Lukijoilta: TEKSTATEN

Kyllä wikipedia on oikias, juhannus ja pyhäinpäivä siirtyy lauantaille v. 55. Loppiaista ja helatorstaita ”vekslattihin ” 70-luvun aluus. Mulla on ”vino pino” almanakkoja joista voi tarkistaa.

Kiuru vei taas koronatiukennuksessa hallituksessa kepua kuin pässiä narussa. Kauhavan ministerikin pehmeni heti, kun pääsi hallitukseen.

Kiitos Kauhavan kaupunki kuntokumpareista! Yksityiselle tielle saa mielestäni mennä jalkaisin ja polkupyörällä. Varsinkin kun kyseessä on metsäautotie. Lottovoitto on todennäköisempi kuin se, että juokset tai pyöräilet metsässä tukkirekan kylkeen. Kuntoilijat ovat vastuullisia! Toivottavasti jokamiehenoikeutta ei kyseenalaisteta ilman painavia syitä.

Eläkkeiden taitettu indeksi siis nyt painottaa enempi hintojen nousua, katsokaa mihin tasaindeksi johtaa. Eläkeyhtiö Ilmarisen johtajan Jaakko Kianderin mielestä eläkemaksut nousee hurjasti ja Suomi menettää kilpailukykynsä.

Toivottavasti Japanin olympialaisiin ei mene 50 asiantuntijaa jotka ensin tunnin kertovat kuinka pitäisi kilpailla. Kaikki matkakulut ovat poissa veronmaksajien rahoista.

Vuosien ajan on ihmetystä aiheuttanut laajakaistakaapeleiden kaivaminen joka savuun pitkien etäisyyksien maassa – sadoilla miljoonilla euroilla joka vuosi. Yleisesti tiedetään, että kaapeliyhteyttä nopeampi 5G on täällä tänään. Miksi tämäkin tuhlaus verovaroilla?

Vihervasemmisto tukee vauraiden sähköauton hankkijoiden ostoksia. Eikö olekin erikoista. Omin voimin kulkeva polkupyörä korvataan sähköpyörällä. Tämäkin on kummallista.

Lämmin kiitos Jaakko Viinamäki että jaksat valistaa meitä lappajärveläisiä tuulivoima-asioista.

Posti takaisin budjettiin samoin VR, vanhuksille ilmainen laitospaikka, sähkön siirtomaksut pois, kuluttajat ne linjat on maksaneet, koulumaksut pois, kyllä valtion kassassa rahaa riittää.

Kokemus on osoittanut, että vuokralaisen valinta ei ole helppo. Maksukykyä oltava ja luottamus, että vuokralainen ei tärvele asuntoa. Kaukaa tulleiden on vaikea sopeutua kerrostalon järjestyssääntöihin. Rasismia se ei ole vaan järjen käyttöä

Se taho joka on tuonut markkinoille Suomeen sähköpotkulaudat myös kustantakoot seuraukset, lisää lääkäreitä hoitamaan loukkaantuneita ym.

”Miten elää ja olla ulkomailla ulkomailla”, oli hauskasti ilmaistu kolumnissa (I-P, 6.7.). Meni tovi ennen kuin ymmärrys antoi myöten ”kaksinkertaisesta” ulkomailla olosta. Saksassa tunne todellistuukin, kun viettää aikaa siirtolaisyhteisön kulttuurissa. Me eteläpohjalaiset koetaan samaa Pohjanmaan ruotsinkielisellä alueella, vaikka kysymys on vain kielestä. Tulevaisuudessa voimme kotimaassammekin tuntea ”ulkomailla” oloa siirtolaisalueilla.

Koronanyrkki se haluaa pilata ihmisten keuhkot, kun näillä helteillä pitäisi maskia käyttää. Mitä tekemistä kahdesti rokotetulla on tartuttavuuden suhteen? Ei mitään koska rokotettukin voi tartuttaa, näinhän meille on kerrottu. Mutta päteä näköjään piti, nyrkin.

Kiitän kovasti Yleä, joka on näyttänyt EM-jalkapallopelit! On todella tärkeää, että jokainen kiinnostunut on niitä saanut seurata maksuttomalta kanavalta! Kiitos!

Mikä on pielessä Seinäjoen koronaroketeajanvarauksessa? Yritin kesäkuussa päiväkausia varata rokoteaikaa,mutta sähköinen ajanvaraus näytti päivittäin harmaata. Rokoteaikoja ei ollut saatavilla. Soitin 15.6.2021 ajanvarausnumeroon, mutta takaisinsoittoa ei ole tullut. Ajoin terveyskeskukseen varatakseni ajan sieltä, mutta siellä kieltäydyttiin antamasta rokoteaikaa. Olen lähettänyt netin kautta terveyskeskukseen palautetta. Tänään sain hoitotyön johtajalta maapostissa kirjeen,jossa hän väittää, että kaikki puhelut,jotka ovat rekisteröityneet ko numeroon 15.6.2021 mennessä , on soitettu takaisin. Miksi ajan varaaminen koronarokotukseen voi olla näin vaikeaa Seinäjoella? Milloin se takaisinsoitto tulee minulle?

Komppaan kirjoittajaa, joka kiinnitti huomiota eläköityvän sairaalajohtajan kehuihin psykiatristen potilaspaikkojen vähenemisestä: Psykiatrian ammattilaisena olen nähnyt potilaiden ja omaisten hädän ja uupumisen, kun sairaala paikkoja vähennetään eikä avohoitoa todellakaan vahvisteta! Aina tarvittaisiin myös laitospaikkoja, sitä eivät päättäjät halua ymmärtää!

Kaupungin johtoryhmä (I-P 8.7.2021) voi omalla toiminnallaan tuhota (tai pelastaa) vain ihmisen luoman ympäristön ja lopulta myös ihmisen. Luonto kyllä pitää huolen itsestään. Eläinten ja kasvien sukupuuttoon kuoleminen on vain välttämätön kylkiäinen.

Suomeen ei tarvita enää yhtään riistaeläintä! Pitäisi tutkia, mitä tehdä joidenkin miesten pohjattomalle tappamishalulle, joka kanavoituu ”metsästykseen”. Ammutaan kaikki liikkuva, mitä nähdään. Metsästää saisi vain sen, minkä itse syö. Turha tappaminen aiheuttaa vihaa metsästystä kohtaan.

Koronarajoituksista piittaamattomat voisivat miettiä, millaista haittaa yksikin koronatartunta aiheuttaa heidän kotipaikalleen. Meitä on paljon, jotka käymme ostoksilla vain nollatartunta-pitäjissä.

Toivottavasti kerrostalon romahtaminen Amerikassa herätti Suomen rakennusvalvonnan.

Mistä lähtien Sahanlammen uimarannalle on saanu koirien kanssa tulla? Näin vaan oli 7.7. ennen kello viittätoista.

Miehistä puutettako? Kun naiset halutaan sotimaan, tykin ruuaksi joutuvat niin, kun kuulee sanottavan. Muutaman kuukauden koulutuksella, avarrettais armeijan toimintoja. Vapaa-ajan koulutuksella reserviläiset ja palokunnat kotirintamalle, antaisivat sitä koulutusta. Ketkä synnyttäisi, tulevia lapsia. Toivotaan ettei Suomen alueelle tule sotatilanteita.

Kiitos Seinäjoen keskussairaalaan silmälääkäri Antti Hemminki ja tiimi vaativasta onnistuneesta silmäleikkauksesta.

IlPossa 7.7. puhetta työttömistä. Oululainen Laura kertoo hakeneensa maaliskuun 2020 jälkeen 20 työpaikkaan ja ihmettelee, ettei työtä ole tullut. Mihin se työttömyysaika on oikein tuhlattu? Viikossa ehtii helpostikin tekemään 1–3 hakemusta. Tai vaikka yhden joka päivä. Ihan turha voivotella omaa työttömyyttään, jos ei edes hae kunnolla töitä.

Pekonrannan myynti ei saa tapahtua! Vaivaisten ylläpitokustannuksien takia 40 400e vuosi. Sanovat olevan liian kallis Eskoolle? Myyntihinta vain 490 000e. Tässä olisi hyvä tilaisuus seudun rahamiehille tehdä inhimillistä hyvää, lahjoittaa/sitoutua auttamaan ylläpitomaksujen kanssa. Inhimillisen hyvän tähden.

Jos naapuri katselee ikkunastaan kohti sinun ikkunaasi, mene rohkeasti näytille. Luota siihen, että hän ostaa itselleen verhot.

Terassien lintuongelmasta pääsee eroon helpoiten kun asiakkaat velvoitetaan palauttamaan käytetyt ruokailuvälineet sekä ruuantähteet ravintolaan sisälle niille varatulle paikoilleen.

Onko Närpiön tuulimyllyt syöneet kaikki merikotkat, kun niitä ei enää ole näkynyt?

Matkussaari 30, Kalistanneva 34 ja Rasakangas 8 tuulivoimalaa. Ei Jurvasta lähdetä enää mihinkään suuntaan etteikö horisontissa näkyisi tuulivoimaloita. Onkohan tavalliset ihmiset vielä tajunneet miten suuri muutos on tulossa maaseudulle? Rahoitus tulee ulkomailta ja Suomelle ei jää muuta kuin rehentely EU:ssa miten on täytetty sovitut uusiutuvan energian lupaukset.

Siis niin kauan kun rajat vuotaa, on tarpeellista kulkea maskit päällä kaupassa. Maskit naamaan, ahkerasti käsien pesua, flunssaisena aina koronatestiin, tänä kesänä vain kotimaan lomamatkailua ja kaikki koronarokotuksiin, niin elämä saattaa näyttää jatkossa mukavammalta.

Voi tätä naisten hallitsemaa pelkojen, kieltojen ja uuden normaalin ei-Suomea. Milloinkahan saadaan vanhempi normaali takaisin?

Voisiko sähköpotkulaudan lyhennetty nimi olla sähpotla?

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa