivat täsmätäkin.

Päätän edelleen itse kenelle asuntojani vuokraan, testatkaa kuinka paljon vaan, kriteerit on tiukat!

Tätä sateenkaarta alkaa jo pukata ulos korvistakin, jotain rajaa tuohon touhuun.

Turvakotijutusta vaan sen verran, että Nuorgam–Rovaniemi-väli on 394 km. Ei 500.

Mitään voimakkaita hajuja ei saa tulla parvekkeen kautta kenenkään asuntoon pilaamaan huoneiston ilmanlaatua.

Kumma juttu, kun kunnanjohtaja kännää ja käryää ratista, niin se saa sairaslomaa. Minä en saanu.

Kiitos teille ystävällisille, hienotunteisille koirien ulkoiluttajille. Teidän kanssa on mukava jutella ja vaihtaa kuulumisia koiristamme ja vähän muustakin elämän menostamme.

Nyt on tullut selväksi, että yksikään eläkeläisjärjestö ei toimi jäseniensä edun mukaisesti. Taitetun indeksin, ja hirmuverotuksen verottamisen ongelmasta vaietaan. Järjestöjä kiinnostaa vain valtiolta saadut tuet, joilla sitten tehdään kivoja bussimatkoja pitkin maata. Valtio siis ostaa hiljaiseksi järjestöt, sillä eläkeläisiltä ryöstetty rahasumma on erittäin merkittävä. Oikeus ei tule toteutumaan ilman eläkeläiskapinaa!

On yhä enemmän ihmisiä, joiden perilliset saavat kohtuullisin perinnön tai perillisiä ei ole ollenkaan. Tällöin kannattaa antaa rahojaan ja varallisuutttaan hyviin tarkoituksiin. Tälläistä toimintaa voi jopa rakastamiseksi sanoa. Nimimerkki Tarkoitusta elämään.

Mitähän varten Suomeenkin yritetään ajaa ruuhkamaksuja kuin hernettä pyssyyn? Eihän täällä ole ruuhkiakaan! Juhlapyhinä muutama auto enemmän liikenteessä, mutta liikenne ei seiso enää edes Mäntsälässä. Nykyisellä automäärällä ei Suomeen saa oikeita ruuhkia tekemälläkään.

Matti Hurmeelta loistava juttu sarjakuvista 4.7. Varsinkin loppu oli varsinainen kliimaksi.

Eläkkeissä taitetun indeksin muutos 50/50 ei auta niitä köyhimpiä eläkeläisiä mitenkään, se vain on totuus!

Vanha kaupunginvaltuusto tietää parhaiten Wasa Stationin rakentamiseen liittyvät asiat, joten paras ratkaisija mahdollisen rakentamispäätöksen suhteen! Uuden valtuuston olisi vaikea päästä sisään asiaan, kun paljon muutakin tulee heti alkuun pöydälle.

Vaasa Runin oma 30 hengen lähettilästiimi taisi unohtaa, että kaikki ei käytä facebookia tai instagramia. Outoa osallistujien valikoimista tapahtumaan.

Tuhannet kiitokset Kauhavan seurakunta, herättäjäyhdistys, koko tiimi ja koko kuvausryhmä. Jumalanpalvelut oli täydellinen kaikin puolin. Kuoro erittäin hyvä, soittajat myös. Huomasi, että myös seurakunta lauloi. Kuvaus ja äänet oli täydelliset, pienet upeat nyanssit kuvauksissa. Nyt tuli kaikin puolin priimaa. Kaiken kruunasi upea Kauhavan kirkko niin sisältä kuin päältäkin. Myös ympäristö siisti ja kaunis. Voi ottakaa muut tv- ym. kuvausryhmät oppia tästä. Olen katsonut näitä paljon 1,5 vuoden aikana. Tämä oli huippuhyvä.

Tulihan se sieltä. Nyt syyllistetään rantasaunan lämmittäjiä. Tämä ei tullut yllätyksenä. Viheraate ”jahtaa” hiukkasia. Savu kuuluu kuitenkin kesän tunnelmaan. Se on elonmerkki.

Olen ihmetellyt useita vuosia miksi Vaasan Haapaniemessä höylätään leikkurein puistoalueita tuskassa mutta Pyökkitien kunnostamiseen ei näy löytyvän rahaa. Pyökkitie on kuhmuraista kuin perunapelto, asfaltti rikki, valtavat vesilammikot ko. montuissa! Herätkää päättäjät jo!

Tosi hienoa, että meillä Suomessa on nyt näin hienot ja lämpimät kesäkelit. Ei tarvi lentää Kreikkaan eikä Espanjaan aurinkoa saamaan. Kiitos myös ilmastonmuutosväelle, teette Suomen kesäsäästä entistäkin lämpimämpiä.

”Kenen leipää syö, sen lauluja laulaa”, vaikuttanee useimpien europarlamentaarikkojemmekin idealistiseen kuvaan EU:n tulevaisuudesta. Kansallisvaltiollisuus, erityisesti Saksan ja Ranskan väestöpoliittinen kehitys, on ratkaisevassa asemassa EU:n tulevaisuudelle. Britannia antoi jo pakit EU:lle. Jos tulevina vuosikymmeninä Saksa ja Ranska monikulttuuristuvat nykyvauhdilla, on EU mennyttä. Niiden EU-motivaation säilyminen ratkaisee. Realiteetti!

Pihlajamäki kertoi haastattelussaan, että 1600 psykiatrista sairaansijaa on vähentynyt 100:aan ja organisaatio on kestänyt sen hyvin. Mutta entä potilaat ja heidän omaisensa??? Eikö heitäkin pitäisi ajatella? Olen läheltä seurannut, kuinka tuskaista elämä heille on, kun huonokuntoinen potilas laitetaan elämään kotona eikä kukaan välitä.

Sallikaa kiltit kauppiaat ja bussikuskit koirien pääsy tiloihinne ja kieltäkää se niiltä asiakkailta, jotka eivät käytä maskia ja desinfioi käsiään. Vastuutonta heittää varotoimet nurkkaan tällä hetkellä, kun maassa leviää hanakasti tarttuva virusmuunnos.

Nämä kauppojen suurten prosenttien alennusmyynnit ovat pelkkää suurta huijausta. Ensin kauppiaat tuplaavat tuotteidensa hinnan ja sitten siitä hinnasta ostaja saa tuon kuvittelemansa ison alennusprosentin, eli hän maksaa todellisuudessa tuotteesta ihan täyden hinnan, ehkä vähän enemmänkin.

Siitä en sitten millään ole tajunnut miksi Suomessakin jumala-asiat hoidetaan niin kovin monissa eri porukoissa jotka kaikki tietysti ovat vakuuttuneita siitä että ovat ainoita oikeita uskovia. On körttejä, evankelikaalisia, vapaakirkollisia, helluntailaisia, Jehovan todistajia, vanhoillislestadiolaisia, ja mitä niitä nyt onkaan puhumattakaan ihan tavan kirkkouskovaisista. Olisiko kysymys vallasta. Pienessä laumassakin kun pitää olla pomo. Raamatustakin tuntuu jokainen porukka lukevan omaa versiotaan.

On ammatteja, joiden opiskelijoilta edellytetään asiakkaita tai asiakasryhmää halveksivan asenteen perimistä kouluttajiltaan. Asiakkaat kyllä tietävät tämän, mutta eivät koston pelossa uskalla vaatia tasa-arvoa. Olisi jo aika korjata tämäkin epäkohta!

Pihtiputaan keihäskarnevaalista seuraavaa: Ketkä ovat valmennusvastuussa noin kehnoista tuloksista? Ainakin yksi heittäjäsukupolvi on pilattu, ja syy on ”keihäsakatemian”. Samainen taho ei välitä tuloksista ”tuon taivaallista”.

Ei ole nykyään enää kaapeissakaan ovia, lehdet oikein kisaavat ulostulijoiden tarinoista, kaikki ovat yhtä Iltasanomaa nykyisin.

Haloo! Vanhainkodit uudelleen käyttöön. Olisi tavallisella vanhuksella seuraa edes viimeisinä vuosina, yhteiset ruokahetket ym. ohjelmaa. Ei pelkkiä kurkkaajia kotiin. Liikelaitoksia jo liikaa jotka vie vanhusten säästöt.

Fiktiota suurin osa Kyllikki Saaresta kertovassa uusimmassa kirjassa. Rahastusta vai mitä. Itse olin alakoulun lopettanut tapahtuma-aikaan. Hyvin muistan siihen liittyviä asioita, jopa menimme tyttöporukan kanssa ojaan piiloon, kun vähäkin kermanväriseltä näyttävä auto lähestyi. Eipä kotipitäjässäni siihen aikaan kyllä liikkunut tungokseen asti kerman eikä muunkaan värisiä autoja.

Olisit nyt Antti-ministeri sanonut selvän mielipiteesi tuosta promillerajasta vesiliikenteessä. Ei se tarvi mitään valmisteluja muuta kuin pudottaa rajan nollaan! Sitä kun ruvetaan valmistelemaan niin valmista ei tuu moneen vuoteen mutta vahinkoja sen sijaan! Päätöksiä ja tekoja, selitykset vähemmälle, asiat edellä eikä politiikka!!

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa