Lukijoilta: TEKSTATEN

Jokainen, jonka mielestä parsinavetta on kiva, voi laidunkauden päätyttyä kytkeä itsensä tuvan nurkkaan puolen metrin kettingillä ja märehtiä siinä seuraavaa laidunkautta odotellessa.

En ymmärrä miten joku voi ehdottaa ja kannattaa jätekuljetusten monopolia. Haluaisitte siis saman hinnoittelun kuin esim. sähkön siirtohinnat ja Vaasan Veden hinnat?

Mitähän Laturin veljekset tuumaavat Häyryn palkankorotuksesta? Vaikka palkitsihan kaupunki aikoinaan siitäkin kun Ikea ”saatiin” Vaasaan.

Kirkko on muuttunut koko olemassaolonsa ajan. Sen pitää vastata kunakin aikana sen ajan tarpeisiin ja sen opin pitää vastata todellisuutta. Nyt on haasteena vastata kysymykseen: Toteutuuko oikeasti Jumalan hyvä tahto eli kaikkivaltius tässä maailmassa? Mielestäni ei.

Lehdessä oltiin sitä mieltä, että maahanmuuttajahoitajat työllistyisivät paremmin, jos heidän vierellään olisi vierelläkulkijahoitaja opastamassa esim kielitaidon suhteen. Haloo, ettekö ymmärrä, ettei hoitajilla ole tällaiseen ylimääräistä aikaa!! T. Eläkeläishoitaja

Koittakaa nyt nopeasti aloittaa Helsingby–Laihia-tien levennystyöt. Liikennemäärät on suuria. Ajan sitä lähes päivittäin ja joka kerta matkalle osuu max 80 km/h (talvella 60) ajava turva-auto. Jonoa kertyy ja vaarallisia ohituksia. Seinäjoella on uusia teitä jo tarpeeksi, nyt on Vaasan vuoro.

Nelilokeroastiat jätteille ja erityisesti biojätteelle on ollut parasta mitä pitkiin aikoihin jätteenkeräyksessä tapahtunut! Ei mitään järkeä jos ne nyt sitten otetaan pois. Toivottavasti viisaus voittaa!

EP:n sairaanhoitopiiri herätys! On tragikoomista mediassa valitella, että nuoret eivät tulisi rokotuksiin jos aikaa ei pysty varaamaan kun ette vastaa puhelimeen! Ei kovin nuorilla ole pankkitunnuksia, että voisi varata ajan netissä. Tähän nyt äkkiä resursseja! Paula!?

On tuo potkupallo upea laji, on maalivahdin naamaan laser-sädettä, aiheeton rankkari Englannille, jatkuvaa vastustajan telomista ja rajaton määrä korona-tartuntoja.

Ylistarossa Könnintie sai päällysteen! Hienoa ja kiitos.

Odotan suurella innolla koska muille vähemmistöille kuten vammaiset, romanit tai saamelaiset saadaan samanlaiset kulkueet ja lippujuhlat kuin pride-väki.

Vihreiden ilmastotoimille on työkenttää Intiassa. Sinne vaan cityvihreät ohjaamaan Intian maataloutta ja muuta toimintaa.

Eduskunta, säätäkää korona-tartunnoille ja lääkitykselle samat maksukatot kuin muillakin sairauksilla. Tulisi joskus kesä ja loppuisi ulkomaan matkustusinto kun rajat vuotaa kuin seula. Se on sama istuuko sohfaperuna sohfalla vai rannalla lepotuolissa kun ei vain valtio maksa sairastelua.

Olemme mielellämme kaikki hyviä ihmisiä niin kauan kun se ei maksa meille mitään.

Onko uniapnean hoitoon tarkoitetussa laitteessa myös kamera?

Niin ja se kermanvärinen auto maalattiin mustaksi välittömästi!

Suomessa herättiin innolla Islannin lyhennetyn työviikon kokeilusta. Tilanne vain maissa on täysin erilainen. Suomessa tulisi aloittaa keskustelu siltä pohjalta että useampi 350000 työttömästä ensin töihin, että voidaan aloittaa lyhennetyn työviikon suunnittelu.

Lokkiongelmaan on ratkaisu. Pöytiin aurinkovarjot, jotka tarjoilija nostaa kun tuo ruuan. Ravintolan oven sisäpuolelle piste minne astiat palautetaan. Yhteistyöllä se sujuu ja säästää vielä tarjoilijan askeleita.

Korjaus ”välimatka-tietäjälle” (IP 9.7.). Rovaniemi–Nuorgam välimatka on todellakin lähes 500 km autolla. Se on 496 km ja linnuntietä 408 km. Näin kertoo Himmera-välimatkalaskuri. Sitä olen käyttänyt paljon. Yli 30 vuotta on tullut risteilyä Lapissa. Himmeran löytää netistä.

Evankelikaalinen, hauska sana. Päivän piristys.

Eskoo. Pekonrantaa ei saa myydä, kehitysvammaiset tykkää olla siellä leireillä. Hallitus hoitakoot sotkunsa muuten.

Olen seurannut Vaasan kissatalon toimia saada uusi turvapaikka hylätyille. En ymmärrä ihmistä, joka tällaisen torppaa. Kissat ovat sisällä, leikattuja, rokotettuja ym. eivätkä metelöi (koirat haukkuu) ja niillä on sisätiloissa vessat. Ja minä en asu Vaasassa enkä Seinäjoella ja omistan kaksi sisäkissaa.

Kukaan ei ole pyytänyt syntyä tänne sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön kuuluvaksi. Älkää vihatko näitä kovan kohtalon saaneita lähimmäisiämme. Tukijoita he tarvitsevat.

Myös läheltä seurannut huonokuntoisen potilaiden kotiin laittamista, mutta vois omaisena hoitaa asiaa paremmin, hoitopaikkoja löytyy, se on välittämistä kun ryhtyy tuumasta toimeen, sairaalaosastot ei ole vanhusten sälyttämispaikka.

Eskoon hallituksen vastuu tekemistään miljoonien eurojen veloista ei saa koitua 2 maakunnan alueen kehitysvammaisten perusoikeuksia vastaan. Maksetun professuurin hinnalla Pekonrannan leirikeskusta olisi ylläpidetty 12,5 vuotta. Vaikeavammaiset olisivat saaneet leireillä omassa rakkaassa Pekonrannassaan. Hallitus tekee päätöksiä kuulopuheitten perusteella. Ketkä alkoivat myydä kuntayhtymän omaisuutta panimoyhtymä Olville? Onneksi siellä asian merkitys tajuttiin. Eikö asia kiinnosta alueemme edustajia?

Miksi hevoset yhä pidetään 2x4 m karsinoissa paksut loimet päällä +30 asteen helteessä paljaan taivaan alla? Onko tämä Saarikon ihanaa maaseutua? Minusta isäntä syyllistyy eläinrääkkäykseen.

On syytä muistaa, että Ilmatieteenlaitoksen mittaushistoria alkaa vuodesta 1961. Se on lyhyt aika. Komeita otsikoita on helppoa hehkuttaa.

Koiria ei tarvita kaupoissa jalkaansa nostamassa tai kuolaamassa. Pöyristyttävää, jos koirat päästettäisiin ruokakauppoihin. Nostan heti metelin, jos näenkin. Joku raja tässäkin!

Mikä siinä Keskisarjan Kyllikki Saari -kirjassa on fiktiota? Arvailua mukana tietenkin, koska faktaa ei kenelläkään murhaajasta ole. Itse en usko ojankaivajalinjaan.

Vanhusten asumispalveluyksikössä on jo vähennetty yksi hoitaja viikonlopun iltavuorosta. Nyt lyhennetään viikonlopun aamuvuoro ja pidennetään arki-iltoja siten, että vuoro alkaa aikaisemmin. Säästetään lisistä, ja tehdään hoitajien työstä entistä raskaampaa. Kaupunginjohtajan palkkaa on kuitenkin varaa nostaa. Antakaa edes tarpeeksi henkilökuntaa työtä tekemään.

Yleisurheilu vetää isovanhempia kuvaruudun ääreen. Miten saada lastenlapset kentälle ja pysymään kentällä. Siinä riittää haasteita.

Vilpitön kiitokseni sekä ruusuja Ilmajoen tk / työterveyden henkilökunnalle. Ulkopaikkakuntalaisena asioidessani sain moelmmilla kerroilla hoidettua röntgeninkin samalla tapaamiskerralla. Tämä osoittaa saumattoman yhteistyökykynne ja halun auttaa.

Annetaan luonnonkukkien kukoistaa. En leikkaa piennarta tonttini kohdalta. Useimmat muut niin tekevät. Laskin pientareelta noin 15 metrin matkalta 25 erilaista niittykukkaa. Oli valkoisia, punaisia, keltaisia, sinisiä. Ilo silmälle.

Kenenkä asialla vihreä meppi Niinistö Brysselissä kiivastelee? Ei ainakaan 600 000 vastuullisen suomalaisen metsänomistajan. Tolkkua ja kohtuutta hänen kannattaisi harrastaa.

Meillä hyysätään siilejä niin kauan kuin niitä riittää, entä teillä?

Vihdoinkin Vaasan rannoilla on elämää. Rantabulevardin kunnostus, uudet toimijat, ravintolat ja kioskit ovat virkistäneet ja elävöittäneet rantoja kummasti. Lisää tällaista ja Vaasa on oikea merenrantakaupunki.

Koirat kävelevät samalla maan kamaralla kuin ihmiset. Mitä sellaista niiden tassuissa kaupan lattialle kulkeutuisi, jota ei ihmisten kengät olisi jo tuoneet? Ovatko ne pöpöt edes terveysriski. Allergisten huolen ymmärrän.

Seinäjoki kyllä varmaan rahat on loppu. Meillä ennen näki Nurmossa puistotyöntekijöitä joka kulmalla, nyt ei näy ja on sen näköistäkin.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa