Lukijoilta: TEKSTATEN

Kävin vaimon ja 3 koiran kans siinä pelloilla ideaa vastapäätä. Ku tultiin oikealta, ilman kolmiota, niin tööttäsin. Tämä ruokakuski näytti keskaria?! Onkohan kaikki oikeen nyt varmistettu?! Käännyin perään ja sanoin että sun pitäis väistää?! Näytti vaan keskaria.

Niin vaan kaksikin lasta matkasi yhdellä sähkölaudalla kävelykadulla ja taitaa olla yleinen ilmiö? Mopolla moni kaahaa ylinopeutta ja keulien ja temppuillen jne. kun ei ole poliisejakaan enää? Kaikki lapset ja nuoret liikkuvat sähköpeleillä ja vanhempana sitten taas kun eivät käyttäneet nuorena jalkojaan ja invalidisoituivat siksi ???

Mistähän johtuu, että Etelä-Pohjanmaan pesisotteluissa, jotka tulee Ruutu plussalta, fanikameralähetyksissä ei tule lyöjää ruutuun, ei saa selvää kuulutuksista. Muolla päin se toimii, jossain on selostuskin. Toivotaan parannusta.

Täällä mantereella hermostutaan, kun pitäisi saada nuo tuulivoimalahankkeet ”pois jaloista pyörimästä”. Terveys-, maisema- ja ympäristöhaitat eivät käy, hajasijoittaminen seis. Onko vakavamielisiä arviointeja ja laskelmia esim. sille vaihtoehdolle, että rakennettaisiin se silta Merenkurkun yli samaan syssyyn tuulivoimahankkeena? Tuulta sieltä ja infraäänet sinne. Maisemalliset tekijät sivuseikka, ehkä näyttäväkin jonkun mielestä. Sähköä Suomeen/Ruotsiin. Kustannuksia jakaen. Haitat/hyödyt mantereeseen verraten?

En tiedä, onko jumalaa olemassa, en tiedä onko taivas olemassa, en tiedä voinko päästä sinne, en tiedä edes sitä haluanko sinne oikeasti, mutta sen tiedän että joku muu päättää pääsenkö tällaisena, vai en, jos haluan. Ohituskaistaa ei minulle ole. Siispä nautin elämästä, luonnosta, en ökyile hiilijalanjäljelläni vaan katson millainen jälki jäi mättäälle, nautin live kasvoista. Ja kun aika on olen tällainen kuin olen.

”Vihreää utopiaa” on kuvitella, että lain voimin saadaan vieraslajit poistettua. Tekivät tämmöisen lain. Suhteellisuuden taju katosi tässäkin asiassa. Kukkaketoja tuskin tulee tilalle. Pujoa, ohdaketta ynnä muuta rikkakasvustoa luvassa.

Kyllä täällä Kauhajoella on ainakin niitetty kaikki pientareet ja pyörtänöt. Ruskottaa kaikki niin kuin Saharan autiomaassa. Perhoset ja muut ötökät on hätää kärsimässä. Ja kauniit luonnonkukat eivät saa kukkia. Kuka niitä suojelee? Huolta kannetaan vain lupiineista ja kurtturuusuista...

T. Kaunismäki, kyllä ulkopuolisen konsulentin palkkaaminen olisi taas Vaasan kaupungin rahojen tuhlausta. Ei kaupungin työntekijöitä niin nopeasti irtisanota mitä yrityksissä.

Suomessa kansa on kipattu päättömällä verotuksella rutiköyhäksi. Valtion varallisuutta tuhlataan avokätisesti. Kympin tytöt eivät omaa sellaista näkemystä ja kokemusta jolla valtiolaivaa pidetään kurssissa.

On ajan ja varsinkin rahan tuhlausta yrittää hävittää kurtturuusua.

Sähköpotkulauta ei ole pöljempi eikä turhempi. Liikuntarajoitteisena aion hankkia sellaisen.

Kyllä Halkosaaren risteys pitää uusia ennen kuin menee monta henkeä.

Koska eduskunta säätää lain: koronatartunnoille samat maksukatot kuin muillakin vakavilla sairastumisilla? Valtion ja kuntien ei tule maksaa välinpitämättömien pilettäjien sairaskuluja enää tässä koronavaiheessa, kun ohjeita ei noudateta.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa